H σφαγή του dac...

Είσαι σίγουρος ότι οι τελεστικοί που δοκιμάζεις είναι unity gain stable? Γιατί αν δεν είναι....

πολύ σωστή παρατήρηση.

στο datasheet αναφέρει:

OPA134 series op amps are unity-gain stable and provide excellent
dynamic behavior over a wide range of load conditions..

για να πουμε και του στραβού το δίκιο δεν μπορώ να ειμαι σίγουρος όμως ότι επειδή γράφει και 2134 ότι είναι κι όλας.. ebay γαρ..

Πολλα λεγονται και γινονται γυρω απο το συγκεκριμενο dac.
Δεν εχουμε ομως την ευκαιρια να ξερουμε αντικειμενικα τις οποιες ακουστες διαφορες
μεταξυ των ιδιοκατασκευων μας.

Μηπως να διοργανωσουμε καμια συγκριτικη ακροαση για να αποκτησουμε
κατιδιαν αποψη για οτι διαφορετικο εχει δοκιμασει ο καθενας μας?

Εντελως στο χαλαρο και χωρις βαθμολογιες

Λοιπον ποσοι μαζευομαστε ?
Εχουμε διαθεσιμο καλο συστημα - χωρο για τη συγκριτικη ακροαση

για να πουμε και του στραβού το δίκιο δεν μπορώ να ειμαι σίγουρος όμως ότι επειδή γράφει και 2134 ότι είναι κι όλας.. ebay γαρ..

Χμ.. Κάτι οι μετρήσεις σου που δεν το έβγαλαν ακριβώς "Hi End", κάτι η συμπεριφορά που περιγράφεις.. Μάλλον κάτι δεν πηγαίνει καλά με τον OPA.

Για τους 627 υπάρχουν κάποιες δοκιμές που μπορείς να κάνεις για να διαπιστώσεις αν είναι γνήσιοι. Ρίξε ένα ψαξιματάκι μήπως υπάρχουν αντίστοιχες και για τους 2134.

εχω κι αλλους τελεστικούς να δοκιμάσω. Πιστεύω ότι κάνω καποιο χοντροειδές λάθος και ειναι μπροστά μου και δεν το βλέπω. Και μαϊμού να ειναι ο opa, γιατι να μην δουλεύει? Απλα δεν θα εχει τόσο ποιοτικό ήχο. Αν ο κινέζος εχει παρει καμια 200ριά ΤL082 και τα πουλάει για opa2134, γιατί να παιζει με τοση παραμόρφωση? Απλά δεν θα είχε την ηχητική ποιότητα του 134. Ασε που πάνω στο dac δουλευει κανονικά. Θα κατσω το απογευμα να φτιαξω μια απλη ενισχυτική βαθμίδα χωρίς φιλτρα κτλ. για να δω τι γινεται.

αυτο που με χαλαει ειναι οτι εχω μονο βομβο, σημα καθολου. Οταν δε βαζω και το bluesky αν τσιμπησω λιγο το volume ο βομβος ειναι πολυ δυνατος...ηρθαν σημερα και τα oscon οποτε θα αρχισω σιγα σιγα να κανω τις μοντες και οτι βγει. Θα κανω ομως μια δοκιμη πριν το πειραξω με καινουργια rca βυσματα μηπως ειναι απο εκει.

Ξανατσεκαρε αν έχεις βάλει τους πυκνωτές με την σωστή πολικότητα(αν έχεις αλλάξει γιατί κάπου σε έχασα). Δοκίμασε κατευθείαν από την έξοδο του dac για να δεις τι γίνεται.

ακομα δεν εχω αλλαξει τιποτα. Το μονο που εχω βαλει επανω ειναι ο τοροειδης και το υπολοιπο ειναι οπως ηρθε. Στην εξοδο του τροφοδοτικου παιρνω 5,05 /12,05 και 11,85 απο volt

Το μονο που εχω τσεκαρει ειναι να δω αν καθεται καλα ο τελεστικος.

ακομα δεν εχω αλλαξει τιποτα. Το μονο που εχω βαλει επανω ειναι ο τοροειδης και το υπολοιπο ειναι οπως ηρθε. Στην εξοδο του τροφοδοτικου παιρνω 5,05 /12,05 και 11,85 απο volt

Το μονο που εχω τσεκαρει ειναι να δω αν καθεται καλα ο τελεστικος.

μηπως να το στειλεις πίσω ως DOA πριν το πειράξεις?

δοκίμασε και να ξαναλιώσεις τις κολλήσεις στην καλωδιοταινια και στο dac και στην πλακετα τροφοδοσίας, μηπως εχει καμια ψυχρη

να το στειλω πισω δεν νομιζω, θα μου κοστισει τα ιδια λεφτα με το να παρω αλλο ενα. Θα δω και τις κολλησεις, εχεις δικιο

να το στειλω πισω δεν νομιζω, θα μου κοστισει τα ιδια λεφτα με το να παρω αλλο ενα. Θα δω και τις κολλησεις, εχεις δικιο

1. Δοκιμασε να ζητησεις τα λεφτα σου πισω αν πληρωσες με paypal
2. Στειλε μηνυμα στον πωλητη οτι δεν δουλεψε ποτε και να σου στειλει καινουργια τουλαχιστον την πλακετα του dac με την απειλη αρνητικης αξιολογισης στο ebay
3. Φερτο να το μετρησουμε να δουμε τι εχει

καπως ετσι george, θα ψαξω οσο γνωριζω να δω τι φταιει και εαν ειναι το κοιταμε και παρεα και μετα επικοινωνω με τον πωλητη...

λοιπον το προβλημα πρεπει να ειναι στο σημα. Βλεπω με το πολυμετρο για συνεχεια μεταξυ γειωσης και coaxial και πινακια για τα rca πλακετας και ειναι οκ. Το σημα ομως δεν βγαζει τιποτα. Εκτος απο τα πινακια κοιταξα και στα c27 c30 για σημα αλλα τιποτα. Η κολληση στο σημα ειναι λιγο μυστηρια (απο σημα coaxial σε κολληση σηματος εχω παντως συνεχεια) αλλα θα την ξανακανω...απλα σημερα δεν εχω χρονο και σπαζομαι

βγαινει σημα πουθενα αλλου στην πλακετα για να τσεκαρω...? Στον τελεστικο και στα αλλα ψιψινια δεν θα επρεπε να βγαινει καπου ή λεω μαμακιες?

Last edited:
εχω κι αλλους τελεστικούς να δοκιμάσω. Πιστεύω ότι κάνω καποιο χοντροειδές λάθος και ειναι μπροστά μου και δεν το βλέπω. Και μαϊμού να ειναι ο opa, γιατι να μην δουλεύει? Απλα δεν θα εχει τόσο ποιοτικό ήχο. Αν ο κινέζος εχει παρει καμια 200ριά ΤL082 και τα πουλάει για opa2134, γιατί να παιζει με τοση παραμόρφωση? Απλά δεν θα είχε την ηχητική ποιότητα του 134. Ασε που πάνω στο dac δουλευει κανονικά. Θα κατσω το απογευμα να φτιαξω μια απλη ενισχυτική βαθμίδα χωρίς φιλτρα κτλ. για να δω τι γινεται.

της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει.. και να πω ότι είχα πιεί και τίποτα... η γείωση ήταν άλλα ντ άλλων... ρεζίλικια πράματα :flipout:

ειπα κι εγω..παιζει κανονικά, αλλά μη βιάζομαι, εχω ενα περίεργο:

μετράω dc στην μιά εξοδο 0.3mV και στην άλλη 0mV.. too good to be true, καποιο λάκκο εχει η φάβα. Ειναι δυνατόν? υπάρχει κάτι που πρεπει να τσεκάρω εκτός απο το dc στην εξοδο?

ηχητικά δεν μπορώ να βγάλω καποιο συμπέρασμα, γιατι κολώνω να το συνδέσω στον destiny. Προς το παρόν το ακουω απο το κιτ με το LM3886

κομματάκι βιαστικούς σας κόβω....

αυτά θέλουν υπομονή....
(όχι ότι έχω μπόλικη, αλλά....το κατα δύναμιν)

της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει.. και να πω ότι είχα πιεί και τίποτα... η γείωση ήταν άλλα ντ άλλων... ρεζίλικια πράματα :flipout:

ειπα κι εγω..παιζει κανονικά, αλλά μη βιάζομαι, εχω ενα περίεργο:

μετράω dc στην μιά εξοδο 0.3mV και στην άλλη 0mV.. too good to be true, καποιο λάκκο εχει η φάβα. Ειναι δυνατόν? υπάρχει κάτι που πρεπει να τσεκάρω εκτός απο το dc στην εξοδο?

ηχητικά δεν μπορώ να βγάλω καποιο συμπέρασμα, γιατι κολώνω να το συνδέσω στον destiny. Προς το παρόν το ακουω απο το κιτ με το LM3886

γιατι να χει λακο η φάβα? τσου. Αφού έχεις την ίδια τάση στις εξόδους του 4397, δεν υπάρχει λόγος να βγάζει offset πανω από 500uV.. βέβαια για την ιδέα, βάλε έναν mkp στην έξοδο.. απ την στιγμη π παίζει (πως σ φαίνεται αλήθεια?) δεν εχει ανάγκη..

Last edited:
λιγη βοηθεια.... πως τσεκαρω αν το σημα απο το rca του coaxial βγαινει στα πινακια του out και δεν τσακιζεται καπου στην πλακετα?