H σημερινή κυβέρνηση...............

Απάντηση: Re: H σημερινή κυβέρνηση...............

Νικόλα δεν μιλάω σε καμία περίπτωση για εσωτερικό εγκλωβισμό
το αντιθετο μαλιστα.
Οι Ελληνες πρεπει με κάθε τρόπο να φερουν ευρω, δολλάρια, γιεν, ρουβλια οτι βρούνε απέξω.

Έχουμε υψηλό Επιστημονικό επίπεδο, Ναυτιλία, Τουρισμό, κτηνοτροφική/αγροτική παραγωγή και σήμερα ενέργεια από τον ήλιο... όλα χαντακωμένα...
Αυτά φτάνουν για να δουλεύουμε 4h/4d αντί 5h/8d, με διπλάσιο μισθό!

(Πριν γελάσετε βάλτε κάτω τα νούμερα και μετά τα ξαναλέμε........)

Αλλά οι αντιπρόσωποί μας έχουν άλλα σχέδια....

Απάντηση: Re: H σημερινή κυβέρνηση...............

Έχουμε υψηλό Επιστημονικό επίπεδο, Ναυτιλία, Τουρισμό, κτηνοτροφική/αγροτική παραγωγή και σήμερα ενέργεια από τον ήλιο... όλα χαντακωμένα...
Αυτά φτάνουν για να δουλεύουμε 4h/4d αντί 5h/8d, με διπλάσιο μισθό!

(Πριν γελάσετε βάλτε κάτω τα νούμερα και μετά τα ξαναλέμε........)

Αλλά οι αντιπρόσωποί μας έχουν άλλα σχέδια....

+1

Νικόλα εκει θέλω να καταλήξω...από χθες;-))
χαντακώσαμε την εμπορική μας δυναμη
δεν ειμαστε Αγγλία ουτε Ελβετία να προσφερουμε μονο υπηρεσίες.
Προσθετα η γεωγραφική μας θεση χαρις την Κινεζικη απόβαση στην ευρωπαική αγορά θα μπορουσε να αξιοποιηθεί κάνοντας μας κεντρο διανομής των προϊόντων τους στην βορια ευρώπη.
Και τι κάναμε? τους φεραμε να μας που οτι εχουν μεγαλο κοστος οι λιμενεργατες και τα ΔΧ φορτηγα....
δηλαδή τους φεραμε και καλά να κονομίσει ο Ελληνας, να αναπτυχθεί η Ελλάδα... και αυτοι βαλανε το κρατος να φερει τα πραγματα στα μετρα τους
(τελικά το εικονιδιο με το πιστολι υπάρχει?)

Last edited:
Προσθετα η γεωγραφική μας θεση χαρις την Κινεζικη απόβαση στην ευρωπαική αγορά θα μπορουσε να αξιοποιηθεί κάνοντας μας κεντρο διανομής των προϊόντων τους στην βορια ευρώπη.

Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν ευρωπαίοι και αμερικάνοι να γίνει αυτό.
Κοντράρουν όσο μπορούν, πόσο μάλλον να γίνει "πέρασμα" μια χώρα μέλος τους.

Αν μας άφηναν θα το είχαμε κάνει με τους ρώσους.

Τζιμ κάτσε να δούμε τις δυνατοτητες και τις επιλογές μας...
η προηγούμενη κυβέρνηση εκανε με Ρωσία και Κινα διαφορα
η σημερινή τους γειωσε και πήγε δυτικά
αυτά ειναι για παιδάκια

Πρέπει να γίνει αυτή η συζήτηση κάποτε Μήτσε (Aντώνογλου) με νούμερα, γιατί από το πολύ δούλεμα στο τέλος θα πιστέψουμε και εμείς οι ίδιοι ότι είμαστε ανειδίκευτοι και τεμπέληδες...

Επειδή είναι εντελώς άχρηστοι, ξεδιάντροποι και κακόβουλοι όσοι ψηφίζει το 30-40% του λαού, προσωπικά δεν θα νιώσω τεμπέλης, ούτε άχρηστος.

Δεν γίνεται ο Γερμανός ή ο Σκανδιναβός να ζητάει τις υπηρεσίες μας με τα διπλά χρήματα και 8ώρο και ο εκάστοτε ΓΑΠ να μην μας επιτρέπει να βγάζουμε το μήνα...

Οι πρόγονοί μας ευημέρησαν γιατί βρέθηκαν σε αυτόν τον κωλότοπο... τα έχει όλα... αλλά δεν τα έτρωγαν λίγοι πολιτικοί και ακόμη λιγότερα τζάκια...

Να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή...

Τζιμ κάτσε να δούμε τις δυνατοτητες και τις επιλογές μας...
η προηγούμενη κυβέρνηση εκανε με Ρωσία και Κινα διαφορα
η σημερινή τους γειωσε και πήγε δυτικά
αυτά ειναι για παιδάκια

Αν δεν πήγαινε η σημερινή κυβέρνηση προς τα εκεί θα ήταν περίεργο.

Όλα είναι αποτέλεσμα μη σταθερής πολιτικής και ασόβαρων κυβερνήσεων. Συμφέροντα ανάλογα τι τάζει κάθε πλευρά.

Βλέπανε όμως το δέντρο ως κυβερνητική πολιτική (διορισμοί, ρουσφέτια, μίζες) και χάσανε το δάσος (αυτόνομη ανάπτυξη, σχεδιασμός, επενδύσεις κλπ).

Οπως καταλαβαινετε αδυνατώ να κατηγορήσω Μανδραβέλιδες, Παγκαλους, Μπομπολες, ΔΥ, ελευθερους επαγγελματίες οταν αυτοί ειναι επιφάνεια.

(Προφανως δεν τους βάζω ολους αυτούς στο ιδιο καλάθι για να μη παρεξηγηθώ)

Ο μόνος που φταίει είναι ο ελληνικός λαός πάνω στην ώρα της κρίσης (κάλπη).

Αφού τους δώσαμε (και εγώ γιατί έχω ψηφίσει πολύ παλιά ένα από τους δύο μεγάλους) στήριγμα να τα κάνουν καλά τα έκαναν.

Και αν δεν ήταν αυτοί, θα ήταν κάποιοι άλλοι.

Να ευχόμαστε ότι το "δις εξαμαρτείν", το έλαβε υπ'όψη του ο λαός όταν θα έρθει η ώρα αν και πολύ αμφιβάλλω.

Αμφιβάλλω γιατί έχω φάει τα κόλπα τους στη μάπα. 4-5 μήνες πριν τις εκλογές θα ρίξουν το καρότο, θα δώσουν κάνα έκτακτο επίδομα και όλα μέλι γάλα.

Πιστεύω πως ακόμα και αυτό θα γίνει με τις ευλογίες της Ε.Ε.

"Πάρτε τα μέτρα εσείς, και όταν έρθει η ώρα, θα τα "ταίσουμε φύκια" τα ζωντανά και θα ξεχάσουν"....................

Ο μόνος που φταίει είναι ο ελληνικός λαός πάνω στην ώρα της κρίσης (κάλπη).

Αφού τους δώσαμε (και εγώ γιατί έχω ψηφίσει πολύ παλιά ένα από τους δύο μεγάλους) στήριγμα να τα κάνουν καλά τα έκαναν.

Και αν δεν ήταν αυτοί, θα ήταν κάποιοι άλλοι.

Να ευχόμαστε ότι το "δις εξαμαρτείν", το έλαβε υπ'όψη του ο λαός όταν θα έρθει η ώρα αν και πολύ αμφιβάλλω.

Αμφιβάλλω γιατί έχω φάει τα κόλπα τους στη μάπα. 4-5 μήνες πριν τις εκλογές θα ρίξουν το καρότο, θα δώσουν κάνα έκτακτο επίδομα και όλα μέλι γάλα.

Πιστεύω πως ακόμα και αυτό θα γίνει με τις ευλογίες της Ε.Ε.

"Πάρτε τα μέτρα εσείς, και όταν έρθει η ώρα, θα τα "ταίσουμε φύκια" τα ζωντανά και θα ξεχάσουν"....................

Δεν φταιμε μονο στην ωρα της καλπης Δημητρη. Δυστυχως.

Re: Απάντηση: H σημερινή κυβέρνηση...............

Να μάθουμε επίσης για ποιο λόγο πρέπει, σώνει και καλά, να έρθουν "επενδυτές" να αξιοποιήσουν την παραγωγική δύναμη της χώρας.... το κράτος δεν έχει τις υποδομές, τους διαχειριστές και το προσωπικό να τα καταφέρει?

Το κράτος και οι διαχειριστές του έχουν κάποια ευθύνη για αυτό, άραγε?

Ή μήπως θα είναι πάλι αθέμιτος ανταγωνισμός?

Σαν τα δικαιώματα του Τσου Λου ένα πράγμα...
Επειδή πληρώνουμε την ΕΡΤ, η ΕΡΤ δεν πρέπει να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς... άποψη στο Σκαι χθες... ένθετο στις ειδήσεις....

Πραγματικό μπάχαλο.......
Αποτι ακουσα η προσφορα ηταν αρκετα μεγαλη σε σχεση με τις αλλες προσφορες των ιδιωτικων καναλιων.
Ωστοσο δεν εχω ακουσει καποιο σχετικο σχολιο απο την μερια της ΕΡΤ.
Μου φαινεται οτι διαμαρτυρηθηκαν και υπαλληλοι της ΕΡΤ.

είστε νέοι ακόμα.
και, σαν τέτοιοι, αφελείς και "γιαννάκια".
είναι Ινδιάνοι: πάντα θα ψηφίζουν όποιον τους τάζει πιο πολλές χάντρες και καθρεφτάκια.

Αποτι ακουσα η προσφορα ηταν αρκετα μεγαλη σε σχεση με τις αλλες προσφορες των ιδιωτικων καναλιων.
Ωστοσο δεν εχω ακουσει καποιο σχετικο σχολιο απο την μερια της ΕΡΤ.
Μου φαινεται οτι διαμαρτυρηθηκαν και υπαλληλοι της ΕΡΤ.

Nα έρθουν να ρωτήσουν εμένα που την πληρώνω...
Ξάφνου ενδιαφέρθηκε ο Αλαφούζος για τα διακαιώματά μου και τη διαχείριση των χρημάτων μου???
άλλα έλεγαν οι δημοσιοκάφροι του λίγα λεπτά πριν την είδηση... κάτι για περισσότερες περικοπές άκουσα...

Ή θέλει να οργανώσει κίνημα κατά της κακοδιαχείρισης στην ΕΡΤ... για το καλό μου?

Να πάει να πληρώσει πρώτα τα χρέη του ο Κύριος...... δεν θέλω να τα πληρώνω εγώ......

Και να ξαναγοράσει τα καράβια που πούλησε και άφησε κόσμο άνεργο... για να στήσει το κωλοκάναλο...

Last edited:
Πρέπει να γίνει αυτή η συζήτηση κάποτε Μήτσε (Aντώνογλου) με νούμερα, γιατί από το πολύ δούλεμα στο τέλος θα πιστέψουμε και εμείς οι ίδιοι ότι είμαστε ανειδίκευτοι και τεμπέληδες...

Επειδή είναι εντελώς άχρηστοι, ξεδιάντροποι και κακόβουλοι όσοι ψηφίζει το 30-40% του λαού, προσωπικά δεν θα νιώσω τεμπέλης, ούτε άχρηστος.

Δεν γίνεται ο Γερμανός ή ο Σκανδιναβός να ζητάει τις υπηρεσίες μας με τα διπλά χρήματα και 8ώρο και ο εκάστοτε ΓΑΠ να μην μας επιτρέπει να βγάζουμε το μήνα...

Οι πρόγονοί μας ευημέρησαν γιατί βρέθηκαν σε αυτόν τον κωλότοπο... τα έχει όλα... αλλά δεν τα έτρωγαν λίγοι πολιτικοί και ακόμη λιγότερα τζάκια...

Να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή...

Προσυπογράφω.

Αν οι Έλληνες ήταν τεμπέληδες δε θα πρόκοβαν στο εξωτερικό.

Νομίζω είναι καιρός να πάψουμε να ανοίγουμε τρύπες στη χώρα μας για να αιμορραγεί ο πλούτος της στους "έξυπνους", τους οποίους δε θεωρώ καθόλου κουτόφραγκους, αντίθετα τους θεωρώ παμπόνηρους αδίστακτους καιροσκόπους. Και τους έχω ζήσει και κατά τη διαμονή μου στη Σαξωνία και και κατά τις επαγγελματικές μου συνεργασίες.

Επίσης ότι θεωρώ μια Νοτιο-Ευρωπαϊκή Ένωση (ενδεχομένως και με χώρες όπως τις Μεσογειακής Αφρικής και υπό προϋποθέσεις ακόμη και μιας εκδημοκρατισμένης Τουρκίας) θα κάνει κυριολεκτικά τις "παραγωγικές" χώρες
να χάσουν τον ύπνο τους. Αυτάρκης σε όλα. Επιστήμη, τουρισμό, βιομηχανία, ενέργεια, αξίες, φιλοσοφία, κουλτούρα.

Φτάνει από την αρχή να δομηθεί με βάση τις αρχές της ισότητας πολιτών και χωρών, τη δίκαιη κατανομή πλούτου και τις παγκόσμιες πανανθρώπινες αξίες. Ένα κράτος πρόνοιας, αλληλεγγύης, δημοκρατίας και ανθρωπισμού. Με παιδεία που να στοχεύει στην ολοκλήρωση του ανθρώπου και όχι στενή επαγγελματική κατάρτιση που αποθεώνει την παραγωγή και παράγει εξειδικευμένους εργάτες. Επιστήμη που θα στοχεύει στην ανθρώπινη υγεία και ευεξία και όχι σε gadget για σύγχρονους ιθαγενείς.

Να γυρίσουμε εμείς στο λίκνο του πολιτισμού και εκείνοι να μας ακολουθήσουν ή να γυρίσουν στις σπηλιές (ηθικά είναι ήδη εκεί, σε λίγο θα είναι και οικονομικά)

Στην αρχή σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και στο τέλος νικάς (Μ. Γκάντι)

Last edited:
είστε νέοι ακόμα.
και, σαν τέτοιοι, αφελείς και "γιαννάκια".
είναι Ινδιάνοι: πάντα θα ψηφίζουν όποιον τους τάζει πιο πολλές χάντρες και καθρεφτάκια.

Έτσι όπως μας έχουν κάνει, μάλλον νερό της φωτιάς μας δίνουν...-bye-

Έτσι είναι.
Απλά ελπίζουμε ότι από την πολύ πείνα, θα έχει μαζέψει τόσο πολύ το στομάχι που θα έχει φτάσει στο μυαλό οπότε δε μπορεί, θα επιρρεάσει λιγουλάκι.