Απάντηση: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...
OVERALL ομως, ποιος θεωρεις εσυ οτι ειναι καλυτερος? Και μη μου πεις τωρα αυτα που λεει ο Κεφαλας περι 95% των ανθρωπων...
Τάκη, δεν μπορώ να σου δώσω ξεκάθαρη απάντηση για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος είναι ότι θα έπρεπε να πείσω τον εαυτό μου για το αν μπορώ να ζήσω με τη πολύ μειωμένη φωτεινότητα του Sharp στο High Contrast mode. Π.χ., πιστεύω ότι θα προσπαθούσα να «τσιμπήσω» ότι μπορώ από έξτρα φως για να του δώσω περισσότερη δύναμη στα ψόφια φωτεινά πλάνα, χρησιμοποιώντας πιθανά μια γκρίζα οθόνη με κάποιο κέρδος όπως η Firehawk του Κεφάλα με κέρδος 1,3 προσπαθώντας βέβαια ταυτοχρόνως να μην του χαλάσω πολύ το εξαιρετικό μαύρο που έχει στο High Contrast mode.
Μετά είναι το θέμα της κίνησης. Νομίζω ότι το ξεκαθάρισα απολύτως, αν δεν έβλεπα με οποιονδήποτε τρόπο βελτιωμένη κίνηση από τον Sharp (προοδευτικό σήμα από κάποιο πολύ καλό player ή HTPC, χρήση scaler, αναβάθμιση του firmware για να δέχεται σήματα 1080p/24fps) δεν θα τον αγόραζα σε καμία περίπτωση με την κίνηση που είδα, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ! Είμαι πολύ διστακτικός πλέον όσον αφορά το θέμα της κίνησης, και δεν πείθομαι με τίποτα αν δεν δω με τα ίδια μου τα μάτια! Και αυτό γιατί υποτίθεται ότι περιμέναμε σαν μάνα εξ ουρανού το 1080p/24fps και το κλείδωμα στα 48Hz για να μας σώσει και να μας δώσει πολύ καλή κίνηση, αλλά δεν είμαι καθόλου ευτυχισμένος με την κίνηση που είδα σε αυτές τις συνθήκες από τον RS1, τόσο στην παρουσίαση του forum αλλά και στον Στρατηγό μας! Δεν υιοθετώ βεβαίως τον χαρακτηρισμό του Δημήτρη Ακριβού ότι η κίνηση του Στρατηγού μας ήταν εντελώς χάλια, αλλά δεν έμεινα και ευχαριστημένος όμως, πώς να το κάνουμε! Περίμενα σαφέστατα πολύ πολύ καλύτερη κίνηση από τρίτσιπο μη DLP προβολέα με πηγή σήμα 1080p/24fps και κλείδωμα στα 48Hz.
Όσον αφορά τα πατερνάκια του DVE, ο Sharp τα περνάει overall καλύτερα από τον JVC, σε αυτό είμαι κατηγορηματικός και ούτε καν το συζητώ, κι αυτό βεβαίως δεν είναι παρά η δική μου ταπεινή άποψη. Το αν μπορώ να δω αυτές τις διαφορές κατά τη θέαση ταινιών είναι άλλο θέμα, κι εξαρτάται από τα μάτια που κουβαλάει ο καθένας από εμάς, ο Κεφάλας σαφέστατα τις βλέπει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι εγώ, να μην λέω πάλι τα ίδια και τα ίδια.
Από κει και πέρα, ο καθένας από εμάς ζητάει και άλλα πράγματα από τον προβολέα του. Εγώ λατρεύω το να μπαίνω στα μενού του και να ψαχουλεύω διαρκώς παίζοντας με την εικόνα του! Το αν κάνω βέβαια μα….κίες και μόνο, αυτό είναι άλλο θέμα! Επίσης είμαι κάθετος πλέον σε ζητήματα εγκατάστασης, δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να θυσίαζα ένα μέρος από τη σωστή σύγκλιση του RS1 αν τον αγόραζα, τοποθετώντας τον κολλημένο στο ταβάνι όπως έκανε ο Στρατηγός μας. Όχι μόνο στη μέση του δωματίου θα τον έβαζα, όχι μόνο μια βάση με μήκος 1 μέτρο θα χρησιμοποιούσα, ακόμα και πάνω στο κεφάλι μου θα τον έβαζα να παίζει αν αυτό χρειαζόταν!
Γούστα είναι αυτά παιδιά, εγώ τουλάχιστον αν δεν δω ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ και σημαντική αναβάθμιση σε ΟΛΑ αυτά που ζητάω από την εικόνα, δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω προβολέα, συμβιβάζομαι με την μέτρια εικόνα που έχω από τον ταπεινό 8700. Από όλους τους προβολείς που έχω δει τα τελευταία χρόνια, μονάχα ο Sharp 21000 έφτασε πολύ πολύ κοντά στο να με πείσει, αλλά δυστυχώς του λείπουν κάποιες πινελιές, μικρές μεν αλλά αρκετά σημαντικές για να πω στον εαυτό μου ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα, περίμενε ακόμα!