HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος... (CHAT )

Re: Απάντηση: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Προσωπικά θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα ζήσω με τον ταπεινό JVC...
-bye-

Αν δεν αντέξεις Τάσο, θα έρθω να τον πάρω για πέταμα εγώ, μην τον δώσεις αλλού ......... :flipout:

Re: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Ρε παίδες, το θεώρημα περί «κολοκυθόπιτας» νομίζω ότι είναι γνωστό σε όλους του συμμετέχοντες…

Τάκη, νομίζω ότι γίνεσαι άδικος στο κομμάτι της τεχνολογίας… η DiLA δεν είναι κάτι καινούργιο και πρωτοποριακό ισα-ισα θα έλεγα ως μερικούς μήνες πριν θεωρούνται κάτι ακριβό για λίγους και με πολλά πολλά προβλήματα συνεπώς είναι άδικη η σύγκριση DLP-DiLA μάλλον καλύτερα κράτα μικρό καλάθι για τους DLP…

Τα ιδία ειπώθηκαν και για τους SXRD πριν ένα χρόνο τώρα που βρίσκονται ? απείλησαν τις πωλήσεις των DLP / LCD ? μάλλον όχι… ισα-ισα όταν κυκλοφόρησε ο Perl χωρίς την ακριβή αλλά και προβληματική λάμπα Xenon κανένας δεν εντυπωσιάστηκε στις συγκρίσεις με τους αντίστοιχους DLP…

…κάτι ακόμα η JVC έβγαλε στο σφυρί την εταιρική μονάδα που ασχολείται με τα προϊόντα DiLA αυτό δεν λέει κάτι ? μόλις κυκλοφορείς το δολοφόνο των απανταχού προβολικών συστημάτων κάνεις cash out ? μάλλον δεν πιστεύεις στη τεχνολογία, το κόστος παράγωγης είναι ακριβό σε σχέση με τη τιμή πώληση κλπ μου έρχονται στο μυαλό…κάτσε να δούμε λίγο πως θα πορευτούν στο μέλλον τα πράγματα και μετά κρίνουμε τις τεχνολογίες προς το παρών ας κρίνουμε μηχανήματα… Προσωπικά (το έχω πει από τις παρουσιάσεις…) με εντυπωσιάζει το contrast του μηχανήματος αλλά μέχρι εκεί στα υπόλοιπα (μαύρο – χρώματα ) κάτι δε μου αρέσει… θα το αγόραζα ?ίσως Ναι… είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή ? στη τιμή του Ναι, συγκρίνεται με τους CRT…ήμαρτον εν έτη 2007 ακόμα και οι ρομαντικοί της εικόνας δεν επιτρέπεται να τρώνε χρόνο από τη ζωή τους σε τέτοιες συγκρίσεις…

Διόρθωση …μάλλον πουλήθηκε στη TPG (Texas Pacific Group) γνωστή και σε εμάς από τη δραστηριότητας στην Ελλάδα (εξαγορά ΤΙΜ μαζί με APAX)

http://www.twice.com/article/CA6425437.html

Nikkei Report: U.S.Equity Firm Gets JVC

By Greg Tarr -- TWICE, 3/16/2007 10:22:00 AM
TOKYO — Matsushita Electric Industrial Co. has reportedly accepted a bid from the U.S. private equity firm TPG to purchase its JVC unit, according to the Nikkei Business Daily, here.

According to that report, Matsushita and TPG reportedly reached a preliminary agreement earlier today and are working out details of the acquisition, including the final sale price. Nikkei said Matsushita will sell all of its shares, totaling 52.4 percent of JVC's equity.

“Nothing has been decided,” Matsushita and Victor Company of Japan, maker of the JVC brand, said today in separate statements filed to the Tokyo Stock Exchange.

Nikkei also reported that TPG’s bid was estimated to have been 50 yen per share higher than that of rival U.S. bidder Cerberus Capital Management.

…κάτι ακόμα η JVC έβγαλε στο σφυρί την εταιρική μονάδα που ασχολείται με τα προϊόντα DiLA αυτό δεν λέει κάτι ? μόλις κυκλοφορείς το δολοφόνο των απανταχού προβολικών συστημάτων κάνεις cash out ? μάλλον δεν πιστεύεις στη τεχνολογία, το κόστος παράγωγης είναι ακριβό σε σχέση με τη τιμή πώληση κλπ μου έρχονται στο μυαλό…κάτσε να δούμε λίγο πως θα πορευτούν στο μέλλον τα πράγματα και μετά κρίνουμε τις τεχνολογίες προς το παρών ας κρίνουμε μηχανήματα… Προσωπικά (το έχω πει από τις παρουσιάσεις…) με εντυπωσιάζει το contrast του μηχανήματος αλλά μέχρι εκεί στα υπόλοιπα (μαύρο – χρώματα ) κάτι δε μου αρέσει… θα το αγόραζα ?ίσως Ναι… είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή ? στη τιμή του Ναι, συγκρίνεται με τους CRT…ήμαρτον εν έτη 2007 ακόμα και οι ρομαντικοί της εικόνας δεν επιτρέπεται να τρώνε χρόνο από τη ζωή τους σε τέτοιες συγκρίσεις…

Απάντηση: Re: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Ρε παίδες, το θεώρημα περί «κολοκυθόπιτας» νομίζω ότι είναι γνωστό σε όλους του συμμετέχοντες…

Τάκη, νομίζω ότι γίνεσαι άδικος στο κομμάτι της τεχνολογίας… η DiLA δεν είναι κάτι καινούργιο και πρωτοποριακό ισα-ισα θα έλεγα ως μερικούς μήνες πριν θεωρούνται κάτι ακριβό για λίγους και με πολλά πολλά προβλήματα συνεπώς είναι άδικη η σύγκριση DLP-DiLA μάλλον καλύτερα κράτα μικρό καλάθι για τους DLP…

Τα ιδία ειπώθηκαν και για τους SXRD πριν ένα χρόνο τώρα που βρίσκονται ? απείλησαν τις πωλήσεις των DLP / LCD ? μάλλον όχι… ισα-ισα όταν κυκλοφόρησε ο Perl χωρίς την ακριβή αλλά και προβληματική λάμπα Xenon κανένας δεν εντυπωσιάστηκε στις συγκρίσεις με τους αντίστοιχους DLP…

Γιωργο, μαλλον δεν εγινα κατανοητος: Δεν ειναι καινουργια τεχνολογια ως τεχνολογια η LcoS αλλα ειναι ολοκαινουργιο το τελευταιο τσιπ D-ILA (Direct-drive Image Light Amplifier) των 0,7'' το οποιο χρησιμοποιειται στον HD-1 και στους κλωνους του. ΑΥΤΟ ειναι που κανει την διαφορα λογω του αποτελεσματικοτερου μπλοκ στο φως και δινει την δυνατοτητα εξωπραγματικου 15.000:1 κοντραστ το οποιο κανενας αλλος ψηφιακος (Dila,SXRD,LCD, DLP) δεν εχει καταφερει με ή χωρις την χρηση δυναμικης ιριδας...

Επομενως καμια τεχνολογια δεν ειναι νεα, εχουμε ομως εδω εμφανη βελτιωση μιας συγκεκριμενης τεχνολογιας των τσιπ D-ILA με εμφανη ευεργετικα αποτελεσματα...
Αυριο μπορει να γινει κατι τετοιο και με τους DLP, δεν εχω καμια αμφιβολια..

Απάντηση: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Εντάξει οι τεχνολογίες δεν είναι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός να είμαστε φανατικοί.

Τι κι αν πουλήθηκε; Αυτή την στιγμή έτυχε να βγει από τεχνολογία Dila ένα μηχανάκι που στα χρήματα αυτά δεν κάθεται τίποτα άλλο δίπλα του. Προσωπικά το θεωρώ σημαντική αναβάθμιση από τον 8720 που είχα και τα υπόλοιπα περί ανομοιομορφίας και συγκλίσεως είναι για να έχουν να ασχολούνται και να λένε καμιά 10αριά άτομα στον πλανήτη...-bye-

Αύριο μπορεί να βγει κάτι ανώτερο από DLP

Μεθαύριο από SXRD.

Ετσι πάει. Καλά να μαστε να αλλάζουμε.

Τάκη, Τάσο, Συμφωνούμε, και εκεί ακριβώς μένω και εγώ ότι οι τεχνολογίες έχουν αλλαγές και γυρίσματα (οι ζωντανές τουλάχιστον μια και η CRT είναι νεκρή πλέον…) να μην μείνουμε κωλωμένοι στο DLP vs SXRD vs LCD vs DiLA αλλά στα μηχανήματα… με όσα βλέπουμε τελευταία ποιος θα περίμενε τους LCD να έχουν βελτιωθεί τόσο… αν γίνουμε δογματικοί με μια τεχνολογία θα χάσουμε το τραίνο ;)

Γιωργο, αν υποψιαστω οτι συνομιλεις με τον εαυτο σου, θα πεθααανω! :D

Re: Απάντηση: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

τα υπόλοιπα περί ανομοιομορφίας και συγκλίσεως είναι για να έχουν να ασχολούνται και να λένε καμιά 10αριά άτομα στον πλανήτη...-bye-

Τελικά οι jvc έχουν μηδενικό πρόβλημα σύγκλισης και ανομοιομορφίας,
το ελάχιστο δυνατό (λόγω τεχνολογίας) που δεν προκαλεί περαιτέρω προβλήματα στην εικόνα (κατά Κώστα Κεφάλα), ή το μικρότερο σε σύγκριση με όλους τους άλλους προβολείς που κυκλοφορούν τη δεδομένη στιγμή?

O JVC ειναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ προβολεας που ειχα ποτε μου.
Ειναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ απο ολους οσους εχω δει.:beee:

Με 5000 ΔΕΝ βρισκεις καλυτερο.

....και δεν θα με "γυλισετε' (οσοι, τες πα)

Last edited:

O JVC ειναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ προβολεας που ειχα ποτε μου.
Ειναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ απο ολους οσους εχω δει.:beee:

Με 5000 ΔΕΝ βρισκεις καλυτερο.

Nαι, αλλά ..... είναι "καλός"? :flipout: :flipout:

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Καλά ρε παιδιά,τους lcd δεν τους κράζουμε για την ανομοιομορφία και την σύγκλιση?
Τώρα επειδή ένας προβολέας έχει καλό μαύρο,αυτά τα δύο προβλήματα τα παραβλέπουμε?
Δηλαδή ενα βήμα μπροστά,δύο πίσω?

Εγώ προσωπικά δεν δίνω 5000 χιλιάρικα για προβολέα με κακή σύγκλιση και ανομοιομορφία.
Ουτε βέβαια 5 ή 10 χιλιάρικα για μονότσιπο με τροχούς και αηδίες.

Last edited:
Απάντηση: Re: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Καλά ρε παιδιά,τους lcd δεν τους κράζουμε για την ανομοιομορφία και την σύγκλιση?
Τώρα επειδή ένας προβολέας έχει καλό μαύρο,αυτά τα δύο προβλήματα τα παραβλέπουμε?
Δηλαδή ενα βήμα μπροστά,δύο πίσω?

Εγώ προσωπικά δεν δίνω 5000 χιλιάρικα για προβολέα με κακή σύγκλιση και ανομοιομορφία.
Ουτε βέβαια 5 ή 10 χιλιάρικα για μονότσιπο με τροχούς και αηδίες.

Νικο τιποτε δεν παραβλεπουμε...
Σε κανεναν απο τους 4 διαφορετικους HD-1 που εχω δει υπαρχουν αυτα τα προβληματα τουλαχιστον στον βαθμο που τα παρουσιαζουν καποιοι εδω μεσα... Πιστεψε με, αν ηταν ετσι δεν θα ημουν παλαβος να παραγγειλω εναν! :flipout:

Οχι απλώς κακή, χάλια για την ακρίβεια.

Να φανταστείς, το κόκκινο pixel είναι στο σαλόνι, το πράσινο στην κουζίνα και το μπλε στο WC (των ξένων μάλιστα).

Όσο για την ανομοιομορφία, ακόμα χειρότερα. Προσωπικά, με όραση 10-10, χρειάζομαι γυαλιά αστιγματισμού για να δω σωστά (τη μισή οθόνη).

Δεν πάμε καλά....

Τον κορυφαίο προβολέα αυτή την στιγμή και καταφέραμε από ένα thread να τον θάψουμε τελείως....

Έλεος δλδ....

Ούτε εγω έχω δεί τέτοια προβλήματα......και μάλιστα τόσο μεγάλα.
Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί στις εκφράσεις μας, αφού είναι άδικο να επιρεάζονται, μέλη του club απο δικές μας απροσεξίες έκφρασης.
Αν πάλι ο ένας στους 100...(άντε οι δύο!!!) πράγματι βλέπει τόσο σοβαρά προβλήματα, αυτό δεν είναι και ο κανόνας, αλά η εξαίρεση, που στην συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο σαν τέτοια θα πρέπει να ληφθεί στα υπ'όψιν.

OVERALL ομως, ποιος θεωρεις εσυ οτι ειναι καλυτερος? Και μη μου πεις τωρα αυτα που λεει ο Κεφαλας περι 95% των ανθρωπων...

Τάκη, δεν μπορώ να σου δώσω ξεκάθαρη απάντηση για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος είναι ότι θα έπρεπε να πείσω τον εαυτό μου για το αν μπορώ να ζήσω με τη πολύ μειωμένη φωτεινότητα του Sharp στο High Contrast mode. Π.χ., πιστεύω ότι θα προσπαθούσα να «τσιμπήσω» ότι μπορώ από έξτρα φως για να του δώσω περισσότερη δύναμη στα ψόφια φωτεινά πλάνα, χρησιμοποιώντας πιθανά μια γκρίζα οθόνη με κάποιο κέρδος όπως η Firehawk του Κεφάλα με κέρδος 1,3 προσπαθώντας βέβαια ταυτοχρόνως να μην του χαλάσω πολύ το εξαιρετικό μαύρο που έχει στο High Contrast mode.

Μετά είναι το θέμα της κίνησης. Νομίζω ότι το ξεκαθάρισα απολύτως, αν δεν έβλεπα με οποιονδήποτε τρόπο βελτιωμένη κίνηση από τον Sharp (προοδευτικό σήμα από κάποιο πολύ καλό player ή HTPC, χρήση scaler, αναβάθμιση του firmware για να δέχεται σήματα 1080p/24fps) δεν θα τον αγόραζα σε καμία περίπτωση με την κίνηση που είδα, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ! Είμαι πολύ διστακτικός πλέον όσον αφορά το θέμα της κίνησης, και δεν πείθομαι με τίποτα αν δεν δω με τα ίδια μου τα μάτια! Και αυτό γιατί υποτίθεται ότι περιμέναμε σαν μάνα εξ ουρανού το 1080p/24fps και το κλείδωμα στα 48Hz για να μας σώσει και να μας δώσει πολύ καλή κίνηση, αλλά δεν είμαι καθόλου ευτυχισμένος με την κίνηση που είδα σε αυτές τις συνθήκες από τον RS1, τόσο στην παρουσίαση του forum αλλά και στον Στρατηγό μας! Δεν υιοθετώ βεβαίως τον χαρακτηρισμό του Δημήτρη Ακριβού ότι η κίνηση του Στρατηγού μας ήταν εντελώς χάλια, αλλά δεν έμεινα και ευχαριστημένος όμως, πώς να το κάνουμε! Περίμενα σαφέστατα πολύ πολύ καλύτερη κίνηση από τρίτσιπο μη DLP προβολέα με πηγή σήμα 1080p/24fps και κλείδωμα στα 48Hz.

Όσον αφορά τα πατερνάκια του DVE, ο Sharp τα περνάει overall καλύτερα από τον JVC, σε αυτό είμαι κατηγορηματικός και ούτε καν το συζητώ, κι αυτό βεβαίως δεν είναι παρά η δική μου ταπεινή άποψη. Το αν μπορώ να δω αυτές τις διαφορές κατά τη θέαση ταινιών είναι άλλο θέμα, κι εξαρτάται από τα μάτια που κουβαλάει ο καθένας από εμάς, ο Κεφάλας σαφέστατα τις βλέπει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι εγώ, να μην λέω πάλι τα ίδια και τα ίδια.

Από κει και πέρα, ο καθένας από εμάς ζητάει και άλλα πράγματα από τον προβολέα του. Εγώ λατρεύω το να μπαίνω στα μενού του και να ψαχουλεύω διαρκώς παίζοντας με την εικόνα του! Το αν κάνω βέβαια μα….κίες και μόνο, αυτό είναι άλλο θέμα! Επίσης είμαι κάθετος πλέον σε ζητήματα εγκατάστασης, δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να θυσίαζα ένα μέρος από τη σωστή σύγκλιση του RS1 αν τον αγόραζα, τοποθετώντας τον κολλημένο στο ταβάνι όπως έκανε ο Στρατηγός μας. Όχι μόνο στη μέση του δωματίου θα τον έβαζα, όχι μόνο μια βάση με μήκος 1 μέτρο θα χρησιμοποιούσα, ακόμα και πάνω στο κεφάλι μου θα τον έβαζα να παίζει αν αυτό χρειαζόταν!

Γούστα είναι αυτά παιδιά, εγώ τουλάχιστον αν δεν δω ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ και σημαντική αναβάθμιση σε ΟΛΑ αυτά που ζητάω από την εικόνα, δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω προβολέα, συμβιβάζομαι με την μέτρια εικόνα που έχω από τον ταπεινό 8700. Από όλους τους προβολείς που έχω δει τα τελευταία χρόνια, μονάχα ο Sharp 21000 έφτασε πολύ πολύ κοντά στο να με πείσει, αλλά δυστυχώς του λείπουν κάποιες πινελιές, μικρές μεν αλλά αρκετά σημαντικές για να πω στον εαυτό μου ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα, περίμενε ακόμα!

nix σου προτείνω να δεις πρώτα με τα ΜΑΤΙΑ σου έναν και μετά θα κρίνεις και μόνος σου τι είναι αλήθεια και τι υπερβολή.

Τάκη και Τάσο,καταλαβαίνω πολύ καλά πόσο πρέπει να είναι η ανομοιομορφία και η σύγκλιση αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτι αυτά τα προβλήματα υπάρχουν.
Στα 2 χιλιάρικα τα παραβλέπω για μια overall καλή εικόνα,στα 5 όχι.

Το πραγματικά καλό μαύρο δεν θεωρώ ότι είναι απο μόνο του αρκετό.
Σίγουρα αν τον δώ θα ψαρώσω.
Αλλά αν τον αγόραζα και πλήρωνα 5000 μόλις συνήθιζα την εικόνα του οι ατέλειες θα μου την έδιναν στα νεύρα.

Ναι ρε Παναγιώτη αλλά έτσι όπως τα λες αυτό δεν είναι μηχάνημα προς απόλαυση ταινιών είναι μηχάνημα βασανιστηρίων.

Αν θέλει ειδικό χώρο λόγω πτώσης φωτεινότητας στο high contrast, αν δεν τα πάει καλά στην κίνηση, αν δεν κλειδώνει στα 24fps αν αν αν, τότε τι να το κάνει ένας υποψήφιος αγοραστής; να παίζει με τα menu;
-bye-

Τάσο, εσύ ξέχνα τον Sharp 21000! Από τη μία, το panic room ταιριάζει ΓΑΝΤΙ στον Sharp για να ……… και να δείρει κυριολεκτικά και να αναδείξει στον μέγιστο βαθμό τις αρετές της εικόνας του! Επίσης ο Μανωλιός θα μπορούσε με μία επίσκεψη αρκετών ωρών βεβαίως και μερικών τόνων καφέ(!) να στον κάνει να ζωγραφίζει κυριολεκτικά!

Δυστυχώς, από την άλλη μεριά, το μέγεθος του κάδρου σου είναι εντελώς απαγορευτικό για τον Sharp ρυθμισμένο στο High Contrast mode. Ακόμα και το δικό μου κάδρο των 96 ιντσών ίσως να είναι πολύ μεγάλο για τον Sharp, πιθανότατα θα το μίκραινα στις 92, ακόμα και στις 85 ίντσες αν τον αγόραζα!!!