HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος... (CHAT )

Απάντηση: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Παναγιωτη, κανε υπομονη μεχρι να βγει ο μονοτσιπος dlp με laser πηγη φωτος και infinite contrast! Το πολυ σε 10 χρονια θα ειναι στο σαλονι σου! :)

Απάντηση: Re: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Τάκη και Τάσο,καταλαβαίνω πολύ καλά πόσο πρέπει να είναι η ανομοιομορφία και η σύγκλιση αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτι αυτά τα προβλήματα υπάρχουν.
Στα 2 χιλιάρικα τα παραβλέπω για μια overall καλή εικόνα,στα 5 όχι.

Το πραγματικά καλό μαύρο δεν θεωρώ ότι είναι απο μόνο του αρκετό.
Σίγουρα αν τον δώ θα ψαρώσω.
Αλλά αν τον αγόραζα και πλήρωνα 5000 μόλις συνήθιζα την εικόνα του οι ατέλειες θα μου την έδιναν στα νεύρα.

Βρε Νικο, για να δεις τις ατελειες πρεπει να υπαρχουν και μαλιστα σε ενοχλητικο βαθμο! Προσπαθησε να δεις εναν HD-1 για να εχεις ιδια αποψη και ασε τι λεει ο Κεφαλας που ειναι ειδικη περιπτωση!
Οταν κατεβεις Αθηνα, περνα μια βολτα!

Re: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Ok,δεκτή η πρόσκληση :coool:

Οταν βρώ χρόνο και κατέβω σίγουρα θα τον έχεις ρυθμίσει και θα τον έχεις μάθει,οπότε θα είναι οτι πρέπει για να δώ πόσα ψάρια πιάνει!:captain:

Απάντηση: Re: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Ok,δεκτή η πρόσκληση :coool:

Οταν βρώ χρόνο και κατέβω σίγουρα θα τον έχεις ρυθμίσει και θα τον έχεις μάθει,οπότε θα είναι οτι πρέπει για να δώ πόσα ψάρια πιάνει!:captain:

Μπα, και Out of the box να τον δεις, θα χασεις τον υπνο σου!:grinning-smiley-043

Που μπορούμε να δούμε τον προβολέα λειτουργία?
Υπάρχει κάποιο κατάστημα που τον έχει στημένο?
Διαβάζω τόσα και τόσα γι αυτό το μηχανάκι που και να μην ήθελα... θέλω να το δω....
Αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει.

Που μπορούμε να δούμε τον προβολέα λειτουργία?
Υπάρχει κάποιο κατάστημα που τον έχει στημένο?
Διαβάζω τόσα και τόσα γι αυτό το μηχανάκι που και να μην ήθελα... θέλω να το δω....
Αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει.

Θα σου ελεγα να ερθεις στο σπιτι μου να το δεις αλλα, ειναι τοσο μαπα που ντρεπομαι για την αγορα του.
Ειδικα σε 576p που βλεπω εγω, απο τα 6 μετρα σε 124" ειναι πραγματικα μια τραγωδια.....

:flipout: :flipout:

Θα σου ελεγα να ερθεις στο σπιτι μου να το δεις αλλα, ειναι τοσο μαπα που ντρεπομαι για την αγορα του.
Ειδικα σε 576p που βλεπω εγω, απο τα 6 μετρα σε 124" ειναι πραγματικα μια τραγωδια.....

6 μέτρα, 124 ίντσες...?
ενδιαφέρουσα τραγωδία...:flipout:
κάτι άκουσα πως δεν κάνει για πάνω απο 100 ίντσες...:slapface:

καλά αυτό , αλλά τέτοιο μηχάνημα και το χαραμίζεις με 576p?
:flipout::flipout::flipout:

Χάλια των χαλίων σου λεω....

Απορω που οι εταιριες σαν την jvc ειναι 50 χρονια πισω.

Αφου να φανταστεις ειναι τοσο χαλια που για να δω, δεν πρεπει να φοραω τους φακους επαφης μου (3,5 βαθμοι μυωπια ειναι αυτοι)

Χάλια των χαλίων σου λεω....

Απορω που οι εταιριες σαν την jvc ειναι 50 χρονια πισω.

Αφου να φανταστεις ειναι τοσο χαλια που για να δω, δεν πρεπει να φοραω τους φακους επαφης μου (3,5 βαθμοι μυωπια ειναι αυτοι)

Πραγματικά σε λυπάμαι...
:bigcry:
Αν αποφασίσεις να τον πετάξεις .. είμαι πρόθυμος να σε βοηθήσω...
:slapface::slapface::slapface:

Θα σε εχω υπ' οψιν μου, αν και τον εχω ταξει σε ενα ανηψι μου να παιζει με το PS one.... (μεχρι εκει, και με το ζορι, καλος ειναι).

Για να εικονα "αποδεκτη" στο σπιτι χρειαζομασται τουλαχιστον κατι τετοιο:

Θα σε εχω υπ' οψιν μου, αν και τον εχω ταξει σε ενα ανηψι μου να παιζει με το PS one.... (μεχρι εκει, και με το ζορι, καλος ειναι).

Για να εικονα "αποδεκτη" στο σπιτι χρειαζομασται τουλαχιστον κατι τετοιο:
και δεν το λες τόση ωρα....?
Τι να πουλήσω δεν ξέρω ακόμη για να το πάρω...:bigcry:
Μπααααα... σκέφτομαι να σε αποκαλώ θείο απο δω και στο εξής...
πιο φτηνά θα μου ρθει.... :music-smiley-005:

Και συ εισαι επηρρεπης στο chat βλεπω, οχι μονο ο ..... Zeb!

Για να είμαι ειλικρινείς, χαίρομαι όταν ανακαλύπτω ανθρώπους με καλή αίσθηση του χιούμορ...
(το ερώτημα, αν γνωρίζει κανείς κάποιο κατάστημα που να έχει στημένο τον D-ILA... παραμένει..)
-bye-

Δεν εχω ακουσει κατι σχετικο με το ερωτημα σου.
(εκτιμω οτι κανεις δεν εχει)

Bre bre yavroum!
Τι διαβάζουν τα αυτάκια μου κι ακούνε τα ματάκια μου;
Παιδιά ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ
Μηχάνημα των 20000 ερώ ποιός έχει από όλους μας;
Και μάλιστα να τον έχει ανοικτό την πρώτη βδομάδα για να πέσει η λάμπα κα να φωνάξει το Μανώλη; Τότε θα έχει 300 ώρες λάμπα ακόμη~~
Και μετά ευχέλαιο με τον Χριστόδουλα για νέο firmware

Eγω παντως μενω αναυδος με οσα ακουω !
Θυμαμαι το πρωτο προβολεα μου (σονυ cpg20e - 1992) kai ton δευτερο (Davis cinema ten - 1998) που συνολικα μου κοστισαν οσο και το σημερινο αυτοκινητο μου και απο την αλλη αυτο που ειδα χτες στο Τασο (Jvc με "απλο" xbox360 - hddvd) με ΜΟΝΟ 5000 και αναρωτιεμαι τι συζηταμε.
Για πρωτη φορα μετα απο ΠΟΛΛΑ χρονια εντυπωσιαστηκα τοσο.
Η τελευταια φορα που μου αρεσε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μια εικονα ηταν σε μια εκδηλωση της Barco + Cinemax !
Εγω παντως βρηκα τον προβολεα που ονειρευομουνα.
Οχι πως αν θες να βρεις προβληματα δεν θα βρεις... αλιμονο !!!
Αλλα με ΑΥΤΟΝ το προβολεα μπορω ανετα να ζησω για (μερικα ?)
χρονια.
Δεν ειδα πατερνακια αλλα live εικονα , και μαλιστα απο component (χβοχ360).
H εικονα του μου θυμισε αυτο που ειχα ξεχασει, αριστο μαυρο και οχι μονο για ψηφιακο προβολεα, πολυ καλα χρωματα (που σιγουρα χρειαζονται ΜΙΚΡΟ πειραγμα απο htpc για να ερθουν 100%).
Ανομοιομορφια και συγκλιση δεν παρατηρησα κατι το ενοχλητικο , ουτε το εψαξα πολυ βεβαιως !
Οσον αφορα τη κινηση , οτι του δωσεις θα παιξει .
Αυτο που δεν καταλαβαινουν ΟΛΟΙ , ειναι οτι ολοι οι προβολεις θα παιξουν καλα (anaferomai κυριως στη κινηση), αν τους δωσεις σωστο υλικο.
Αν του δωσεις λοιπον 1080p - 24 - 48 τοτε θα δουμε αψογη κινηση.
Στα pannings φυσικα ΔΕΝ φτανουν τα 24 kare του κινηματογραφου, οτι και προβολεα να εχεις.
Ο ιδιος ο Faroudja δηλωσε με τη ληξη της καριερασ του , "αυτο που προσπαθουμε τοσα χρονια τωρα, ειναι να ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΜΕ το κοινο με διαφορα τερτιπια."
Αν δεν ανεβει το frame rate στο κινηματογραφο δεν θα εχουμε ποτε σωστη κινηση.
Αυτη τη στιγμη παντως με ενα σωστα στημενο HTPC ΠΑΙΡΝΕΙΣ τη καλυτερη δυνατη κινηση σε υλικο SD KAI κυριως HD.
Εγω (αν ειχα τωρα) γι αυτο το προβολεα θα εδινα και τα διπλασια.

Τάσο, εσύ ξέχνα τον Sharp 21000! Από τη μία, το panic room ταιριάζει ΓΑΝΤΙ στον Sharp για να ……… και να δείρει κυριολεκτικά και να αναδείξει στον μέγιστο βαθμό τις αρετές της εικόνας του! Επίσης ο Μανωλιός θα μπορούσε με μία επίσκεψη αρκετών ωρών βεβαίως και μερικών τόνων καφέ(!) να στον κάνει να ζωγραφίζει κυριολεκτικά!

Δυστυχώς, από την άλλη μεριά, το μέγεθος του κάδρου σου είναι εντελώς απαγορευτικό για τον Sharp ρυθμισμένο στο High Contrast mode. Ακόμα και το δικό μου κάδρο των 96 ιντσών ίσως να είναι πολύ μεγάλο για τον Sharp, πιθανότατα θα το μίκραινα στις 92, ακόμα και στις 85 ίντσες αν τον αγόραζα!!![/QUOTE]
Ρε συ Παναγιώτη, μήπως έχεις μπερδευτεί λίγο, γιατί εμένα μου κάνει ότι θα πρέπει να έχεις τηλεόραση αντι γιά προβολέα!!!-bye-

Εντάξει οι τεχνολογίες δεν είναι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός να είμαστε φανατικοί.

Τι κι αν πουλήθηκε; Αυτή την στιγμή έτυχε να βγει από τεχνολογία Dila ένα μηχανάκι που στα χρήματα αυτά δεν κάθεται τίποτα άλλο δίπλα του. Προσωπικά το θεωρώ σημαντική αναβάθμιση από τον 8720 που είχα και τα υπόλοιπα περί ανομοιομορφίας και συγκλίσεως είναι για να έχουν να ασχολούνται και να λένε καμιά 10αριά άτομα στον πλανήτη...-bye-

Αύριο μπορεί να βγει κάτι ανώτερο από DLP

Μεθαύριο από SXRD.

Ετσι πάει. Καλά να μαστε να αλλάζουμε.

Ετσι ειναι Τασο......συμφωνω..!!!!! ;)
Γι'αυτο ειπα οτι ειναι για το 95% των καταναλωτων.....
Οταν καποιος δει κοντραστ,ξεχναει τα παντα...
Τι και αν φευγει η συγκλιση τι και αν δεν εχει καλη ανομοιομορφια ,τι και αν το χρωμα ειναι καπως....κ.λ.π.
Ποιος θα τα δει αυτα σε μια ταινια.....?ελαχιστοι εως καθολου....;)
Εγω παντως ειμαι μαζι σου......

Δεν μπορω να ακουω οτι το απολυτο μηχανημα αυτη την στιγμη ειναι ο jvc με ενα καρο προβληματα ....ενω υπαρχουν αλλα καλυτερα αλλα ποιο ακριβα δυστυχως....!!!!!!
Και ειπαμε........οποιος δεν βλεπει προβλημα στην εικονα θεωρει το μηχανημα τελειο.......γι'αυτο ο jvc πουλαει πολυ ..και λογο κοντραστ-τιμης και παιζει απο μαμα μια χαρα.......τι αλλο θελει το 95% των καταναλωτων..;)