HD δέκτης Octagon SF 918 HD

18 June 2006
2,239
Θεσσαλονίκη
Re: HD δέκτης OCTAGON SF 918 HD

Απο εικονα πως ειναι?Ειχα διαβασει πως ειχε καποια προβληματα.Πες μας και για τα sd αλλα και τα hd καναλια.

η εικόνα του είναι στα επίπεδα του dreambox 800hd δηλαδή μέτρια,όπως την είχαμε αξιολογήσει πριν αρκετό καιρό σε 46άρα tv.
Δυστυχώς λόγω τρεξίματος και προπάντως βαρεμάρας :eek:perator: δεν τον έχω συγκρίνει άμεσα με τον 800hd στον προβολέα για να βγάλω κάποια πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Tα έχει παίξει και ο Homecast που τον είχα σαν εικόνα αναφοράς.
Εσύ ποιον δέκτη έχεις?

john 78

Banned
29 December 2008
1,684

Εχω τον Darkbox HD Rev PVR 2008.Στα sd καναλια εχεις προβλημα?Στο Μtv στον Hotbird ας πουμε?

18 June 2006
2,239
Θεσσαλονίκη

Δεν μας κάνεις και μια παρουσίαση του (Darkbox HD ) σε νέο θέμα ,έχω ακούσει καλά λόγια για τον δέκτη ,μια εναλλακτική πρόταση του Dm800.
Δεν είπα ότι έχω πρόβλημα με τον δέκτη στα sd ,απλά τον έχω σε μια 26άρα στο δωμάτιο μου,ο 800άρης είναι στο σαλόνι.
Το Mtv μια χαρά φαίνεται στις ίντζες αυτές ,δεν μπορώ να σου απαντήσω ,πρέπει να τον μετακομίσω στο σαλόνι να δω στις 92'' δυστυχώς .

john 78

Banned
29 December 2008
1,684

Σε ενα αλλο Ελληνικο φορουμ, που μελη του γραφουν και εδω,εκανα μια παρουσιαση του και με κατηγορησαν οτι ειμαι εμπορος και οτι κανω διαφημιση οποτε κατι τετοιες παρουσιασεις λεω να τις αποφυγω.Παντως αν οι υπευθυνοι του φορουμ εδω το επιθυμουν μπορω να το κανω.Τωρα για την εικονα του δικου σου δεκτη επειδη οταν ψαχνομουν ειχα ακουσει οτι δεν παιζει καλα καποια sd καναλια που και αυτα εχουν χαμηλο bitrate γι αυτο σου το λεω.Μια αποψη να μου πεις γενικη.Αλλωστε ο δεκτης δεν ειναι πανακριβος και δεν μπορεις να ψαχνεις και για την τελειοτητα.Αρκει βεβαια και η εικονα να ειναι καλη.Εγω πιστευω οτι τα προβληματα ειναι στα sd kαναλια και οχι στα HD.Μιλαω για τους HD δεκτες γενικως.Ρολο παιζει και η τηλεοραση.Εγω περισσοτερες απαιτησεις θα ειχα απο τον DM 800 η' τον 8000 λογω τιμης.

18 June 2006
2,239
Θεσσαλονίκη

Δεν νομίζω η παρουσίαση του να αντιβαίνει σε κάποιους από τους όρους χρήσης με την προυπόθεση ότι η ιδιότητα σου δεν έχει εμπορική σχέση με το αντικείμενο και δεν αναφέρονται κάποιες απαγορευμένες του δυνατότητες.
Άλεξ δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, άλλωστε η γνώση μας ενδιαφέρει !
Πάντως με το σκεπτικό σου και τα απαρίθμητα θέματα με τους dreambox θα έπρεπε να έχουμε πάρει κι εδώ την "ρετσινιά".
Τελειώνοντας το θέμα με την εικόνα και την ποιότητα της στα sd,θα πω ένα απλό -καλή-.
Ακόμα να ξεχάσω στο περυσινό συγκριτικό την θετική αμηχανία μου μόλις έπαιζε ο HS5101 σε προβολέα με sd υλικό , σε άμεση αντιπαράθεση με άλλους hd ,ενώ προηγουμένως σε απλές lcd >50'' ,δεν βλέπαμε διαφορές ορατές.

john 78

Banned
29 December 2008
1,684

Δεν νομίζω η παρουσίαση του να αντιβαίνει σε κάποιους από τους όρους χρήσης με την προυπόθεση ότι η ιδιότητα σου δεν έχει εμπορική σχέση με το αντικείμενο και δεν αναφέρονται κάποιες απαγορευμένες του δυνατότητες.
Πάντως με το σκεπτικό σου και τα απαρίθμητα θέματα με τους dreambox θα έπρεπε να έχουμε πάρει κι εδώ την "ρετσινιά".
Τελειώνοντας το θέμα με την εικόνα και την ποιότητα της στα sd,θα πω ένα απλό -καλή-.
Ακόμα να ξεχάσω στο περυσινό συγκριτικό την θετική αμηχανία μου μόλις έπαιζε ο HS5101 σε προβολέα με sd υλικό , σε άμεση αντιπαράθεση με άλλους hd ,ενώ προηγουμένως σε απλές lcd >50'' ,δεν βλέπαμε διαφορές ορατές.

Αν ηταν να μην μιλαμε για απαγορευμενες ιδιοτητες τοτε δεν θα πρεπε να αναφερουμε τους DM καθολου.Παντως για να ξερεις δεν θελω να μιλησω για τις απαγορευμενες ιδιοτητες του Darkbox HD αλλα ουτε και εχω προβλημα με τους DM.Οταν ενας δεκτης ομως βγαινει και εχει πολλα για διορθωση και η τιμη του ειναι αρκετα μεγαλη τοτε τι?Επειδη κανει καποια κολπακια.Ομως καποιοι δεν τα θελουν αυτα τα κολπακια,οπως εγω.Εγω θελω να τον χρησιμοποιησω για απλη χρηση.Aρα με ενδιαφερει η εικονα πανω απο ολα ,αλλα και αλλα πραγματα οπως αν διαβαζει καρτες,ποιες,αν κανει κολληματα κτλ.Δεν συμφωνεις καπως?Εμπορος δεν ειμαι,μην φοβαστε.Γραφω για πολλους δεκτες γενικως και τα ποστ μου ειναι για βοηθεια του κοσμου που χρειαζεται.

john 78

Banned
29 December 2008
1,684

Χρονια Πολλα και καλη Χρονια και σε σενα.Εισαι γνωστης και εκτιμω την αποψη σου.Μου απαντησες ειλικρινα για τον Octagon.Ολοι οι δεκτες HD εχουν προβληματα.Καλο ειναι να κανεις διαγνωση των προβληματων και διορθωση τους στελνοντας mail στους κατασκευαστες.Καποιοι απο αυτους τα διαβαζουν ακομα και εκτιμουν αυτην την ενεργεια σου.....

18 June 2006
2,239
Θεσσαλονίκη

Καλο ειναι να κανεις διαγνωση των προβληματων και διορθωση τους στελνοντας mail στους κατασκευαστες.

Μη φοβάσαι τους τρέχουν ήδη και τους τα χώνουνε Σουηδοί Τούρκοι & Γερμανοί.

john 78

Banned
29 December 2008
1,684

Καταλαβαινεις εσυ τι λεω.Το να καταφερνουν να σου πουλησουν ενα δεκτη, λιγο πολυ ειναι ευκολο.Μετα ομως,πρεπει να σεβονται τους καταναλωτες τους, και τουλαχιστον να ακουν τις προτασεις για βελτιωση των δεκτων τους, και το λιγοτερο, να προσπαθουν να διορθωνουν τα προβληματα...

18 June 2006
2,239
Θεσσαλονίκη

Στα λόγια μου έρχεσαι.:antlers:
Αυτό ήθελα να δείξω από την αρχή και τα απανωτά filmwares.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=711448&postcount=57

Μην ξεχνάς όμως ότι και τα δορυφορικά δρώμενα δεν είναι στατικά,(νέες κάρτες ,νέα encryptions κλπ.),οπότε δεν είναι υποχρεωτικό να αφορούν πάντα προβλήματα οι νέες αναβαθμίσεις .Απλά και το λειτουργικό εξελίσεται.

john 78

Banned
29 December 2008
1,684

Συμφωνω απολυτα.Ελληνικα ο δεκτης σου ειχε απ την αρχη η' μετα τον Αυγουστο προστεθηκαν?

john 78

Banned
29 December 2008
1,684

Τον Αυγουστο ειχα κανει την μεταφραση για τον Darkbox HD, (ανευ πληρωμης μην παρεξηγηθω) και επειδη την ειχα ανεβασει δημοσια,την 'δανειστηκαν' και αλλοι για τους δεκτες τους.Δεν με πειραζει,μην νομιζεις.Μαλιστα κακως το λεω,δεν το εχω ξανα αναφερει και δεν γυρευω εκτιμησεις γι' αυτο.Αλλα ετσι 'αγαπαω' περισσοτερο αυτο τον δεκτη,γιατι εχει και κατι δικο μου.

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: HD δέκτης OCTAGON SF 918 HD

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Η παρουσίαση μπορεί να γίνει ελεύθερα, αρκεί να μην επεκτείνεται σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες για μη νόμιμες λειτουργίες.

18 June 2006
2,239
Θεσσαλονίκη

Πάντως ,αναφορικά με την λειτουργία Disecq 1.1 ,να επισημάνω πως η δυνατότητα του είναι μέχρι 8 lnb
(αν και έχει 2 ειδών ρυθμίσεις για diseqc 1.1
Diseqc1.1 1-16 δεν μου δουλεύει &
Diseqc1.1 ΙΝP1-INP8 σε αυτήν την ρύθμιση δουλεύει).

18 June 2006
2,239
Θεσσαλονίκη

Απο εικονα πως ειναι?Ειχα διαβασει πως ειχε καποια προβληματα.Πες μας και για τα sd αλλα και τα hd καναλια.

Λοιπόν μετά από καιρό αξιώθηκα να μεταφέρω τον δέκτη στο σαλόνι για άμεση κόντρα με τον dreambox 800hd.
Και οι δύο δέκτες συνδέθηκαν μέσω hdmi και παίξαν στα 1080i στον
Sony AW15(topaz) σε 92''.
Tα αποτελέσματα μετά από θέαση στο AstraHD+ κανάλι και στο DasErste SD κανάλι,ήταν λίγο το πολύ αναμενόμενα.
Ισάξια εικόνα και στους 2 μονομάχους, αν και έχω την εντύπωση πως στα hd ο Octagon έπαιζε λίγο καλύτερα αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.
Στα sd δεν είδα διαφορές ,και τα 2 έπαιζαν θολά,χάλια !!!:ROFLMAO:
(αυτό παθαίνει κανείς όταν βλέπει συμβατικά κανάλια μετά από θέαση υλικου υψηλής ευκρίνειας).

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: HD δέκτης OCTAGON SF 918 HD

Λευτέρη πες μας μόνο αν στον DM800 είχες ενεργοποιημένο το autoresolution plugin σεταρισμένο ώστε να περνάει η φυσική ανάλυση κάθε καναλιού. Στα δικά μου μάτια η διαφορά είναι μεγάλη στα SD κανάλια.