HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Νομίζω πως τους αναλογικούς θέλουν να τους κάνουν ψηφιακούς γι αυτό και ακολουθούν αυτήν την τακτική...

Μια μικρή διευκρίνηση:

Το πακέτο της nova εκπέμπεται από τον δορυφόρο ψηφιακά, είτε σε SD είτε σε HD. Οι παλαιότεροι συνδρομητές (που δεν έχουν άλλον δέκτη από αυτούς που τους παρείχε η nova) απλά έχουν SD ψηφιακούς δέκτες.

Last edited:

Οπότε δλδ το θέμα με την ευρωλίγκα έχει να κάνει καθαρά με το ποσό που κοστίζει η μετάδοση του αγώνα. Ωραία, αυτό να το δεχτώ. Αλλά ειλικρινά το γεγονός ότι το πρόγραμμα του ΝΣ HD πρέπει να συμβαδίζει με το πρόγραμμα του ΝΣ1, δεν το δέχομαι με την καμία. Δλδ, για ποιο λόγο πρέπει εγώ να βγάλω τα ματάκια μου το βράδυ για να δω το ντέρμπι του Μάντσεστερ; Γιατί όπως βλέπετε και γνωρίζετε όλοι σας, η εικόνα σε κάποια ΝΣ είναι τρισάθλια, ακόμα κ σε μεγάλους αγώνες... Ελπίζω το βράδυ να βλέπεται η εικόνα στο ΝΣ3...

ΥΓ Φίλε πόντιε, ακόμα κ οι επαναληψεις του HD συμβαδίζουν με το πρόγραμμα του ΝΣ1...

συγνώμη ρε παιδιά επειδή είμαι άσχετος με το όλο θέμα. πως γίνεται η αναβάθμιση?
Και άλλη μία απορία. έχω μια led tv Samsung series 7000. ;εχω συνδέσει τη nova με hdmi καλώδιο. όταν όμως κλείσω τη τηλεόραση και την ανοίξω ξανά η δεν θα πέρνω σήμα (οπότε κλείνω νοβα και ανοιγω ξανά) ή αν θα πάρω σήμα τα βλέπω όλα με ροζ φόντο. αλλαξα καλώδιο αλλά τίποτα. Με όλες τις άλλες τηλεοράσεις παίζει μια χαρούλα.τι μπορεί να φταίει;έχω τον καινούργιο της nova HD.Ευχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά.

συγνώμη ρε παιδιά επειδή είμαι άσχετος με το όλο θέμα. πως γίνεται η αναβάθμιση?

Φίλε Θεόφιλε, αν έχεις τον 831 θα έχεις διαπιστώσει κάτι 20 δευτερόλεπτα που χάνονται καθημερινά κατά το άνοιγμα του δέκτη. Αυτά σπαταλώνται για την "αναζήτηση" αναβάθμισης (έτσι λέει το 2106602000). Επιπλέον μπορείς να φορτώσεις (όταν με το καλό είναι διαθέσιμη) πατώντας
α. MENU
β. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
γ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
δ. ΑΝΑΒΑΘΜ. ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ
ε. ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (δες αν υπάρχει διαθέσιμη στην δεξιά πλευρά!)

Η πιο πρόσφατη είναι η 5/10 και για να δεις ποια αναβάθμιση έχεις:
α. MENU
β. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
γ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
δ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΚΤΗ
ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ LOADER
στ. δες στην τρίτη σειρά εκεί που λέει Load Ver / Var
αν λέει 5/10 έχεις την πιο πρόσφατη (του Οκτωβρίου).

Ώρε μάνα μου, τελικά με τόσα τηλεφωνήματα στο "ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ" (ο Θεός να το κάνει)... έχω γίνει ξεφτέρι! Χαχαχαχαχα... ΕΛΕΟΣ!

Και έπρεπε να χαλάσεις τον κόσμο με τα τηλέφωνα ??????

Εμείς τι κάνουμε ???

Μπρίκια κολλάμε ????:flipout::flipout:

Μια μικρή διευκρίνηση:

Το πακέτο της nova εκπέμπεται από τον δορυφόρο ψηφιακά, είτε σε SD είτε σε HD. Οι παλαιότεροι συνδρομητές (που δεν έχουν άλλον δέκτη από αυτούς που τους παρείχε η nova) απλά έχουν SD ψηφιακούς δέκτες.

Ο φίλος όταν αναφέρεται σε αναλογικούς συνδρομητές εννοεί τους συνδρομητές του παλιού αναλογικού Flimnet, όπου εκπέμπονται αναλογικά και επίγεια δύο κανάλια (cinema1, sports1)

:flipout:
Πραγματικά αν είχα ανακαλύψει το site νωρίτερα δεν θα είχα πάθει πεντακόσιες αγκυλώσεις κρατώντας το τηλέφωνο και την μουσική από την διαφήμιση της Φορθνετ να μου παίρνει το μυαλό. Άσε που δεν θα είχα μπει καν' στην διαδικασία να βάλω nova.... :violent-smiley-011:

Πάντως ειλικρινά: θεϊκό το site και σωτήριες οι συμβουλές-απαντήσεις!!!

Φίλε Θεόφιλε, αν έχεις τον 831 θα έχεις διαπιστώσει κάτι 20 δευτερόλεπτα που χάνονται καθημερινά κατά το άνοιγμα του δέκτη. Αυτά σπαταλώνται για την "αναζήτηση" αναβάθμισης (έτσι λέει το 2106602000). Επιπλέον μπορείς να φορτώσεις (όταν με το καλό είναι διαθέσιμη) πατώντας
α. MENU
β. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
γ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
δ. ΑΝΑΒΑΘΜ. ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ
ε. ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (δες αν υπάρχει διαθέσιμη στην δεξιά πλευρά!)

Η πιο πρόσφατη είναι η 5/10 και για να δεις ποια αναβάθμιση έχεις:
α. MENU
β. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
γ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
δ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΚΤΗ
ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ LOADER
στ. δες στην τρίτη σειρά εκεί που λέει Load Ver / Var
αν λέει 5/10 έχεις την πιο πρόσφατη (του Οκτωβρίου).

Ώρε μάνα μου, τελικά με τόσα τηλεφωνήματα στο "ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ" (ο Θεός να το κάνει)... έχω γίνει ξεφτέρι! Χαχαχαχαχα... ΕΛΕΟΣ!

φίλε σε ευχαριστώ πάρα πολύ. πάω αμέσως να το τσεκάρω

Ο φίλος όταν αναφέρεται σε αναλογικούς συνδρομητές εννοεί τους συνδρομητές του παλιού αναλογικού Flimnet, όπου εκπέμπονται αναλογικά και επίγεια δύο κανάλια (cinema1, sports1)

Η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε απίθανο να εννοεί κάτι τέτοιο, αλλά από ότι λέτε λοιπόν υπάρχουν ακόμα αυτοί οι δέκτες και τα κανάλια σε ενεργούς συνδρομητές. Ε, τότε είναι πιθανόν να θέλει η nova να τους σπρώξει στην ψηφιακή πλατφόρμα και στο Novabox.

Υπάρχουν καμιά 15.000 συνδρομές του παλιού αναλογικού ακόμα...

Απάντηση: NOVA-HD

Ρε παιδια μια απορια...ειμαι γιατρος και κανω το αγροτικο μου στο ΚΥ Γυθειου που αποφασισανε να βαλουνε NOVA.

Με χωσανε λοιπον να κανω τη διαδικασια αγορας συνδρομης και εξοπλισμου.Μπαινω λοιπον στο site της ακατανομαστης,επιλεγω το πακετο της συνδρομης και προχωραω στην αγορα εξοπλισμου οπου με εκπληξη διαπιστωνω οτι υπαρχουν διαθεσιμα μονο ο HD αποκωδικοποιητης και ο PVR!!!

Πειτε μου οτι δεν πουλανε πια τον απλο δεκτη για να σπρωξουν τον HD!!!

Απάντηση: NOVA-HD

Γιατρέ μου, σε φάγανε οι εφημερίες και από δορυφορική ενημέρωση έμεινες πίσω. Ναι, έτσι είναι!!!

Από τι γνωρίζω έχει σταματήσει η συνεργασία με την Panasat άρα λογικά ήταν μέχρι να τελειώσει το στοκ. Για αυτό δίνουν μόνο Page.

Σε επικοινωνια που ειχα με το τεχνικο τμημα της nova και φενεται οτι μιλησα με ενημερωμενο εκπροσωπο της nova εχουμε τα εξης:

1. ο δεκτης nova pvr HD κυκλοφορει πιθανοτητα απο Δευτερα, τιμη 249 ευρω και με 2 tuner για θεαση ενος καναλιου και εγγραφη ενος αλλου

2. Αρχες του 2011 η nova θα περασει στην λογικη του multiview το οποιο θα ειναι διαθεσιμο μεσα στο πρωτο τριμηνο του 2011

3. πληροφοριες - διευκρυνησεις για το MULTIVIEW

α) θα λειτουργει με εναν οι περισσοτερους δεκτες συνδεδεμενους μεταξυ τους, οι δεκτες πρεπει να ειναι nova hd ή nova hd pvr. Σε ερωτηση μου αν μπορει να χρησιμοποιηθει παλιοτερος δεκτης της nova με καποιον απο τους νεους για να εχουμε multiview η απαντηση ηταν αρνητικη (ο παλιος δεκτης panasat παει στα σκουπιδια)

β) το multiview θα χρεωνεται σαν υπηρεσια οπως χρεωνεται τωρα η υπηρεσια pvr. Η τιμη θα κυμανθει απο 7 ευρω εως 10 ευρω (καπου εκει)...
Σημαντικο: οπως με διαβεβαιωσαν πληρωνοντας την υπηρεσια multiview θα περιλαμβανονται και οι σημερινες λειτουργιες pvr Δηλαδη πληρωνοντας συνδρομη multiview θα εχουμε θεαση σε δευτερη τηλεοραση, εγγραφη, timeshift κτλ...

γ) η λογικη του multiview ειναι να εχουμε σε καθε τηλεοραση του σπιτιου διαφορετικο καναλι nova τοποθετωντας σε καθε τηλεοραση εναν απο τους νεους δεκτες με δικη του καρτα ο καθενας και συνδεοντας τους δεκτες μεταξυ τους να εχουμε το επθυμητο αποτελεσμα
Δηλαδη θα πληρωνουμε την συνδρομη του πακετου nova που εχουμε επιλεξει και για καθε τηλεοραση που θα εχουμε nova θα πληρωνουμε και την υπηρεσια multiview...
η παραπανω υπηρεσια μπορει να υλοποιηθει σε παραπανω απο 2 τηλεορασεις εντος της οικιας μας π.χ. 3 ή 4 ακομα και 5 αρκει να πληρωνουμε την συνδρομη multiview για καθε μια απο αυτες

δ) για οποιον συνδρομητη θελει να εχει multiview θα του δινονται οι επιπλεον δεκτες σε προνομιακη τιμη (δεν εχει διευκρινιστεί ακομα αλλα μου ειπαν σε χαμηλοτερη τιμη απο οτι κυκλοφορει στην αγορα, σαν παραδειγμα μου αναδεραν τιμες 50 με 60 ευρω τον επιπλεον δεκτη)

Τελος εθεσα το ερωτημα "αφου παει στα σκουπιδια ο παλιος μου δεκτης pvr γιατι να μην μου τον ξεκλειδωσουν με καποιο τροπο ετσι ωστε να εχω ολες τις λειτουργιες που εχει ουτως η αλλος για ελευθερα καναλια";;;;

Η απαντηση ηταν: "δεν εχει τεθει το θεμα απο πολλους συνδρομητες ετσι ωστε η εταιρεια να κανει κατι τετοιο"

Αυτα τα νεοτερα τα συμπερασματα δικα σας

Φίλε strikal...

θα..., θα..., θα...! Εδώ μία αναβάθμιση... (αναγκαία κατ' εμέ) και μας πάνε από Δευτέρα σε Δευτέρα! Ούτε δίαιτα να αρχίζαμε!
Σε ευχαριστούμε πάντως.

ΥΓ: Ξεκίνησαν όλα τα κανάλια της ΕΡΤ (+Ψηφιακά) στο δορυφορικό Conn-X (στην συχνότητα 12606). Εμ, αυτά γιατί δεν υπάρχουν στη Nova? Ξέρει κανείς

Μη ξαναλέμε τα ίδια, 17 του μήνα είναι η επίσημη ανακοίνωση κυκλοφορίας του pvr.

Αφήστε να δούμε τι κουκιά πιάνει ο δέκτης πρώτα και μετά τα ξαναλέμε...

το Σάββατο θα ξέρουμε...

Φίλε strikal...

θα..., θα..., θα...! Εδώ μία αναβάθμιση... (αναγκαία κατ' εμέ) και μας πάνε από Δευτέρα σε Δευτέρα! Ούτε δίαιτα να αρχίζαμε!
Σε ευχαριστούμε πάντως.

ΥΓ: Ξεκίνησαν όλα τα κανάλια της ΕΡΤ (+Ψηφιακά) στο δορυφορικό Conn-X (στην συχνότητα 12606). Εμ, αυτά γιατί δεν υπάρχουν στη Nova? Ξέρει κανείς

Στον Hellas Sat; Γιατί εδώ δεν τα έχει ακόμα: http://gr.kingofsat.net/sat-hellas2.php

Δημήτρη,στις ταινίες βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή το HD,και τι να το κανεις το surround,για να ακούς αναμετάδοση ? (Αφού βάζουν φίλτρα και η ατμόσφαιρα ακούγεται λίγο)

Πρώτα οι ταινίες και μετά όλα τα αλλα,αρκεί να μη δείχνει Σούμο :afro:

Ps:@Νικο, ilise.

Aν μπορείς καμια βοήθεια στο θέμα με την εγγραφη από Nova,γιατί εσύ μπορείς να βοηθήσεις.:grinning-smiley-043

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=41580&page=4

Πες μου πως μπορω να σε βοηθησω που υπαρχει προβλημα?
Νικος