HD κανάλια στη NOVA

Απάντηση: NOVA-HD

Αληθεύει ότι μη ενεργοποιημένη νέα κάρτα της νόβα μπορεί να ενεργοποιηθεί και να παντρευτεί κιόλας όμως) αντί με τον παταταpace με δέκτη edision (argus mini & vip) ;

Re: NOVA-HD

Στον Hellas Sat; Γιατί εδώ δεν τα έχει ακόμα: http://gr.kingofsat.net/sat-hellas2.php

Το έγραψε κάποιος χθες τη νύχτα σε ένα forum που διαθέτει "υλικό" για μουσικό- και ταινιόφιλους ;). Πρέπει λέει να κάνεις σάρωση αυτής της συχνότητας και σου βγαίνουν -δηλαδή manual αναζήτηση. Είναι ελεύθερα αλλά δείχνουν μαύρο. Έχει ανέβει και ο ΑΝΤ1 στην ίδια συχνότητα!

Κι εδώ ο φίλος GEORGEDEPPY έχει γράψει σχετικά χθες βράδυ:
κατεβαζει ετ1 νετ σκαι πρισμα+ eurosport κτλ... αλλα δεν εχουν εικονα.

Να ρωτήσω κάτι? Έχει πέσει η NOVA ή είναι ιδέα μου? Μου βγάζει το μήνυμα "σήματος". Ρίχνει καρεκλοπόδαρα στην Αθήνα ή τι συμβαίνει?

Να ρωτήσω κάτι? Έχει πέσει η NOVA ή είναι ιδέα μου? Μου βγάζει το μήνυμα "σήματος". Ρίχνει καρεκλοπόδαρα στην Αθήνα ή τι συμβαίνει?

Oντως και εμενα απο το πρωι το εχει κανει πολλες φορες.

Εμεις εχουμε καλοκαιρι εδω στην Ζακυνθο οποτε κατι συμβαινει στην Αθηνα.-bye-

Ναι σήμερα όλο το πρωί μέχρι τώρα έχει πολλά κολλήματα. Ένα μεγάλο μπράβο στην Nova. Μου θυμιάζει της αρχές της novas που ήτανε σε ένα δορυφόρο που δεν ήταν σταθερός. Αντε παλι απο την αρχή μετά από τόσα χρονιά.

Μου θυμιάζει της αρχές της novas που ήτανε σε ένα δορυφόρο που δεν ήταν σταθερός. Αντε παλι απο την αρχή μετά από τόσα χρονιά.

Αυτό ήταν πριν πολλάαααα πολλάααα χρόνια, στις 21.6Ε σε αποκλίνοντα δορυφόρο !!!
Ημουν στην Αγγλία τότε και τον "κυνηγούσα" ανα 2ωρο γιατί το κινητό μου πιάτο είχε μοτέρ μόνο σε ένα άξονα :smile:

Το γνωστό πρόβλημα του uplink πάλι και σήμερα με τη βροχούλα...

Αυτό ήταν πριν πολλάαααα πολλάααα χρόνια, στις 21.6Ε σε αποκλίνοντα δορυφόρο !!!
Ημουν στην Αγγλία τότε και τον "κυνηγούσα" ανα 2ωρο γιατί το κινητό μου πιάτο είχε μοτέρ μόνο σε ένα άξονα :smile:
Ακριβώς Φίλιππε τότε ήταν αρχή της nova τώρα είναι αρχή του HD. Πάντα η nova στην αρχή έχει ένα πρόβλημα.

Ειμαι φανατικος οπαδος του nba και παρακολουθω τους αγωνες που μεταδιδει το ns.Ομως ενω το πρωτο παιχνιδι μεταδοθηκε σε hd και 16/9 απο εκει και περα ολα τα υπολοιπα μεταδοθηκαν σε 4/3.Με δεδομενο οτι το προγραμμα των ns μεταδιδεται σχεδον εξ ολοκληρου σε 16/9 γνωριζει καποιος τον λογο για τον οποιο γινεται ετσι η μεταδοση τους?(Για hd ουτε λογος...)

Re: Απάντηση: NOVA-HD

Αληθεύει ότι μη ενεργοποιημένη νέα κάρτα της νόβα μπορεί να ενεργοποιηθεί και να παντρευτεί κιόλας όμως) αντί με τον παταταpace με δέκτη edision (argus mini & vip) ;

Πάρα πολύ ενδιαφέρον. Ξέρει κανείς αν ισχύει;

Ειμαι φανατικος οπαδος του nba και παρακολουθω τους αγωνες που μεταδιδει το ns.Ομως ενω το πρωτο παιχνιδι μεταδοθηκε σε hd και 16/9 απο εκει και περα ολα τα υπολοιπα μεταδοθηκαν σε 4/3.Με δεδομενο οτι το προγραμμα των ns μεταδιδεται σχεδον εξ ολοκληρου σε 16/9 γνωριζει καποιος τον λογο για τον οποιο γινεται ετσι η μεταδοση τους?(Για hd ουτε λογος...)

Γιατι δεν τους κανεις κανενα τηλ.?

Last edited:

Κάποιος ρώτησε αν οι edision είναι πατάτα. Για αυτά που προσφέρουν στην τιμή τους (τουλάχιστον ο argus mini2in1ip) είναι μάλλον πολύ αξιόλογη πρόταση και από ότι διαβάζω εδώ και αλλού δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τους novabox (pace) που δίνει πλέον η nova.

Το ερώτημα που τέθηκε για τις νέες κάρτες της nova και την πιθανή δυνατότητα ενεργοποίησής/"παντρέματος" τους μέσω αυτού του δέκτη (ή κάποιου άλλου τέλος πάντων) είναι πολύ ενδιαφέρον πάντως.

Last edited:

Γιατι δεν τους κανεις κανενα τηλ.?

Τους πηρα τηλ και μετα απο δεκα λεπτα αναμονης καταφερα να επικοινωνησω με καποιον απο το τεχνικο τμημα. Τους ανεφερα το προβλημα μου και μου ειπαν οτι οι αγωνες nba οπως και ολο το προγραμμα του ns μεταδιδονται σε 16/9!Επεμεναν και τελικα μου ειπαν οτι θα το μεταφερουν στο αναλογο τμημα.

εμενα μου ειπε τεχνικος με καταστημα οτι μπορει να ξεπαντρεψει και να ξαναπαντρεψει υποχρεωτικο σε εναν edision.

τον οποιο τον πουλουσε 200 ευρω νομιζω τον vip2 .

μαλλον θα εχει καποιο κονε στην νοβα και θα του το κανουνε..

εμενα μου ειπε τεχνικος με καταστημα οτι μπορει να ξεπαντρεψει και να ξαναπαντρεψει υποχρεωτικο σε εναν edision.

Kαι τι θα κερδισεις με αυτο?

Οχι οτι γινεται βεβαια (+ οτι παραβιαζεις την συμβαση που εχεις υπογραψει) αλλα λεμε τωρα.

Το γνωστό πρόβλημα του uplink πάλι και σήμερα με τη βροχούλα...

Ασχετο αλλα τωρα το θυμηθηκα.

Εβλεπε ο γιος μου Boomerang το πρωι μετα απο την διακοπη και η γλωσσα αντι για Ελληνικα ηταν Ρωσικα (η Πολωνικα η κατι τετοιο)!

Τωρα πως το εκαναν αυτο και ποτε επανήλθαν τα Ελληνικα δεν γνωριζω γιατι εφυγα μετα απο λιγο.

Kαι τι θα κερδισεις με αυτο?

Οχι οτι γινεται βεβαια (+ οτι παραβιαζεις την συμβαση που εχεις υπογραψει) αλλα λεμε τωρα.

Aν πράγματι γίνεται;

- Καλύτερο δέκτη από τον novabox (FTA, πολλοί δορυφόροι, πιθανόν και καλύτερη εικόνα).
- PVR, και μάλιστα χωρίς περιορισμούς και παράλογες συνδρομές. (Δηλαδή αν γράφουμε σε εξωτερικό recorder τι ουσιαστική διαφορά έχει; και γιατί πρέπει να πληρώνουμε συνδρομή για τον εσωτερικό κλειδωμένο recorder του μελλοντικού novabox-PVR; )
- Περισσότερο έλεγχο του δέκτη - Αναβαθμίσεις, κλπ.
- Ένα λιγότερο κουτί και αντίστοιχα καλώδια από την εγκατάσταση

Φτάνουν αυτά;

Αν η νέα σύμβαση λέει υποχρεωτικά χρήση novabox τότε πράγματι παραβιάζεται βέβαια ...

Για το PVR και το "ενα κουτι λιγοτερο" εχεις δικιο , για το καλυτερη εικονα αμφιβάλλω παρα πολυ.

Πρακτικα το βλεπω αδυνατο ομως.

ΥΓ. Καποιος που εχει NOVA για ποιον λογο να θελει να πιανει DIGEA? Aφου τα καναλια ειναι ηδη στο πακετο.

Για το PVR και το "ενα κουτι λιγοτερο" εχεις δικιο , για το καλυτερη εικονα αμφιβάλλω παρα πολυ.

Πρακτικα το βλεπω αδυνατο ομως.

ΥΓ. Καποιος που εχει NOVA για ποιον λογο να θελει να πιανει DIGEA? Aφου τα καναλια ειναι ηδη στο πακετο.

Δεν νομίζω να μιλάμε για τα κανάλια της DIGEA, αν και δεν είναι κακό να τα έχεις μαζί στον ίδιο δέκτη και αυτά. Όσο για την ποιότητα εικόνας του novabox σε σχέση με άλλους HD δέκτες, δεν μπορώ να ξέρω αφού το μέτρο σύγκρισης που έχω προς το παρόν είναι μόνο ο panasat και σε HD ο argus mini. Το θέμα είναι επίσης και η ανεξαρτησία σε λήψη και άλλων καναλιών/πακέτων/δορυφόρων. Πάντως επεκταθήκαμε εκτός θέματος μάλλον. Καλά θα ήταν να είχαμε μια συσκευή για όλα αλλά μάλλον δεν είναι τόσο απλό.