HD κανάλια στη NOVA

Γενικά,η εικόνα μέσω Digea είναι πολύ καλύτερη ειδικά στα sd κανάλια.Αν όμως παίξεις πάρα πολύ με τις ρυθμίσεις της εικόνας (στην τηλεόραση) στην πηγή που έχεις συνδεδεμένο τον αποκωδικοποιητή της NOVA,θα δεις αισθητά βελτιωμένο αποτέλεσμα.Πίστεψέ με,χρειάστηκε να παίξω πάρα πολύ με τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης για να έχω όχι ακριβώς την ίδια,αλλά παραπλήσια εικόνα με την εικόνα της Digea.Μπορώ πλέον να παρακολουθώ N HD μέσω NOVA με πολύ ωραία εικόνα.Θέλει όμως λίγο παίδεμα με τις ρυθμίσεις.

πες ταρε φιλε. και γω εχω φαει ωρες αλλαζοντας τις ρυθμισεις για το βελτιστο αποτελεσμα. οι περισσοτεροι ομως βαριουνται να το κανουν

Ε οπως και να το κανεις ειναι μιζερο.. Εχω αλλα σετ ρυθμισεων στην tv για το dvb-c, αλλες για τον solo2, αλλες για τον pace και αλλες για το home cinema. Αμα δεν αλλαξεις, πολλες φορες το χορταρι στην NHD ειναι καφε λες και μαραθηκε ή λες και το βοσκησαν οι παικτες. Δυστυχως η τηλεοραση δεν αποθηκευει τοσες πολλες θεσεις και το σεταρισμα αν εχεις λιγο καλη τν ειναι αρχιμιζερο :/

Ναι μεν δεν έχεις άδικο,όντως είναι μίζερο και σπαστικό θα έλεγα εγώ,αλλά θέλει και λίγο προσπάθεια αν θέλεις να απολαύσεις.Η τηλεόραση όμως αποθηκεύει όλες τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει σε κάθε πηγή,δεν αλλάζουν.Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δεν το πιάνω.Όσο για το καφέ χορτάρι,αυτό φαίνεται όταν είναι μεσημέρι Βραζιλίας οι αγώνες.Αλλά αυτό συμβαίνει και στη Digea.Οι επόμενοι (χρονικά) αγώνες έχουν ασύγκριτα καλύτερη εικόνα.

Εννοω πως δεν αρκουν οι θεσεις που εχει η τηλεοραση για custom settings για ολες τις συσκευες μου. Τα κλασσικα defaults και αλλες 2 θεσεις για user defined settings. Όσο για το χορταρι ειναι μαλλον θεμα της Νεριτ και οχι των παροχων. Πλεον παρακολουθω απο το SVT HD, οπου και το χορταρι ειναι κανονικό, εκτος και αν εχουν περασει το σημα απο καποια τροποποιηση, ή κατι παρομοιο.

Γενικά,η εικόνα μέσω Digea είναι πολύ καλύτερη ειδικά στα sd κανάλια.Αν όμως παίξεις πάρα πολύ με τις ρυθμίσεις της εικόνας (στην τηλεόραση) στην πηγή που έχεις συνδεδεμένο τον αποκωδικοποιητή της NOVA,θα δεις αισθητά βελτιωμένο αποτέλεσμα.Πίστεψέ με,χρειάστηκε να παίξω πάρα πολύ με τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης για να έχω όχι ακριβώς την ίδια,αλλά παραπλήσια εικόνα με την εικόνα της Digea.Μπορώ πλέον να παρακολουθώ N HD μέσω NOVA με πολύ ωραία εικόνα.Θέλει όμως λίγο παίδεμα με τις ρυθμίσεις.

Ποια ρυθμιστικά θα καλύψουν την απώλεια πληροφορίας λόγω μεγαλύτερης συμπίεσης;
Όποιες και να είναι οι ρυθμίσεις, πάντα η digea θα έχει καλύτερη λεπτομέρεια.

Δε διαφωνώ ότι η Digea θα έχει πάντα καλύτερη λεπτομέρεια,αυτό λέω άλλωστε,δε γίνεται να πάρεις ίδια ακριβώς εικόνα με τη Digea.Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις όμως,μπορείς να ελαχιστοποιήσεις αυτή την απώλεια πληροφορίας που λες.Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια,έχω καταφέρει να μειώσω αυτή την ενοχλητική διαφορά.

@kostikos,σε καταλαβαίνω.Όταν δεν επαρκούν οι υποδοχές της τηλεόρασης για να συνδέσεις όλες τις πηγές σου,αναγκαστικά πρέπει να αλλάζεις συνέχεια ρυθμίσεις στην τηλεόραση.Πολύ εκνευριστικό.

Απάντηση: Re: HD κανάλια στη NOVA

πες ταρε φιλε. και γω εχω φαει ωρες αλλαζοντας τις ρυθμισεις για το βελτιστο αποτελεσμα. οι περισσοτεροι ομως βαριουνται να το κανουν

Προσωπικα εγω δεν βαριέμαι να το κάνω αλλα λογο ασχετοσύνης. Ποιες ρυθμίσεις χονδρικά έκανες εσύ για να δοκιμάσω ? ευχαριστώ

απο τις απλες..

φωτεινοτητα, χρωμα, contrast, ευκρινεια εως πιο εξειδικευμενες που εχει η τβ μου οπως φωτισμος background, motion plus, επιπεδα μαυρου, επιπεδο θεμρου/ψυχρου χρωματος κλπ. γενικα τα checkαρα σχεδον ολα μεχρι να βρω τον καταλληλο συνδιασμο για βελτιστο αποτελεσμα και το πως μαρεσει εμενα στο ματι.

γενικα ειναι καποιες επιλογες που εξομαλυνουν καπως το pixelαρισμα κανουν λιγο πιο smooth την εικονα κλπ. εκει πεφτει πιο πολυ το βαρος για να εχεις το βελτιστο αποτελεσμα.

για την dtv (digea) δεν ασχοληθηκα και τοσο πολυ καθως τα βλεπω απο νοβα ολα

Last edited:
Σε ποια κανάλια της νόβα παρατηρείς "πιξέλιασμα";
(Κακώς δεν βλέπεις τα κανάλια της digea αν τα λαμβάνεις.)

Νομιζω πάντως οτι το HD ΕΡΤ (παντα ΕΡΤ θα την λέω) ειναι πολύ καλυτερο απο την θέαση του μέσω Nova.

Απάντηση: Re: HD κανάλια στη NOVA

Σίγουρα μια καλά ρυθμισμένη τηλεόραση καλύπτει αρκετές ατέλειες. Δεν παύει όμως η εικόνα της Digea να είναι καλύτερη
Αφού κοντράραμε το ΝΕΡΙΤ HD από την nova με το ΝΕΡΙΤ HD της Digea, ρυθμίσαμε τις τηλεοράσεις μας, ας επανέλθουμε στο θέμα του νήματος.

Σε ποια κανάλια της νόβα παρατηρείς "πιξέλιασμα";
(Κακώς δεν βλέπεις τα κανάλια της digea αν τα λαμβάνεις.)

πλεον παρατησω στα καναλια της 11823 που ειναι σε mpeg 2 ακομα ( ελπιζω οχι για πολυ)

γιατι βαριεμαι να αλλαζω στην dtv :-)) επισης το τηλεκοντρολ της νοβα ειναι πολυ βολικο

Αν ζητήσω την κατάργηση των hd καναλιών θα διακοπούν και τα ΝeritHD και Novasports24HD ή αυτά θα παραμείνουν; Γενικά μένουν κανάλια hd ή όλα διακόπτωνται; ακόμα και τύπου RTHD;

Όλα τα παραπάνω που γράφεις μένουν, δεν διακόπτονται.

Έχω διακόψει τα HD και αυτά τα βλέπω, όπως και μερικά ακόμα από τα free HD από την κατηγορία public.

Τα κανάλια που ανέφερες θα παραμείνουν γιατί είτε είναι ελεύθερης λήψης (rt24 hd) είτε είναι στο start pack (novasport 24 hd-nerit hd)

Δίνουν Δωρεάν τα HD για πάντα σε όσους έχουν τα NovaSport, δωρεάν ΗD για 1 χρόνο σε όσους έχουν τα NovaCinema, δωρεάν HD για 2 μήνες μόνο στους νέους πελάτες.
Σε αυτούς που έχουν το StartPack δίνουν...
:award:

Last edited by a moderator:
Ολα "δινουν" αλλα κανενα καινουργιο καναλι δεν βαζουν......εχουμε βαρεθει τις επαναληψεις , τις εκπομπες πληστιριασμων που νοουνται "History" κτλ κτλ...

Τοσα καναλια υπαρχουν....ημαρτον...πληρωνουμε που πληρωνουμε ας βλεπουμε και κατι.....