HD κανάλια στη NOVA

Απάντηση: Re: NOVA-HD

Απο τα γραφόμενά σου, μήπως δουλεύεις για την ΝΟΒΑ (χωρίς παρεξήγηση).
Μήπως έχεις κάποιο email τους για να στείλω ένα βιογραφικό;
Ευχαριστώ
Να σου πω τώρα, τη καταλαβαίνεις με αυτό που ρωτάς? ε και πες ότι δουλεύει για την νοβα που είναι το κακό? κάλο μας κάνει κακό δεν μας κάνει. Ας προσπαθήσουμε σαν μια μεγάλη παρέα που είμαστε εδώ στην ενότητα τον δορυφορικών, να μην δημιουργούμε κόντρες. :grinning-smiley-043

Re: NOVA-HD

Δυστυχώς άσχετοι και αδαείς στα δορυφορικά (και σε άλλες ενότητες), προσπαθούν να την πουν σε χρήστες όπως ο malakudi, που η συνεισφορά του στο φόρουμ είναι πολύτιμη. Μερικοί έχουν πρόβλημα να δεχτούν την τεκμηριωμένη και με επιχειρήματα άποψη και καταφεύγουν σε εξυπνακίστικους χαρακτηρισμούς. Τελικά το κόμπλεξ μερικών απέναντι σε γνωρίζοντες ενός θεματικού πεδίου είναι γιγάντιο.

Ρε παιδιά που πήγε το ποστ μου μετά τον souzakias; Αφού είμαι σίγουρος ότι το είδα αναρτημένο. Τέσπα θα το ξαναγράψω αργότερα :)

Ρε παιδιά που πήγε το ποστ μου μετά τον souzakias; Αφού είμαι σίγουρος ότι το είδα αναρτημένο. Τέσπα θα το ξαναγράψω αργότερα :)

Το ποστ σου επανήλθε, όχι όμως επειδή αναρωτήθηκες αλλά επειδή κάποια πράγματα πρέπει να μπουν στη θέση τους και το ποστ σου είναι μια καλή ευκαιρία.

Αυτό λοιπόν το "αδαείς και άσχετοι" που απεθύνεται κατα πάντων - και που δεν διευκρινζεις αν περιλαμβάνει και έσενα τον ίδιο μέσα - είναι τουλάχιστον εμπρηστικό.

Η προσφορά του μέλους malakudi (για να ξεκινήσουμε απο κάπου) δεν αμφισβητήθηκε απο κανένα. Πολύτιμη όμως είναι και η συνεισφορά ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των υπολοίπων, ακόμα και αυτών που εσυ χαρακτηρίζεις αδαείς και άσχετους.
Ξέρεις αλήθεια πόσες φορές οι "αδαείς και άσχετοι" μας έχουν ξαναφρεσκάρει την μνήμη μας με τις ερωτήσεις τους ? Ξέρεις οτι ακόμα και τα όποια περίεργα ερωτήματα ανθρώπων νέων στο χώρο μας βάζουν στη διαδικασία να σκεφτούμε λίγο περισσότερο τις απαντήσεις που δίνουμε ?

Αλλωστε, μην ξεχνάς οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν γεννήθηκε ξέροντας τα πάντα. Η μάθηση ΟΛΩΝ μας διαρκεί όσο διαρκεί και η ζωή μας.

Θα παρακαλέσω λοιπόν να ΜΗΝ επανέλθεις με περαιτέρω σχόλια και επίσης να με αφήσεις να συντονίσω το νήμα όπως εγώ νομίζω. Η Διαχείριση του forum μου εμπιστεύτηκε αυτό το ρόλο. Πιστεύω οτι κάτι ξέρει κι εκείνη...

Φιλικά,

Φίλιππος

Όχι, δε δουλεύω στη Νόβα/Φόρθνετ. Τα δορυφορικά δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα. Είναι χόμπι. Οι πληροφορίες και γνώσεις προέρχονται αποκλειστικά από την ενασχόλησή μου με το αντικείμενο σαν χόμπι.

Ελπίζω να μη ξανατεθεί η ίδια ερώτηση.

@mouratos: Υπάρχει σωστό και λάθος. Δεν υπάρχουν απλώς απόψεις που είναι όλες σεβαστές. Κάποιος που επιμένει στο λάθος ενώ του το έχεις αποδείξει, δεν χαίρει σεβασμού. Αυτά τα politically correct "όλοι έχουμε μία άποψη και όλες οι απόψεις είναι σεβαστές" είναι ανούσιο. Σεβαστή είναι μόνο η ορθή άποψη.

Θα επαναλάβω το ακραίο επιχείρημά μου, που όμως δείχνει την ουσία της παραπάνω θέσης: Είναι σεβαστή η άποψη του παιδόφιλου; Είναι σεβαστή η άποψη του κανίβαλου; Είναι σεβαστή η άποψη του ρατσιστή;

Επίσης, η γνώμη των πολλών, δεν είναι και η σωστή γνώμη. Αυτό είναι ένα ατόπημα της δημοκρατίας. Η σωστή άποψη είναι αυτή που αποδεικνύεται με προτάσεις λογικής.

Αν δεχόμαστε τη γνώμη των πολλών και τις politically correct απόψεις, καταλήγουμε σε τραγελαφικές καταστάσεις όπως αυτή στις ΗΠΑ που οι πολλοί χριστιανοί επέβαλλαν την διδαχή του "Intelligent Desing" ως εναλλακτική θεωρία στην εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου. Η άποψη των "άσχετω" πολλών ενάντια στην επιστημονική αποδεδειγμένη θεώρηση.

Όχι, δε δουλεύω στη Νόβα/Φόρθνετ. Τα δορυφορικά δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα. Είναι χόμπι. Οι πληροφορίες και γνώσεις προέρχονται αποκλειστικά από την ενασχόλησή μου με το αντικείμενο σαν χόμπι.

Πίστεψέ με, αν ξανατεθεί θα επέμβω, και μάλιστα όχι τόσο πολιτισμένα όσο παραπάνω ...

Ειλικρινώς, δε θα έπρεπε να απασχολεί κανένα το πού δουλεύουν όσοι γράφουν εδώ, με εξαίρεση τους επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι και υποχρεούνται να το αναφέρουν ρητά στην υπογραφή τους...

Φιλικά,

Φίλιππος

@mouratos: Υπάρχει σωστό και λάθος. Δεν υπάρχουν απλώς απόψεις που είναι όλες σεβαστές. Κάποιος που επιμένει στο λάθος ενώ του το έχεις αποδείξει, δεν χαίρει σεβασμού. Αυτά τα politically correct "όλοι έχουμε μία άποψη και όλες οι απόψεις είναι σεβαστές" είναι ανούσιο. Σεβαστή είναι μόνο η ορθή άποψη.

Θα επαναλάβω το ακραίο επιχείρημά μου, που όμως δείχνει την ουσία της παραπάνω θέσης: Είναι σεβαστή η άποψη του παιδόφιλου; Είναι σεβαστή η άποψη του κανίβαλου; Είναι σεβαστή η άποψη του ρατσιστή;

Επίσης, η γνώμη των πολλών, δεν είναι και η σωστή γνώμη. Αυτό είναι ένα ατόπημα της δημοκρατίας. Η σωστή άποψη είναι αυτή που αποδεικνύεται με προτάσεις λογικής.

Αν δεχόμαστε τη γνώμη των πολλών και τις politically correct απόψεις, καταλήγουμε σε τραγελαφικές καταστάσεις όπως αυτή στις ΗΠΑ που οι πολλοί χριστιανοί επέβαλλαν την διδαχή του "Intelligent Desing" ως εναλλακτική θεωρία στην εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου. Η άποψη των "άσχετω" πολλών ενάντια στην επιστημονική αποδεδειγμένη θεώρηση.

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω όσον αφορά την άποψή σου, και μάλιστα κάθετα.
Και μάλιστα όχι απλώς διαφωνώ αλλά και δεν έχω κανένα σκοπό να επιτρέψω politically incorrect συμπεριφορές για τον απλούστατο λόγο οτι δεν είναι δυνατόν να προβλέψω (στο ρόλο μου ως συντονιστής) το πώς θα αντιδράσει ο καθένας ! Ο σκοπός ποτέ δεν είναι το θεραπεύειν αλλά μάλλον το προλαμβάνειν και δεν είμαι διατεθειμένος να παρεκκλίνω απο αυτό.
Αν δε σου αρέσει η συντονιστική μου άποψη, τότε πολύ απλά απέφυγε τις αντιπαραθέσεις. Ούτως ή άλλως οι γνώσεις σου είναι χρήσιμες, το μόνο που θα κάνεις είναι να περιοριστείς στην διάδοσή τους.
Αναγνωρίζω οτι αυτή θα είναι μια κατα βάση "αποστειρωμένη" συμμετοχή, αλλά αφού αυτή είναι η επιλογή σου, ποιός είμαι εγώ που θα διαφωνήσω ?

Το παράδειγμα του παιδόφιλου (όπως και του καννίβαλου) δεν είναι ακραίο, είναι απλώς λάθος ! Και οι δύο είναι καταδικαστέοι με την ιδιότητά τους αυτή απο τον Ποινικό Κώδικα, άρα δεν τίθεται θέμα άποψης αλλά εγκληματικής συμπεριφοράς γενικότερα !

Οσον αφορά τους ρατσιστές (που δεν είναι ποινικώς κολάσιμοι), εμπιστεύομαι την κρίση και το επίπεδο των συμμετεχόντων ώστε να υπάρξει περιθωριοποίηση του συγκεκριμένου στοιχέιου. Αλλά να τον φιμώσω, Α-ΠΟ-ΚΛΕΙ-Ε-ΤΑΙ !

Περί ατοπήματος της Δημοκρατίας, δυστυχώς δεν μπορώ να γυρίσω το ρολόϊ μου 2500 χρόνια πίσω ... Δεν συμφωνώ μαζί σου αλλά δε θα σε φιμώσω κιόλας γι αυτό !

Τα περί ΗΠΑ, δεν με αφορούν, δεν με απασχολούν και δεν τα σχολιάζω...
Σκέψου όμως οτι το θέμα δεν είναι ζήτημα εφαρμογής της Δημοκρατίας αλλά πολύ βαθύτερο αφού αφορά την αέναη σύγκρουση Θρησκείας - Επιστήμης...

Φίλιππος

πω πω ρε παιδιά, ήμαρτον με αυτές τις πολιτικές. Αν θέλαμε να ασχοληθούμε με την ουσία της δημοκρατίας και μη θα βλέπαμε τον Παπαγιάννη στο Xtra 3 ή θα γράφαμε στο blog του Χαρδαβέλλα. Εδω μέσα μπήκαμε όλοι να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας για τα δορυφορικά αν είναι να πολιτικοποιήσουμε και αυτό το forum πραγματικά να μας ενημερώσετε για να ξέρουμε αν θα παραμείνουμε ή όχι και εδω μέσα. Δεν θέλουμε άλλες φιλοσοφικές συζητήσεις για πολιτική. Μας φτάνει η τρομολαγνεία και δημοσοφία που εισπράτουμε γύρω,γύρω, όχι και εδω μεσα σας παρακαλούμε. Μη μας κόβετε και αυτό το χόμπι!!!!

pitso, συνέχισε το χόμπι σου όπως το συνεχίζουμε και εμείς που δεν δίνουμε και πολύ σημασία σε κάποια πράγματα....:D

Πάντως από την στιγμή που ξέρεις τόσα πολλά πάνω σε αυτό το θέμα, είναι λογικό κάποιοι που δεν γνωρίζουν, να νομίζουν ότι δουλεύεις σε αυτή.

Αυτό λοιπόν το "αδαείς και άσχετοι" που απεθύνεται κατα πάντων - και που δεν διευκρινζεις αν περιλαμβάνει και έσενα τον ίδιο μέσα - είναι τουλάχιστον εμπρηστικό.

Αν διαβάσεις το post μου δεν αναφέρομαι κατά πάντων,αλλά σε αυτούς που τη λένε σε άλλους που γνωρίζουν περί δορυφορικών. Μην αλλάζεις αυτά που λέω.

Θα παρακαλέσω λοιπόν να ΜΗΝ επανέλθεις με περαιτέρω σχόλια και επίσης να με αφήσεις να συντονίσω το νήμα όπως εγώ νομίζω. Η Διαχείριση του forum μου εμπιστεύτηκε αυτό το ρόλο. Πιστεύω οτι κάτι ξέρει κι εκείνη...

Δηλαδή δεν πρέπει να απαντήσω σε παρερμηνεία του post μου?

Δηλαδή δεν πρέπει να απαντήσω σε παρερμηνεία του post μου?

Το ποστ σου ΗΔΗ το είχε σβήσει η Διαχείριση του forum για εμπρηστικό περιεχόμενο και το επανέφερα με δική μου ευθύνη για το τί έμελλε γεννέσθαι ...

Μην με κάνεις να πιστέψω οτι είχαν δίκιο εξ αρχής !

@mouratos: Μα το τι ορίζεται ως ποινικά κολάσιμο είναι και αυτό μία σύμβαση. Δεν είναι αποδεδειγμένα λογικά ως λάθος. Συνεπώς το ότι είναι ποινικά κολάσιμο δε στερεί κάποιον να έχει την άποψη ότι είναι καλή η παιδοφιλία, και να την υπερασπίζεται. Σύμφωνα με την θέση "όλοι έχουμε μία άποψη και είναι σεβαστή" τότε και η άποψη υπέρ της παιδοφιλίας πρέπει να είναι σεβαστή. Σωστά;

Η δημοκρατία μπορεί να έχει επικρατήσει ως πολίτευμα, ενδεχομένως να είναι καλύτερο από όλα τα άλλα. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως επειδή 10 άτομα λένε πως 1+1=3 και ένας λέει 1+1=2, ότι είναι σωστοί οι 10. Σωστή δεν είναι η άποψη των πολλών. Η αλήθεια είναι μία και αποδεικνύεται με λογική.

Το παράδειγμα των ΗΠΑ ήταν αυτό ακριβώς, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Είναι πάγια η τακτική σου στο διάλογο να αρνείσαι επιχειρήματα με το σκεπτικό ότι δε σε αφορούν. Αλλά αυτό είναι υπεκφυγή, δεν είναι ουσιαστικός αντίλογος. Το παράδειγμα λοιπόν της υιοθέτησης της διδαχής του "intelligent design" από τα σχολεία των ΗΠΑ είναι κλασικό παράδειγμα όπου οι πολλοί επιβάλλουν μία σαφέστατη λαθεμένη άποψη. Δεν είναι ότι απλώς διδάσκουν την θρησκεία τους. Όχι. Είναι ότι στο μάθημα της Βιολογίας, διδάσκουν ως εναλλακτική θεωρία στην εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου, το intelligent design. Δεν άπτεται λοιπόν σε θέμα θρησκείας vs επιστήμης, αλλά καφρίλας vs επιστήμης. Η θρησκεία είναι για τα θρησκευτικά. Για τη βιολογία, είναι ο Δαρβίνος.

Το ποστ σου ΗΔΗ το είχε σβήσει η Διαχείριση του forum για εμπρηστικό περιεχόμενο και το επανέφερα με δική μου ευθύνη για το τί έμελλε γεννέσθαι ...

Μην με κάνεις να πιστέψω οτι είχαν δίκιο εξ αρχής !

Η Διαχείριση; Με Δ κεφαλαίο; Δηλαδή; Νόμιζα πως διαχειριστές εδώ είστε εσύ και ο Δημητρακούδης.

@mouratos: Μα το τι ορίζεται ως ποινικά κολάσιμο είναι και αυτό μία σύμβαση. Δεν είναι αποδεδειγμένα λογικά ως λάθος. Συνεπώς το ότι είναι ποινικά κολάσιμο δε στερεί κάποιον να έχει την άποψη ότι είναι καλή η παιδοφιλία, και να την υπερασπίζεται. Σύμφωνα με την θέση "όλοι έχουμε μία άποψη και είναι σεβαστή" τότε και η άποψη υπέρ της παιδοφιλίας πρέπει να είναι σεβαστή. Σωστά;

Η δημοκρατία μπορεί να έχει επικρατήσει ως πολίτευμα, ενδεχομένως να είναι καλύτερο από όλα τα άλλα. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως επειδή 10 άτομα λένε πως 1+1=3 και ένας λέει 1+1=2, ότι είναι σωστοί οι 10. Σωστή δεν είναι η άποψη των πολλών. Η αλήθεια είναι μία και αποδεικνύεται με λογική.

Το παράδειγμα των ΗΠΑ ήταν αυτό ακριβώς, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Είναι πάγια η τακτική σου στο διάλογο να αρνείσαι επιχειρήματα με το σκεπτικό ότι δε σε αφορούν. Αλλά αυτό είναι υπεκφυγή, δεν είναι ουσιαστικός αντίλογος. Το παράδειγμα λοιπόν της υιοθέτησης της διδαχής του "intelligent design" από τα σχολεία των ΗΠΑ είναι κλασικό παράδειγμα όπου οι πολλοί επιβάλλουν μία σαφέστατη λαθεμένη άποψη. Δεν είναι ότι απλώς διδάσκουν την θρησκεία τους. Όχι. Είναι ότι στο μάθημα της Βιολογίας, διδάσκουν ως εναλλακτική θεωρία στην εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου, το intelligent design. Δεν άπτεται λοιπόν σε θέμα θρησκείας vs επιστήμης, αλλά καφρίλας vs επιστήμης. Η θρησκεία είναι για τα θρησκευτικά. Για τη βιολογία, είναι ο Δαρβίνος.

Επειδή ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω τί επιδιώκεις να πετύχεις με αυτά που γράφεις, δέχομαι να σε αφήσω να αγορεύεις μόνος σου περι ανέμων και υδάτων ...

Όταν με το καλό αποφασίσεις ότι είσαι σε θέση να δεχτείς συνομιλητή και όχι βουβό ακροατή, πες μου το και θα σου ξαναδώσω αμέριστη την προσοχή μου....

Οτι είναι να κάνεις όμως, σε συμβουλεύω φιλικά να το κάνεις προσεκτικά γιατί εκεί που οδηγείς τα πράγματα, έχεις θέσει εαυτόν στην ίδια μοίρα με τους αλεξιπτωτιστές και τις παρθένες : Το πρώτο λάθος θα είναι και το τελευταίο...

Καλή συνέχεια σου εύχομαι, εκ βάθους καρδίας

Φίλιππος