Re: NOVA-HD
@mouratos: Υπάρχει σωστό και λάθος. Δεν υπάρχουν απλώς απόψεις που είναι όλες σεβαστές. Κάποιος που επιμένει στο λάθος ενώ του το έχεις αποδείξει, δεν χαίρει σεβασμού. Αυτά τα politically correct "όλοι έχουμε μία άποψη και όλες οι απόψεις είναι σεβαστές" είναι ανούσιο. Σεβαστή είναι μόνο η ορθή άποψη.
Θα επαναλάβω το ακραίο επιχείρημά μου, που όμως δείχνει την ουσία της παραπάνω θέσης: Είναι σεβαστή η άποψη του παιδόφιλου; Είναι σεβαστή η άποψη του κανίβαλου; Είναι σεβαστή η άποψη του ρατσιστή;
Επίσης, η γνώμη των πολλών, δεν είναι και η σωστή γνώμη. Αυτό είναι ένα ατόπημα της δημοκρατίας. Η σωστή άποψη είναι αυτή που αποδεικνύεται με προτάσεις λογικής.
Αν δεχόμαστε τη γνώμη των πολλών και τις politically correct απόψεις, καταλήγουμε σε τραγελαφικές καταστάσεις όπως αυτή στις ΗΠΑ που οι πολλοί χριστιανοί επέβαλλαν την διδαχή του "Intelligent Desing" ως εναλλακτική θεωρία στην εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου. Η άποψη των "άσχετω" πολλών ενάντια στην επιστημονική αποδεδειγμένη θεώρηση.
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω όσον αφορά την άποψή σου, και μάλιστα κάθετα.
Και μάλιστα όχι απλώς διαφωνώ αλλά και δεν έχω κανένα σκοπό να επιτρέψω politically incorrect συμπεριφορές για τον απλούστατο λόγο οτι δεν είναι δυνατόν να προβλέψω (στο ρόλο μου ως συντονιστής) το πώς θα αντιδράσει ο καθένας ! Ο σκοπός ποτέ δεν είναι το θεραπεύειν αλλά μάλλον το προλαμβάνειν και δεν είμαι διατεθειμένος να παρεκκλίνω απο αυτό.
Αν δε σου αρέσει η συντονιστική μου άποψη, τότε πολύ απλά απέφυγε τις αντιπαραθέσεις. Ούτως ή άλλως οι γνώσεις σου είναι χρήσιμες, το μόνο που θα κάνεις είναι να περιοριστείς στην διάδοσή τους.
Αναγνωρίζω οτι αυτή θα είναι μια κατα βάση "αποστειρωμένη" συμμετοχή, αλλά αφού αυτή είναι η επιλογή σου, ποιός είμαι εγώ που θα διαφωνήσω ?
Το παράδειγμα του παιδόφιλου (όπως και του καννίβαλου) δεν είναι ακραίο, είναι απλώς λάθος ! Και οι δύο είναι καταδικαστέοι με την ιδιότητά τους αυτή απο τον Ποινικό Κώδικα, άρα δεν τίθεται θέμα άποψης αλλά εγκληματικής συμπεριφοράς γενικότερα !
Οσον αφορά τους ρατσιστές (που δεν είναι ποινικώς κολάσιμοι), εμπιστεύομαι την κρίση και το επίπεδο των συμμετεχόντων ώστε να υπάρξει περιθωριοποίηση του συγκεκριμένου στοιχέιου. Αλλά να τον φιμώσω, Α-ΠΟ-ΚΛΕΙ-Ε-ΤΑΙ !
Περί ατοπήματος της Δημοκρατίας, δυστυχώς δεν μπορώ να γυρίσω το ρολόϊ μου 2500 χρόνια πίσω ... Δεν συμφωνώ μαζί σου αλλά δε θα σε φιμώσω κιόλας γι αυτό !
Τα περί ΗΠΑ, δεν με αφορούν, δεν με απασχολούν και δεν τα σχολιάζω...
Σκέψου όμως οτι το θέμα δεν είναι ζήτημα εφαρμογής της Δημοκρατίας αλλά πολύ βαθύτερο αφού αφορά την αέναη σύγκρουση Θρησκείας - Επιστήμης...
Φίλιππος