HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Αντώνη καλημέρα, έχουμε την πληροοφορία τουλάχιστον δύο εβδομάδες, πριν γίνει η πρώτη ανάρτηση στο φόρουμ...

Με απόλυτα φιλική διάθεση, απλά να πω ότι το να γράψεις ένα κείμενο σε ένα site με το να κάνεις ένα post σε ένα forum έχει τεράστια διαφορά. Αν δεν επιβεβαιώσει ο Χ δημοσιογράφος την είδηση, δεν μπορεί να την καταγράψει σε ένα έντυπο ή ένα site, εκτός αν μιλάμε για blog τύπου Troktiko, όπου και κανείς δε θα ζητήσει τα ρέστα από τον... αρχισυντάκτη. Σε ένα forum σαν το δικό μας δε νομίζω να την πέσει κανείς σε κάποιο άλλο μέλος που θα δώσει υπό μορφή πληροφορίας κάποια στοιχεία περί ενός θέματος.

Στο θέμα μας τώρα, θέλω να πιστεύω πως η Nova δε θα κάνει καμία χοντράδα με τις τιμές και τα πακέτα. Τουλάχιστον αν δεν έχει δικές τις HD παραγωγές (κάλυψη αγώνων και εκπομπών), δε θα έχει ιδιαίτερο λόγο να βάλει μία τσουχτερή τιμή στο HD pack.

Και απο πού το πήρες το δικαίωμα να κάνεις αστεία μαζί μου ? Σου το έδωσα ποτέ εγώ και δεν το θυμάμαι ? Η μήπως αστειεύτηκα εγώ ποτέ μαζί σου ? Η μήπως αντιμετώπισα ποτε οτιδήποτε έγραψες με τον τρόπο που το αντιμετώπισες εσύ προ ολίγου ?

Απο πού αντλείς αυτό το θάρρος ?

Δεν επιθυμώ απλώς, ΑΠΑΙΤΩ να με σέβεσαι όπως σε σέβομαι !

Φίλιππος

ΥΓ: Για τα υπόλοιπα γραφόμενά σου, θα επιληφθούν άλλοι....

Δεν έκανα αστεία μαζί σου. Ήταν ένας γλωσσικός αστεϊσμός στο γεγονός ότι ισχυρίστηκες πως διέγραψες το μήνυμα για να με προστατεύσεις.

Όσο για το ΥΓ, τι είναι αυτό τώρα; Απειλή;

Δε πρόκειται να ξαναγράψω σε ένα φόρουμ που διαγράφει μηνύματά μου χωρίς λόγο ή "για το καλό μου". Δεν είναι δουλειά κανενός διαχειριστή να με "προστατεύσει" με τέτοιο τρόπο. Ζητώ συγγνώμη από τα υπόλοιπα μέλη για την αναστάτωση, αλλά δεν την έφερα εγώ. Την αναστάτωση την φέρνουν οι αυτόκλητοι σωτήρες που διαγράφουν τα μηνύματα "για το καλό μας".

Με απόλυτα φιλική διάθεση, απλά να πω ότι το να γράψεις ένα κείμενο σε ένα site με το να κάνεις ένα post σε ένα forum έχει τεράστια διαφορά. Αν δεν επιβεβαιώσει ο Χ δημοσιογράφος την είδηση, δεν μπορεί να την καταγράψει σε ένα έντυπο ή ένα site, εκτός αν μιλάμε για blog τύπου Troktiko, όπου και κανείς δε θα ζητήσει τα ρέστα από τον... αρχισυντάκτη. Σε ένα forum σαν το δικό μας δε νομίζω να την πέσει κανείς σε κάποιο άλλο μέλος που θα δώσει υπό μορφή πληροφορίας κάποια στοιχεία περί ενός θέματος.

Φίλε aries,
όπως καταλαβαίνεις επειδή είμαστε επαγγελματίες μερικές φορές πρέπει να κρατάμε την είδηση, αν θέλουμε την επόμενη φορά να ξανα-έχουμε. ένας ερασιτέχνης ή κάποιος ανώνυμος μπορεί να την διαρεύσει ο ίδιος ή μέσω τρίτων, εμείς όμως κρατάμε το λόγο μας και δεν χρησιμοποιούμε ψευδώνημα ή ξαναγραφόμαστε με άλλο όνομα για να την διαρεύσουμε. Τώρα, αν η είδηση ήταν λανθασμένη απλά θα την διαψεύδαμε (μιλάμε μόνο για το συγκεκριμένο forum).
Σόρυ από τους υπόλοιπους για το off topic

Δεν έκανα αστεία μαζί σου. Ήταν ένας γλωσσικός αστεϊσμός στο γεγονός ότι ισχυρίστηκες πως διέγραψες το μήνυμα για να με προστατεύσεις.

Γλωσσικός αστεϊσμός ? Και απο πού πήρες το δικαίωμα να κάνεις "γλωσσικούς αστεϊσμούς" σε κείμενα που μου απευθύνεις ??

Όσο για το ΥΓ, τι είναι αυτό τώρα; Απειλή;

Δεν απειλω ποτέ και κανένα. Απλό γεγονός είναι. Οπως γεγονός είναι και οτι επανέφερα το επίμαχο μήνυμα και ήδη είχαμε και ένα ακόμα φίλο (και μάλιστα έμπειρο μέλος) που ερμήνευσε τα γροφόμενα όπως τα ερμηνεύσαμε και ο Αντώνης και εγώ ....

Δε πρόκειται να ξαναγράψω σε ένα φόρουμ που διαγράφει μηνύματά μου χωρίς λόγο ή "για το καλό μου". Δεν είναι δουλειά κανενός διαχειριστή να με "προστατεύσει" με τέτοιο τρόπο.

Δικαίωμά σου αναφαίρετο να μην ξαναγράψεις εδώ αν δεν το επιθυμείς.

Ζητώ συγγνώμη από τα υπόλοιπα μέλη για την αναστάτωση, αλλά δεν την έφερα εγώ. Την αναστάτωση την φέρνουν οι αυτόκλητοι σωτήρες που διαγράφουν τα μηνύματα "για το καλό μας".

Άποψή σου ... Ας πρόσεχες τί έγραφες και τί προεκτάσεις μπορούσε να πάρει ωστε να μην αναγκαστώ να διαγράψω τίποτε και να μην φτάσουμε εδώ !

Καλό σου απόγευμα

Φίλιππος

Last edited:

Τα HD καναλια θα ειναι ξεχωριστο πακετο απο τα αλλα?(start pack etc.)
Δηλαδη θα πληρωνουμε και για τα λυο πακετα?

Τα HD καναλια θα ειναι ξεχωριστο πακετο απο τα αλλα?(start pack etc.)
Δηλαδη θα πληρωνουμε και για τα λυο πακετα?

Μπορεί να τα βάλει ώς επέκταση των υπαρχόντων... Πολύ όμως αμφιβάλλω αν θα τα πουλάει και αυτόνομα εντελώς για όποιον θέλει ΜΟΝΟ HD...

Απάντηση: Re: NOVA-HD

....Πολύ όμως αμφιβάλλω αν θα τα πουλάει και αυτόνομα εντελώς για όποιον θέλει ΜΟΝΟ HD...

Πάντως δεν θα ήταν άσχημη φάση αυτή αν το έκανε… Αρκετοί έχουν ακόμα το επίγειο, αναλογικό πακέτο. Θα ήταν ένα κίνητρο για αυτούς να περάσουν δορυφορικά στα αντίστοιχα κανάλια σε HD μορφή με την προϋπόθεση βέβαια ότι η τιμή του πακέτου θα ήταν σε λογικά επίπεδα…

Αντώνη καλημέρα, έχουμε την πληροοφορία τουλάχιστον δύο εβδομάδες, πριν γίνει η πρώτη ανάρτηση στο φόρουμ...

Μαζί την είχαμε Αργύρη αλλά δεν εννοώ εσάς, εσείς είστε εξαίρεση !!!!:D

Εγώ πάντως που ζω επαρχία(Λέσβος)δεν έχω και πολλές επιλογές για να έχω ένα αξιοπρεπές σήμα τηλεθέασης εκτος της Νόβα.
Το sd είναι πολυτέλεια εδώ.Επομένω το hd θα ήταν καλοδεχούμενο με προυποθέσεις φυσικά.
Όπως το βλέπω κιόλας μέχρι να έρθει η Digea προς τα εδώ θα πορευτώ πολλά χρόνια ακόμα με αυτούς.
Είμαι πάντως περίεργος να δω όταν πια η Digea εξαπλωθεί πανελλαδικά πια θα έιναι η τιμολογιακή πολιτική τους.
Το έχω παράπονο από αυτούς ,η μόνη φορά που με παίρνουν τηλέφωνο έιναι όταν έχω αργήσει να εξοφλήσω το λογαριασμό για καμία μέρα διαφορά και ποτέ για να μου κάνουν κάποια προσφορά,αν και είμαι από τους πρώτους συνδρομητές.

Διαφωνοντας με αρκετους συν-φορουμιστες στο οτι δεν θα επρεπε να κρινεται το παντρεμα θα δηλωσω την ενοχληση μου για το παντρεμα καρτας - δεκτη, το οποίο προφανως θα με οδηγησει σε διαζυγιο με την εταιρια. Και το κανω αυτο διοτι οπως διαπιστωνω η ''φωνη'' μου διαβαζεται.

Εγω εδω και 4 χρονια βλεπω νοβα χωρις τον ιδιοκτησιακο δεκτη (εβλεπα σε αυτον απο το 2001), και εδω και 2 χρονια βλεπω με εναν δεκτη αρκετα ακριβο για τα δεδομενα του χωρου και συναμα αρκετα ποιοτικο και ικανο να με καλυπτει. Αρνουμαι να δεχθω οτι αυτη ειναι η μονη λυση εναντια στην πειρατεια, οπως επισης και οτι θα αποτελεσει οντως λυση. Το ζητουμενο ομως προσωπικα για εμενα ειναι οτι ΔΕΝ θα αγορασω τον δεκτη που θα μου επιβαλλουν, κ θα αναγκαστω μετα λυπης να διακοψω μια σχεση απο το 1996 (με το κουτακι των 2 καναλιων τοτε). Οσο για το μουντιαλ.... alle spiele alle torre...

Απάντηση: Re: NOVA-HD

Διαφωνοντας με αρκετους συν-φορουμιστες στο οτι δεν θα επρεπε να κρινεται το παντρεμα θα δηλωσω την ενοχληση μου για το παντρεμα καρτας - δεκτη, το οποίο προφανως θα με οδηγησει σε διαζυγιο με την εταιρια. Και το κανω αυτο διοτι οπως διαπιστωνω η ''φωνη'' μου διαβαζεται.

Εγω εδω και 4 χρονια βλεπω νοβα χωρις τον ιδιοκτησιακο δεκτη (εβλεπα σε αυτον απο το 2001), και εδω και 2 χρονια βλεπω με εναν δεκτη αρκετα ακριβο για τα δεδομενα του χωρου και συναμα αρκετα ποιοτικο και ικανο να με καλυπτει. Αρνουμαι να δεχθω οτι αυτη ειναι η μονη λυση εναντια στην πειρατεια, οπως επισης και οτι θα αποτελεσει οντως λυση. Το ζητουμενο ομως προσωπικα για εμενα ειναι οτι ΔΕΝ θα αγορασω τον δεκτη που θα μου επιβαλλουν, κ θα αναγκαστω μετα λυπης να διακοψω μια σχεση απο το 1996 (με το κουτακι των 2 καναλιων τοτε). Οσο για το μουντιαλ.... alle spiele alle torre...
Η θα κάνεις μια καταγγελία στο συνηγορο του Πολίτη η οποία θα παντρευτεί με την μηνυση της Humax και θα σου λεω εγω για ποτε θ αρχισει τα ξεπαντρεματα η ΝΟΒΑ:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: NOVA-HD

Κουραστική έχει γίνει η αναφορά σε conn-x tv HD, ενώ δε προκύπτει από πουθενά πως, τουλάχιστο σε ξεκίνημά του, το πακέτο θα έχει HD κανάλια. Πουθενά, πέρα φυσικά από τα PR announces από τα "μεγάλα κεφάλια" και των αναμεταδοτών τους. Σε ότι αφορά το καθαρά τεχνικό κομμάτι, έχουμε δει ως τώρα να υπάρχουν 20κάτι υπηρεσίες SD σε ένα και μόνο transponder.

Ισως κανεις λαθος, υπαρχει και μια καθαρη συχνοτητα με 5 HD καναλια του dolce καθως και αλλη μια με 6 HD καναλια του bulsatcom και επειδη ο ΟΤΕ ειναι ο κυριως μετοχος και των δυο δεν αποκλειεται να εχουμε στο πακετο τα ιδια καναλια με διπλους υποτιτλους και η καθε εθνικοτητα θα επιλεγει τους δικους της

βλέπω σε άλλα φόρουμ το κράξιμο και την ειρωνεία προς τη νοβα για τα hd και για μια άλλη φορά αναρωτιέμαι τι φάρα είμαστε!
δεν βάζει τόσα χρόνια hd η νόβα κράξιμο και δικαίως πάει να βάλει τώρα και πάλι με τις πέτρες!
δεν την υποστηρίζω συμφωνώ για την τιμολογιακή και όχι μόνο απαράδεκτη συμπεριφορά της αλλά η σχέση είναι αμφίδρομη, δεν σου αρέσει δεν τη παίρνεις απλό σαν το φαγητό σε μια ταβέρνα δεν είναι καλό δεν ξαναπάς και να είναι το μοναδικό μαγειρεύεις σπίτι!σε όλα υπάρχουν επιλογές!
απλά τώρα είναι πολλές (πακέτα εξωτερικού-ίντερνετ) οπότε η ταβέρνα νόβα αναγκάζεται να αναβαθμίσει το μενού της!
Την χοιρινή τι τρώνε όλοι(sd) αλλά το ψαρονέφρι αρέσει σε όλους (hd).

απλά τώρα είναι πολλές (πακέτα εξωτερικού-ίντερνετ) οπότε η ταβέρνα νόβα αναγκάζεται να αναβαθμίσει το μενού της!
Την χοιρινή τι τρώνε όλοι(sd) αλλά το ψαρονέφρι αρέσει σε όλους (hd).

Πώς φαίνεται οτι έχεις επισκεφθεί ούκ ολίγες φορές την ταβέρνα στο Κτικάδο ;)

Ασχετα πάντως με την ταβέρνα, η αλήθεια είναι ότι με την εξάπλωση της δορυφορικής λήψης, πήραμε μια γεύση απο το τί βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και λογικό ήταν οτι θα νιώθαμε "ριγμένοι" !
Δε μπορεί κάποιοι να έχουν αρχίσει εκπομπές σε 3D (έστω και ελάχιστες, δεν είναι η ποσότητα το ζητούμενο) και εμείς ακόμα να το ψειρίζουμε με το HD !
Πόσω δε μάλλον όταν οι γειτονικές μας Βαλκανικές χώρες έχουν ΗΔΗ κάνει το βήμα !

Δε μπορεί απο τη μια μεριά να θέλουμε να είμαστε "κυρίαρχοι" στα Βαλκάνια και απο την άλλη να είμαστε ουραγοί στην εξέλιξη ! Κάτι απο τα δύο δεν κολλάει !

Οι νέες κάρτες της NOVA και ο προβληματισμός μου

Μεταφέρω εδώ τον προβληματισμό μου που έθεσα στο διπλανό νήμα, που μιλάει για τις απάντρευτες κάρτες της NOVA, διότι η δική μου είναι τύπου KAPPA, και υποθέτω παντρεμένη με τον αποκωδικοποιητή, έστω κι αν αυτός είναι από τους παλιούς (Panasat 720i).

Μεταφέρω ακόμα και την απάντηση του Voreios, ως επί πλέον στοιχείο.

Ως συνδρομητής NOVA έχω την - νεότερη, υποθέτω - κάρτα τους, η οποία μάλιστα αναφέρει γραπτώς επάνω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ με αποκωδικοποιητές της Multichoice για να έχω πρόσβαση στις υπηρεσίες τους.

Ήγγικεν η ώρα να προσπαθήσω να την χρησιμοποιήσω στον AZ Box Premium, που έχω, είτε στο ενσωματωμένο Card Reader είτε σε ένα irdeto CAM, που έχω από παλιά, χρώματος μπλε, P/N 901275.

Πρώτη Ερώτηση

Με αυτά που διάβασα σχετικά με το πάντρεμα των καρτών με τους δέκτες, υπάρχει λύση;

Και εννοώ τεχνολογικά αν υπάρχει λύση.

Προσπάθησα να παρακολουθήσω τις απόψεις που αναπτύχθηκαν σχετικά με το θέμα του παντρέματος κάρτας-αποκωδικοποιητή και είδα ότι κάποιοι μίλησαν για παρανομία.

Δεύτερη Ερώτηση

Αν υπάρχει τεχνολογική λύση, αυτή είναι παράνομη; Και αν είναι παράνομη, πώς στοιχειοθετείται η παρανομία σε κάποιον που πληρώνει κανονικά την συνδρομή του και έχει ήδη αγοράσει τον εξοπλισμό της εταιρείας;

Τρίτη Ερώτηση

Εάν απαντηθούν οι παραπάνω 2 ερωτήσεις (ειδικά η πρώτη), ποιός τρόπος συνίσταται, η χρήση του ενσωματωμένου Card Reader ή η χρήση του irdeto CAM; Μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσω νεότερο CAM (κάπου διάβασα για χρώμα μώβ);

Ευχαριστώ.
-

Δες λίγο στο νήμα Nova HD όπου μεταξύ των άλλων γίνεται αναφορά και για την παντρεμένη κάρτα που έχεις
Η δεύτερη ερώτησή σου πάντως μόνο απο κάποιον αρκετά εξειδικευμένο Νομικό μπορεί να απαντηθεί γιατι σε τέτοια θέματα αρκετά συχνά ο Νόμος ορίζει ως παρανομία κάτι το οποίο με την κοινή λογική θα έπρεπε να είναι απολύτως νόμιμο....

Αφού, λοιπόν, διάβασα τα - τελευταία, τουλάχιστον - ποσταρίσματα των περισσότερων που είναι σαν κι εμένα, επαναλαμβάνω:

Πώς μπορεί να στοιχειοθετείται παρανομία σε κάποιον που πληρώνει κανονικά την συνδρομή του και έχει ήδη αγοράσει τον εξοπλισμό της εταιρείας;

Εννοώ ότι αν εγώ - με κάποιον τρόπο (που φαντάζομαι ότι είναι τεχνολογικά εφικτός) - καταφέρω και κάνω την κάρτα να δουλέψει σε άλλο δέκτη γιατί να είμαι παράνομος; Την συνδρομή μου την πληρώνω, τον εξοπλισμό τον έχω αγοράσει και πληρώσει στο ακέραιο, άλλος δεν βλέπει (π.χ. στη διπλανή πολυκατοικία - λέμε τώρα).

Άρα;
-

Παναγιώτη, το συμβόλαιο που έκανες με την Nova λέει οτι σου παρέχει την κάρτα για αποκλειστική χρήση με τον παρεχόμενο εξοπλισμό. Αν την χρησιμοποιήσεις με κάτι άλλο, τότε ανεξάρτητα απο το αν είσαι συνεπής στις πληρωμές σου και αν όλα αποκτήθηκαν νόμιμα, η Nova εχει δικαίωμα να σταματήσει να σου παρέχει υπηρεσία γιατί παρέβης τους όρους του συμβολαίου. Κατ' αυτήν την άποψη είναι παράνομο, μιας και αν σε πάει στα δικαστήρια θα κερδίσει ...

Φίλιππος

Πάνο δεν κατάλαβα καλά, λες στον φίλο φόρα παρτίδα να παρανομήσει ????

Εξήγησε το μου, ελπίζω να είμαι κουρασμένος και να μην το κατάλαβα καλά ή να έχεις διατυπώσει λάθος....

Δεν είναι παράνομο να ξεπαντρέψεις την κάρτα σου. Είναι παράβαση όρων σύμβασης. Μη τα μπερδεύουμε. Δεν προτρέπω κανέναν σε παρανομία. Αν κάποιος χρήστης θέλει να παραβιάσει τους όρους σύμβασης (όπως πχ τους παραβιάζει αν κάνει οικιακό cs με μη παντρεμένη κάρτα), δικαίωμά του.

Δεν απειλω ποτέ και κανένα. Απλό γεγονός είναι. Οπως γεγονός είναι και οτι επανέφερα το επίμαχο μήνυμα και ήδη είχαμε και ένα ακόμα φίλο (και μάλιστα έμπειρο μέλος) που ερμήνευσε τα γροφόμενα όπως τα ερμηνεύσαμε και ο Αντώνης και εγώ ....

Δικαίωμά σου αναφαίρετο να μην ξαναγράψεις εδώ αν δεν το επιθυμείς.

Άποψή σου ... Ας πρόσεχες τί έγραφες και τί προεκτάσεις μπορούσε να πάρει ωστε να μην αναγκαστώ να διαγράψω τίποτε και να μην φτάσουμε εδώ !

Δε ξέρω τι ερμηνεία δώσατε (και πραγματικά ακόμα δεν έχω καταλάβει!). Χαίρομαι που επανήλθε το μήνυμά μου.

Πραγματικά δεν έχω διάθεση να γράφω σε ένα μέσο που διαγράφει τα μηνύματά μου χωρίς προειδοποίηση. Δε δείχνει σεβασμό στον γράφοντα. Να διαγράψει ένα μήνυμά μου επειδή έβρισα ή χλεύασα ή γενικά είχα αναξιοπρεπή συμπεριφορά, θα το δεχτώ. Αλλά συνήθως δεν έχω τέτοια συμπεριφορά, και σίγουρα όχι στο παραπάνω διαγραφέν μήνυμα.

ΥΓ: δεν έχω πρόβλημα με σένα mouratos, με το άτομο mouratos. Όμως όταν διαγράφεται ένα μήνυμά μου χωρίς λόγο και χωρίς εξήγηση, αποτελεί casus belli και τότε επιτίθεμαι, όχι σε σένα σαν άτομο αλλά στην ιδιότητά σου. Αν λοιπόν πρόκειται και στο μέλλον να διαγραφεί κάποιο post μου στα καλά καθούμενα, ενημέρωσέ με να σταματήσω να γράφω. Δεν υπάρχει λόγος.

Last edited:

Δεν είναι παράνομο να ξεπαντρέψεις την κάρτα σου. Είναι παράβαση όρων σύμβασης. Μη τα μπερδεύουμε. Δεν προτρέπω κανέναν σε παρανομία. Αν κάποιος χρήστης θέλει να παραβιάσει τους όρους σύμβασης (όπως πχ τους παραβιάζει αν κάνει οικιακό cs με μη παντρεμένη κάρτα), δικαίωμά του.

Άντε παλικάρι μου, αυτό περίμενα να γράψεις και την ερώτηση την έκανα για να πάρουν οι υπόλοιποι την απάντηση...... εγώ το ξέρω !!! :D

Απλά ήταν ένα δείγμα του πως μπορεί να παρεξηγηθούν τα γραφόμενα....:ernaehrung004: