HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

ΥΓ: δεν έχω πρόβλημα με σένα mouratos, με το άτομο mouratos. Όμως όταν διαγράφεται ένα μήνυμά μου χωρίς λόγο και χωρίς εξήγηση, αποτελεί casus belli και τότε επιτίθεμαι, όχι σε σένα σαν άτομο αλλά στην ιδιότητά σου. Αν λοιπόν πρόκειται και στο μέλλον να διαγραφεί κάποιο post μου στα καλά καθούμενα, ενημέρωσέ με να σταματήσω να γράφω. Δεν υπάρχει λόγος.

Με τη μόνη διαφορά οτι επειδή δεν είναι δυνατόν να είσαι "και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ" (sic), θα πρέπει να διαλέξεις τί θέλεις να κάνεις.

Όσο για το cassus belli, εδώ δεν έχουμε υφαλοκρηπίδα, ούτε γκρίζες ζώνες !

Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα: Σέβεσαι τους κανονισμούς όπως τους σέβονται όλοι (ακόμα και όταν διαφωνούν... Υπάρχει χώρος στο forum για να την εκφράσουν τη διαφωνία τους) και παραμένεις, ή θέλεις να έχεις διαφορετική μεταχείριση απο όλους τους αλλους και φεύγεις.

Μεση λύση ΔΕΝ υπάρχει.
Θεώρησε εαυτόν ενημερωμένο λοιπόν...

Η επιλογή είναι δική σου.

Φίλιππος

ποιος κτικάδος....έχει ανοίξει εστιατόριο φοβερό στο νησί...
ταβέρνα(nova) εστιατόριο(sky uk)
και σε ποιο θα μας κάνεις το τραπέζι???? :ernaehrung004: :2thumb22sup:

Περί παντρεμένων καρτών και δεκτών

Φίλιππε, και οι άλλοι

Μετά τα χτεσινά μηνύματα είπα να επικοινωνήσω και με την ίδια τη NOVA για να δω τί τέλος πάντων θα μου πουν κι αυτοί.

Λοιπόν, προς ενημέρωση πάντων, τα πράγματα έχουν ως εξής:

1) Το πάντρεμα κάρτας -αποκωδικοποιητή ισχύει 100% ΜΟΝΟ για τους δέκτες νέας "εσοδείας", δηλ. τους Panasat IRD 1110 (και ίσως κάποιο άλλο ή άλλα μοντέλα) και ΜΟΝΟ για τους νέους συνδρομητές, που έτσι κι αλλιώς παίρνουν κάρτα και αποκωδικοποιητή σαν πακέτο

2) Το πάντρεμα είναι λειτουργία που σχετίζεται με τον δέκτη, όχι με την κάρτα. Δηλαδή, στο συνδρομητή που παίρνει το πακέτο χορηγείται και ένας κλειδάριθμος, ο οποίος "παντρεύει" τη συγκεκριμένη κάρτα με τον συγκεκριμένο δέκτη, κι αυτό γίνεται μέσω του δέκτη.

3) Οι παλαιότεροι συνδρομητές, έστω κι αν έχουν νέου τύπου κάρτα (τύπου KAPPA), αλλά παλαιού τύπου δέκτη (π.χ. Panasat 720i) δεν έχουν λάβει κλειδάριθμο, άρα δεν τίθεται ζήτημα "παντρέματος" κάρτας και αποκωδικοποιητή. Με αυτή τη λογική η κάρτα μπορεί να δουλέψει σε οποιονδήποτε δέκτη ου εμπορίου, αρκεί αυτός φυσικά να είναι συμβατός με irdeto 2 και ότι άλλο σχετικό υπάρχει στην κωδικοποιημένη μετάδοση του σήματος της NOVA.

Αυτά μου είπαν χθες μετά από επίμονη συζήτηση που είχα με το τεχνικό τμήμα της Multichoice και με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα έχω πρόβλημα να χρησιμοποιήσω την κάρτα μου με άλλο δέκτη του εμπορίου, αρκεί αυτός να πληροί τις προϋποθέσεις που είπα πιο πάνω.

Αυτά προς ενημέρωσή σας.

Υ.Γ.:
Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν έχω κάπου συμβόλαιο με τη NOVA, που να μου λέει πως είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιώ την κάρτα τους αποκλειστικά με τον δικό τους εξοπλισμό. Τουλάχιστον, τότε που έκανα το συμβόλαιο μαζί τους δεν υπήρχε τέτοιος όρος.

Καλημέρα
-

Last edited:
Re: Απάντηση: NOVA-HD

Ισως κανεις λαθος, υπαρχει και μια καθαρη συχνοτητα με 5 HD καναλια του dolce καθως και αλλη μια με 6 HD καναλια του bulsatcom και επειδη ο ΟΤΕ ειναι ο κυριως μετοχος και των δυο δεν αποκλειεται να εχουμε στο πακετο τα ιδια καναλια με διπλους υποτιτλους και η καθε εθνικοτητα θα επιλεγει τους δικους της

Αυτό δεν είναι ακριβές. Το dolce είναι του ομίλου ΟΤΕ, το Bulsatcom όχι. Από τα HD κανάλια του Dolce μόνο ένα μπορεί να μπει και στο ελληνικό πακέτο (το Discovery Showcase). Τα υπόλοιπα 4 είναι ρουμανικού ενδιαφέροντος. Δεν υπάρχει συνεργασία Dolce / Bulsatcom και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το Discovery Showcase εκπέμπεται σε διαφορετικούς tp για τα δύο πακέτα. Υπάρχουν πληροφορίες για επαφή ΟΤΕ με Bulsatcom για τη δημιουργία ενός διαβαλκανικού πακέτου αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο.

Re: Περί παντρεμένων καρτών και δεκτών

Φίλιππε, και οι άλλοι

Μετά τα χτεσινά μηνύματα είπα να επικοινωνήσω και με την ίδια τη NOVA για να δω τί τέλος πάντων θα μου πουν κι αυτοί.

Λοιπόν, προς ενημέρωση πάντων, τα πράγματα έχουν ως εξής:

1) Το πάντρεμα κάρτας -αποκωδικοποιητή ισχύει 100% ΜΟΝΟ για τους δέκτες νέας "εσοδείας", δηλ. τους Panasat IRD 1110 (και ίσως κάποιο άλλο ή άλλα μοντέλα) και ΜΟΝΟ για τους νέους συνδρομητές, που έτσι κι αλλιώς παίρνουν κάρτα και αποκωδικοποιητή σαν πακέτο

2) Το πάντρεμα είναι λειτουργία που σχετίζεται με τον δέκτη, όχι με την κάρτα. Δηλαδή, στο συνδρομητή που παίρνει το πακέτο χορηγείται και ένας κλειδάριθμος, ο οποίος "παντρεύει" τη συγκεκριμένη κάρτα με τον συγκεκριμένο δέκτη, κι αυτό γίνεται μέσω του δέκτη.

3) Οι παλαιότεροι συνδρομητές, έστω κι αν έχουν νέου τύπου κάρτα (τύπου KAPPA), αλλά παλαιού τύπου δέκτη (π.χ. Panasat 720i) δεν έχουν λάβει κλειδάριθμο, άρα δεν τίθεται ζήτημα "παντρέματος" κάρτας και αποκωδικοποιητή. Με αυτή τη λογική η κάρτα μπορεί να δουλέψει σε οποιονδήποτε δέκτη ου εμπορίου, αρκεί αυτός φυσικά να είναι συμβατός με irdeto 2 και ότι άλλο σχετικό υπάρχει στην κωδικοποιημένη μετάδοση του σήματος της NOVA.

Αυτά μου είπαν χθες μετά από επίμονη συζήτηση που είχα με το τεχνικό τμήμα της Multichoice και με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα έχω πρόβλημα να χρησιμοποιήσω την κάρτα μου με άλλο δέκτη του εμπορίου, αρκεί αυτός να πληροί τις προϋποθέσεις που είπα πιο πάνω.

Αυτά προς ενημέρωσή σας.

Υ.Γ.:
Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν έχω κάπου συμβόλαιο με τη NOVA, που να μου λέει πως είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιώ την κάρτα τους αποκλειστικά με τον δικό τους εξοπλισμό. Τουλάχιστον, τότε που έκανα το συμβόλαιο μαζί τους δεν υπήρχε τέτοιος όρος.

Καλημέρα
-

Παναγιώτη καλή σου μέρα !
Κατ' αρχἀς πρέπει να σε ευχαριστήσουμε όλοι για την επιμονή σου να ενημερωθείς και να ενημερώσεις σχετικά με το πάντρεμα.
Απο όσα γράφεις, είναι φανερό οτι στα παλαιά συμβόλαια (δηλαδή πρίν ξεκινήσουν τα παντρέματα) η κάρτα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε συμβατό δέκτη. Αυτό μπορώ να το επαληθεύσω και ο ίδιος μιας και το δικό μου συμβόλαιο (ήμουν απο τους πρώτους 100 πού πήραν κάρτα Version 2 !) δεν αναφέρει τίποτε σχετικό.

Νομίζω επίσης οτι είναι ασφαλές να εξάγουμε και το συμπέρασμα οτι τα συμβόλαια όσων πήραν πακέτο τον IRD1110 θα πρέπει κάπου να γράφουν οτι η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ με τον παρεχόμενο εξοπλισμό (αλλιώς πώς είναι δυνατόν να κατοχυρωθεί το πάντρεμα αν ΔΕΝ αναγράφεται ρητά στους όρους ?).

Καλό λοιπόν θα είναι, κάποιος που έχει παντρεμένη κάρτα, να ανατρέξει στο συμβόλαιο και να μας πεί τί αναγράφεται στους όρους του ...

Ευχαριστούμε και πάλι για τον κόπο σου

Φίλιππος

ΥΓ:Αναφορικά με το (2), αυτό όντως ισχύει. Επειδή όμως ισχύει και το ότι η κάρτα ΔΕΝ θα παίξει σε άλλο δέκτη ακόμα και πρίν το πάντρεμα (δηλαδή αν δεν την βάλεις στον IRD 1110 ΚΑΘΟΛΟΥ και ΠΟΤΕ που κατά συνέπεια σημαίνει οτι ΔΕΝ θα ενεργοποιηθεί) μάλλον είναι λίγο πιό σύνθετα τα πράγματα ....

Απάντηση: NOVA-HD

O Νakata σωστά εγραψε οτι υπάρχει συνεργασία και επιβεβαιωνετα και για το bulsat και για το dolce .Εξάλλου από το δελτίο του ΟΤΕ που ακολουθεί επιβεβαιώνεται . Και στα στοιχεια του ΟΤΕ πχ ισολογισμοί κτλ αναφέρονται οι υπηρεσίες και τα κερδη από τις 2 πλατφόρμες .

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2009 – Υπεγράφη στις 31/07/2009, μεταξύ της Hellas Sat -μέλους του Ομίλου ΟΤΕ- και του Ελληνικού Δημοσίου, η σύμβαση παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης, από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Η σύμβαση αυτή για παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης, η οποία αποτελεί τη δεύτερη στην ελληνική αγορά μετά από 10 χρόνια, αποτελεί «σταθμό» για τα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα.

Με την άδεια αυτή, o Όμιλος ΟΤΕ αποκτά το δικαίωμα να παρέχει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στον Έλληνα καταναλωτή.

Ας σημειωθεί ότι ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει ήδη παρουσία στην ρουμανική αγορά δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης με την υπηρεσία «Dolce», που προσφέρει η Romtelecom, θυγατρική του ΟΤΕ, μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2. Ο αριθμός των συνδρομητών της υπηρεσίας «Dolce» -που μεταδίδεται σε ολόκληρη τη Ρουμανία- έφτασε σε σχεδόν 750.000 το Α’ τρίμηνο 2009.

Αντίστοιχη συνεργασία έχει η Hellas Sat και με την επιτυχημένη βουλγαρική δορυφορική πλατφόρμα Bulsatcom για τη μετάδοση των τηλεοπτικών της καναλιών, συμπεριλαμβανομένου τηλεοπτικού περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας (HDTV).

Σήμερα, περίπου 2.500.000 νοικοκυριά από Μέση Ανατολή και Ευρώπη λαμβάνουν υπηρεσίες δορυφορικής τηλεόρασης μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2.

O Νakata σωστά εγραψε οτι υπάρχει συνεργασία και επιβεβαιωνετα και για το bulsat και για το dolce .Εξάλλου από το δελτίο του ΟΤΕ που ακολουθεί επιβεβαιώνεται . Και στα στοιχεια του ΟΤΕ πχ ισολογισμοί κτλ αναφέρονται οι υπηρεσίες και τα κερδη από τις 2 πλατφόρμες .

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2009 – Υπεγράφη στις 31/07/2009, μεταξύ της Hellas Sat -μέλους του Ομίλου ΟΤΕ- και του Ελληνικού Δημοσίου, η σύμβαση παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης, από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Η σύμβαση αυτή για παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης, η οποία αποτελεί τη δεύτερη στην ελληνική αγορά μετά από 10 χρόνια, αποτελεί «σταθμό» για τα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα.

Με την άδεια αυτή, o Όμιλος ΟΤΕ αποκτά το δικαίωμα να παρέχει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στον Έλληνα καταναλωτή.

Ας σημειωθεί ότι ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει ήδη παρουσία στην ρουμανική αγορά δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης με την υπηρεσία «Dolce», που προσφέρει η Romtelecom, θυγατρική του ΟΤΕ, μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2. Ο αριθμός των συνδρομητών της υπηρεσίας «Dolce» -που μεταδίδεται σε ολόκληρη τη Ρουμανία- έφτασε σε σχεδόν 750.000 το Α’ τρίμηνο 2009.

Αντίστοιχη συνεργασία έχει η Hellas Sat και με την επιτυχημένη βουλγαρική δορυφορική πλατφόρμα Bulsatcom για τη μετάδοση των τηλεοπτικών της καναλιών, συμπεριλαμβανομένου τηλεοπτικού περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας (HDTV).

Σήμερα, περίπου 2.500.000 νοικοκυριά από Μέση Ανατολή και Ευρώπη λαμβάνουν υπηρεσίες δορυφορικής τηλεόρασης μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2.

Η μόνη σχέση του Bulsatcom με τον ΟΤΕ είναι ότι το Bulsatcom εκπέμπει από τον Hellassat, όπως άλλωστε φαίνεται από τα παραπάνω σε bold. Μη γράφουμε πράγματα που δεν ισχύουν. Το bulsatcom δεν είναι στον όμιλο ΟΤΕ ούτε έχει συνεργασία με τον ΟΤΕ σε θέματα περιεχομένου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVA-HD

Η μόνη σχέση του Bulsatcom με τον ΟΤΕ είναι ότι το Bulsatcom εκπέμπει από τον Hellassat, όπως άλλωστε φαίνεται από τα παραπάνω σε bold. Μη γράφουμε πράγματα που δεν ισχύουν. Το bulsatcom δεν είναι στον όμιλο ΟΤΕ ούτε έχει συνεργασία με τον ΟΤΕ σε θέματα περιεχομένου.

O Hellasat συμφωνα με τη μετοχική συνθεση ανήκει στον ΟΤΕ και παρεχει υπηρεσίες τόσο στην Dolce όσο και στο Bulsatcom :smash:

O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ (ΟΤΕ ΑΕ) ανακοινώνει ότι στις 31/07/2009 υπεγράφη μεταξύ της Hellas Sat -μέλους του Ομίλου ΟΤΕ- και του Ελληνικού Δημοσίου, σύμβαση παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVA-HD

Εχετε δικιο και οι δυο.
Απλως ο ενας αναφερεται στον παροχο του δορυφορικου σηματος ενω ο αλλος στην υπηρεσια συνολικα.
Σε ολες τις περιπτωσεις δορυφορικος παροχος ειναι η θυγατρικη του ΟΤΕ HellaSat.
Ομως υπευθυνη για το περιεχομενο του DOLCE ειναι η romtelecom οπου δουλεια της ειναι να βρει το περιεχομενο και τους συνδρομητες.
Αναλογα πραγματα κανει και Η bulsat.
Απλως η romtelecom ανηκει στον ΟΤΕ ενω η bullsat οχι.
Σιγουρα οι ενδοομιλικες συμφωνιες ειναι συχνα ευκολοτερες, αλλα απο την αλλη ο κοινος διαχειριστης του δορυφορου (hellasat) μπορει ευκολα να κανει τα "προξενια" στους δυο πελατες του ωστε να μοιραστουν καποια stream.
(η μαγικη λεξη λεγεται μειωση κοστους για τους πελατες και εξοικονομηση πορων για τη hellasat (αρα δυνατοτητα καλυτερης εκμεταλλευσης του δορυφορου). Και οταν η κατασταση ειναι win-win τοτε τα πραγματα ειναι ευκολα.)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVA-HD

Ισως κανεις λαθος, υπαρχει και μια καθαρη συχνοτητα με 5 HD καναλια του dolce καθως και αλλη μια με 6 HD καναλια του bulsatcom και επειδη ο ΟΤΕ ειναι ο κυριως μετοχος και των δυο δεν αποκλειεται να εχουμε στο πακετο τα ιδια καναλια με διπλους υποτιτλους και η καθε εθνικοτητα θα επιλεγει τους δικους της

O Hellasat συμφωνα με τη μετοχική συνθεση ανήκει στον ΟΤΕ και παρεχει υπηρεσίες τόσο στην Dolce όσο και στο Bulsatcom :smash:

O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ (ΟΤΕ ΑΕ) ανακοινώνει ότι στις 31/07/2009 υπεγράφη μεταξύ της Hellas Sat -μέλους του Ομίλου ΟΤΕ- και του Ελληνικού Δημοσίου, σύμβαση παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης

Εχετε δικιο και οι δυο.
Απλως ο ενας αναφερεται στον παροχο του δορυφορικου σηματος ενω ο αλλος στην υπηρεσια συνολικα.
Σε ολες τις περιπτωσεις δορυφορικος παροχος ειναι η θυγατρικη του ΟΤΕ HellaSat.
Ομως υπευθυνη για το περιεχομενο του DOLCE ειναι η romtelecom οπου δουλεια της ειναι να βρει το περιεχομενο και τους συνδρομητες.
Αναλογα πραγματα κανει και Η bulsat.
Απλως η romtelecom ανηκει στον ΟΤΕ ενω η bullsat οχι.
Σιγουρα οι ενδοομιλικες συμφωνιες ειναι συχνα ευκολοτερες, αλλα απο την αλλη ο κοινος διαχειριστης του δορυφορου (hellasat) μπορει ευκολα να κανει τα "προξενια" στους δυο πελατες του ωστε να μοιραστουν καποια stream.
(η μαγικη λεξη λεγεται μειωση κοστους για τους πελατες και εξοικονομηση πορων για τη hellasat (αρα δυνατοτητα καλυτερης εκμεταλλευσης του δορυφορου). Και οταν η κατασταση ειναι win-win τοτε τα πραγματα ειναι ευκολα.)

Εγώ σχολίασα το ποστ του nakata το οποίο είναι λάθος (το bold παραπάνω). Ο zaras27 σχολιάζει άστοχα αφού δεν υπάρχει καμία συνεργασία ΟΤΕ και Bulsatcom σε επίπεδο περιεχομένου. Το ότι το bulsatcom χρησιμοποιεί τον Hellassat και ότι αυτός είναι στον ΟΤΕ το ξέρουμε. Από αυτό όμως δε συνάγεται κανένα συμπέρασμα περί κοινής εκπομπής. Κοινή εκπομπή δεν είναι κάτι εύκολο. Πέρα από το simulcrypt (δηλαδή συνεννόηση για να χρησιμοποιούν όλοι οι πάροχοι ανεξαρτήτως συστήματος το ίδιο DVB-CSA key ανά μονάδα χρόνου) θα πρέπει να συμφωνήσουν σε κοινή μετάδοση streams ήχου, υπότιτλων με κοινό ή όχι standard (άλλοι υποστηρίζουν teletext subtitles - άλλοι DVB subtitles) αλλά και στο EPG. Επειδή όλα τα παραπάνω είναι και δύσκολα τεχνικά αλλά και δύσκολα σε επίπεδο συμφωνιών, μπορεί όντως όπως λέει ο netblues η περίπτωση να είναι win-win αν εφαρμοστεί, αλλά δεν είναι απλή στην εφαρμογή της.

Σε κάθε περίπτωση, το αρχικό σχόλιο του nakata είναι λάθος, η bulsatcom δεν ανήκει στον ΟΤΕ ούτε έχει καμία συνεργασία μαζί του. Είναι πελάτης της Hellassat, πάροχου δορυφορικών υπηρεσιών που ανήκει στο ΟΤΕ.

παιδια τελικα ενδεχεται να δουμε hd τουλαχιστον αυτα που ερχονται ετοιμα οπως η premiership

Off topic Ειμαι 100% σιγουρος οτι περιτριγυριζόμαστε από ανθρωπους της Irdeto/Nova/OTE.....:SFGSFGSF:

Σώπα καλέ !!!!!!!!!! :D

Άργησες λίγο αλλά το πήρες χαμπάρι εεε ????:bebored:

Καλοδεχούμενοι είναι μπας και καταφέρουν να αφουγκραστούν κάποια πράγματα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVA-HD

Σώπα καλέ !!!!!!!!!! :D

Άργησες λίγο αλλά το πήρες χαμπάρι εεε ????:bebored:

Καλοδεχούμενοι είναι μπας και καταφέρουν να αφουγκραστούν κάποια πράγματα....

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Αντώνη,εάν δεν υπάρξει ανταγωνισμός από κάποια άλλη εταιρία στην συνδρομητική τηλεόραση,τότε δέν μπορούν να επιβληθούν και πρόστημα για τις τιμές...

Τι εννοείς ???
εννοω αν τελικα απο την νεα ποδοσφαιρικη σεζον δουμε το αγγλικο σε hd απο νοβα αφου θα μπορουσε ευκολα να το κανει αφου το hd του ερχεται ετοιμο απο το sky digital