HD κανάλια στη NOVA

Απάντηση: NOVA-HD

Μιλωντας σημερα με τον τεχνικο που μου εκανε εγκατασταση την nova,μου ειπε οτι ο αποκωδικοποιητης hd θα ειναι διαθεσιμος απο την Παρασκευη, και απο τοτε θα αρχισει η nova την εκπομπη.

Re: NOVA-HD

Συμφωνώ με το παραπάνω και επαυξάνω.

Λόγοι να μην βάλεις Nova:
- Είναι πανακριβή για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα
- Θα μπορούσε να μην χρεώνει το νέο δέκτη
- Προσφέρει κάτι σαν νέο, που οι Ευρωπαίοι το προσφέρουν χρόνια

Λόγοι να βάλεις Nova:
- Δίνει νόμιμη δορυφορική τηλεόραση στην Ελλάδα. Ξέρετε κανέναν άλλον να το κάνει;
- Έχει αθλητικό πρόγραμμα με ελληνικό σχολιασμό και ταινίες/ντοκιμαντέρ με Ελληνικούς υπότιτλους
- Έχει σε ένα πακέτο superleague, champions league, premier league. Για όσους τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, είναι πολύ σημαντικό.
- Στηρίζεις μια επιχείρηση στην Ελλάδα που έχει Έλληνες εργαζόμενους.

Η λύση παντρέματος δέκτη/κάρτας είναι πολύ ενοχλητική, αλλά υπάρχει άλλη λύση για την πειρατεία που οργιάζει; (το πάντρεμα κάρτας/cam είναι εντελώς νέα τεχνολογία)

Επειδή σίγουρα θα πέσουν να με φάνε, ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι εγκάθετος, και δεν είμαι υπάλληλος της nova, της forthnet ή του ομίλου γενικότερα.
Να λέμε βέβαια τα άσχημα, αλλά να λέμε και τα καλά. Όταν δεν ικανοποιείσαι με τίποτα, χάνεις και την αξιοπιστία σου στο τέλος.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΩΤΙΚΗ

Last edited:
Re: Απάντηση: NOVA-HD

Μιλωντας σημερα με τον τεχνικο που μου εκανε εγκατασταση την nova,μου ειπε οτι ο αποκωδικοποιητης hd θα ειναι διαθεσιμος απο την Παρασκευη, και απο τοτε θα αρχισει η nova την εκπομπη.

απο σημερα ο δεκτης ειναι διαθεσιμος.
εκτος του αγωνα στις 25/8 που θα μεταδωθει σε hd,εναρξη και των 3 καναλιων,θα γινει 1/9.
τωρα καποιες διαφημισεις και τρειλερ,πιθανοτατα να δειχνουν.

Που ? να παω να τον παρω.

το καταστημα στον Αγιο Δημητριο που πηγα εχθες το απογευμα,μολις ειχε λαβει μειλ,οτι οι δεκτες ειναι διαθεσιμοι απο σημερα το πρωι.
δεν νομιζω να ισχυει μονο σε καποια κατστηματα.

Εμενα απο αυτα που μου ειπε ο τεχνικος καταλαβα, οτι και να τον παρει καποιος νωριτερα τον αποκωδικοποιητη,δεν θα εχει αξια γιατι η nova θα αρχισει να ενεργοποιει την καρτα απο την Παρασκευη.

το καταστημα στον Αγιο Δημητριο που πηγα εχθες το απογευμα,μολις ειχε λαβει μειλ,οτι οι δεκτες ειναι διαθεσιμοι απο σημερα το πρωι.
δεν νομιζω να ισχυει μονο σε καποια κατστηματα.

Δυστυχως ομως , μαλλον δεν ειναι ..
Εν'τω μεταξυ σε 3 πολυκαταστηματα που πηρα στα 2 δεν ειχαν ιδεα και στο τριτο μου ειπε οτι ισως αυριο ΑΝ τους φερουν κομματια !!

να κανουμε μια συνοψη βαση αυτων που ξερουμε μεχρι τωρα,για να ενημερωθουν καλυτερα ολοι οι ενδιαφερομενοι

δεκτης

-δεν γραφει απο την usb θυρα,οπως επισης ουτε σε εξωτερικη πηγη(dvd-r)λογο προστασιας εγγραφων.
-ειναι "κλειδωμενος" μονο στον hotbird και πιθανοτατα μονο στο μπουκετο της nova.
-εχει hdmi,scart,composite out,rca left/right,coaxial.
δεν εχει component&optical out.

προυποθεσεις

-παλιοι συνδρομητες με ελευθερη καρτα,δεν μπορουν να δουν με τον δικο τους hd δεκτη τα hd καναλια,παρα μονο με τον Pace
-εαν αγοραστει ο pace,εισαι υποχρεωμενος να κανεις συμβολαιο για εναν χρονο,ανεξαιρετος εαν επιθυμεις ή οχι να χρεωνεσαι το 5ευρω το μηνα.
η παλια ελευθερη καρτα κλεινει και σου δινουν τον Pace,παντρεμενο με την καινουργια καρτα.
τα ιδια ισχυουν και για τους νεους συνδρομητες,με μοναδικη εξαιρεση τα 5 ευρω επιπλεον το μηνα,σε αντιθεση με τους παλιους που για ενα χρονο ειναι δωρεαν.

ολα αυτα με καποιες μικρες επιφυλαξεις,μεχρι να δοκιμαστει ο δεκτης και να επιβεβαιωθουν ή να διαψευτουν.

Last edited:

Εμενα απο αυτα που μου ειπε ο τεχνικος καταλαβα, οτι και να τον παρει καποιος νωριτερα τον αποκωδικοποιητη,δεν θα εχει αξια γιατι η nova θα αρχισει να ενεργοποιει την καρτα απο την Παρασκευη.

ετσι κι`αλλιως οι μεταδοσεις hd ξεκινουν 1/9 Σωτο...

Δυστυχως ομως , μαλλον δεν ειναι ..
Εν'τω μεταξυ σε 3 πολυκαταστηματα που πηρα στα 2 δεν ειχαν ιδεα και στο τριτο μου ειπε οτι ισως αυριο ΑΝ τους φερουν κομματια !!

ολιγον μπαχαλο....:furious3:

ολα αυτα με καποιες μικρες επιφυλαξεις,μεχρι να δοκιμαστει ο δεκτης και να επιβεβαιωθουν ή να διαψευτουν.

Βεβαια ολες αυτες οι αποριες,θα επρεπε να ειχαν απαντηθει απο την ιδια την εταιρία , αν μιλουσαμε φυσικα για μια σοβαρη εταιρία .:mad:

Για βοηθήστε με λίγο ή μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι, η εκπομπή των HD καναλιών θα γίνει τελικά σε dvb-s mpeg4 ?

Γνωρίζουμε το λόγο ;
Είναι θέμα κόστους ή έτσι γενικά μας αρέσει να "ξεχωρίζουμε" από τους άλλους Ευρωπαίους ;

DVB-S και Mpeg-4/H.264 είναι αρκετά συχνό, δεν πρωτοτυπεί σε κάτι η nova...

(ο λόγος έχει να κάνει πιστεύω ότι στην ίδια συχνότητα που εκπέμπονται τα HD υπάρχουν και SD κανάλια, οπότε αν πήγαινε σε εκπομπή DVB-S2 αυτά τα κανάλια θα χάνονταν από τους απλούς δέκτες του πακέτου)