HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Σχετικά με τα "διπλά" έως και "οχταπλά" LNB που αναφέρατε πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν ώστε να κατέβουν τόσα καλώδια από το πιάτο,όσα και οι δέκτες (από ένα καλώδιο προς τον κάθε δέκτη) θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Υπάρχει κάποιο θέμα "εξασθένισης" του σήματος όταν κατεβάζεις δυο ή περισσότερα καλώδια από το ίδιο πιάτο με τα LNB που αναφέρατε προηγουμένως???
Συγκεκριμένα είδα αυτό εδώ το post 46 και με παρακίνησε να το ρωτήσω αυτό:

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=64834&page=5

Αναφέρει τα εξής:

Νομίζω βέβαια πως άλλο πράγμα πρέπει να είναι ο διακλαδωτής,αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει θέμα εξασθένισης του σήματος όταν κατεβάζεις δυο ή περισσότερα καλώδια από το ίδιο πιάτο με τα LNB που αναφέρατε προηγουμένως???

Επίσης φίλε dimitris και προς όλους τους ενδιαφερόμενους ξαναλέω πως από τη nova η κοπέλα μου έλεγε κατηγορηματικά πως με τον απλό hd δεν θα γίνεται multiview!Αρχίζω να πιστεύω πως μάλλον δεν ήξερε και ήταν επηρεασμένη με τα όσα ίσχυαν με τους παλιούς δέκτες!

Επίσης θα παρακαλούσα τον φίλο seaman13 αν παρακολουθεί το forum και έχει την καλοσύνη,ας μας αναφέρει τι πληροφορίες έχει μέσα από τη nova,σχετικά με το πολύ σημαντικό αυτό θέμα!
Επίσης αν οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία από επικοινωνία του με nova ας μας την αναφέρει σχετικά με το θέμα του multiview!

Αυτά για τώρα,παρακολουθώ στενά το thread και ξαναεπανέρχομαι!

Φιλικά,
Μάνος.

Όχι, δεν υπάρχει θέμα επειδή έχεις πολλά καλώδια.

Επίσης φίλε dimitris και προς όλους τους ενδιαφερόμενους ξαναλέω πως από τη nova η κοπέλα μου έλεγε κατηγορηματικά πως με τον απλό hd δεν θα γίνεται multiview!Αρχίζω να πιστεύω πως μάλλον δεν ήξερε και ήταν επηρεασμένη με τα όσα ίσχυαν με τους παλιούς δέκτες!

Και με τον απλό θα γίνεται, δεν θα μίλαγα αν δεν ήξερα σίγουρα.

Και με τον απλό θα γίνεται, δεν θα μίλαγα αν δεν ήξερα σίγουρα.

καλημερα παιδια, και με τον απλο Pace θα γινεται multiview, κατα 90%...γιατι βεβαια nova ειναι αυτη....μην ξεχνιομαστε...!
π.χ. θα μπορεις να εχεις pvr HD στην μια tv και τον απλο hd στην αλλη tv....στην δευτερη tv αν θελεις θα εχεις και HD θεαση ή αν δεν θελεις δεν κανεις εγγραφη στην υπηρεσια nova hd. αν εχεις 2 hd θεασεις ομως θα πληρωνεις 2Χ4,99/μηνα...! αν εχεις μια θεαση (π.χ. στον pvr hd μονο) θα πληρωνεις σκετο το 4,99 (ισως δωρεαν 12μηνες για τους ηδη υφισταμενους συνδρομητες). τωρα το Multiview θα χρεωνεται 5-10 ευρω/μηνα (για θέαση σε 2 tv, αν θελεις 3 tv πας 5-10 ευρω Χ 2 / μηνα κ.ο.κ.).....ολα αυτα ειναι ομως συγκεχυμενα πολυ.....πηρα στην νοβα σημερα και δεν εχουν ιδεα περι PVR HD & MULTIVISION....μονον οτι θα βγει ο pvr HD Οκτωβριο ή Νοεμβριο....αλλα και τοτε που θα βγει μην νομιζετε οτι θα δινει αμεσως το multivision.....θελει χρονο.......υπομονη......

Φίλοι john44ath και dimitris και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι:

Προσωπικά (και νομίζω και για τους υπόλοιπους θα ισχύει το ίδιο) δεν με καίει αν αργήσει κάμποσο η υπηρεσία multiview αλλά να ξέρω ότι αν τώρα δώσω 129 euro και πάρω τον απλό HD δέκτη,όταν αργότερα θέλω να πάρω και τον PVR HD (ή απλό HD και πάλι ίσως ανάλογα) κάποια στιγμή θα μπορρέσω να τους συνδέσω και να εκμεταλλετώ την υπηρεσία multiview και δεν θα μου μείνει στα χέρια να τον κοιτάω ο απλός HD δέκτης που θα πάρω τώρα!

Με επηρέασε πολύ και γκρινιάζω γιατί από το support επιβεβαιώνω κι εγώ πως δεν έχουν ιδέα για multiview και μου έλεγαν πως αν πάρω και δεύτερο δέκτη ή κάνω δέυτερη συνδρομή και τους έχω και τους δυο σαν 2 ανεξάρτητες συνδρομές όμως ή ακυρώνεται η κάρτα του πρώτου δέκτη και έχω μόνο τον δεύτερο!(και μένω να κοιτάω τον πρώτο!!!)Έλεος δηλαδή!!

Φίλε dimitris αν επιτρέπετε τις πληροφορίες αυτές τις έχεις από τη nova??!

Φιλικά,
Μάνος.

Last edited:

δεν πειραζεις τιποτε και περιμενεις αναβαθμιση που θα μπορουν να δουλεψουν τα diseqc.επιλογη diseqc στο off,αλλιως θα σου κολλησει.

Όντως έχει κολλήσει και δε στέλνει καθόλου εικόνα... Μου είπαν για reset να πατήσω stand by (5 sec), αριστερό βελάκι και το ΟΚ.

Δε ξερω αν το παρατηρησα μονο εγω παντως με τον pace η εικονα στα sd καναλια ολοενα και χειροτερευει.Μερικεσ φορες νομιζω οτι παρακολουθω ταινια που εχω κατεβασει απο το ιντερνετ,απιστευτο πιξελαρισμα και καθολου ευκρινης εικονα.ΟΚ ξερουμε οτι η νοβα δε φημιζονταν ποτε για την κρυσταλλινη ψηφιακη εικονα που επικαλειται στα διαφημιστικα σποτ της,αλλα τωρα παραεγινε.Παιζει κατι με τη συμπιεση η πειραματιζονται και αυτοι ακομα και τη τελευταια στιγμη?Παντως το γεγονος οτι το novasports hd Πηρε παραταση δεν ειναι και τοσο φυσιολογικο.Ασ ελπισουμε να βελτιωθουν τα πραγματα συντομα.Περιμενω να ακουσω και τα δικα σας σχολια

Κάποιο προβλημα θα εχεις. Και τα SD ειναι πολυ καλα

Φίλοι john44ath και dimitris και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι:

Προσωπικά (και νομίζω και για τους υπόλοιπους θα ισχύει το ίδιο) δεν με καίει αν αργήσει κάμποσο η υπηρεσία multiview αλλά να ξέρω ότι αν τώρα δώσω 129 euro και πάρω τον απλό HD δέκτη,όταν αργότερα θέλω να πάρω και τον PVR HD (ή απλό HD και πάλι ίσως ανάλογα) κάποια στιγμή θα μπορρέσω να τους συνδέσω και να εκμεταλλετώ την υπηρεσία multiview και δεν θα μου μείνει στα χέρια να τον κοιτάω ο απλός HD δέκτης που θα πάρω τώρα!

Με επηρέασε πολύ και γκρινιάζω γιατί από το support επιβεβαιώνω κι εγώ πως δεν έχουν ιδέα για multiview και μου έλεγαν πως αν πάρω και δεύτερο δέκτη ή κάνω δέυτερη συνδρομή και τους έχω και τους δυο σαν 2 ανεξάρτητες συνδρομές όμως ή ακυρώνεται η κάρτα του πρώτου δέκτη και έχω μόνο τον δεύτερο!(και μένω να κοιτάω τον πρώτο!!!)Έλεος δηλαδή!!

Φίλε dimitris αν επιτρέπετε τις πληροφορίες αυτές τις έχεις από τη nova??!

Φιλικά,
Μάνος.

φιλε Μανο, γνωμη μου ειναι να περιμενεις, και να παρεις τον PVR HD οταν βγει, γιατι με νοβα δεν πρεπει να εισαι ποτε σιγουρος......τοτε θα ξερεις σιγουρα τι μελλει γενεσθαι....
εδω μου χαλασε ο δικος μου PVR 3001, ηρθε ο εξουσιοδοτημενος τεχνικος της περιοχης μου και μου πηρε 90 ευρω!!! γιατι λεει 30 ευρω η επισκεψη και 60 ευρω η αλλαγη του LNB.....και ΔΕΝ μου εκοψε αποδειξη κιολας!!
λεει.....δεν εχω τωρα μαζι μου μπλοκ....περαστε απο το μαγαζι μου μιας και ειστε κοντα να παρετε την αποδειξη.....!! περνω τηλεφωνο την αλλη μερα το πρωι, και του λεω: στειλτε την ταχυδρομικα την αποδειξη γιατι φευγω διακοπες (οντως ετσι ηταν τα πραγματα) και μου λεει βεβαιως θα σας την στειλουμε..! μετα απο 15 μερες που γυρισα......οσο ειδες εσυ αποδειξη αλλο τοσο ειδα και εγω...

Όντως έχει κολλήσει και δε στέλνει καθόλου εικόνα... Μου είπαν για reset να πατήσω stand by (5 sec), αριστερό βελάκι και το ΟΚ.

φιλε το εκανες αυτο? ξεκολλησε ή τα ιδια?

Οταν πειραξεις το diseqc ο δεκτης κολλαει οριστικα και θελει αντικατασταση. Εγω μεχρι να το μαθω αλλαξα δυο δεκτες. Τον πας πισω στο καταστημα Forthnet και παιρνεις αλλον. Ετσι απλα.

Οταν πειραξεις το diseqc ο δεκτης κολλαει οριστικα και θελει αντικατασταση. Εγω μεχρι να το μαθω αλλαξα δυο δεκτες. Τον πας πισω στο καταστημα Forthnet και παιρνεις αλλον. Ετσι απλα.

Ευχαριστω για την απαντηση. Πιστευω πως αν στον κολλημενο δεκτη μπει κεραια με ενα μονο Lnb ο δεκτης θα συντονισει. Αν οχι μονος του με τη βοηθεια του help desk. Εμενα μου ειπαν με τη λογικη οτι αν αλλαζα εγκατασταση και ειχα μονο ενα lnb πλεον, να βαλω το δεκτη πανω ετσι κολλημενο και να τους τηλεφωνησω να τον ξεκολλησουν αυτοι. Αν μου λενε μαμακιες... μαμακιες λεω και εγω.

εχει κανεις αποψη για το novacinema hd?τώρα γύρισα σπίτι απο την δουλεια...καλο ειναι καποιος να γραψει οταν θα εχει στοιχεια για αναλυση και bitrate...

Aυτο ειναι πραγματικα απαραδεκτο..:secruity:
Αντι να προσθετουν HD υλικο,αυτοι αρχισαν να αφαιρουν πριν καν ξεκινησει η επισημη μεταδοση ..φοβερο!!

Οι 2 αγώνες έγιναν αμέσως ένας, έτσι? Και με hd αλά νόβα, όχι το κανονικό, ε?
Μια χαρά τα πάνε οι αρπακολλατζήδες.
Ρίξανε τη ποιότητα στα υπόλοιπα για να δείχνει το hd γυαλιστερό κι αστραφτερό οι καράβλαχοι..:flipout::flipout::flipout: ίσως μόνο έτσι να έμοιαζε λίγο με hd γιατί αλλιώς...

εδω μου χαλασε ο δικος μου PVR 3001, ηρθε ο εξουσιοδοτημενος τεχνικος της περιοχης μου και μου πηρε 90 ευρω!!! γιατι λεει 30 ευρω η επισκεψη και 60 ευρω η αλλαγη του LNB.....

Τωρα σοβαρα εδωσες 60ευρω για αλλαγη LNB???

Nα πας να παρεις την αποδειξη του κλεφτη ..ακου 90ευρω μια αλλαγη lnb!!

A! κ να του την πεις κι'ολας..

Απάντηση: Re: NOVA-HD

Ρίξανε τη ποιότητα στα υπόλοιπα για να δείχνει το hd γυαλιστερό κι αστραφτερό οι καράβλαχοι..:flipout::flipout::flipout: ίσως μόνο έτσι να έμοιαζε λίγο με hd γιατί αλλιώς...

Αφού στα προηγούμενα post διαπιστώνεται βελτίωση στο novasports 1. Στα υπόλοιπα, εκτός από το novasports 2, το bitrate ήταν ήδη τραγικά χαμηλό.

Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Αφού στα προηγούμενα post διαπιστώνεται βελτίωση στο novasports 1. Στα υπόλοιπα, εκτός από το novasports 2, το bitrate ήταν ήδη τραγικά χαμηλό.

θυμάμαι τη μετάδοση του αγώνα του Άρη με την Αούστρια στο εκτός έδρας και μερικά από Πρέμιερσιπ που είχαν αιθαλομίχλη..
αλλά μόλις το γύρναγες στο hd...μαγεία!:firstprize:

Last edited: