HD μεταδόσεις της Digea

Και το Μακεδονία TV στον αγώνα του HD
με λίγη γεύση από Mayday αλλά στη γνωστή ποιότητα.

]
x35kzb.jpg

:a0210:

Mαλλον οι αναλυσεις θα εχουν να κανουν με τα στουντιο παραγωγης. Εξωτερικες παραγωγες ή καποιο καναλι στα δικα του στουντιο. Και αναλογως ποιος γυρισε με hd καμερα. Απο εκει και περα μενει να βαλουν και hd καμερες μεσα στα στουντιο ειδησεων κλπ.
Μου εμεινε μονο η απορια με τις ξενες ταινιες/σειρες.

Το Mayday ξέρω ότι έχει γυρισθεί σε HD. Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Και τώρα κάνει διακοπές,αλλά και πριν από ώρες που έριξα μια ματιά,δεν είχε σήμα.

και σε μενα μια απ τα ιδια απο χορτιατη.σε καποια φαση εκανε και το sd οποτε καποιο τεχνικο προβλημα εχει το καναλι.

Ζοριζεται ο Ant1, εβαλε σηματακι HD και τα μηχανηματα δουλευουν στους "κόφτες"!

Και εγω απο υμηττο ειχα θεμα με τον αντ1. Ειχα αναφερει 1-2 σελιδες πριν οτι δεν το επιανα καθολου. Χτες το βρηκε ομως. Παραδοξως το windows media center τα εβαλε μονο του στη λιστα χωρις να κανω αναζητηση. Ενω το dvbviewer που χρησιμοποιω, επρεπε να σκαναρω τη συχνοτητα 30 για να τα βρει.

Έχω αγωνία για το ποιος θα είναι ο επόμενος.πονταρω στο mega.εσεις τι λέτε❓

Κάτι μου λέει ότι θα ναι διδυμο. Ποντάρω σε Αlpha-Mega αργα το βράδυ!

ΥΓ. Σταμάτησαν επιτέλους και τα σπασίματα του ΑΝΤ1.:SFGSFGSF:

Last edited:
Οποιος και να μπει, μεχρι να δω Καρατζαφερη σε 1080i κομπλε με "πριονια" στα γραμματα και τις φασες, δεν θα θεωρησω ολοκληρωμενη την μεταβαση σε HD.

Απάντηση: Re: HD μεταδόσεις της Digea

Κάτι μου λέει ότι θα ναι διδυμο. Ποντάρω σε Αlpha-Mega αργα το βράδυ!

ΥΓ. Σταμάτησαν επιτέλους και τα σπασίματα του ΑΝΤ1.:SFGSFGSF:

Επιτέλους γιατί αν και διαθέτω crt τηλεοραση η upscaled εικόνα του αντ1 είναι κλασεις ανώτερη(πιο κρυστάλλινη)απ την SD.Τελος αν βγουν δυο κανάλια σήμερα βλέπω να κάνει την έκπληξη το ΑΡΤ και σαββατοκύριακο να ρθουν alpha&E

Συγνωμη βρε παιδια μηπως δεν εχω καταλαβει εγω καλα. ? Τρεις συχνοτητες θα δοθουν και η μια θα ειναι για HD καναλια.
Δεδομενου της χωρητικοτητας στα 24.88 Mbps, αν μπουν 4 καναλια σε αυτη, το καθε καναλι θα εχει bitrate 6Mbps περιπου.
Εσεις τωρα μιλατε για επιπλεον καναλια απο τα 4 που ηδη ξεκινησαν και γεμιζουν αυτη τη συχνοτητα (skai, ant1, star, maktv)
Αν μπουν κι αλλα μεσα στην συχνοτητα, που θα πεσει το Bitrate. ?

Αν δεν ειναι τελικα ενας ο πολυπλεκτης για HD καναλια, διορθωστε με.

Δευτερος πολυπλέκτης για τα HD κανάλια warewolf. Συχνότητες άλλες δεν έχουν δοθεί, είναι τέσσερεις για τα ιδιωτικά που εκπέμπει η Digea (αυτες έχει πάρει κι έχει φορτωσει πομπους στα Κ.Ε.). Ως τώρα εχει βγάλει σε δύο συχνότητες τα SD, αυτες τις μέρες τη τρίτη συχνότητα σε HD και 24,88 Mbits και αναμένεται η τέταρτη από ώρα σε ώρα (είναι η 40 στην Αθήνα και 48 στη Θεσσαλονίκη).
Προφανώς σε λίγα χρόνια που θα μειωθούν οι συχνότητες λόγω της διάθεσης στην κινητή τηλεφωνία μερίσματος συχνοτήτων, οι συχνότητες με τα SD θα κλεισουν ή θα μετατραπουν σε κάτι άλλο. Είναι και το διάστημα της προσαρμογής των πολιτών στην ανανέωση του τηλεοπτικού εξοπλισμού τους στα HD δεδομένα, που επιβαλλει την ταυτόχρονη εκπομπή, όπως κάνει η ΕΡΤ με το ERTHD.

Σωστός.Συγκεκριμενα απο χορτιατη έχουν τις 27&30 για τα sd κανάλια και 43&48 για τα hd.

Στη Nova όχι ακόμα, πιστευω θα βγουν σε δορυφόρο όταν ολοκληρωθει και η δευτερη πολυπλεξία σε ΗD.