Jotheo
Senior Member
- 2 January 2009
- 563
Προτείνω ενα έλεγχο στην κεραία και στο καλωδιο. Το 20% δεν ειναι λογικό.
Το 20% δειχνει ισχυρή παρεμβολη στο σημα, δεν εξηγείται με ισχύ 78-82% να έχει τόσο χαμηλή ποιότητα (και φυσικό να έχει συνεχώς σπασίματα). Το παράδοξο φίλε cmoustakas είναι ότι πιανει τέλεια τα SD της Digea, αρα η κεραία και τα καλώδια είναι εντάξει
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις . Έκανα έλεγχο στην κεραία , στα καλώδια , στα βύσματα που καταλήγουν και φεύγουν από τον κεντρικό ενισχυτή , άλλαξα την δ/νση της κεραίας , τη γύρισα προς Πάρνηθα (είμαι σε οπτική επαφή και με τα δύο βουνά) ,με αποτέλεσμα όλα αυτά να μου αποδώσουν από μικρή εώς καθόλου βελτίωση .
Ευτυχώς όμως η λύση βρέθηκε. Αλλάξαμε Κεντρικό ενισχυτή και όλα διορθώθηκαν. Είχαμε ένα Mistral 2x114 db , δεκαπενταετίας+ και τοποθετήσαμε έναν καινούργιο και oικονομικό Mistral 1x112 db - (στα 27 ). Υπάρχουν τρείς γραμμές καλωδίων, με 3-4 πρίζες η κάθε μία, σε τριόροφο κτίριο και δουλεύει τέλεια. (Χρησιμοποιήσαμε Splitter δορυφορικής στην έξοδό του, από 1 σε 3).
Μετρήσεις : Σφάλμα Bit = 0 , Ισχύς σήματος = 98-100% , Ποιότητα σήματος = 94-100% σε όλες τις πρίζες. Επίσης έστω και ανεπαίσθητα ,ο χρόνος αλλαγής των καναλιών μειώθηκε,πράγμα που μου έκανε εντύπωση.:a0210:
Τώρα το μόνο που μένει, είναι ο εμπλουτισμός του προγράμματός τους με περισσότερο native HD...
Last edited: