HD μεταδόσεις της Digea

Προτείνω ενα έλεγχο στην κεραία και στο καλωδιο. Το 20% δεν ειναι λογικό.

Το 20% δειχνει ισχυρή παρεμβολη στο σημα, δεν εξηγείται με ισχύ 78-82% να έχει τόσο χαμηλή ποιότητα (και φυσικό να έχει συνεχώς σπασίματα). Το παράδοξο φίλε cmoustakas είναι ότι πιανει τέλεια τα SD της Digea, αρα η κεραία και τα καλώδια είναι εντάξει

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις . Έκανα έλεγχο στην κεραία , στα καλώδια , στα βύσματα που καταλήγουν και φεύγουν από τον κεντρικό ενισχυτή , άλλαξα την δ/νση της κεραίας , τη γύρισα προς Πάρνηθα (είμαι σε οπτική επαφή και με τα δύο βουνά) ,με αποτέλεσμα όλα αυτά να μου αποδώσουν από μικρή εώς καθόλου βελτίωση .

Ευτυχώς όμως η λύση βρέθηκε. Αλλάξαμε Κεντρικό ενισχυτή και όλα διορθώθηκαν. Είχαμε ένα Mistral 2x114 db , δεκαπενταετίας+ και τοποθετήσαμε έναν καινούργιο και oικονομικό Mistral 1x112 db - (στα 27 ). Υπάρχουν τρείς γραμμές καλωδίων, με 3-4 πρίζες η κάθε μία, σε τριόροφο κτίριο και δουλεύει τέλεια. (Χρησιμοποιήσαμε Splitter δορυφορικής στην έξοδό του, από 1 σε 3).

Μετρήσεις : Σφάλμα Bit = 0 , Ισχύς σήματος = 98-100% , Ποιότητα σήματος = 94-100% σε όλες τις πρίζες. Επίσης έστω και ανεπαίσθητα ,ο χρόνος αλλαγής των καναλιών μειώθηκε,πράγμα που μου έκανε εντύπωση.:a0210:

Τώρα το μόνο που μένει, είναι ο εμπλουτισμός του προγράμματός τους με περισσότερο native HD...

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις ...
Τώρα το μόνο που μένει, είναι ο εμπλουτισμός του προγράμματός τους με περισσότερο native HD...
Welcome to the club! :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: HD μεταδόσεις της Digea

Πάντως το HD του Σκάι κάπου χωλαίνει.
Ενώ το λες HD δεν σε πείθει 100%.
Χτες χάζευα το Elementary και ένιωθα πως κάτι του έλειπε.
Το CSI Las Vegas συμπαθητικό HD παιζει τώρα.

Στο chef στον αέρα του Σκάι που έτυχε να προσέξω τώρα, είναι ενδιαφέρον πως τα βίντεο και τα γραφικά παίζουν κανονικά σε HD, ενώ η εικόνα από το στούντιο είναι SD. Γενικά ο Σκάι δεν είναι κανάλι που διαλαλούσε ότι έχει όλο τον εξοπλισμό του αναβαθμισμένο; Γιατί δεν έχει βγάλει ακόμα κάποια εκπομπή από στούντιο σε HD...

Από το 2006 που άνοιξε και έδειχνε ντοκιμαντέρ το διαλαλούσε, αλλά μάλλον αφορούσε τις ξένες παραγωγές και τις εξωτερικές (εκτός δικών του εγκαταστάσεων).

Δεν πρεπει να ειναι πιο ευκολο μεσα απο το studio να βγαλει HD?

Τα μηχανήματα τα έχει, για αυτό και βγάζει σε HD ξένες σειρές και εξωτερικές παραγωγές (πχ το X Factor γυρίζεται σε στούντιο άλλης εταιρείας). Αυτό που του λείπει όπως φαίνεται είναι οι HD κάμερες μέσα στο δικό του στούντιο από όπου βγαίνουν όλες οι ζωντανές εκπομπές του.

Συγνώμη. Τα κινητά τραβάνε σήμερα 1080p και ολόκληροι σταθμοί δεν μπορούν κάπως;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Συγνώμη. Τα κινητά τραβάνε σήμερα 1080p και ολόκληροι σταθμοί δεν μπορούν κάπως;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Άλλο σένσορα έχει το κινητό, άλλο η κάμερα. Και γενικά αν ο επαγγελματικός εξοπλισμός κοστίζει πιο πολύ, τι να το κάνεις αν τα κινητα γράφουν 1080p.

Επίσης, δεν ξέρω πως ακριβώς είναι η "αλυσίδα" ενος studio, αλλά κάτι μου λέει ότι η κάμερα δεν είναι το μόνο τμήμα που της αλυσίδας που χρειάζεται αλλαγή.

Εντωμεταξύ ο Σκάι για κάποιο λόγο επιμένει πως το x factor είναι πρώτη ελληνική παραγωγή σε υψηλή ανάλυση.
Τι στο διάολο σε άλλη χώρα ζω;
Το Blind test , Ή τρελή οικογένεια και το Ραντεβού στο Σταρ από άλλη χώρα βγαίνουν;

Η πρώτη ελληνική παραγωγή σε HD νομίζω είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του 2004. Και φυσικά η νόβα έχει κάνει εκατοντάδες αθλητικές μεταδόσεις.

Αυτή η ελληνική ταινία που έπαιξε ο Ant1 HD χθες "Η δε γυνή να φοβείται τον άντρα" (έγχρωμο) ένα θαμπό πράγμα μου φάνηκε.
Το έχει δει κανείς να μας πει εντυπώσεις στο σινεμά;

Ήταν λίγο fail ο χρωματισμός, πολύ ψεύτικα τα χρώματα. Σε πολλές περιπτώσεις τα προσωπα φαίνονταν είτε εκρού είτε μπεζ. Την συγκρίνω με τις ξενες σειρές Bewitched & I dream of Jeannie, που δείχνει το MEGA και η πρώτη σεζόν της καθεμιας είχαν γυριστεί ασπρόμαυρες, όπου ο χρωματισμός που τους έγινε πριν μία δεκαετία ήταν απίστευτα φυσιολογικός, λες και είχαν γυριστεί έγχρωμες.

Μπορεί να φταίει ο Ant1 για αυτό ρωτάω αν το έχει δει κάποιος στο σινεμά. Το trailer της ταινίας στο youtube μου φαίνεται καλύτερο σε ένα laptop που το βλέπω. Ένα ταξί που είχε μέσα ήταν κίτρινο σε κάποιες λίγο σκηνές που είδα.
Τα ταξί δεν ήταν κίτρινα τότε. Ίσως είμαστε εκτός θέματος αλλά το θέμα μου φαίνεται ενδιαφέρον.

Μπορεί. Στο laptop δεν μπορώ να καταλάβω πολλά πράγματα. Για αυτό ρωτάω αν το είδε κανείς στο σινεμά.