HD modulator (διαμορφωτής)

Καλησπερα παιδια ξερει κανεις κανεναν καλο modulator rca - rf για να κανω δοκιμες στην οικοδομη πριν παρω hd modulator ? αν μπορειτε να μου προτεινετε καποιον ?

το Lemco συμπεριφερεται πολυ πιο σταθερα απο EDISSION

Στο Edission κανω πολυ συχνα ρεσετ για η φωνη δεν συγχρονιζεται με την εικονα καθως επισης εχει και πολλα pixeliasmata .Μολις το βγαλω απο την την πριζα και το ξαναβαλω επανερχεται.
Τί ρυθμίσεις έχεις βάλει και σου κολάει ;;
Γιατι εχω βάλει εγω εναν edision hdmi modulator τωρα πρόσφατα και παιζει ανελλιπως χωρίς να το πειράξω εδω και 2μιση εβδομαδες με OTE.

εγω τωρα θα παραγγειλω το lemco mod 7 modulator και αργοτερα θα παρω τον lemco hdmod

Τελικά τι έγινε με το πρόβλημα σου? Είναι θέμα ρυθμίσεων? Είναι προβληματικό το δικό σου?
Γιατί δεν νοείται να αγοράσεις κάτι με 250 ευρώ και να μην κάνει σωστά αυτό για το οποίο προορίζεται.

1. Μπορει να μου πει κάποιος απο που έχει προμηθευτεί το HDMOD-1 / DVB-T και σε ποια τιμή;
2. Μπορώ να συνδέσω 2 πηγές HDMI σε ένα HDMI switch και μετα να συνδέσω το switch επανω στο HDMOD-1 / DVB-T ωστε να επιλέγω την πηγή χωρίς να βάζω και να βγάζω καλώδια;

1. Μπορει να μου πει κάποιος απο που έχει προμηθευτεί το HDMOD-1 / DVB-T και σε ποια τιμή;
2. Μπορώ να συνδέσω 2 πηγές HDMI σε ένα HDMI switch και μετα να συνδέσω το switch επανω στο HDMOD-1 / DVB-T ωστε να επιλέγω την πηγή χωρίς να βάζω και να βγάζω καλώδια;

1) εγω skroutz ειδα το πουλανε... θα το παρω αλλα οχι αυτην την περιοδο αλλα σιγουρα..

2) Σαν ιδεα αυτο θα κανω και εγω και ελπιζω να γινετε η αλλαγη της πηγης χωρις να εχω προβλημα

αν καποιος το εχει δοκιμασει θα ημουν ευγνωμων να μας πει μην ξενερωσουμε :p

1) εγω skroutz ειδα το πουλανε... θα το παρω αλλα οχι αυτην την περιοδο αλλα σιγουρα..

2) Σαν ιδεα αυτο θα κανω και εγω και ελπιζω να γινετε η αλλαγη της πηγης χωρις να εχω προβλημα

αν καποιος το εχει δοκιμασει θα ημουν ευγνωμων να μας πει μην ξενερωσουμε :p

Και τι ίδιο θα ήθελα να μάθω.

Θα ήθελα να συνδέσω σ'ένα switch ote και nova και μετά στο HDMOD-1

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και που μπορώ να το αγοράσω; δεν το βρίσκω πουθενά

@ loukas2010
@ jimbo

1. To HDMOD-1 μπορείτε να το βρείτε σίγουρα στα καταστήματα Γκάγκας http://www.gagas.gr και Βασιλειάδης https://stokostos.gr/ από όσο ξέρω στην Αθήνα.

2. Ναι μπορείτε να συνδέσετε ένα HDMI switch πάνω στο HDMOD-1 και μετά να εναλλάσσετε το περιεχόμενο μεταξύ του OTE TV και του NOVA χωρίς να βάζω-βγάζετε καλώδια... Προτιμήστε επώνυμα HDMI switch γιατί τα noname έχουν προβλήματα με το HDCP.

3. Επίσης το HDMOD-1 έχει ακόμα μια λειτουργία... Μπορείτε να συνδέσετε μέσω HDMI πχ το OTE TV και μέσω CVBS το NOVA. Το HDMOD-1 όταν χάσει την πρωταρχική πηγή του (πχ. το HDMI) γυρνάει αυτόματα στην δευτερεύουσα (πχ το CVBS). Με αυτόν τον τρόπο ανοιγοκλείνοντας απλά τις τροφοδοσίες από τους δύο δέκτες μπορείτε να πετυχαίνετε αλλαγή περιεχομένου χωρίς την χρήση HDMI switch. Απλά ο δέκτης που θα συνδεθεί μέσω CVBS στο HDMOD-1 θα έχει πάντα SD ποιότητα. :BDGBGDB55:

Καλησπέρα σε όλους σας,
ας μπω στο θεμα απευθείας,
Λοιπον εχω στο σπιτι OTE TV και Nova καθώς και ένα συστημα παρακολούθησης (καμερες)
Το σπίτι αποτελείται απο το υπόγειο που καταλήγουν οι κεραίες απο την σκεπή (μια δορυφορική με 2 LNB που κατεβαίνουν 2 ξεχωριστά καλώδια και η κανονική) καθώς και το σύστημα καμερών.Επίσης υπάρχει και ενας modulator που ρίχνει το σημα των καμερών στην επίγεια κεραια και βλέπω σε όλες τις παρακάτω τηλεοράσεις.
Στο ισόγειο βρίσκεται το σαλόνι με μία τηλεόραση και οι αποδικοποιητές οπου το σημα τους έρχεται απο το υπόγειο απευθείας σε 2 πρίζες χωριστά.
1ος δύο υπνοδωμάτια που το κάθε ένα εχει τηλεόραση
και ακόμα ενας όροφος ο οποίος έχει τηλεόραση.

Λοιπον αυτο που θέλω είναι (αφου σας εκανα μια κατοψη και τωρα ο καθένας ξερει τι παιζει στο σπιτι μου)
να μπορώ να βλέπω OTETV και Nova σε όλες τις τηλεοράσεις σε ποιότητα HD καθώς και τις κάμερες και να μπορώ να αλλάζω κανάλι απο τον κάθε όροφο.
Αυτα τα ολίγα.
Τι θα χρειαστώ?Που μπορώ να τα βρώ?

Σας υπερευχαριστώ

Εαν το θέμα είναι ακατάλληλο εδώ παρακαλώ να μεταφερθεί.

Φίλε μου,αυτό που ζητάς γίνεται βεβαίως,αλλά είναι και πολύπλοκο.Χωρίς να γνωρίζουμε με ακρίβεια το σχέδιο της υπάρχουσας εγκατάστασης,δεν μπορούμε να σου πούμε ποιες ακριβώς συνδέσεις θα πρέπει να κάνεις.Για αρχή,θα χρειαστείς HD modulator με 2 εισόδους HD.Δεν γνωρίζω πόσες κάμερες έχεις,πιθανώς ένα HD modulator με 4 εισόδους,να σου είναι αρκετό για όλα,αν οι κάμερες που υπάρχουν είναι 2.Περιττό βέβαια να πούμε ότι το κόστος τέτοιων modulator είναι πολύ υψηλό.Όπως επίσης περιττό να πούμε ότι οι τηλεοράσεις θα παίζουν το ίδιο κανάλι ΟΤΕ και NOVA.Αν δώσεις περισσότερες πληροφορίες,θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερο κι εμείς.

Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου.
Οι Καμερες είναι πανω σε DVR αρα θα χρειαστώ κάτι με 3 εισόδους.Ποιο Modulator μου προτείνετε?Απο που να το προμηθευτω?
Επισης για την αλλαγή τον καναλιών τι χρειάζομαι?

Αφού ξανατσέκαρα και κατάλαβα ότι αναφέρεσαι στους επίσημους δέκτες ΟΤΕ και NOVA,έχω να σου πω ότι τέτοιοι modulators,με πολλές εισόδους δηλαδή,είναι πανάκριβοι.Τέτοιος είναι για παράδειγμα ο Fenger.Με μία είσοδο είναι πολύ φτηνότεροι.Υπάρχει συζήτηση και φωτογραφίες μελών στο παρόν νήμα,που θα σου φανούν χρήσιμες.
Για την αλλαγή των καναλιών θα χρειαστείς IR Extenders.Υπάρχουν και ενσύρματα και ασύρματα.

Να ρωτησω επειδη δεν εχω ασχοληθει με modulator πως ακριβως χρησιμοποιειται που μπορω να διαβασω? Π.χ μπορω να βλεπω οτε tv στο αλλο δωματιο με τη χρηση modulator ή καμια σχεση?

Το παρόν νήμα αφορά τους HD modulators.Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τέτοιοι modulators είναι ιδιαίτερα ακριβοί.
Η χρήση τους (εφόσον συνδεθούν σε μια πηγή) δίνει την δυνατότητα θέσης σε άλλο δωμάτιο,με εικόνα ψηφιακού σήματος.

Για την περίπτωση που ρωτάς,φυσικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέαση σε άλλο δωμάτιο του συνδρομητικού πακέτου που σε ενδιαφέρει,με εικόνα μάλιστα άριστη.
Η χρήση του είναι πολύ απλή.Αρκεί να συνδέσεις την πηγή που σε ενδιαφέρει στον HD modulator.Ένα καλώδιο HD για την μεταξύ τους σύνδεση είναι αρκετό.Από τον HD modulator μετά,με καλώδιο rf δίνεις το ψηφιακό σήμα σε όποιον χώρο επιθυμείς.

Υπάρχουν και modulators που αποδίδουν στην έξοδο αναλογικό σήμα και είναι πολύ πιο φτηνοί.Η εικόνα τους όπως καταλαβαίνεις όμως είναι κατώτερη.Υπάρχει ανάλογο νήμα και
γι αυτούς.

Re: Απάντηση: HD modulator (διαμορφωτής)

Καλημέρα παίδες,εχω το εξής θέμα και παρακαλώ πάρα πολύ για τη βοήθεια σας:
Έχω 2 EDISION HDMI MODULATORS στον πρωτο έχω βάλει το κανάλι 9 (VHF) και στον δεύτερο ο κανάλι 12 (VHF).Με όποια συνδεσμολογία και αν έκανα δε μπορώ να πάρω εικόνα και από τους 2 ταυτόχρονα άλλα παίρνω είτε από τον πρωτο είτε από το δεύτερο.
Από ότι έχω καταλάβει πρέπει να κάνω κάποιες ειδικές ρυθμίσεις στο menu των 2 MODULATORS για να έχω εικόνα και από τους 2 ταυτόχρονα (π.χ. LCN,videopid,audiopid, pmtpid,serviceID, κτλ),τις οποίες τις έκανα (έβαλα διαφορετικές τιμές) αλλά πάλι τίτποτα.
και εδώ θέλω τη βοήθεια σας...
Η συνδεσμολογία που έκανα είναι :
1.Σύνδεση των 2 MODULATORS μέσω RF ,ο κέθε ένας, σε ενα RF σπλιτερ και απο εκεί φεύγει ένα καλώδιο RF το οποίο πάει στον κεντρικό ενισχυτή στην είσοδο vhf(III).Να τονίσω ότι με αυτόν τον τρόπο είχα χωρίς πρόβλημα 2 κανάλια από εναν EDISION HDMI MODULATOR και έναν TECATEL DIM 2 MODULATOR,για 2 περίπου χρόνια.
2. Σύνδεση των 2 EDISION HDMI MODULATORS μεταξύ τους μέσω RF.Συνέδεσα την έξοδο RF της
πρώτης μονάδας στο «TV INPUT» (loop through) της δεύτερης και απο το RF out της δεύτερης το καλώδιο στον κεντρικό ενισχυτή
Να πω τέλος ότι οι 2 EDISION HDMI MODULATORS έχουν διαφορετικό firmware.
Θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθεια σας ...Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: HD modulator (διαμορφωτής)

Κάποιος ρε παιδιά που να έχει συνεδεμένους 2 EDISION HDMI MODULATORS???????