HD modulator (διαμορφωτής)

Aυτό πιστεύω κι εγώ οτι είναι φασόν όπως τους ψηφιακούς δέκτες.Αλλά έχουμε αναφορές οτι τα Edision ''κολλάνε'' ενώ τα άλλα όχι.

Πάντως αν είναι καρμπόν τα 3 μηχανήματα και η μία εταιρεία τα πουλάει 80 ευρω ακριβότερα από μια άλλη, μιλάμε για κοροϊδία.

Τον Satlink WS6990 τον έχει δουλέψει κανένας για να μας πει πως συμπεριφέρεται; Τον βρίσκω στα 180 στο aliexpress.

Εγώ τον πήρα τελικά τον satlink αλλά δεν έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος, για τη δουλειά που τον ήθελα (σύνδεση με vhs και ψηφιοποίηση κασετών).
Το bitrate στην SD ανάλυση είναι στατικό στα 2.87 mbps και δεν αλλάζει. Αν τον συνδέσεις με scart και με ψηφιακό αποκωδικοποιητή, η διαφορά στην εικόνα κάνει μπαμ. Μιλάμε για πολύ πιξέλιασμα.
Στη σύνδεση με HDMI για HD ανάλυση έχει σαφώς καλύτερη εικόνα και υπερβολικά μεγάλο bitrate κοντά στα 15 mbps, πάλι στατικό.
Αν τον ήθελα για διαμοιρασμό σήματος, ίσως τον κρατούσα, τώρα σκέφτομαι όταν τελειώσω την δουλειά μου να τον βάλω στο ebay ως μεταχειρισμένο.
Τελικά λόγω capital controls δεν τον πήρα από aliexpess αλλά από amazon.co.uk, μου βγηκε περίπου 190 ευρώ.

για διαμοιρασμο σηματος σε rf σε σχεση με lemco ή edision πιστευω τα αλλα δυο ειναι καλυτερα ε?

Παιδια αγορασα τον Satlink ws6990 πριν λιγες μερες για να μεταφερω εικονα απο τον δεκτη στις αλλες τηλεορασεις. Παιζοντας με τις ρυθμισεις και εντελως τυχαια μπορεσα και τον δουλεψα και μεχρι στιγμης ειμαι ευχαριστημενος. Το μονο προβλημα που υπαρχει ειναι οτι απο τοτε που τον εβαλα ηλεκτριζομαι συνεχεια οταν ακουμπαω ειτε αυτον ειτε και καποιο μεταλλικο αντικειμενο κοντα του. Βλεπω οτι εχει μια βιδα GND δεξια αλλα δεν εχω κανει κατι. Μπορω να κανω κατι για να γλιτωσω αυτον τον σπαστικο ηλεκτρισμο??

Τελικα ολα οκ. Το συνδεσα στην γειωση πριζας.
Παιδια αγορασα τον Satlink ws6990 πριν λιγες μερες για να μεταφερω εικονα απο τον δεκτη στις αλλες τηλεορασεις. Παιζοντας με τις ρυθμισεις και εντελως τυχαια μπορεσα και τον δουλεψα και μεχρι στιγμης ειμαι ευχαριστημενος. Το μονο προβλημα που υπαρχει ειναι οτι απο τοτε που τον εβαλα ηλεκτριζομαι συνεχεια οταν ακουμπαω ειτε αυτον ειτε και καποιο μεταλλικο αντικειμενο κοντα του. Βλεπω οτι εχει μια βιδα GND δεξια αλλα δεν εχω κανει κατι. Μπορω να κανω κατι για να γλιτωσω αυτον τον σπαστικο ηλεκτρισμο??

καλησπέρα παιδιά, αγόρασα και εγώ το hdmod-2 της lemco και πραγματικά έμεινα άφωνος με την ποιότητα της εικόνας.. πολύ ευχαριστημένος μονο που όταν αλλάζω τα κανάλια του nova κανει 2 δευτερόλεπτα να έρθει η εικόνα...
Nmamag ήθελα να σε ρωτήσω εαν γνωρίζεις αν περα της αναλογικής εισόδου και του rf in, αν υπάρχει κάποια αλλη διαφορά μεταξύ του hdmod-1 και του hdmod-2 (π.χ. πλακέτα)

επίσης να πω οτι ο πατέρας μου ειχε πάρει το modulator της edition και υστερα απο προβλήματα συγχρονισμού στην εικόνα με τον ήχο που ειχε το γύρισε και πήρε lemco…

καλησπέρα παιδιά, αγόρασα και εγώ το hdmod-2 της lemco και πραγματικά έμεινα άφωνος με την ποιότητα της εικόνας.. πολύ ευχαριστημένος μονο που όταν αλλάζω τα κανάλια του nova κανει 2 δευτερόλεπτα να έρθει η εικόνα...
Nmamag ήθελα να σε ρωτήσω εαν γνωρίζεις αν περα της αναλογικής εισόδου και του rf in, αν υπάρχει κάποια αλλη διαφορά μεταξύ του hdmod-1 και του hdmod-2 (π.χ. πλακέτα)

επίσης να πω οτι ο πατέρας μου ειχε πάρει το modulator της edition και υστερα απο προβλήματα συγχρονισμού στην εικόνα με τον ήχο που ειχε το γύρισε και πήρε lemco…
Μπορείς να μου πεις από που το πήρες και πόσο...; Μου κάνει εντύπωση που στο site της lemco δεν το έχει.

Στάλθηκε από το SM-N7505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εμενα μου το έδωσε ενας γνωστος μου που ασχολείται... στην τιμή που το προμηθεύεται αυτος..
Πριν μου το προμηθεύσει όμως είχα πάρει τηλέφωνο στην lemco και είχα μιλήσει με εναν πωλητή και μου ειχε πει οτι το hdmod-2 εχει 180 + φπα και το hdmod-1 εχει 230 + φπα. Στο hdmod-2 καταιβενει το κόστος 50 επειδή έχουν αφαιρέσει το composite in, το RF in και δεν εχει αναλογικο ποτενσιόμετρο αλλα ψηφιακο...
κάποιος μου ειπε οτι εχει διαφορετική πλακετα αλλα δεν γνωρίζω αν είναι ετσι γιατι οταν πήρα τηλέφωνο στην εταιρία μου ειπαν οτι δεν εχει καμια διαφορά περα απο αυτα που ανάφερα πιο πανω.. επίσης δεν γνωρίζω αν η τιμή που ειπαν τηλεφωνικά είναι μονο για χονδρέμπορους ...

η διαφορα hdmod-1 με το hdmod-2 είναι μονο η RCA εισοδος και το ποτεσιομετρο ενισχυσης ( στο hdmod-2 γινεται μεσα από menu)

Επισης αν χασει το σημα hdmod-1 αρχιζει να αναβοσβηνει το lock( χωρις να επηρεαζει την λειτουργια του mod) ενώ στο hdmod-2 δεν αναβοσβηνει

κατά τα αλλα είναι ιδιοι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το επομενο μοντελο θα εχει passthrough HDMI ώστε να εξαλειφθεί το κανει 2 δευτερόλεπτα να έρθει η εικόνα...

Satlink WS6990 το δοκιμασε καποιος για διαμοιρασμο σε αλλες τηλεορασεις? για συνεχομενη χρηση και εναλλαγες με hdmi splitter στο hdmi in σαν εικονα και ποιοτητα? αξιζε ή να προσπαθησω στα χρηματα για lemco?

Παιδιά καλησπέρα, αγόρασα τον SatLink 7992 modulator ώστε να συνδέσω μέσω hdmi ΟΤΕ TV και NOVA και να διαμοιράσω το σήμα τους στο σπίτι των γονιών μου. Η αγορά έγινε για να αντικατασταθούν δύο αναλογικοί modulators οι οποίοι προυπήρχαν ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του σήματος μιας και όλες οι TV τους είναι πλέον HD. Να πω εδώ πως με τους αναλογικούς mods το σήμα διαμοιραζόταν σωστά και δεν υπήρχε κανένα θέμα. Ενώ το ρύθμισα στα κανάλια 5 και 6 VHF, όπως ήταν και οι αναλογικοί, δυστυχώς η σάρωση των ψηφιακών καναλιών δε μου δείχνει τίποτα.

Παρατήρησα πως υπάρχει επιλογή για HDCP το οποίο φαντάζομαι πως θα πρέπει να είναι ενεργό;

Αυτό που δε γνωρίζω και θα ήθελα τη βοήθεια σας είναι εάν θα πρέπει να πειράξω κάποιες από τις παρακάτω ρυθμίσεις οι οποίες είναι οι εξής:

Carrier : 8K
Modulate : QAM 64
FEC : 7/8
Guard Interval : 1/32
Output level : 100 dBuv

Κάθε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη,

Ευχαριστώ

Φίλος έχει εγκατάσταση ΟΤΕ TV και τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο και θέλοντας να μεταφέρει την εικόνα/ήχο στο σαλόνι έχει βάλει ένα ασύρματο πομπό-δέκτη αλλά παρουσιάζει προβλήματα. καλώδιο HDMI δεν γίνεται να συνδέσει το δέκτη με την τηλεόραση του σαλονιού λόγω πέτρινων τοίχων και διαρρύθμισης σαλονιού.

Ο HD RF Modulator πχ Satalink WS6990 μπορεί να στείλει ικανοποιητικό σήμα σ' αυτή την περίπτωση;

Βλέπω ότι σχετικές ερωτήσεις μένουν αναπάντητες και προβληματίζομαι αν θα πάρω απάντηση.