HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology for EveryOne!!)

Αν και δεν βλεπω το λογο που δεν σου παιζει το ffdsow dts θα σου προτεινα να εγκαταστησεις το ac3filter..
Εγω με αυτο δεν εχω κανενα θεμα με τον ηχο και περνω κανονικα dts...

Μα δεν με ενδιαφερει να περασω το απλό DTS.
Με ενδιαφερει να κλειδωσει ο ενισχυτης σε DTS-MA.
Όταν παίζω το ιδιο αρχείο με τον mpc (φυσικα οχι 3d) και χρησιμοποιω τον ενσωματωμενο matroska splitter του mpc, ολα ειναι αψογα. Ο ηχος παιζει κανονικά DTS-MA (Το εχω επιλέξει και στο ffdshow audio). Αν στο mpc δηλώσω τον Haali, τότε εχω ακριβως το ίδιο πρόβλημα και με τον stereoscopic.
Δηλαδη κολλάει η εικόνα και ο ηχος.
Ακριβως το ίδιο συμβαίνει και με τον kmp.
Διαβασα σε forum ότι ο haali εχει πρόβλημα με DTS-MA αρχεια.

E, κατσε ρε μεγαλε, τοτε γιατι δεν προσθετεις ενισχυτες, πανια, players κλπ να δεις που θα ανεβει το κοστος; :flipout:

Περαν της πλακας, ολοι το χομπυ μας κανουμε, το οποιο κατα καιρους μας "τσουζει" στην τσεπη..

Μα αυτα τα έχω ήδη :flipout:

Εν συντομία: Το 3D είναι χάλι

Δε μπορώ να καταλάβω αυτή την τρέλα με το 3D. Έχω δει 3D δορυφορικό περιεχόμενο (side by side) στην υποτίθεται κορυφαία 3D τηλεόραση (Panasonic VT20 50") και δε με συγκίνησε. Πολύ σκοτεινά πλάνα και η αίσθηση του 3D είναι ψεύτικη, κατασκευασμένη (δε βλέπουμε έτσι στην πραγματικότητα). Είναι πιο πολύ ένα εφέ παρά προσπάθεια πιστής απεικόνισης. Έχω δοκιμάσει και στερεοσκοπικό 3D με τα γυαλιά που αναφέρει ο φίλος στο πρώτο post (τα Pro-Ana) και το αποτέλεσμα είναι άθλιο, πονοκέφαλος στη μισή ώρα. Δε μπορώ να διανοηθώ πως θα πρέπει να "εκπαιδεύσω" τον εγκέφαλο. Αν σε πιάνει πονοκέφαλος στη μισή ώρα είναι ανωμαλία να συνεχίσεις να προσπαθείς.

Μπορεί η ελαφρά δυσχρωματοψία και ο ελαφρύς αστιγματισμός που έχω να επιβαρύνουν την κατάσταση, αλλά και η σύζυγός μου που δεν έχει κανένα πρόβλημα στην όραση κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα.

Σωτηρη, γιατι 8.000 ευρω;
Ενας JVC X3 κανει περιπου 4.000 ευρω. Δεν ειναι φθηνος, αλλα ενας καλος προβολεας ποτε δεν ειναι και τα δινεις ετσι και αλλιως για ποιοτικο 2D.
Τωρα για το σινεμα που ειναι και καλυτερα, αστο... Δεν εχει σχεση η ποιοτητα ενος καλου σπιτικου προβολεα με αυτο που βλεπεις στους digital cinemas. Το μονο υπερ των δευτερων ειναι το μεγεθος. Τιποτα αλλο.

Και απο ποτε τα 4000 ειναι λιγα?
Εδω λοιπον ερχετε ο Κωστας και λεει πως με 20 ευρω θα δουμε ενα 80% απο αυτο που θα βλεπαμε σε εναν 3D Projector
Ο προβολεας των 4000 ευρω ειναι για ενα 5% περιπου των αγοραστων ενω ο stereoscopic για ολους
Δεν συνκρινουμε αν ο ενας τροπος ειναι καλυτερος απο τον αλλον(σαφως καλυτερα με 3D projector) αλλα αν δεν εχεις την δυνατοτητα αγορας,πως θα παρεις ενα αρκετα καλο αποτελεσμα με σχεδον 0 ευρω.
Και εγω αν ειχα τα λεφτα, 3D projector θα επερνα αλλα........
Ειναι σαν να λεμε σε καποιον που εχει ενα συστημα ηχου 4000 ευρω πως δεν ακουει σωστα και καλα και αν παρει τον ταδε ενυσχητη λαμπατο με τα σουπερ ντουπερ ηχεια και τα καλωδια των 1000 ευρω,τοτε και μονο τοτε θα ακουσει σωστα την 9η του Μπετοβεν
Ελα ομως που το 95% εχει στερεο των 1000-4000 ευρω!
Τη θα κανουνε αυτοι? δεν θα ακουσουν ποτε στην ζωη τους μουσικη γιατι δεν ακουνε σωστα?
Οχι βεβεα.Απλα πρεπει να τους σπρωξουμε να ακουσουν με ενα απλο συστημα και αργοτερα αφου θα εχουνε το μικροβιο να χτησουν σιγα σιγα την δικη τους Ουτοπια.
Αλωστε το 3D ειναι ακομα Μωρο και κατι που σημερα ειναι τεχνολογια αιχμης ,αυριο ειναι για τα σκουπιδια.(βλεπε νεες 3D TV χωρις γυαλια)

Αλωστε το 3D ειναι ακομα Μωρο και κατι που σημερα ειναι τεχνολογια αιχμης ,αυριο ειναι για τα σκουπιδια.(βλεπε νεες 3D TV χωρις γυαλια)

Κι εγω εκει στεκομαι.
Ότι για οικιακη κατάσταση είναι μωρό ακομα έτσι ώστε να δωσω τα λεφτά που ζητάει.
Αν ηταν ωριμη τεχνολογία και οι εταιρείες δεν επαιζαν καθε λιγο και λιγακι, θα το σκεφτόμουν πιο σοβαρα.
Για τις σημερινες μου αναγκες, ανετα με καλύπτει το colorcode.

Αλλά μην κολλαμε σε αυτο παιδια.
Περι ορεξεως.....
Όποιος εχει λεφτα αγοράζει.
Και μεχρι το περιπτερο να πηγαινα, αν ειχα λεφτα πόρσε θα επαιρνα.

Last edited:
Eνας λογος που κατεληξα να ακυρωσω την αγγελια πωλησης του JVC 350 για να παω σε X3 , ειναι φυσικα ο οικονομικος .
Δευτερος λογος , η ελλειψη τιτλων και η πεποιθηση μου , οτι σε λιγο καιρο το 3D με γυαλια θα ειναι παρελθον (τουλαχιστον σε μικρες οθονες και TV).
Hδη εχουν βγει μερικα πρωτα δειγματα μ εντυπωσιακα αποτελεσματα.

Γι αυτο ειπα να περιμενω λιγο και ειδικα μ αυτο το τροπο (colorcode 3d) και ΚΑΛΟΥΣ τιτλους (βλ. Avatar) πηρα πολυ καλη αισθηση του 3D!

Στην οθονη μου, 90 ιντσες περιπου, αφου εβαλα τον jvc στο high mode κι απαιξα ελαχιστα με το white balance (το εκανα πιο θερμο, γυρω στου 5000 Kelvin) , χωρις να πειραξω brightness-contrast, μονο to Gamma ανεβασα λιγο, πηρα μια αισθηση 3D που δεν περιμενα....

Πηγα αρκετα κοντα στην οθονη, περιπου στα 1,5 μετρο και "μπηκα" μεσα στη ταινια.
Ειναι γεγονος οτι η προβολη θελει πολλες ιντσες και ειδικα στο 3D, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ !!!
Akomh kai sto cinema θυμαμαι οταν εκατσα στις πισω θεσεις , εχασα ολο το ενδιαφερον... μολις πηγα στις πρωτες θεσεις , τοτε "αισθανθηκα" μεσα στη ταινια.
Το ιδιο και περισσοτερο στο σπιτι, ιδανικα θα ηθελα μια οθονη να καλυπτει πληρως το οπτικο μου πεδιο, γυρω στις 150' !!!

Παντως, το colorcode 3d ειναι αρκετα καλο, με ενα μικρο θεμα οπως ειπα , τα "hotspots" και τη μικρη αλλοιωση στα χρωματα ... τα υπολοιπα ειναι ακριβως τα ιδια προβληματα που αντιμετωπισα και στο "κανονικο" 3D .

Ηδη εψησα , 2-3 συναδελφους να αγορασουν τα γυαλια και θα εχω παραπανω εντυπωσεις συντομα.

Σας ειπα ποσο γαμ%#το ειναι το Avatar !!?
Στη πρωτη σκηνη που βγαινει απο το θαλαμο ο πεζοναυτης στο διαστημικο σταθμο, επαθα πλακα απο την εντονη και ρεαλιστικη αισθηση του βαθους, οπως στο cinema....

Απάντηση: Re: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology for EveryOne

Στη πρωτη σκηνη που βγαινει απο το θαλαμο ο πεζοναυτης στο διαστημικο σταθμο, επαθα πλακα απο την εντονη και ρεαλιστικη αισθηση του βαθους, οπως στο cinema....

κι εγω έπαθα την πλακα μου σε αυτην την σκηνη.
Όπως ακριβως στο σινεμα ειπα.
Η ταινια είναι το κάτι άλλο και πραγματικά τα όσα προβλήματα του colorcode , ελαχιστοποιούνται στο avatar.
DTS-MA καταφερε κανεις να παιξει ή δεν εχετε τον αναλογο ενισχυτη οποτε σας είναι αδιάφορο;

απ'οτι βλεπω το ffdshow δεν εχει DTS-MA αλλα μονο True HD
Οποτε η PCM ηχο θα παρεις η απλο DTS

Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology for EveryOne

Κατά αρχην διαφωνώ καθετως και οριζοντίως πως ο συγκεκριμένος τροπος δινει το 80% των 3Dtv η προβολέων ( όπως αναφέρεις χαρακτηριστικά)
Παρολα αυτά το ποσο ευχαριστημένος είναι καποιος από αυτό το 3D εχει να κανει και με τις εμπειρίες του και τι εχει δει μεχρι σημερα σε στερεοσκοπική εικονα.
Συν αυτό που αναφερω και παραπάνω …περι ορέξεως κολοκυθόπιτα..
Που σημαίνει πως αν εσυ η οποιος άλλος είναι ευχαριστημένος, τους υπόλοιπους τους περισσεύει. :a0210:

Παρολα αυτα δεν νομιζω πως λεω τιποτα παραπανω από αυτά που γραφει ο ιδιος ο ποστερ του θεματος για να θεωρηθώ υπερβολικός
Με εξαίρεση την σχεδον μηδενική αλλοίωση των χρωμάτων ( που μετα εγινε 5%) και την μηδενική εξάσκηση του εγκεφάλου σε αυτό τον τροπο προβολής ( που μετα εγινε 4-5 μερες ) σε όλα τα υπόλοιπα δεν λεω τίποτα παραπάνω από ότι αναφέρει ο ιδιος ο ποστερ.

Συγκεκριμένα αναφέρω πτωση φωτεινότητας
Το ιδιο επίσης

Λιγότερη αίσθηση τρισδιάστατου βάθους
Το ιδιο επίσης

Αλλοίωση χρωμάτων που ενώ στην αρχη αναφέρονταν ως σχεδον μηδενική κατέληξε…

αν και δεν ξερω πως μετριέται μια χρωματική αλλοίωση σε ποσοστιαίες μοναδες, το γεγγονος ότι ο πράσινος Shrek κατέληξε να μου μανζετίζει δεν μου κανει για μικρη χρωματική διαφορα.

Και τελος το

που εγινε

´
Συνεπώς δεν νομίζω πως τίθεται θεμα υπερβολης .
Λιγο πολύ τα ιδια λεμε απλως εγω δεν στρογγυλεύω τις γωνιες .
Στη τελικη η διαφορά είναι στο τι εικόνες εχει ο καθενας μας από 3D και τι περιμένει να δει…

Αν δεν το έχεις καταλάβει είσαι ο μόνος που χτυπιέται εδώ μέσα!! lol lol ;-)
Χτυπήσου όσο θέλεις................... lol lol
Και τώρα τον Shrek, που τα έχω δει όλα και όχι μόνος μου,Πάντα, πως εσύ δεν τον βλέπεις Πράσσινο Ένας Θεός ξέρει........................... lol lol
Τα μάτια σου γενικά τα έχεις κοιτάξει σε κάνα γιατρό?
Υπάρχει κάτι που λέγετε Αχρωματοψία ξέρεις...... ;-)

Ο Poster!!! lol lol (και είμαι εγώ μετά που ειρωνεύομαι........ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑ!!! loooooooool )

Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology for EveryOne

Μα δεν με ενδιαφερει να περασω το απλό DTS.
Με ενδιαφερει να κλειδωσει ο ενισχυτης σε DTS-MA.
Όταν παίζω το ιδιο αρχείο με τον mpc (φυσικα οχι 3d) και χρησιμοποιω τον ενσωματωμενο matroska splitter του mpc, ολα ειναι αψογα. Ο ηχος παιζει κανονικά DTS-MA (Το εχω επιλέξει και στο ffdshow audio). Αν στο mpc δηλώσω τον Haali, τότε εχω ακριβως το ίδιο πρόβλημα και με τον stereoscopic.
Δηλαδη κολλάει η εικόνα και ο ηχος.
Ακριβως το ίδιο συμβαίνει και με τον kmp.
Διαβασα σε forum ότι ο haali εχει πρόβλημα με DTS-MA αρχεια.

Όχι Σωτήρη, δεν έχει να κάνει με τον Haali, ο Haali διαχωρίζει τα περιοχόμενα του MKV, αυτό που λες οτι είδες σε forum, δεν είναι αυτό. Ο Haali έχει πρόβλημα με τα αρχεία TS!! Γι'αυτό σου είχα πει να προτιμάς τα MKV... ;-)
Αυτό για να μην ψάχνεσαι άδικα... ;-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology fo

Όχι Σωτήρη, δεν έχει να κάνει με τον Haali, ο Haali διαχωρίζει τα περιοχόμενα του MKV, αυτό που λες οτι είδες σε forum, δεν είναι αυτό. Ο Haali έχει πρόβλημα με τα αρχεία TS!! Γι'αυτό σου είχα πει να προτιμάς τα MKV... ;-)
Αυτό για να μην ψάχνεσαι άδικα... ;-)

Σου ανεφερα οτι ακομα και στον mpc εχω προβλημα με τον haali.
Όταν επιλέγω τον εσωτερικο του splitter ολα παιζουν μια χαρα.
Για mkv μιλαμε πάντα.
Ασε το TS εξω

Και απο ποτε τα 4000 ειναι λιγα?
Εδω λοιπον ερχετε ο Κωστας και λεει πως με 20 ευρω θα δουμε ενα 80% απο αυτο που θα βλεπαμε σε εναν 3D Projector
Ο προβολεας των 4000 ευρω ειναι για ενα 5% περιπου των αγοραστων ενω ο stereoscopic για ολους
Δεν συνκρινουμε αν ο ενας τροπος ειναι καλυτερος απο τον αλλον(σαφως καλυτερα με 3D projector) αλλα αν δεν εχεις την δυνατοτητα αγορας,πως θα παρεις ενα αρκετα καλο αποτελεσμα με σχεδον 0 ευρω.
Και εγω αν ειχα τα λεφτα, 3D projector θα επερνα αλλα........
Ειναι σαν να λεμε σε καποιον που εχει ενα συστημα ηχου 4000 ευρω πως δεν ακουει σωστα και καλα και αν παρει τον ταδε ενυσχητη λαμπατο με τα σουπερ ντουπερ ηχεια και τα καλωδια των 1000 ευρω,τοτε και μονο τοτε θα ακουσει σωστα την 9η του Μπετοβεν
Ελα ομως που το 95% εχει στερεο των 1000-4000 ευρω!
Τη θα κανουνε αυτοι? δεν θα ακουσουν ποτε στην ζωη τους μουσικη γιατι δεν ακουνε σωστα?
Οχι βεβεα.Απλα πρεπει να τους σπρωξουμε να ακουσουν με ενα απλο συστημα και αργοτερα αφου θα εχουνε το μικροβιο να χτησουν σιγα σιγα την δικη τους Ουτοπια.

Ναι παιδί μου!! Πάνε να χτυπήσουμε από έναν όλοι τώρα!!! (και να τα άξιζαν κιόλας πάει και έρχεται................)
Πρώτα απ'ολα δεν έχει καθιερωθεί ένα Πρότυπο!! (για κάποιους που θέλουν να το παίζουν "έξυπνοι")
Προσωπικά σε όλες αυτές τις δήθεν τεχνολογίες 3D, και υποτίθεται Τελευταίας τεχνολογίας!! ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!!! lol lol lol lol lol, δεν δίνω και ούτε πρόκειται να δώσω ΜΙΑ!!!! Τσακιστή Δεκάρα!!
Εγώ θα προβώ σε αγορά 3D εξοπλισμού ΜΟΝΟ όταν φτάσει σε σημείο η τεχνολογία του οικιακού 3D, τα Εφέ του 3D να έρχονται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ!! Όπως ακριβώς είχα την Απίστευτη εμπειρία στην ανάλογη αίθουσα RealD!! Αυτό και τίποτα άλλο!! Όλα τα υπόλοιπα και ιδιαίτερα για τα χρήματα που ζητάνε είναι για να γελάς!!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technolog

Σου ανεφερα οτι ακομα και στον mpc εχω προβλημα με τον haali.
Όταν επιλέγω τον εσωτερικο του splitter ολα παιζουν μια χαρα.
Για mkv μιλαμε πάντα.
Ασε το TS εξω

Και όταν έχεις DTS σε MKV σου "σέρνεται" το αχρείο???
Αν ΝΑΙ κοίταξε τις απαντήσεις στον Skokman που έδωσα λίγο πιο πίσω είναι και το έλυσες αυτό το θεμα!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D

Και όταν έχεις DTS σε MKV σου "σέρνεται" το αχρείο???
Αν ΝΑΙ κοίταξε τις απαντήσεις στον Skokman που έδωσα λίγο πιο πίσω είναι και το έλυσες αυτό το θεμα!!

Το πρόβλημα είναι μονο όταν το mkv εχει DTS-MA HD audio.
Σε ολα τ αλλα format δεν υπάρχει πρόβλημα.

Eνας λογος που κατεληξα να ακυρωσω την αγγελια πωλησης του JVC 350 για να παω σε X3 , ειναι φυσικα ο οικονομικος .
Δευτερος λογος , η ελλειψη τιτλων και η πεποιθηση μου , οτι σε λιγο καιρο το 3D με γυαλια θα ειναι παρελθον (τουλαχιστον σε μικρες οθονες και TV).
Hδη εχουν βγει μερικα πρωτα δειγματα μ εντυπωσιακα αποτελεσματα.

Γι αυτο ειπα να περιμενω λιγο και ειδικα μ αυτο το τροπο (colorcode 3d) και ΚΑΛΟΥΣ τιτλους (βλ. Avatar) πηρα πολυ καλη αισθηση του 3D!

Στην οθονη μου, 90 ιντσες περιπου, αφου εβαλα τον jvc στο high mode κι απαιξα ελαχιστα με το white balance (το εκανα πιο θερμο, γυρω στου 5000 Kelvin) , χωρις να πειραξω brightness-contrast, μονο to Gamma ανεβασα λιγο, πηρα μια αισθηση 3D που δεν περιμενα....

Πηγα αρκετα κοντα στην οθονη, περιπου στα 1,5 μετρο και "μπηκα" μεσα στη ταινια.
Ειναι γεγονος οτι η προβολη θελει πολλες ιντσες και ειδικα στο 3D, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ !!!
Akomh kai sto cinema θυμαμαι οταν εκατσα στις πισω θεσεις , εχασα ολο το ενδιαφερον... μολις πηγα στις πρωτες θεσεις , τοτε "αισθανθηκα" μεσα στη ταινια.
Το ιδιο και περισσοτερο στο σπιτι, ιδανικα θα ηθελα μια οθονη να καλυπτει πληρως το οπτικο μου πεδιο, γυρω στις 150' !!!

Παντως, το colorcode 3d ειναι αρκετα καλο, με ενα μικρο θεμα οπως ειπα , τα "hotspots" και τη μικρη αλλοιωση στα χρωματα ... τα υπολοιπα ειναι ακριβως τα ιδια προβληματα που αντιμετωπισα και στο "κανονικο" 3D .

Ηδη εψησα , 2-3 συναδελφους να αγορασουν τα γυαλια και θα εχω παραπανω εντυπωσεις συντομα.

Ακριβώς την ίδια εμπειρία έχουμε φίλε μου...
Λίγα πράγματα χρειάστηκε να πειράξω!!
Και γενικά απ'οση εμπειρία έχω πλέον με το ColorCode, όσο πιο πολλά πράγματα αρχίζεις να πειράζεις τόσο πιο χάλια θα τα κάνεις.... ;-)
Δεν είναι το Avatar που είναι τέλειο στο 3D, θα πετύχεις και άλλα.... Όπως και αρκετά που είναι μέτρια από μόνα τους στην παραγωγή του 3D και άλλα που δεν βλέπονται, ντοκιμαντέρ συνήθως..... ;-)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCod

Το πρόβλημα είναι μονο όταν το mkv εχει DTS-MA HD audio.
Σε ολα τ αλλα format δεν υπάρχει πρόβλημα.

Πάρε με ένα τηλ να τελειώνουμε ρε.... (με πονάει το κεφάλι μου, δεν μπορώ να γράψω πολύ....)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technolog

Μιλησε ο συγγενής του Stevie Wonder και του Ray Charles. :flipout::flipout:

Είσαι γενικά Απαράδεχτος Cinemusic - Ανδρέας..............
Κάτι ήξερα εγώ, που ανάφερα στην αρχή του Post.................... ;-)