Να ρωτήσω εγώ κάτι; Υλικό 3D με frame packing (δηλαδή Blu Rays ή έστω αρχεία M2TS) μπορεί να παίξει μέσω colourcode?
Γιατί οτιδήποτε λιγότερο εξ ορισμού είναι κάτω από το 80% της εμπειρίας 3D...
Να'τος και Δημήτρης Δημητρακούδης....
Λοιπόν ας δώσω και εγώ τις απαντήσεις μου...
M2TS Δημήτρη αρχεία μπορεί να παίξει, απ'όσο γνωρίζω, απλά εδώ υπάρχει ένα θέμα που έχει να κάνει με τον Haali, ο οποίος έχει πρόβλημα με τα συγκεκριμένα αρχεία. Εδώ απλά χρησιμοποιούμε άλλον Splitter και είμαστε Οκ!!
Γενικά τα περισσότερα αρχεία τα ανοίγουμε στον Stereoscopic Player απλά με Drag-and-drop εκτός αν είναι σε μορφή δύο ξεχωριστών αρχείων Left-Right(MKV,TS) οπότε και τότε μόνο τα ανοίγουμε μέσα από τον Stereoscopic Player με την ανάλογη επιλογή που μας δίνει στο Tab Open!! ;-)
Γενικά η λογική του Stereoscopic Player, κάτι το οποίο το βρίσκω τέλειο κατά την δική μου άποψη, είναι οτι σου δίνει το βασικό player και από εκεί και πέρα παίζεις εσύ με το τι codecs και splitters θα χρησιμοποιήσεις ανάλογα με την περίπτωση!! ;-)
Για το Blu-Ray δεν μπορώ να απαντήσω, αν και δεν το θεωρώ απίθανο, γιατί δεν διαθέτω στο PC μου Blu-Ray drive,σου δίνει επιλογή για Open DVD, μην κολλάτε στο "DVD", γιατί πάλι σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις μέσα από τις ανάλογες επιλογές τους ανάλογους Decoders για αυτή την λειτουργία. Δεν ξέρω αν θα παίζει κάτι, που θα παίζει λογικά με τις προστασίες των Blu-Ray που εκεί υπάρχουν οι ανάλογες λύσεις... ;-)
Όποιος έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και πάντα την ΚΑΛΗ και ΘΕΤΙΚΗ διάθεση (ξέρετε πλέον τι εννοώ) μπορεί να πειραματιστεί και να μας πει... ;-)
Πάντως Δημήτρη, ξέρω σου ακούγεται λίγο απίστευτο, αλλά ακόμα και με Half SBS αρχεία εφόσον έχουν κάνει καλή και σωστή δουλειά στην κωδικοποίηση του αρχείου το αποτέλεσμα είναι σχεδόν Άριστο!! (ανάλογα με το τι ζητάει ο καθένας και ανάλογα με τις ίντσες Πάντα... ;-)
Όταν θες την πιο τέλεια ποιότητα πας σε δύο Full HD ξεχωριστά αρχεία!! (MKV,TS)
Και κάτι τελευταίο.
Επιτέλους παρέλαβα και εγώ τα γυαλιά (POLY).
Λοιπόν πρέπει να καταλάβετε όλοι κάτι και ορισμένοι λίγο πιο πολύ...
Το ColourCode είναι κλειστό Πρότυπο!!
Αυτό σημαίνει οτι και ακόμα και στα γυαλιά που αγοράζουμε Εννοείτε οτι πληρώνουμε χρήματα και για τα δικαιώματα στην εταιρία!! (CopyRight)
Δεν έχει καμία σχέση με τα Red-Cyan και όλα τα υπόλοιπα, που μπορώ ακόμα και εγώ να παράγω γυαλιά και να τα πουλάω και να μην μου ζητήσει κανένας διακαιώματα χρήσης της τεχνολογίας!! ;-)
Το οτι είναι κλειστό πρότυπο, προσωπικά το θεωρώ και Μεγάλο Θετικό, γιατί αν δείτε τι γίνεται με τις υπόλοιπες τεχνολογίες, από άποψη διαφοράς στην ποιότητα απεικόνισης της τελικής εικόνας, θα καταλάβετε πολύ καλά τι θέλω να πω........ ;-)
Δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ, όταν πριν ένα χρόνο που άρχισα να ψάχνομαι με το ColourCode, όταν βρήκα στην Ελλάδα να πουλάνε μέχρι και στα 6 Euros, τα Red-Cyan αλλά μιλάμε για τα χάρτινα τα άσπρα, με τις ζελατίνες που μπορείτε να αγοράσετε από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο!! (τα συμπεράσματα δικά σας πάνω σε αυτό το θέμα... ;-) )
Όσον αφορά τα Poly που σήμερα παρέλαβα.
Ο φακός δεν έχει καμία σχέση με τα χάρτινα, είναι τελείως καθαρός, βασικά είναι ο φακός των γυαλιών μόνο (Frameless). Καθαρίζονται πολύ εύκολα όπως τα κανονικά γυαλιά κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με τα χάρτινα.
Ο σκελετός τους, στην κυριολεξία τα "στηρίγματα" για να κάθονται στα αυτιά μας(Frameless),το οτι είναι από καουτσούκ και όχι από σκληρό πλαστικό εμπεριέχει αρκετά θετικά, επειδή κατά την αναδίπλωση τους είναι Flat,το αναφέρει στην περιγραφή η εταιρία,αν ήταν πλαστικό θα ήταν πολύ εύκολο να δημιουργήσει γρατσουνιές στους φακούς.
Επίσης θα διευκολύνει πάρα πολύ κατά την εφαρμογή τους,σε αυτούς που φοράνε γυαλιά, σχεδόν δεν θα έχουν καμία δυσκολία.
Το οτι όταν διπλώνουν είναι Flat τα κάνει πολύ πιο εύκολα στην μεταφορά τους από την άποψη αποφυγής της δημιουργίας ζημιών στους φακούς. (εκεί βοηθάνε και ελαστικά "στηρίγματα")
Κατά εμένα, και σύμφωνα με έναν φίλο από εδώ που μίλησα, δεν θα τα πρότεινα για χρήση με Projector, λόγω του οτι δεν παρέχουν προστασία από το φως του Projector. (σε αυτό τον τομέα σίγουρα είναι καλύτερα τα Pilot και χωρίς καμία αμφιβολία τα Pro...)