HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology for EveryOne!!)

Δημητρη, παιζει ανετα ολα τα ειδη o player.... side by side, top-down - kai interleaved frames.
Αυτο που κανουν , ειναι να παιρνουν τα 2 stream απο το bluray και να τα βαζουν ειτε διπλα-διπλα, ειτε σε 2 ξεχωριστα αρχεια.
Μετα , με καποιο αλγοριθμο (δυστυχως ειναι πατεντα της colorcode και δεν ξερω το τροπο) ο player επανασυνθετει σε ενα αρχειο τα 2 stream .
To δοκιμαζω 2-3 μερες τωρα, με διαφορες ταινιες, και σε διαβεβαιω οτι ειναι εντυπωσιακο!

Πρεπει να ξεπερασεις το αρχικο θεμα με τα χρωματα και οταν ο εγκεφαλος το συνηθισει λιγο, εχεις μια πολυ καλη εμπειρια...
Το σκοτεινιασμα συμβαινει ετσι κι αλλιως και στο "κανονικο" 3D.
To crosstalk - ghosting ειναι το ιδιο επισης.

Δημητρη, παιζει ανετα ολα τα ειδη o player.... side by side, top-down - kai interleaved frames.
Αυτο που κανουν , ειναι να παιρνουν τα 2 stream απο το bluray και να τα βαζουν ειτε διπλα-διπλα, ειτε σε 2 ξεχωριστα αρχεια.
Μετα , με καποιο αλγοριθμο (δυστυχως ειναι πατεντα της colorcode και δεν ξερω το τροπο) ο player επανασυνθετει σε ενα αρχειο τα 2 stream .
To δοκιμαζω 2-3 μερες τωρα, με διαφορες ταινιες, και σε διαβεβαιω οτι ειναι εντυπωσιακο!

Τα 3D Blu Ray όμως δεν είναι ούτε side by side ούτε top-down ούτε interleaved frames, οπότε για να τα παίξεις πρέπει να αρχίσεις τις μετατροπές..

Άρα δεν παίζει απευθείας 3D BD.

Απάντηση: Re: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology for EveryOne

Να ρωτήσω εγώ κάτι; Υλικό 3D με frame packing (δηλαδή Blu Rays ή έστω αρχεία M2TS) μπορεί να παίξει μέσω colourcode?

Γιατί οτιδήποτε λιγότερο εξ ορισμού είναι κάτω από το 80% της εμπειρίας 3D...
Αν κατάλαβα καλα ζητας το video να μην είναι side by side αλλα 2 foul HD frames.
Αν δεν εχει υποστεί μετατροπή το υλικό και ο stereoscopic δέχεται MVC –H264 ( δεν γνωρίζω αν δέχεται) δηλαδή όπως υπαρχει κανονικά στο δισκάκι και όχι AVC H264 η x264, θεωρητικά δεν θα εχει προβλημα ο player να το μετατρέψει σε colorcode.

edit...Δεν σε πρόλαβα …

Last edited:
Γινεται οπως ειπα να ειναι 2 full hd frames (το κανουν 2 παραλληλα αρχεια) , αλλα τοτε θελεις πολυ επεξεργαστικη ισχυ (τουλαχιστον quad core)και δεν εχω τετοιο επεξεργαστη.
Οποτε εγω πηγαινω σε side by side.

Aυτο αλλωστε επιλεγουν και τα δορυφορικα καναλια 3D (Sky uk 3d).
Ιδια αισθηση ακριβως...

Μετά τα όσα γράφονται εδώ μέσα παρήγγειλα και εγώ τα χάρτινα γυαλιά. Εντυπώσεις και από μένα μόλις τα παραλάβω.

Καλά έκανες και τα παρηγγειλες.
Παιδια εδω δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής αν θέλεις να δεις 3D και δεν θες να δώσεις πολλά λεφτα.
Το colorcode ειναι μονοδρομος.

Eτσι κι αλλιως το 3d στη σημερινη του μορφη, ειναι σε μεταβατικο σταδιο.
Αυτο το ξερουν και οι εταιρειες που απλα δεν ειχαν ετοιμες αλλες λυσεις.
Σε λιγο καιρο θα βγουν νεες τεχνολογιες κι εκει θα δουμε καλυτερες υλοποιησεις και φτηνοτερες.

http://www.youtube.com/watch?v=H09494K_a2Q

http://www.youtube.com/watch?v=8Oi9yp559ik

Να ρωτήσω εγώ κάτι; Υλικό 3D με frame packing (δηλαδή Blu Rays ή έστω αρχεία M2TS) μπορεί να παίξει μέσω colourcode?

Γιατί οτιδήποτε λιγότερο εξ ορισμού είναι κάτω από το 80% της εμπειρίας 3D...

Να'τος και Δημήτρης Δημητρακούδης.... :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Λοιπόν ας δώσω και εγώ τις απαντήσεις μου...
M2TS Δημήτρη αρχεία μπορεί να παίξει, απ'όσο γνωρίζω, απλά εδώ υπάρχει ένα θέμα που έχει να κάνει με τον Haali, ο οποίος έχει πρόβλημα με τα συγκεκριμένα αρχεία. Εδώ απλά χρησιμοποιούμε άλλον Splitter και είμαστε Οκ!!
Γενικά τα περισσότερα αρχεία τα ανοίγουμε στον Stereoscopic Player απλά με Drag-and-drop εκτός αν είναι σε μορφή δύο ξεχωριστών αρχείων Left-Right(MKV,TS) οπότε και τότε μόνο τα ανοίγουμε μέσα από τον Stereoscopic Player με την ανάλογη επιλογή που μας δίνει στο Tab Open!! ;-)

Γενικά η λογική του Stereoscopic Player, κάτι το οποίο το βρίσκω τέλειο κατά την δική μου άποψη, είναι οτι σου δίνει το βασικό player και από εκεί και πέρα παίζεις εσύ με το τι codecs και splitters θα χρησιμοποιήσεις ανάλογα με την περίπτωση!! ;-)
Για το Blu-Ray δεν μπορώ να απαντήσω, αν και δεν το θεωρώ απίθανο, γιατί δεν διαθέτω στο PC μου Blu-Ray drive,σου δίνει επιλογή για Open DVD, μην κολλάτε στο "DVD", γιατί πάλι σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις μέσα από τις ανάλογες επιλογές τους ανάλογους Decoders για αυτή την λειτουργία. Δεν ξέρω αν θα παίζει κάτι, που θα παίζει λογικά με τις προστασίες των Blu-Ray που εκεί υπάρχουν οι ανάλογες λύσεις... ;-)
Όποιος έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και πάντα την ΚΑΛΗ και ΘΕΤΙΚΗ διάθεση (ξέρετε πλέον τι εννοώ) μπορεί να πειραματιστεί και να μας πει... ;-)

Πάντως Δημήτρη, ξέρω σου ακούγεται λίγο απίστευτο, αλλά ακόμα και με Half SBS αρχεία εφόσον έχουν κάνει καλή και σωστή δουλειά στην κωδικοποίηση του αρχείου το αποτέλεσμα είναι σχεδόν Άριστο!! (ανάλογα με το τι ζητάει ο καθένας και ανάλογα με τις ίντσες Πάντα... ;-)
Όταν θες την πιο τέλεια ποιότητα πας σε δύο Full HD ξεχωριστά αρχεία!! (MKV,TS)

Και κάτι τελευταίο.
Επιτέλους παρέλαβα και εγώ τα γυαλιά (POLY).
Λοιπόν πρέπει να καταλάβετε όλοι κάτι και ορισμένοι λίγο πιο πολύ...
Το ColourCode είναι κλειστό Πρότυπο!!
Αυτό σημαίνει οτι και ακόμα και στα γυαλιά που αγοράζουμε Εννοείτε οτι πληρώνουμε χρήματα και για τα δικαιώματα στην εταιρία!! (CopyRight)
Δεν έχει καμία σχέση με τα Red-Cyan και όλα τα υπόλοιπα, που μπορώ ακόμα και εγώ να παράγω γυαλιά και να τα πουλάω και να μην μου ζητήσει κανένας διακαιώματα χρήσης της τεχνολογίας!! ;-)
Το οτι είναι κλειστό πρότυπο, προσωπικά το θεωρώ και Μεγάλο Θετικό, γιατί αν δείτε τι γίνεται με τις υπόλοιπες τεχνολογίες, από άποψη διαφοράς στην ποιότητα απεικόνισης της τελικής εικόνας, θα καταλάβετε πολύ καλά τι θέλω να πω........ ;-)
Δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ, όταν πριν ένα χρόνο που άρχισα να ψάχνομαι με το ColourCode, όταν βρήκα στην Ελλάδα να πουλάνε μέχρι και στα 6 Euros, τα Red-Cyan αλλά μιλάμε για τα χάρτινα τα άσπρα, με τις ζελατίνες που μπορείτε να αγοράσετε από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο!! (τα συμπεράσματα δικά σας πάνω σε αυτό το θέμα... ;-) )
Όσον αφορά τα Poly που σήμερα παρέλαβα.
Ο φακός δεν έχει καμία σχέση με τα χάρτινα, είναι τελείως καθαρός, βασικά είναι ο φακός των γυαλιών μόνο (Frameless). Καθαρίζονται πολύ εύκολα όπως τα κανονικά γυαλιά κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με τα χάρτινα.
Ο σκελετός τους, στην κυριολεξία τα "στηρίγματα" για να κάθονται στα αυτιά μας(Frameless),το οτι είναι από καουτσούκ και όχι από σκληρό πλαστικό εμπεριέχει αρκετά θετικά, επειδή κατά την αναδίπλωση τους είναι Flat,το αναφέρει στην περιγραφή η εταιρία,αν ήταν πλαστικό θα ήταν πολύ εύκολο να δημιουργήσει γρατσουνιές στους φακούς.
Επίσης θα διευκολύνει πάρα πολύ κατά την εφαρμογή τους,σε αυτούς που φοράνε γυαλιά, σχεδόν δεν θα έχουν καμία δυσκολία.
Το οτι όταν διπλώνουν είναι Flat τα κάνει πολύ πιο εύκολα στην μεταφορά τους από την άποψη αποφυγής της δημιουργίας ζημιών στους φακούς. (εκεί βοηθάνε και ελαστικά "στηρίγματα")
Κατά εμένα, και σύμφωνα με έναν φίλο από εδώ που μίλησα, δεν θα τα πρότεινα για χρήση με Projector, λόγω του οτι δεν παρέχουν προστασία από το φως του Projector. (σε αυτό τον τομέα σίγουρα είναι καλύτερα τα Pilot και χωρίς καμία αμφιβολία τα Pro...)

Aυτο αλλωστε επιλεγουν και τα δορυφορικα καναλια 3D (Sky uk 3d).
Ιδια αισθηση ακριβως...

Δεν το έχουν επιλέξει ακριβώς.. Μονόδρομος ήταν για αυτούς, εκτός αν δεν τους πείραζε να αλλάξουν όλους τους δέκτες των πελατών τους και επιπλέον να πληρώνουν για περισσότερο bandwidth.

Συμβιβασμός είναι... Χάνεται η μισή ανάλυση στον βωμό της συμβατότητας και του κόστους.

Κατά εμένα, και σύμφωνα με έναν φίλο από εδώ που μίλησα, δεν θα τα πρότεινα για χρήση με Projector, λόγω του οτι δεν παρέχουν προστασία από το φως του Projector. (σε αυτό τον τομέα σίγουρα είναι καλύτερα τα Pilot και χωρίς καμία αμφιβολία τα Pro...)

Τι είδους προστασία;

Δεν το έχουν επιλέξει ακριβώς.. Μονόδρομος ήταν για αυτούς, εκτός αν δεν τους πείραζε να αλλάξουν όλους τους δέκτες των πελατών τους και επιπλέον να πληρώνουν για περισσότερο bandwidth.

Συμβιβασμός είναι... Χάνεται η μισή ανάλυση στον βωμό της συμβατότητας και του κόστους.

Κοίταξε Δημήτρη,το κόστος δεν είναι ένας παράγοντας που δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικός....
Αν και κατά την προσωπική μου γνώμη, δεν είναι τόσο το κόστος, όσων αφορά το τελικό καταναλωτή...
Σαν χρήστης υπολογιστών από τα 12 μου χρόνια (εποχές Amstrad 6128 για όσους γνωρίζουν... ;-) ) έχω δώσει τρελά χρήματα πάνω στους υπολογιστές, κάτι το οποίο δεν μπορώ να πω οτι το έχω μετανιώσει, ίσα ίσα το αντίθετο!!
Αλλά εδώ παίζει κάτι άλλο πολύ σημαντικό!!
Οι εταιρίες γενικά τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει και μας χρησιμοποιούν κάτι σαν Beta Testers, κάτι για το οποίο θα έπρεπε να μας πληρώνουν και όχι να τις πληρώνουμε!!
Ξέρω οτι ακούγετε λίγο υπερβολικό, αλλά κατά την άποψη μου δεν είναι Καθόλου!!
Παλιότερα όλες αυτές οι εταιρίες κατέληγαν σε ένα πρότυπο και μετά το προωθούσαν στην αγορά!! Τώρα συμβαίνει το αντίθετο και το ζούμε όλοι μας πάνω κάτω τα τελευταία χρόνια...... ;-)
(το ίδιο ακριβώς συμβαίνει Δυστυχώς όχι μόνο στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά ακόμα και στις φαρμακοβιομηχανίες!! ναι όσο απίστευτο και αν σας ακούγεται,και μάλιστα και σε φάρμακα μικρών παιδιών!! Κάτι πήγε να βγει στην φορά αν θυμάστε με το "εμβόλιο" πριν ένα χρόνο,βγήκε αλλά το κουκούλωσαν, είχε γίνει ένας μικρός σάλος στην Ευρώπη.... Ιδιαίτερα γι'αυτό το εμβόλιο αν ήσουν και προσωπικό σε νοσοκομεία, ΕΠΡΕΠΕ να υπογράψεις χαρτί πριν το κάνεις ότι δεν φέρει καμία ευθύνη η εταιρία που το παράγει για μελλοντικά προβλήματα, αν προκύψουν λόγω του εμβολίου!! (και αυτό το ξέρω από Πρώτο χέρι!!!)
BETA TESTERS!!
Επειδή προσωπικά δεν μου αρέσει να είμαι Beta Tester, και μάλιστα χωρίς να πληρώνομαι γι'αυτό, την ίδια τακτική που ακολούθησα πριν την αγορά LCD TV, ακριβώς την ίδια τακτική θα ακολουθήσω και για το 3D!!
Θα κάνω πολλά χρόνια για να προβώ στην αγορά 3D εξοπλισμού, και ευτυχώς που υπάρχει το ColourCode, γιατί στο παιχνίδι με τις LCD TVs δεν υπήρχε εναλλακτική.... ;-) (και το παιχνίδι το θυμάστε όλοι πιστεύω πάνω κάτω...)
Όταν θα κατασταλάξουν σε ένα ενιαίο πρότυπο και όταν οι τιμές πάνε εκεί που πρέπει να πάνε για οικιακή χρήση, τότε μόνο!! Γιατί ξέρω ότι μόνο τότε θα αγοράσω ένα προϊόν το οποίο θα είναι τεχνολογικά πολύ καλό εώς κορυφαίο και θα μείνω και ίδιος ικανοποιημένος κατά ένα 80-90%, όπως ακριβώς το ίδιο συνέβη και με την LCD TV που έχω αυτή την στιγμή.
Μπορεί σε κάποιους, δεν το κατηγορώ ίσα ίσα, να μην έχουν πρόβλημα στο να αγοράζουν και να πουλάνε συνέχεια... ;-)

Φιλικά Πάντα... ;-)

Μα, αν έχεις ambient light τζάμπα καίει η λάμπα του προβολέα..

Μάλλον σε χρήση με τηλεοράσεις αναφέρεται ο κατασκευαστής, όπου όντως υπάρχει συνήθως ambient light.

Γενικά το 3D θέλει πιο πολύ φως σε οποιαδήποτε τεχνολογία, και αρκετά πιο πολύ λόγω των γυαλιών.
Έχω μιλήσει και με τον Σωτήρη γι'αυτό το θέμα τηλεφωνικός γι'αυτό σου το λέω με αρκετά μεγάλη βεβαιότητα. (αν το δει θα σου απαντήσει επακριβώς)

Ακόμα και οι 3D προβολείς που έχει βγάλει η Acer πχ στα 720p (που προσωπικά τους θεωρώ αξιοπρεπέστατους για την τιμή-απόδοση) είναι ιδιαίτερα φωτεινοί!!! Γι'αυτό ακριβώς τον λόγο!! Μην περιμένεις να χρησιμοποιήσεις την ίδια φωτεινότητα σε οποιοδήποτε μέσο προβολής που χρησιμοποιείς για 2D προβολή... δεν υπάρχει αυτό...

Δημητρη , μη μπερδευεις την ποιοτητα της εικονας με την αισθηση του 3D.

Ειναι σα να λες , καποιος που παιζει mkv 1080p, δεν βλεπει κανονικο HD επειδη εχει συμπιεση.

Στο 3D, μας ενδιαφερει πρωτιστος η αισθηση και μετα φυσικα η ποιοτητα.
Μη μου πεις οτι στο κινηματογραφο εχεις καλυτερη ποιοτητα εικονας απο μια καλη ματροσκα!

Οπως υπαρχουν mkv ασυμπιεστες (απο bdrip), ετσι και στο 3D , μπορεις να δεις 2 παραλληλα stream Full Hd (αλλα θελεις δυνατο μηχανημα).

Και στα δορυφορικα το ιδιο ισχυει... βλεπεις μια χαρα HD ταινιες, ειδικα στο sky uk - italy kai germany.
Το οτι δεν ειναι full bitrate οπως στα bluray , δε σημαινει οτι δεν εχουν καλη εικονα...
Και στο 3d επισης.
Εδω συζηταμε , το αν μπορεις να δεις "βαθος" και να παρεις την ιδια αισθηση 3D , οπως με τα κανονικα polarized γυαλια, και αυτο το πετυχαινει το colorcode.
Εχει φυσικα τα θεματα του, αλλα για 10 ευρω χαλαλι του!!!

Τωρα πειραματιζομαι με το να φτιαξω δικα μου βιντεο colorcode 3d ...

Δημητρη , μη μπερδευεις την ποιοτητα της εικονας με την αισθηση του 3D.

Ειναι σα να λες , καποιος που παιζει mkv 1080p, δεν βλεπει κανονικο HD επειδη εχει συμπιεση.

Στο 3D, μας ενδιαφερει πρωτιστος η αισθηση και μετα φυσικα η ποιοτητα.
Μη μου πεις οτι στο κινηματογραφο εχεις καλυτερη ποιοτητα εικονας απο μια καλη ματροσκα!

Οπως υπαρχουν mkv ασυμπιεστες (απο bdrip), ετσι και στο 3D , μπορεις να δεις 2 παραλληλα stream Full Hd (αλλα θελεις δυνατο μηχανημα).

Και στα δορυφορικα το ιδιο ισχυει... βλεπεις μια χαρα HD ταινιες, ειδικα στο sky uk - italy kai germany.
Το οτι δεν ειναι full bitrate οπως στα bluray , δε σημαινει οτι δεν εχουν καλη εικονα...
Και στο 3d επισης.
Εδω συζηταμε , το αν μπορεις να δεις "βαθος" και να παρεις την ιδια αισθηση 3D , οπως με τα κανονικα polarized γυαλια, και αυτο το πετυχαινει το colorcode.
Εχει φυσικα τα θεματα του, αλλα για 10 ευρω χαλαλι του!!!

Τωρα πειραματιζομαι με το να φτιαξω δικα μου βιντεο colorcode 3d ...

Γιάννη σε ζηλεύω!! lol lol (sky uk - italy kai germany)
Πάντως για τα 2 ξεχωριστά αρχεία, πιστεύω χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, οτι με καλό τετραπύρηνο δεν έχετε κανένα πρόβλημα, γιατί βλέπω τι επεξεργαστική ισχύει μου τρώει σε εξαπύρηνο, για το οτι παίζω μέσω FFDShow πάντα 2 ξεχωριστά 1080p αρχεία με αρκετά υψηλό bitrate, Τίποτα!! περίμενα και εγώ οτι θα τρώει παραπάνω αλλά μπα...
Δοκιμάζετε και λέτε απόψεις πάντα!! ;-)
Και το θέμα με τα χρώμα μπλε, όσοι το έχετε, γενικά προσπαθήστε να βγάζει μια εικόνα το μέσω προβολής σας προς τον κόκκινο τόνο, υπάρχουν και έτοιμα profiles σε πολλές TVs, ή μειώστε το Blue στο RGB για όσους έχετε την δυνατότητα. Κατά την γνώμη μου μην πειράζετε παραπάνω από αυτά, γιατί χειρότερο αποτέλεσμα θα βγάλετε.... όχι πάντα και όχι σε όλους... ;-)
Και όση περισότερη φωτεινότητα μπορείτε τόσο το καλύτερο!! (ιδιαίτερα στα σκοτεινά πλάνα, που προσωπικά ούτε εκεί έχω πρόβλημα, αλλά έχει πολύ δυνατό Backlight η TV μου και χωρίς να παραμορφώνει ακόμα και στο Maximum....)

Ενημέρωση σε όσους έχουν Nvidia!!
Μεταφέρω απάντηση από άλλον χρήστη από άλλο forum... ;-)

"Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, Χτές αγόρασα τα ColorCode Viewer Poly. Για την Nvidia κάτι έχω βρει με χρηση του Nvidia 3Dvision για ColorCode3D ... θα το δοκιμάσω όταν λάβω και τα γιαλία, και θα σας πώ την διαδικασία."

To θεμα με τα γυαλια Poly που ελαβα ειναι οτι επειδη δεν εχουν σκελετο , ειναι πολυ ευαισθητα στο φως, περναει το παραμικρο απο τα πλαγια και επισης δεν εχουν αντιανακλαστικη επιστρωση (οχι οτι θα πρεπε σ αυτη τη τιμη) και εχει αντανακλαση απο τα δικα μου γυαλια!!!:bigcry:

To θεμα με τα γυαλια Poly που ελαβα ειναι οτι επειδη δεν εχουν σκελετο , ειναι πολυ ευαισθητα στο φως, περναει το παραμικρο απο τα πλαγια και επισης δεν εχουν αντιανακλαστικη επιστρωση (οχι οτι θα πρεπε σ αυτη τη τιμη) και εχει αντανακλαση απο τα δικα μου γυαλια!!!:bigcry:

Εγώ προσωπικά αν φορούσα γυαλιά για πρόβλημα των ματιών μου, δεν υπήρχε περίπτωση να φοράω 2 γυαλιά για να δω 3D, είτε σπίτι είτε στον κινηματογράφο.....
Θα είχα πάει με την μία για φακούς επαφής,τους μηνιαίους, που έχω φορέσει φακούς επαφής γιατί έχω πολύ μικρή μυωπία.... ;-)