HD suisse απο 1.12.2007

Δεν έχει βέβαια και τίποτε αξιόλογο να δεις στις δοκιμές που κάνει τώρα, ένα κλιπάκι 4-5 λεπτών που ανακυκλώνεται συνεχώς...

hdswissgi4.jpg

Χρηστο καλως ορισες !!!! τα ειπαμε και στις 2 εκθεσεις και τωρα μεσα απο το Φορουμ

ψαξε την ακρη πως μου ειπες και μην σε νοιαζει τιποτε δεν θα μεινει καρτα για καρτα

και περιμενω επισκεψη στο χωρο σου με τον καραφτιαγμενο Humax 2000

θα χρειαστουμε και τετοια μοντουλα?
Module Viaccess NP4 MPEG2+MPEG4 (HDTV)

Απάντηση: Re: HD suisse απο 1.12.2007

θα χρειαστουμε και τετοια μοντουλα?
Οχι ρε Larry , αυτές οι modules είναι για HD δέκτες που δεν έχουν mpeg4 :p

Να και το κουιζ της εβδομάδας:
Για να σας δω,
Που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μοντούλα??

Να και το κουιζ της εβδομάδας:
Για να σας δω,
Που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μοντούλα??

Προφανώς αναφέρεται στο chip της neotion για αποκωδικοποίηση του mpeg4 και σε κανονικούς δέκτες που δεν το υποστηρίζουν.
Η αποκωδικοποίηση γίνεται από την μοντούλα και μόνο για το dvb -s πρότυπο,και το σήμα αν και υψηλής ευκρίνειας υποβιβάζεται γιατί συνήθως τέτοιοι δέκτες δεν έχουν τις απαραίτητες εξόδους εικόνας.(hdmi-dvi-vga)

Προσωπικά την έχω δοκιμάσει την μοντούλα αυτή σε κανονικό mpeg2/dvb-s δεκτη με την ελπίδα ότι θα άνοιγε τουλάχιστον τα ελεύθερα SD κανάλια σε mpeg4-dvbS (oxi s2) και ...δεν άνοιξε απολύτως τίποτε! Τωρα κιόλας δεν νομίζω να υπάρχουν πλέον sd κανάλια σε mpeg4/dvbS (ολα ειναι σε S2). Την εποχή που δοκίμασα έψαξα και όλο το διαδίκτυο για να βρω κάποιον που να την δοκίμασε επιτυχώς και δεν βρήκα ούτε μισή αναφορά! Αυτά πριν κανα οχτάμηνο

Η κάρτα δεν ειναι ακριβώς free, αλλά ειναι με σχετικά μικρό εφάπαξ κόστος για τους ελβετούς. Προσωπικά έχω παραγγείλει μία εδώ και 10 μέρες (συνολικό κόστος με μεταφορικά κοντά στα 107 ευρώ) αλλά δυστυχώς δεν έχει φτάσει ακόμη. Εφόσον φτάσει κανονικά και δουλεύει σωστά θα ενημερώσω εδώ και όσοι ενδιαφέρονται θα τους στείλω PM με την ιστοσελίδα του μαγαζιού στην ελβετία για να παραγγείλουν. Το πραγματικό κόστος για τον Ελβετό είναι κάπου μεταξύ 50 και 60 ευρώ, ένα 20ρικο μου χρεώνει το κατάστημα για την εξυπηρέτηση και τα υπόλοιπα...μεταφορικά.

Προσωπικά την έχω δοκιμάσει την μοντούλα αυτή σε κανονικό mpeg2/dvb-s δεκτη με την ελπίδα ότι θα άνοιγε τουλάχιστον τα ελεύθερα SD κανάλια σε mpeg4-dvbS (oxi s2) και ...δεν άνοιξε απολύτως τίποτε! Τωρα κιόλας δεν νομίζω να υπάρχουν πλέον sd κανάλια σε mpeg4/dvbS (ολα ειναι σε S2). Την εποχή που δοκίμασα έψαξα και όλο το διαδίκτυο για να βρω κάποιον που να την δοκίμασε επιτυχώς και δεν βρήκα ούτε μισή αναφορά! Αυτά πριν κανα οχτάμηνο

Υπάρχουν μερικά ξεχασμένα!!:2thumb22sup:
Κι εγώ αυτή την εντύπωση είχα αλλά μετά από κουβέντα με τον Αλέξη έψαξα και βρήκα κάποια που εκπέμπουν ακόμα στο πρότυπο αυτό.
Βέβαια τα περισσότερα χρειάζονται τον ιδιοκτησιακό τους δέκτη, αλλά π.χ το luxetvHD στις 7' Ε που είναι και FTA εκπέμπει έτσι.
http://www.lyngsat.com/hd/ew3a.html

SD (απλής ευκρίνειας) κανάλια λέει ο Γιάννης, αν και υπάρχουν και τέτοια. Το France 3 Grenoble από τον Atlantic Bird 3, 11607V, 6144 είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, με εύκολη σχετικά λήψη. Υπάρχει επίσης και το God Channel με εκπομπή σε mpeg4-avc από τον Eutelsat W2, όπως και στον Hispasat. Στον Express A1R στις 40Ε υπάρχουν ακόμα δύο συχνότητες με κάμποσα ρωσικά κανάλια σε mpeg4 και dvb-s, αλλά για κάποιο λόγο που δεν ξέρω δεν έχω καταφέρει ποτέ να βγάλω αυτές τις συχνότητες, ούτε άλλοι φίλοι που έχουν δοκιμάσει...

france3-grenoble-1.jpg

Last edited by a moderator:
SD (απλής ευκρίνειας) κανάλια λέει ο Γιάννης, αν και υπάρχουν και τέτοια. Το France 3 Grenoble από τον Atlantic Bird 3, 11607V, 6144 είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, με εύκολη σχετικά λήψη. Υπάρχει επίσης και το God Channel με εκπομπή σε mpeg4-avc από τον Eutelsat W2, όπως και στον Hispasat. Στον Express A1R στις 40Ε υπάρχουν ακόμα δύο συχνότητες με κάμποσα ρωσικά κανάλια σε mpeg4 και dvb-s, αλλά για κάποιο λόγο που δεν ξέρω δεν έχω καταφέρει ποτέ να βγάλω αυτές τις συχνότητες, ούτε άλλοι φίλοι που έχουν δοκιμάσει...

france3-grenoble-1.jpg
giasou Soto kai edo !!
zois !!!!

Last edited by a moderator:
Μια διόρθωση μόνο (μιας και δεν μπορώ να κάνω edit το μήνυμα), τον Express A1R στις 40Ε εννούσα πιο πάνω, όχι τον AM1...

ED. Βρε, καλώς τον Ζώη!!!