HD suisse απο 1.12.2007

Για να θυμήσω την δικιά μου περίπτωση, που είχα κάρτα που δεν επερνε δικαιώματα τελικά την έστειλα πίσω στην Ελβετία και σε 2 με 3 εβδομάδες μου ήρθε πίσω μια χαρά "δικαιωμένη".

Στις 4/12 πρέπει να πάρει δικαιώματα. θα την πάω σε φίλο με δέκτη με CI και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά.

Πάντως αυτό είναι η έσχατη λύση. Αν η κάρτα σου εχει πάρει άλλη φορά δικαιώματα, τότε άστην στον δέκτη στο TSR1 (αυτό μου είχαν πει οι ελβετοι) για τουλάχιστον 48 από τη στιγμή που θα τους πάρεις τηλέφωνο και τους πεις ότι η κάρτα σου δεν πέρνει δικαιώματα (πρέπει να ξέρεις τον αριθμό της κάρτας) γιατί θα στον ζητήσουν.

Μήπως ξέρει κάποιος αν ανανεώνει τα δικαιώματα βάζοντας την γνήσια κάρτα σε μοντούλα Diablo.

Παιδια στελνει ακομα καρτες ο Ελβετος στην Ελλαδα η σταματησε?

Απάντηση: Re: HD suisse απο 1.12.2007

Παιδια στελνει ακομα καρτες ο Ελβετος στην Ελλαδα η σταματησε?
Δεν νομίζω να σταμάτησε...σήμερα μου έστειλε ενα mail και μου ζηταει 95 ελβετικά φράγκα για ανανέωση της κάρτας(την έχω 1 χρόνο) αλλιώς θα την ακυρώσει ...
Εχουν πάρει και αλλοι αυτό το mail;:bigcry:

Re: Απάντηση: Re: HD suisse απο 1.12.2007

Δεν νομίζω να σταμάτησε...σήμερα μου έστειλε ενα mail και μου ζηταει 95 ελβετικά φράγκα για ανανέωση της κάρτας(την έχω 1 χρόνο) αλλιώς θα την ακυρώσει ...
Εχουν πάρει και αλλοι αυτό το mail;:bigcry:

No email for me!
Απ όσο καταλαβα σου την έχει χρεώσει σε ελβετο εξωτερικού που πρεπει να πληρώνει ετησίως, σε αντίθεση με τους ελβετούς εσωτερικού που πληρώνουν άπαξ και ισχύει για κάποια χρόνια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HD suisse απο 1.12.2007

No email for me!
Απ όσο καταλαβα σου την έχει χρεώσει σε ελβετο εξωτερικού που πρεπει να πληρώνει ετησίως, σε αντίθεση με τους ελβετούς εσωτερικού που πληρώνουν άπαξ και ισχύει για κάποια χρόνια.
Ισως έτσι εξηγείται..η απορια σχετικά με την διάρκεια της κάρτας που είχαμε.
Να δούμε τι θα ισχύσει με τις κάρτες που δόθηκαν μεταγενέστερα.
Αν δηλαδη είναι ετήσιες η οχι.

εμενα που ειμαι σχεδον απο τους πρωτους Ελληνες που πηρα την καρτα ουτε γραμμα ουτε γραφη-bye--bye-

μαλιστα μου εδωσαν και το χρυσο κλειδι της πολεως της Ζυριχης και με εκαναν επισημο δημοτη σε 12 καντονια:flipout::flipout::flipout:

μαλιστα μου εδωσαν και το χρυσο κλειδι της πολεως της Ζυριχης και με εκαναν επισημο δημοτη σε 12 καντονια:flipout::flipout::flipout:

Θα φιλοξενείς τους συμφορουμίτες Ελβετούς στη βίλα που ανοίγει το κλειδί όταν καμιά φορά ανεβαίνουμε στη δεύτερη πατρίδα μας; :flipout:

H κάρτα τακτοποιήθηκε οικονομικά και στην ερώτηση αν μπορώ καθε 2 χρόνια μου απάντησε οτι γίνεται.
Μου είπε επίσης οτι υπάρχουν οι ετήσιες και οι κάρτες που ισχύουν για 2 χρόνια.

Λοιπόν μετά από πολύ ψάξιμο και επιμονή, διαπίστωσα πως δεν μπορώ να πιάσω το HD Suisse!! Εψαξα, με όλους τους τρόπους, απλά, σύνθετα με pid και δεν κατεβαίνει με τίποτα. Στο 12.399 Η στα 27500 μου βγάζει κάποια άσχετα κανάλια τα οποία βρήκα οτι έπρεπε κανονικά να είναι στο ...12.245 !! Αλλά από τον "ελβετό", τίποτα....

Απάντηση: Re: HD suisse απο 1.12.2007

Λοιπόν μετά από πολύ ψάξιμο και επιμονή, διαπίστωσα πως δεν μπορώ να πιάσω το HD Suisse!! Εψαξα, με όλους τους τρόπους, απλά, σύνθετα με pid και δεν κατεβαίνει με τίποτα. Στο 12.399 Η στα 27500 μου βγάζει κάποια άσχετα κανάλια τα οποία βρήκα οτι έπρεπε κανονικά να είναι στο ...12.245 !! Αλλά από τον "ελβετό", τίποτα....

Τα υπόλοιπα οριζόντια με υψηλές συχνότητες τα πιάνεις; Πχ την 12169Η της Νοβα;
Αν οχι ή πιανεις πάλι αλλα καναλια με αντιστοιχη διαφορα συχνότητας, τότε μαλλον έχεις καποιο απο τα πολύ παλιά και ειδικά lnb που είχαν τον πάνω ταλαντωτή στα 10.75 και όχι στα 10.6 (και αυτό υποπτεύομαι απο την διαφορά των 150 Mhz περιπου προς τα κάτω που αναφερεις). Στην περιπτωση αυτή αλλάζεις lnb με κανονικό universal (με ταλαντωτές 9.75 και 10.6) ή αν δεν θες να το αλλάξεις δεν βαζεις universal lnb στο tuner configuration αλλά lnb με ταλαντωτές 9.75-10.75

Τελικά η βοήθειά σου Voreie ήταν καταλυτική. επαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις στο lnb και τους ταλαντωτές και ως δια μαγείας, εμφανίστηκε το HD Suisse!!!! Σ´ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια....
Τώρα σιγά σιγά πρέπει να βρίσκουμε και καμμιά κάρτα....

Re: Απάντηση: HD suisse απο 1.12.2007

Αντε, πες μας την ηλικία και τον τύπο του lnb.
Λογικά το πρόβλημα δεν το έχεις μόνο στο HD Suisse.

νομίζω πως την έχουμε κλείσει την πενταετία για πλάκα!!
Παραδόξως πάντως δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στα άλλα κανάλια....
Αλλά μια αλλαγή lnb σίγουρα είναι η καλύτερη λύση.

Χμ. Το lnb σου είναι με βεβαιότητα Universal και δεν φταίει για την απόκλιση.
Κάποιο άλλο ..μυστήριο συμβαίνει στην περίπτωση σου. Εγώ υπέθεσα παρεμβολή από επίγειο λινκ αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε ολική απώλεια σήματος στην συγκεκριμένη συχνότητα και όχι μετάθεση.

Είδα διαφήμιση του DiscoveryHD στο HD Suisse αλλά δεν κατάλαβα γρι.
Παίζει τίποτα να μπει το Discovery στο ελβετικό πακέτο;

*Πήξαμε στα Swiss view, ακόμα να βρουν τρόπο να γεμίσουν το πρόγραμμα τους.

Last edited:
Αν μπει με Αγγλικό ήχο, καλώς να μπει.
Αν στο Αγγλικο stream ακούγονται Γερμανικά, Ιταλικά ή Γαλλικά (που τα ξέχασα πια...) θα μου είναι αδιάφορο....

Αγγλικο ηχο για ποιο λογο να υποστηριξει ? Πληρωνει Αγγλος τα τελη της ελβετικης κρατικης τηλεορασης ? Δεν νομιζω.

Χωρις παρεξηγηση αλλα θεωρω αξιο για μια χωρα να μην εχει αναγκη απο την διαδοση του προγραμματος της στ' Αγγλικα. Εξαλλου δεν ανοικει στις 4 επισημες γλωσσες της χωρας.