HD wireless streaming

στο menu του router ορίζεις τις διευθύνσεις του DNS.

στη ρύθμισει του adapter βάζεις για DNS τη διεύθυνση του router.

στο menu του router ορίζεις τις διευθύνσεις του DNS.

στη ρύθμισει του adapter βάζεις για DNS τη διεύθυνση του router.

Χμ πως βλέπω ποια είναι η διεύθυνση του ρουτερ ?
Όπως μιας και το αναφέραμε πού βλέπω και ποια είναι η διεύθυνση των media player πού είναι "πάνω" στο ρουτερ ?

Πάντως για να είμαι ήρεμος ότι δεν φταίει κάτι άλλο το άφησα στο σέρβις του πλαισίου να το τσεκάρουν.

λοιπόν, από το adapter στο PC που έχει windows, εκεί που είναι τα network connections ή όπως λέγεται, θα κάνεις δεξί κλιk και θα επιλέξεις στάτους. Θα σου ανοίξει νέο παράθυρο, αν θυμάμαι καλά και εκεί θα επιλέξεις support. Στις πληροφορίες που δείχνεις θα λέει και μία διεύθυνση για default gateway που θα είναι της μορφής 192.168.1.1 ή κάπως έτσι. Αυτή η διεύθυνση είναι η διεύθυνση του router. Επίσης εκεί θα δεις και τη διεύθυνση του PC, στο IP address.

Για να δεις ποια είναι η διεύθυνση του media player θα κάνεις login στο router μέσω browser και θα δεις τι υπάρχει συνδεδεμένο πάνω του. Η μία διεύθυνση θα είναι του PC. Λογικά θα έχει μία επιλογή για να δεις τι είναι συνδεδεμένο πάνω στο router ενσύρματα και μία ακόμα επιλογή για να δεις τι είναι συνδεδεμένο πάνω στο router ασύρματα.

Last edited:
να ρωτήσω... έχω τον υπολογιστή με καλώδιο
στο ρουτερ και από εκεί ασύρματα προς δυο wd
media players όλα σε δίκτυο.ένα ρουτερ απλό(βέβαια n 300 αρι )
χωρίς gigabit με ένα ρουτερ Gigabit έχει
διάφορα για εμένα στο σύστημά μου για
streaming ταινιών?
Το ρωτάω γιατί το dgn 3500 netgear αποδεικνύεται μάπα στο ασύρματο του και στο πλαισιο μπορώ να πάρω κάποιο άλλο.αλλά δεν έχουν άλλο gigabit MODEM router παρά μόνον σκέτο ρουτερ πού δεν θέλω.

Last edited:
βασικα μου το αλλαξαν γιατι το προηγουμενο ειχε προβλημα ειπαν οχι επειδη το ηθελα εγω

Θελω να κανω streaming hd, 3d ταινιων. εχω σκοπο να αγορασω καποιο δικτυακο δισκο, κι απο εκει να βλεπω τις ταινιες στην τηλεοραση. ασυρματα απ 'οτι βλεπω ειναι δυσκολο, αλλα δε μπορω να συνδεσω την tv ενσυρματα στο ρουτερ. αν συνδεσω την tv μεσω καποιου powerline, θα ειναι δυνατη η αναπαραγωγη ολων των ειδων ταινιων, ή παλι σπασιματα θα εχω;

Διάβασε το νήμα από την αρχή και αν έχεις ακόμα απορίες εδώ είμαστε.

λοιπον, διαβασα ολο το νημα, και απ' οτι λες μεσω powerline δε γινεται δουλεια. οποτε υπαρχει καποιος αλλος τροπος, εφοσον δε μπορω να συνδεσω tv με router απευθειας μαζι, η οχι?

Γιατί δεν πήρες κάποια πού είναι gigabit ?
Σε τριφασικό τα έβαλες η απλό?

Το μοντεμ ρουτερ μου και το κομπιούτερ μου είναι πάνω στην ίδια πρίζα.εκεί θα πρέπει να βάλω ένα powerline και θα συνδέσω ένα ethernet port του ρουτερ στο powerline ,σωστά?η ΠΡΊΖΑ του ρουτερ και του κομπιούτερ πού θα μπουν αφού το powerline θα πρέπει,λέει,να είναι χωρίς πολυπριζο ?
Επίσης επειδή το ρουτερ και το κομπιούτερ είναι με καλώδιο συνδεδεμένα δεν χρειάζεται το κομπιούτερ να έχει και αυτό δικό του powerline ,έτσι?

Γιατί δεν πήρες κάποια πού είναι gigabit ?
Σε τριφασικό τα έβαλες η απλό?

Το μοντεμ ρουτερ μου και το κομπιούτερ μου είναι πάνω στην ίδια πρίζα.εκεί θα πρέπει να βάλω ένα powerline και θα συνδέσω ένα ethernet port του ρουτερ στο powerline ,σωστά?η ΠΡΊΖΑ του ρουτερ και του κομπιούτερ πού θα μπουν αφού το powerline θα πρέπει,λέει,να είναι χωρίς πολυπριζο ?
Επίσης επειδή το ρουτερ και το κομπιούτερ είναι με καλώδιο συνδεδεμένα δεν χρειάζεται το κομπιούτερ να έχει και αυτό δικό του powerline ,έτσι?

Σε ποιο gigabit POE αναφέρεσαι???Δεν το έχω υπόψιν μου....Μήπως εννοείς ότι η κάρτα δικτύου που έχει πάνω το POE είναι Gigabit...??

Σε απλο, όχι τριφασικό...

Το POE μπαίνει σε οποιαδήποτε μπρίζα ρεύματος στο σπίτι. Εννοείται ότι θα είναι κοντά στο router σου. Συνδέεις το POE με το router με ένα καλώδιο δικτύου(Ethernet) και εκεί που θέλεις να καταλήξεις(π.χ media player) βάζεις το άλλο POE σε μία μπρίζα ρεύματος. Αντιστοίχως και απο εκεί βάζεις ένα καλώδιο δικτύου και το συνδέεις με το media player.....

Πολύ καλά νέα! Είμαστε ένα κλικ πριν την πλήρη απελευθέρωση από τα αντιαισθητικά (εκ των υστέρων περασμένα) καλώδια που τρέχουν μέσα στο σπίτι.
Μια μικρή διόρθωση για την ακρίβεια των γραφομένων!
Όχι POE αλλά ΕOP. Το POE σημαίνει Power Over Ethernet και είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τις συσκευές EOP Ethernet Over Power στην κατηγορία των οποίων ανήκει το TPlink!

Σε ποιο gigabit POE αναφέρεσαι???Δεν το έχω υπόψιν μου....Μήπως εννοείς ότι η κάρτα δικτύου που έχει πάνω το POE είναι Gigabit...??

Σε απλο, όχι τριφασικό...

Το POE μπαίνει σε οποιαδήποτε μπρίζα ρεύματος στο σπίτι. Εννοείται ότι θα είναι κοντά στο router σου. Συνδέεις το POE με το router με ένα καλώδιο δικτύου(Ethernet) και εκεί που θέλεις να καταλήξεις(π.χ media player) βάζεις το άλλο POE σε μία μπρίζα ρεύματος. Αντιστοίχως και απο εκεί βάζεις ένα καλώδιο δικτύου και το συνδέεις με το media player.....

Έχει το πλαισιο ένα Gigabit powerline belkin !119 ευρώ.αυτό έλεγα!
Στην πρίζα πού είναι το ρουτερ είναι μαζί και το κομπιούτερ !είναι μεταξύ τους ενωμένα με καλώδιο ethernet .άρα το κομπιούτερ δεν χρειάζεται να πάει πάνω στο powerline έτσι?
Επίσης οι πρίζες των συσκευών ,κομπιούτερ ,ρουτερ κλπ πως θα συνδεθούν αφού η πρίζα θα είναι κατειλλημμενη από το powerline ?αφού λένε ότι το powerline δεν πρέπει να είναι σε πολυπριζο πάνω!

Last edited:
Έχει το πλαισιο ένα Gigabit powerline belkin !119 ευρώ.αυτό έλεγα!
Στην πρίζα πού είναι το ρουτερ είναι μαζί και το κομπιούτερ !είναι μεταξύ τους ενωμένα με καλώδιο ethernet .άρα το κομπιούτερ δεν χρειάζεται να πάει πάνω στο powerline έτσι?
Επίσης οι πρίζες των συσκευών ,κομπιούτερ ,ρουτερ κλπ πως θα συνδεθούν αφού η πρίζα θα είναι κατειλλημμενη από το powerline ?αφού λένε ότι το powerline δεν πρέπει να είναι σε πολυπριζο πάνω!

Όταν λες "πρίζα" εννοείς του ρεύματος??? Τότε εννοείται ότι θέλει ξεχωριστή πρίζα και μάλιστα μόνο του. Θα πρέπει δηλαδή στο δωμάτιο που θα έχεις το router να έχεις και μία πρίζα μόνη της.

Υ.Γ Απο ότι βλέπω είναι "ψευδο" Gigabit....
"numerous online reviews say they are worse than the "regular" non gigabit kit
...its marketing ...there is no need for gigabit ports on powerline adapters yet as none deliver a *real* 100Mbps of throughput ...they connect at a signalling speed of 200Mbps at the physical layer, but its half duplex and shared medium, with an inefficent protocol, so 90-100Mbps at the very best under lab conditions"

http://www.avforums.com/forums/stre...treaming-via-powerline-adapters-how-fast.html

Last edited:
Απάντηση: Re: HD wireless streaming

Πολύ καλά νέα! Είμαστε ένα κλικ πριν την πλήρη απελευθέρωση από τα αντιαισθητικά (εκ των υστέρων περασμένα) καλώδια που τρέχουν μέσα στο σπίτι.
Μια μικρή διόρθωση για την ακρίβεια των γραφομένων!
Όχι POE αλλά ΕOP. Το POE σημαίνει Power Over Ethernet και είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τις συσκευές EOP Ethernet Over Power στην κατηγορία των οποίων ανήκει το TPlink!

Σωστός....