Help, τι φίδι είναι αυτό;

Re: Τι φίδι είναι αυτό;;;

Ναι, πολλά σκοτώνονται τσάμπα...

Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω πως φαίνονται στον καθένα, αλλά ορισμένα είναι πανέμορφα (όπως τα βλέπω εγώ τουλάχιστον)

Απάντηση: Τι φίδι είναι αυτό;;;

παιδια φωτο αυριο με το φως της μερας.

το φιδι το καταφερε μια μικρη θυληκια,
και μαλιστα οπως πηγαινα να μπω ατην εισοδο.
ειναι το θηριο που λεω στην υπογραφη μου,
ειναι 7 μηνων κι εκανε 4 γατακια!!!

τα αρσενικα διπλα της, απλως κοιτουσαν... γκρρ...

Oπως διαβάζω, 7 δηλητηριώδη είδη φιδιών ζουν στην Ελλάδα. Τα 5 είναι ποικιλίες της οχιάς, 6ο το αγιόφιδο και 7ο ο σαπίτης.
Δεντρογαλιές λαφιάτες κλπ εντελώς ακίνδυνα.

Οχι... ενας μέσος οργανισμός δεν θα πεθάνει. Απο κει και πέρα εξαρτάται απο τις αλλεργίες ή άλλες ευαισθησίες, που σε δάγκωσε, ηλικία κλπ. Για την οχια λέει οτι θα σου αφήσει μόνιμα σημάδια εκεί που δάγκωσε...

Κατά σύμπτωση, ντοκιμαντέρ τώρα στο ZDF Info HD "η δηλητηριώδης ήπειρος" (φίδια, και άλλα δηλητηριώδη ερπετά, ψάρια, κλπ, στην Αυστραλία)

snakes.jpg

Σαπίτες έχω τακτικά στον κήπο μου ... απλά τους μεταφέρω με ένα φτυάρι σε διπλανά χωράφια ... είναι ακίνδυνοι και καθαρίζουν την περιοχή από αρουραίους, κλπ....

Απάντηση: Re: Τι φίδι είναι αυτό;;;

Σαπίτες έχω τακτικά στον κήπο μου ... απλά τους μεταφέρω με ένα φτυάρι σε διπλανά χωράφια ... είναι ακίνδυνοι και καθαρίζουν την περιοχή από αρουραίους, κλπ....

Σωστός!!!!
Κι ο διπλανός οταν το δει στο χωράφι του,....θα στο φέρει πισω πάλι!!!!:Banane0:

Ασθενές δηλητήριο, λέει για τον σαπίτη

Το θεμα με την ενδημικη πανιδα ειναι πλεον περιπλοκο λογω εξωτικων ειδων που πωλουνται ως κατοικιδια.Διαβασατε για το piranha που επιασαν στον Εβρο προχτες;το δευτερο φετος..Σε λιγο θα εχουμε και κροκοδειλους στα ποταμια,και πυθωνες στα σιταροχωραφα..

Με τα φίδια τα πάω καλά. Με τις αράχνες έχω ένα θεματάκι...

Το θεμα με την ενδημικη πανιδα ειναι πλεον περιπλοκο λογω εξωτικων ειδων που πωλουνται ως κατοικιδια.Διαβασατε για το piranha που επιασαν στον Εβρο προχτες;το δευτερο φετος..Σε λιγο θα εχουμε και κροκοδειλους στα ποταμια,και πυθωνες στα σιταροχωραφα..

Απο καμιά παράνομη φάρμα θα τους ξέφυγαν...

Απάντηση: Re: Τι φίδι είναι αυτό;;;

Oπως διαβάζω, 7 δηλητηριώδη είδη φιδιών ζουν στην Ελλάδα. Τα 5 είναι ποικιλίες της οχιάς, 6ο το αγιόφιδο και 7ο ο σαπίτης.
Δεντρογαλιές λαφιάτες κλπ εντελώς ακίνδυνα.

Η δεντρογαλιά έχει δηλητήριο λιγότερο τοξικό. Αυτό που την κάνει να διαφέρει είναι ότι το δηλητήριο το έχουν τα πίσω δόντια της στο βάθος του στόματος. Τα μπήγουν στο θύμα αφού πρώτα το έχουν δαγκώσει καλά. Γι αυτό όταν δαγκώνουν άνθρωπο αυτό γίνεται μόνο με τα μπροστινά δόντια και το τσίμπημα ειναι σχετικά ακίνδυνο.
Τα φίδια αυτά λέγονται και οπισθόγλυφα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τι φίδι είναι αυτό;;;

Σιγα βρε κι εσυ...
Δεν εχουμε επικύνδυνες αράχνες στην Ελλάδα.
Εχουμε;

Δεν νομίζω να έχουμε - πέρα απο ενα πρήξιμο ή πυρετό σε κάποιον ευαίσθητο οργανισμό...
Βέβαια αυτό για μένα δεν έχει καμμία σημασία... είναι ανθρωποφάγες, κι εγώ το ξέρω... lol
Αραχνοφοβία λέγεται και τέτοιος σχετικός όρος υπάρχει μόνο για τις αράχνες... Πχ. δεν υπάρχει ποντικοφοβία ή κατσαριδοφοβία...