Μελίδης Μιχάλης
Banned
Απάντηση: Re: Help, τι φίδι είναι αυτό;
Επειδή τα ζώα για λόγους που εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε, να υποθέσουμε, να αντιληφθούμε, ούτε να φανταστούμε, μπορεί να αλλάξουν συμπεριφορά.
Έχω πολύ μεγάλη επαφή με ζώα.
Σκυλιά, γατιά και πουλιά βέβαια, όχι φίδια και αράχνες.
Και έχω καταλάβει ότι υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορούν να κάνουν ένα ζώο να αλλάξει συμπεριφορά.
Π.χ. Μια γάτα που άκουσε κάτι που εμείς δεν ακούμε και τρομάζει.
Κι εκεί που την έχεις αγκαλιά και την χαϊδεύεις, πετάγεται απότομα να φύγει και σου τραβάει μια γερή νυχιά.
Ή ένας σκύλος που είδε μακρυά μια γάτα ή ένα άλογο και πετάγεται επιθετικά και γαυγίζοντας να ορμήσει.
Μιλάω 'πμως κυρίως για κάτι που μπορεί να φοβίσει ένα ζώο.
Πάντως δεν θεωρώ ότι βόες και ταράντουλες θα έπρεπε να είναι κατοικίδια.
Κάποιοι έχουν κροκόδειλους και αλιγάτορες.
Κάποιοι λαιμούριους και μαγκούστες.
Δικαίωμά τους αλλά να ............. ξέρω γω; Ρωτάω.
Μα αυτό ακριβώς ρωτάω αν φοβάται ο φίλος ή όχι.Θα έπρεπε να φοβάται αν αυτά είχαν συμπεριφορά η οποία άλλαζε απροειδοποίητα και απρόκλητα κάτι το οποίο τα ζώα, ίσως επειδή έχουν την ευλογία και κατάρα ταυτόχρονα της μή εναισθησίας, δεν κάνουν.
Επειδή τα ζώα για λόγους που εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε, να υποθέσουμε, να αντιληφθούμε, ούτε να φανταστούμε, μπορεί να αλλάξουν συμπεριφορά.
Έχω πολύ μεγάλη επαφή με ζώα.
Σκυλιά, γατιά και πουλιά βέβαια, όχι φίδια και αράχνες.
Και έχω καταλάβει ότι υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορούν να κάνουν ένα ζώο να αλλάξει συμπεριφορά.
Π.χ. Μια γάτα που άκουσε κάτι που εμείς δεν ακούμε και τρομάζει.
Κι εκεί που την έχεις αγκαλιά και την χαϊδεύεις, πετάγεται απότομα να φύγει και σου τραβάει μια γερή νυχιά.
Ή ένας σκύλος που είδε μακρυά μια γάτα ή ένα άλογο και πετάγεται επιθετικά και γαυγίζοντας να ορμήσει.
Μιλάω 'πμως κυρίως για κάτι που μπορεί να φοβίσει ένα ζώο.
Πάντως δεν θεωρώ ότι βόες και ταράντουλες θα έπρεπε να είναι κατοικίδια.
Κάποιοι έχουν κροκόδειλους και αλιγάτορες.
Κάποιοι λαιμούριους και μαγκούστες.
Δικαίωμά τους αλλά να ............. ξέρω γω; Ρωτάω.