Help, τι φίδι είναι αυτό;

Απάντηση: Re: Help, τι φίδι είναι αυτό;

Θα έπρεπε να φοβάται αν αυτά είχαν συμπεριφορά η οποία άλλαζε απροειδοποίητα και απρόκλητα κάτι το οποίο τα ζώα, ίσως επειδή έχουν την ευλογία και κατάρα ταυτόχρονα της μή εναισθησίας, δεν κάνουν.
Μα αυτό ακριβώς ρωτάω αν φοβάται ο φίλος ή όχι.
Επειδή τα ζώα για λόγους που εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε, να υποθέσουμε, να αντιληφθούμε, ούτε να φανταστούμε, μπορεί να αλλάξουν συμπεριφορά.
Έχω πολύ μεγάλη επαφή με ζώα.
Σκυλιά, γατιά και πουλιά βέβαια, όχι φίδια και αράχνες.
Και έχω καταλάβει ότι υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορούν να κάνουν ένα ζώο να αλλάξει συμπεριφορά.
Π.χ. Μια γάτα που άκουσε κάτι που εμείς δεν ακούμε και τρομάζει.
Κι εκεί που την έχεις αγκαλιά και την χαϊδεύεις, πετάγεται απότομα να φύγει και σου τραβάει μια γερή νυχιά.
Ή ένας σκύλος που είδε μακρυά μια γάτα ή ένα άλογο και πετάγεται επιθετικά και γαυγίζοντας να ορμήσει.
Μιλάω 'πμως κυρίως για κάτι που μπορεί να φοβίσει ένα ζώο.
Πάντως δεν θεωρώ ότι βόες και ταράντουλες θα έπρεπε να είναι κατοικίδια.
Κάποιοι έχουν κροκόδειλους και αλιγάτορες.
Κάποιοι λαιμούριους και μαγκούστες.
Δικαίωμά τους αλλά να ............. ξέρω γω; Ρωτάω.

Σωστός, γιατί το πρόβλημα με αυτά τα ζώα δεν είναι μόνο κάποια ρεπορτάζ που βλέπουμε κάπου κάπου στην τηλεόραση (πχ "βόας κυκλοφορεί στο δρόμο", και κάτι τέτοια), αλλά είναι και κίνδυνος για την πανίδα γενικότερα, ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές. Κάτι τέτοιο για παράδειγμα συμβαίνει στα everglades (βάλτους) της Florida όπου έχουν γεμίσει με πύθωνες τους οποίους εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους όταν παραμεγάλωσαν. Και τώρα υπάρχει κίνδυνος να εξαφανίσουν τους αλιγάτορες της περιοχής...

http://www.reuters.com/article/idUSTRE54R6W320090529

Όταν ένα ζώο είναι κατασκευασμένο από τη φύση να ζει με συγκεκριμένες συνθήκες και σε συγκεκριμένο περιβάλλον, δεν είναι κρίμα να το παίρνεις από κει που έμαθε ή είναι ταγμένο να ζει και να το κλείνεις σε ένα διαμέρισμα να ζει;
Δεν είναι τραβηγμένο να πάρεις π.χ. έναν πιγκουΐνο επειδή σου αρέσει και είναι χαριτωμένος και να τον φέρεις στο δικό μας εύκρατο κλίμα να ζει;

την διεκδικεί επίσης (την μαρμάγκα) και το παρόν με μεγάλες πιθανότητες.... υποψιάζομαι

Μα αυτό ακριβώς ρωτάω αν φοβάται ο φίλος ή όχι.
Επειδή τα ζώα για λόγους που εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε, να υποθέσουμε, να αντιληφθούμε, ούτε να φανταστούμε, μπορεί να αλλάξουν συμπεριφορά.
Έχω πολύ μεγάλη επαφή με ζώα.
Σκυλιά, γατιά και πουλιά βέβαια, όχι φίδια και αράχνες.
Και έχω καταλάβει ότι υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορούν να κάνουν ένα ζώο να αλλάξει συμπεριφορά.
Π.χ. Μια γάτα που άκουσε κάτι που εμείς δεν ακούμε και τρομάζει.
Κι εκεί που την έχεις αγκαλιά και την χαϊδεύεις, πετάγεται απότομα να φύγει και σου τραβάει μια γερή νυχιά.
Ή ένας σκύλος που είδε μακρυά μια γάτα ή ένα άλογο και πετάγεται επιθετικά και γαυγίζοντας να ορμήσει.
Μιλάω 'πμως κυρίως για κάτι που μπορεί να φοβίσει ένα ζώο.

Μιχάλη τ' όνειρό μου είναι να πάρω κορκόδειλο και να τον βγάλω βόλτα με το περιλαίμιο και το σχοινάκι.
Να κάτσουμε και σε κανά καφέ να λιαστούμε παρέα...

Πολύ μου αρέσει!

την διεκδικεί επίσης (την μαρμάγκα) και το παρόν με μεγάλες πιθανότητες.... υποψιάζομαι
Τι κακό έχει αυτό το θέμα και απειλείται με φάγωμα από την μαρμάγκα Δημήτρη;

Θα επιθυμούσα πάντως μια απάντηση από τον φίλο Inwolf.

έχει κανείς σας φάει φίδι ποτέ; :popcorn:
λένε ότι η γεύση μοιάζει ...με λουκάνικο :blink: . ιδιαίτερα άμα το καλοψήσεις στα κάρβουνα

Last edited:
έχει κανείς σας φάει φίδι ποτέ; :popcorn:
λένε ότι η γεύση μοιάζει ...με λουκάνικο :blink: . ιδιαίτερα άμα το καλοψήσεις στα κάρβουνα

Εχω φάει εγώ ... στη Σαγκάη και μάλιστα σε πλανόδιο πωλητή ...
Το θέμα ήταν καθαρά ψυχολογικό. Το κρέας του ήταν άψογο !

Eγώ στο Nigbo αλλά δεν πιάνει γιατί μου το πασάρανε για μαριναρισμένο χοιρινό.
Δεν κατάλαβα τίποτε (ήμουν και καμιά 30αριά ώρες χωρίς φαί!)

στο βιετναμ

28720_391820457318_814737318_3794664_7077342_n.jpg

Στην Πράγα σε ένα μούξου ξενοδοχείο, ξέρετε απ' αυτά που πηγαίνω συνήθως..., είχε στον απέραντο μπουφέ και όφιδες μαγειρεμένους για να χλαπακιάζουν οι ασιάτες...
Ευτυχώς ήταν μακριά απ' τα γουρουνάκια...

Re: Απάντηση: Help, τι φίδι είναι αυτό;

Eγώ στο Nigbo αλλά δεν πιάνει γιατί μου το πασάρανε για μαριναρισμένο χοιρινό.
Δεν κατάλαβα τίποτε (ήμουν και καμιά 30αριά ώρες χωρίς φαί!)

Καλά να πάθεις!!!!!!!!!!!!!! :Banane0::Banane0::Banane0: Γι´ αυτό λοιπόν να τρώς το φαί σου στά αεροπλάνα (δεν σερβίρουμε κατοικίδια)!!!!!:flipout:

Οχι τίποτα άλλο, αλλά αν όλοι δεν τρώνε ........... εμείς τι θα απογίνουμε οι άμοιροι? -bye-

Re: Απάντηση: Help, τι φίδι είναι αυτό;

Aπο εδω και περα με τετοιο κρατος,να δειτε ολα τα παραπανω τη νοστιμα θα ειναι

+1 .................... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ? ΦΑΤΕ ΕΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ! ..........

http://edo-makedonia.pblogs.gr/2009...fate-entoma-gia-oikonomia-kai-kalh-ygeia.html

Προσοχή: Τα γραφόμενα στην ιστιοσελίδα αυτή ίσως κόψουν την όρεξη σε ορισμένους συμφουρίτες!!!