Hi-End AV Show 2013 εντυπώσεις.

Παρανοήθηκε αυτό που έγραψα. Στις συσκευές που άκουσα αναφερόμουνα (...όχι όμως και ακούγοντας). Δεν εννοούσα ότι δεν μπόρεσα να τις ακούσω...

Και με την ευκαιρία ας αναφέρω ότι δεν θα ήθελα να εκληφθούν τα γραφόμενά μου ως ένας γενικός αφορισμός, αλλά ως μια προσωπική γενικότερη εντύπωση, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ακρόασης.

Κατανοητό και απόλυτα σεβαστό..Αλλωστε, τα σχόλια μου ήταν με απόλυτα φιλική διάθεση.

Τα Wilson Alexia έδειχναν τις μεγάλες δυνατότητές τους,παρά τον ακατάλληλο χώρο...

Περισσότερο "δήλωση ισχύος" ήταν η έκθεσή τους εκεί,παρά σοβαρή πρόταση για ακρόαση στις δεδομένες συνθήκες.

Εξάλλου και του Ορφέα ο χώρος ακρόασης,απο άποψη διαστάσεων-δυνατοτήτων δεν είναι και καλύτερος.:music-smiley-005:

Last edited:
Απάντηση: Re: Hi-End AV Show 2013 εντυπώσεις.

Για τον ίδιο λόγο δεν ριψοκινδυνεύω γνώμη για τα Neat: ενώ τα μεσοϋψηλά τους πραγματικά έσκιζαν, με τρομερό αέρα, ανάλυση και γλυκύτητα, μου φάνηκαν τελείως άδεια από μπάσο -τουλάχιστον την ώρα που επισκέφθηκα εγώ το δωμάτιο, μόνο κάτι υποψίες αρμονικών έπιανες- ενώ εδώ διάβασα τα καλύτερα.

Δημήτρη πέρσι μου είπαν πήγαινε να τα σκούσεις... μπήκα και βγήκα... για τον ίδιο λόγο! Θα 'μαι κουφός λέω...
Μετά βρήκα μπόσικο το δωμάτιο και λέω ας ξαναπάω.
Πέτυχα και ίδια κομμάτια με τη πρώτη φορά... Αυτή τη φορά κάθησα εκεί που έπρεπε και έμεινα με το στόμα ανοιχτό!!!
(Λεπτομέρειες απο κοντά, μιας και δεν προσφέρεται το νήμα)

Φέτος πήγα διαβασμένος...
πρέπει να πήγα 4-5 φορές στις δύο μέρες (για τη τζούρα... μιας και παρά την καλή προσφορά που τρέχει για το demo δεν μπορώ να το φτάσω).
Διαφορετικό πρόγραμμα κάθε φορά... πλούσιες χαμηλές κάθε φορά.

Οκ ευνοείται σε σχέση με τα μεγάλα λόγω χώρου, αλλά και εμείς τι ψάχνουμε στους χώρους μας? Το καλό ηχείο που θα το φέρουμε ή το ηχείο που θα μας κάτσει?

Οπότε αναπόφευκτα να ρωτήσω... πως το άκουσες? καθήμενος στη πράσινη πολυθρόνα ή κάπως αλλιώς?
Γιατί οι καρέκλες πίσω, έχουν μεγαλύτερο ύψος...

Φίλε να πάμε από το μαγαζί να ακούσουμε και τα φτηνότερα... είναι και ευγενέστατος ο αντιπρόσωπος και με καλή διάθεση στη κουβέντα. Μπορεί επειδή με έφαγε και στη μάπα τόσες φορές λολ... Απο τις παρουσίες που με κέρδισαν πραγματικά! Πολύ ενδιαφέρουσα και η φρέσκια πηγή που έπαιζε... με CD drive και ενσωματωμένο dac λάμβανε άυλα από pc (ξεχνάω ως συνήθως το όνομα)

:ernaehrung004:

λοιπόν ,
2 υλοποιήσεις με seas εντελώς διαφορετικές
από την μια το joseph audio pulsar ένα μικρο έργο τέχνης κατασκευαστικά και ηχητικά ( αβίαστο αέρινο 3d χωρίς όπως είναι φυσικό λόγω μεγέθους τις 2 κατώτερες οκτάβες ) και από την άλλη το grimm audio ls1 το οποίο ίσως απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν θέλουν να διασκεδάσουν ακούγοντας μουσική ,
το κόστος του joseph υψηλό 7100 θες και σοβαρά συνοδα αλλά μπορεί να σε ταξιδέψει το ηχειακι
το grimm ζητά τα διπλά και βάλε ? και στο δωμάτιο των 13m2 κλιπαριζε κιόλας ?οδηγούμενο από τον εαυτό του? κάτι δεν πάει καλά

η 8 σειρά της b&w έγινε ακόμα καλύτερη ( το 804d είναι ένα υπερπλήρες ηχείο ,το κόστος αν αναλογιστεί κανείς τις άλλες του επιλογές λογικό στα 7000 )

τα quad ?, ερωτεύτηκα ! τα άκουσα με συνοδα πολύ κατώτερα τους της ίδιας της quad αλλά ακομα και έτσι έρωτας ηχητικός ,επιστροφή στην πραγματικότητα το ηχείο απλά δεν μπαίνει σε καθιστικό που υπάρχει και γυναίκα ,αν είχα dedicated πολύ πιθανόν να είχα δώσει προκαταβολή εχθές

τα wilson alexia , μεγάλο ηχείο , μεγάλη ευθύνη ultra hiend αλλά στάθμες pa σε τόσο μικρο χώρο με τόσο μεγάλο ηχείο ? λογικό να τσίριξε.

τα horning με lamm , sorry αλλά εγώ ούτε horning άκουσα ούτε τα φημισμένα lamm , συμπαθητικό μεν αλλά αναφοράς ούτε για αστείο

αυτά μου έκαναν εντύπωση άντε και του χρόνου

χάρηκα που γνώρισα τον κωστα τον maggelan από κοντά αλλά δεν είχαμε χρόνο να τα πούμε ,

Last edited by a moderator:
Η έκθεση πολύ καλύτερη απ την περσινή.
Ελειπε πολύς κόσμος του "δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω".

Καλύτερα ακούσματα για μένα

- Lamm - Horning
- ? - Amazon
- Accuphase - Neat

Συγχαρητήρια σε όλους τους εκθέτες.

Και του χρόνου με πιο πολλά χαμόγελα.

Re: Απάντηση: Re: Hi-End AV Show 2013 εντυπώσεις.

Φίλε να πάμε από το μαγαζί να ακούσουμε και τα φτηνότερα... είναι και ευγενέστατος ο αντιπρόσωπος και με καλή διάθεση στη κουβέντα. Μπορεί επειδή με έφαγε και στη μάπα τόσες φορές λολ... Απο τις παρουσίες που με κέρδισαν πραγματικά! Πολύ ενδιαφέρουσα και η φρέσκια πηγή που έπαιζε... με CD drive και ενσωματωμένο dac λάμβανε άυλα από pc (ξεχνάω ως συνήθως το όνομα)

Νίκο, όποτε θέλεις. Είναι και σχετικά κοντά μου, οπότε πιστεύω θα τα καταφέρω.

Όσο για το πού κάθησα, νομίζω στη δεύτερη σειρά. Είμαι βέβαιος ότι τα αδίκησα, γί' αυτό και έγραψα ότι δεν θέλω να βγάζω συμπεράσματα στο πόδι.

(Δυστυχώς δεν είχα πολύ χρόνο, πέρασα χθες το απόγευμα, και δεν κατάφερα καν να περάσω απ' όλα τα δωμάτια.)

Η έκθεση πολύ καλύτερη απ την περσινή.
Ελειπε πολύς κόσμος του "δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω".

Καλύτερα ακούσματα για μένα

- Lamm - Horning
- ? - Amazon
- Accuphase - Neat

Συγχαρητήρια σε όλους τους εκθέτες.

Και του χρόνου με πιο πολλά χαμόγελα.

χωρις να ακουσω τα αμαζον με τα κοπλαντ συμφωνω για τα αλλα 2 ως οι καλυτερες περιπτωσεις!

Φιλαράκι Υπέρηχα διαφωνάω σφόδραν.

Καλά τα λέει ο Υπερήχας αλλά πρέπει να διαφωνήσεις...

εγω το λέω με την απλή λογική μου και τις εμπειρίες μου.
πχ1 ήθελα να ακούσω τα lcd2. Ότνως το έκανα αλλά ...με άγνωστο σε μένα ενισχυτή και dac, πηγή σχεδον της απελπισίας, πρόγραμμα αγνώστου πατρός, ηχεία να παίζουν παράλληλα και κόσμο να με σπρώχνει δεξιά αριστερά....
πχ2 άκουσα το μικρό neat. Πολύ ενδιαφέρων ήχος, αλλά όχι τα ενισχυτικά μου και πηγές μου και φυσικά με πρόγραμμα....άστα να πάνε

όμως
πχ3 το πρωί είχα κάνει το ίδιο στο αμπάρι του καπετάνιου. Εκεί είχα τουλάχιστον δικό μου πρόγραμμα, ησυχία, καφέ στο χέρι και περισσότερο χρόνο....

Last edited:
Τα lamm horning αυτα που παιζαν παντως τα παιζαν καλα.
Τα μικρα spl παιζαν και αυτα καλουτσικα και με τεραστιο ογκο δεδομενου του μεγεθους τους.

vfm Τσακιρίδης/Mπουλ και Hydra το μικρό

Συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες κατασκευαστές για την παρουσία τους. Συγχαρητήρια στον κο Σταματάκο... άνθρωπος με γνώση και μεταδοτικότητα. (

κανείς,μ' εξάιρεση τον Μπούλ και τους Τσακιρίδηδες δεν έστησε κάτι πραγματικά καλό και παράλληλα αρκετά προσιτό,για τους κοινούς θνητούς,στους πολύ δύσκολους καιρούς που ζούμε....

• SPL - το μικρό με το ribbon tweeter (φοβερή ανάλυση χωρίς να ξυρίζει). Τόσο το ribbon όσο και το woofer κατασκευάζονται στην Ελλάδα!!!!

Τα παραπάνω με καλύπτουν πλήρως.

Να παραθέσω και εγώ τη γνώμη μου, και θα ήθελα να συμφωνήσω με τους περισσότερους εδώ μέσα αλλά κυρίως με τον dipie ο οποίος πολύ σωστά είπε και δυστυχώς ήταν ο μόνος σχετικά με την απουσία οικονομικότερων συστημάτων λογικότερου κόστους...Εταιρίες μεγαθήρια πουθενά, kef, heco, marantz, denon...κλπ. Μα καλά δεν τις εκπροσωπεί κανείς εδώ...? Και καλά μπορεί να μην συμφωνούν για δικούς τους λόγους με την διεξαγωγή αυτής της έκθεσης και πως αυτή γίνεται χρόνια τώρα και να μην θέλουν να συμμετάσχουν να ξέρουν όμως οτι στις μέρες μας αν είχαν έρθει εκεί θα γέμιζαν με κόσμο και δεν θα άδειαζαν γιατί πολλοί επισκέπτες έψαχναν το οικονομικότερο σύστημα και δεν το έβρισκαν...Και επάνω σε αυτό να πώ οτι εμένα μου έμεινε το δωμάτιο του κυρίου Κοψιά με την οικονομικότερη υλοποίση πηγη - ενισχυτής vincent και ηχεία system audio το καταχάρηκα ήχος τεράστιος για το μέγεθος του ηχείου. Μπράβο και πάλι για το σεταπ αυτά θέλουμε να βρίσκουμε στις εκθέσεις καθώς το δύσκολο, όπως είπε και κάποιος φίλος, δεν είναι να κάνεις το πανάκριβο σύστημα να παίξει καλά και να σε ευχαριστήσει αλλά το μικρό και οικονομικο να παίξει σαν πανάκριβο....
Ιδιέταιρη εντύπωση μου έκανε και το σεταπ hegel - leema με πιο ανεβασμένη τιμή αξιοπρεπέστατη και super απόδοση για το μέγεθος του ηχείου, το άκουσα αρκετά και ο hegel Η300 σαν ενισχυτής μπορεί να κινήσει πολλά πράγματα (έχει και dac).
Μετά ικανοποιημένος έμεινα και μου άρεσαν το B&W - Classe στρωμένα - άστρωτα δεν ξέρω αλλά όταν μπήκα αυτό που έπαιζαν ήταν πολύ πολύ αναλυτικό (σε σημείο κούρασης ίσως) βέβαια απο ηχεία 7000 ευρώ δεν περιμένουμε λιγότερα....
Θα συμφωνήσω με το josheph audio οτι ήταν μεγάλο - μικρό ηχείο και το χάζεψα ώρα....
Επίσης ήθελα να ακούσω τα νεα pmc fact 8 τα οποία φτάνουν πραγματικά πολύ πολύ χαμηλα η γραμμη μεταφοράς κάνει πολύ δουλειά.....αλλά και αυτά στα 6000 ευρώ δεν τα λες και λίγα....
Απο εκεί και περα τα υπόλοιπα εξωγήινα συστήματα εμένα δεν με ενδιέφεραν προσωπικά τα είδα ωραία σούπερ πάμε παρακάτω....

Τέλος για να πω και τον καημό μου εμάς τους άμοιρους μεταλάδες δεν μας έχει κανείς σε εκτίμηση...συμπαθητικό σιντάκι το οποίο είχε ένα τεχνικό ταχύ ορχηστρικό κομμάτι και ήθελα να το ακούσω στο πρώτο περίπτερο με τα full range ηχεία μόλις το είδε το εξώφυλλο ο κύριος του δωματίου το στραβοκοίταξε αρκετά λες και θα τον φάει, και με το που ακούγεται το πρώτο τύμπανο δυναμικά με κιθάρα στο μισό δευτερόλεπτο το σταματάει, το βγάζει και μου λέει όχι τέτοια μουσική στην έκθεση...!!!???!!!!

Του λέω δηλαδή παίζουν μόνο jazz και άριες όπου θέλει κανα τρίλεπτο να αλλάξει η νότα και τα μουσικά όργανα ένα ένα για να μην δημιουργηθεί συνοστισμός και δεν ακουστεί το audiophile...τέλος παντων....
Βέβαια στα PMC fact8 μου κάνανε τη χάρη μιας που ήμουν μόνος μου με το παλικάρι γουστάραμε και μέχρι να τελειώσει το κομμάτι γέμισε το μαγαζί....Αυτά είναι όχι που δεν τους αρέσει......!!!!!
Αυτά και του χρόνου με υγεία να ξαναβρεθούμε όλοι όσοι γνωριστήκαμε και να κάνουμε κέφι...

Last edited:
Οπως καθε χρονο ετσι και φετος τα καλυτερα συστηματα ηταν αυτα των φιλων μου.
Το κλιμα ηταν πιο ευχαριστο απο περσι, συνηθισαμε μαλλον την μιζερια και τις δυσκολιες.
Στηθηκαν υπερμηχανες, αλλες τα καταφεραν να μας αγγιξουν αλλες οχι.
Γενικα οι τιμες των μηχανηματων που παρουσιαστηκαν, ισως ηταν εκτος οικονομικου κλιματος.
Καλη επιτυχια σε οσους συμμετειχαν και καλη ανταμωση στους συνταξιδιωτες ........

2-3 σκεψεις για τα της εκθεσης.

οταν τα δωματια ειναι απιαστα για τους περισοτερους, η εκθεση ειναι εκτος κλιματος (οικονομικου κτλ). οταν τα δωματια ειναι πιο προσιτα δεν μας αρεσουν γιατι στις εκθεσεις παμε για να ακουσουμε τα απιαστα που δεν μπορουμε να αγορασουμε η ακουσουμε καθε μερα.. δεν αναφερομαι προσωπικα σε κανεναν για να μην παρεξηγουμαστε.

περασα αρκετες ωρες (περιπου 20 στο συνολο των τριων ημερων) και μεταξυ των αλλων προσεξα οτι πολλοι, παρα πολλοι επισκεπτες εμπεναν σχεδον στιγμιαια σε δωματια, δεν επερναν καν θεση και εβγαιναν. αυτο απο την πρωτη κιολας ημερα, απο το ανοιγμα των πορτων. αναρωτιεμαι αν ειναι τοσο γρηγορα πιστολια ωστε να βγαζουν συμπερασματα σε 20 δευτερα.. γιατι εμενα μου περνει κατι παραπανω και ζηταω παντα να ακουσω κανα δυο σοβαρους δισκους. στα καλυτερα-πιο ενδιαφεροντα συστηματα ακουσα και ολοκληρες πλευρες δισκων

αυτο με τα ακουσματα αναφορας και το τσικι τσικι παλι εχει το ενδιαφερον του. οντως σε αδιαφορες στιγμες ολοι οι αντιπρωσοποι βαζουν τα γνωστα, μια φωνη και 2 οργανα που ειναι ευκολακι για τα συστηματα να ανταπεξελθουν. δεν υπηρξε ομως ουτε ενας που να μην βαλει κατι που του ζητησα

τωρα για εμενα, το κλου της εκθεσης παραμενει η παρεα, γιατι ακομα και ενα γεια στο ορθιο με καποιον απο το φορουμ, μετα απο μεγαλο διαστημα virtual γνωριμιας με κανει να πλησιαζω ακομα περισοτερο στο hobby και τους ανθρωπους πισω του.

Κάθε χρόνο διαβάζω για τη MF Audio και τα Lamm ή τα Rockport.
Προϊόντα της Magnum Dynalab δεν εκτίθενται;
Πολύ σοβαρή εταιρεία, με αξιοπρόσεκτους ενισχυτές (και ουχί μόνο ραδιόφωνα) που έχει περάσει ελαφρώς απαρατήρητη...

Πάνο, μιας και μπήκα και βγήκα πολύ γρήγορα ουκ ολίγες φορές, να σου πω ότι σε κάποια δωμάτια μπαινοντας δεν έπαιζε καν μουσική, σε άλλα έπαιζε πολύ σιγά γιατί γινόταν παρουσίαση ή ακρόασης ακουστικών για παράδειγμα ενώ ήταν πολλές οι φορές που δεν υπήρχε κατάλληλο κάθισμα για ακρόαση... οπότε επέλεξα να περάσω κάποια άλλη στιγμή. Φαντάζομαι το ίδιο συνέβει και με άλλους.
Δεν αντιλέγω όμως ότι σε 2-3 δωμάτια (πίστεψα) ότι έβγαλα συμπέρασμα πριν πιάσει ο ποπός καρέκλα και απο το να πονέσουν τα αυτάκια μου... άλλη μια "ωραία" στιγμή" ήταν με κάποιο δίσκο σε πικαπ που ομολογώ ότι τέτοιο τσακ τσουκ δεν το άκουσα ποτέ και σε κανένα δίσκο μου, όταν έπαιζα με πικαπ, απορώ... πριν έρθει το υλικό, δεν γίνεται δοκιμή?)

Ίσως πολλές απο τις περιπτώσεις που είδες να ήταν τέτοιες, imo δικαιολογημένες.

Ναι Νικο, δεν ειναι ολοι "αδικαιολογητοι" αλλα καποιοι (αρκετοι ισως) περνουν καπως φευγαλεα τα συστηματα. Και αν εχει κατι καλο το οτι η εκθεση ειναι μικρη, αυτο ειναι οτι μπορει ο καθενας να αφιερωσει 20 ολοκληρα λεπτα σε καθε συστημα και μεσα σε 8-10 ωρες να εχει πραγματικη αποψη για ολα.

ειλικρινα, ποσοι απο εμας αφιερωσαν 20 λεπτα σε καθε συστημα?

υγ¨χαρηκα που τα ειπαμε εστω και για 2 λεπτα

Τα Wilson Alexia έδειχναν τις μεγάλες δυνατότητές τους,παρά τον ακατάλληλο χώρο...

Περισσότερο "δήλωση ισχύος" ήταν η έκθεσή τους εκεί,παρά σοβαρή πρόταση για ακρόαση στις δεδομένες συνθήκες.

Εξάλλου και του Ορφέα ο χώρος ακρόασης,απο άποψη διαστάσεων-δυνατοτήτων δεν είναι και καλύτερος.:music-smiley-005:

Έτσι. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Χώρος ή όχι, το καλό το πράγμα ξεχωρίζει. Απλά παραβλέπεις ελαττώματα που καταφανώς οφείλονται στο χώρο: Μπουμαριστό μπάσο (μικρός), υπερβολικά τονισμένα μεσαιοϋψηλά-ψηλά (μεγάλες γυάλινες επιφάνειες).

Απάντηση: Re: Hi-End AV Show 2013 εντυπώσεις.

χαρηκα που τα ειπαμε εστω και για 2 λεπτα

Και εγώ ιδιαίτερα.

Θα δοθεί ξανα η ευκαιρία, όρεξη να υπάρχει, θα τα πούμε εκτενέστερα!

ειλικρινα, ποσοι απο εμας αφιερωσαν 20 λεπτα σε καθε συστημα?

Δυστυχώς σε αρκετά δωμάτια δεν χρειαζόταν πάνω από 15 δευτ. για να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάτσεις...

όμως
πχ3 το πρωί είχα κάνει το ίδιο στο αμπάρι του καπετάνιου. Εκεί είχα τουλάχιστον δικό μου πρόγραμμα, ησυχία, καφέ στο χέρι και περισσότερο χρόνο....

παντως σχετικα με την ψυχολογια του ατομου ενας φιλος μου χε πει καποτε οτι το βραδυ και γενικα προς το περας της μερας το ατομο γινεται περισσοτερο δεκτικο μαλλον μειωνονται οι αντιστασεις του στα διαφορα εξωτερικα ερεθισματα. δεν το εψαξα παραπανω αλλα πιθανον εκει να εξηγειται μερικες φορες γιατι ενα συστημα μας αρεσε ,μας εκανε κλικ.

λιγο ασχετο με το θεμα :D