Hi-End Εργαλείο

Μωρέ εμείς εδώ τα έχουμε ξεπεράσει όλα , μέχρι και ψυχολόγοι έχουμε γίνει , αναλυτές προσωπικότητας και βάλε, απο το τηλέφωνο, ωχ! συγγνώμη απο το πληκτρολόγιο ήθελα να γράψω.

Παιδια η αντιληψη του καλου ηχου ειναι μια. Αυτα τα "Εγω το βρισκω μουσικο, εμενα μου κανει, κτλ" τα ακουω βερεσε.

Το blue sky παιζει καλα αν συγκριθει με player των 100 ευρω.

Απο κει και περα το αυτι θελει εκπαιδευση. Αν δεν ξερεις και δεν εχιες την αναλογη εμπειρια, ειδικα σε μια πηγη μπορεις να νομισεις οτι ειναι και η καλυτερη στο κοσμο.

Αυτα.

Παιδια η αντιληψη του καλου ηχου ειναι μια. Αυτα τα "Εγω το βρισκω μουσικο, εμενα μου κανει, κτλ" τα ακουω βερεσε.

Απο κει και περα το αυτι θελει εκπαιδευση. Αν δεν ξερεις και δεν εχιες την αναλογη εμπειρια, ειδικα σε μια πηγη μπορεις να νομισεις οτι ειναι και η καλυτερη στο κοσμο.

Αυτα.

Και αυτοι που "ξερουν" και εχουν την αναλογη εμπειρια και παρολα αυτα εχουν ερωτευθει το BS?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

γιατί όχι ?
Το avclub δεν πατρονάρει, ουτε υιοθετεί απόψεις μελών.
Σαν μέλος λέω ότι παίζει μαγικά (γιά την ώρα με το τρέχον σεταπ)
Σαν avclub ότι δεν είναι hiend.

Επίσης δεν το έχω δοκιμάσει με συνοδά που να το ξεπερνάνε 500 φορές σε αξία και ούτε κάν με τα Κ1000.... ακόμα

Ποιος βγάζει τις αποφάσεις αν το Χ μηχάνημα είναι high-end ?
Aυτό δεν κατάλαβα, γι αυτό και το ρώτησα.
Μου φαίνεται παράξενο ένα forum να παίρνει αποφάσεις τέτοιου τύπου.
Ελπίζω η τιμή αγοράς του Χ μηχανήματος να μην είναι ένα από τα κριτήρια .

Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

Το blue sky παιζει καλα αν συγκριθει με player των 100.000 ευρω.

Αυτα.

Με μια μικρή διόρθωση συμφωνώ μέχρι κεραίας!

Αυτα.

Και πως εξηγείς το φαινόμενο "DIPIE" ?
Ο άνθρωπος ακούει με esoteric player μέσα από ένα super αναλυτικό σύστημα και ξαφνικά μαγεύεται από το μπλεσκατούλι του Μορφέα που λέει μάλιστα ότι παίζει και χωρίς μετατροπές .

Λες να μου έτυχε πάλι το σκάρτο ? Το δικό μου άκουσε ο DIPIE και μόνο που δεν το πέταξε από το μπαλκόνι. Ηταν 6 ημερών το δικό μου.

Εχω 5 BS συνολικά, 4 παλαιά και 1 νέο . Αλλο δεν αγοράζω αν δεν ακούσω ένα που θα παίζει κοντά στον ήχο του esoteric. :damnyou:

Last edited:
παντως εγω ειμαι ασχετος απο μουσικη, ουτε σε 1500 κονσερτα δεν εχω παει, θελω αλλα 20 για να τα πιασω! Και τα ηχεια μας εδω ειναι φανταστικα αργα, εχουν πολυ μεγαλο φασικο σφαλμα και πολυ παραμορφωση, ασε που δεν ειναι καλοστυμενα, αλλα αυτο το τελευταιο δυστυχως δεν φιαχνεται, απλα δεν μετακινουνται λογω βαρους και μεγεθους! Μηπως πρεπει αν φωναξω την υπηρεσια σκουπιδιων της Κοινοτητος μου να ερθει να τα τα παρει?
Που βρισκω ρε παιδες 805αρια?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

Ποιος βγάζει τις αποφάσεις αν το Χ μηχάνημα είναι high-end ?
Aυτό δεν κατάλαβα, γι αυτό και το ρώτησα.
Μου φαίνεται παράξενο ένα forum να παίρνει αποφάσεις τέτοιου τύπου.
Ελπίζω η τιμή αγοράς του Χ μηχανήματος να μην είναι ένα από τα κριτήρια .

Η φράση στην οποία αναφέρεσαι έχει το νόημα ότι
"ως avclub δεν θα πούμε ότι είναι ή δεν είναι hiend"

και κατ επέκταση
"προσωπικά ο καθένας μπορεί να πει τι είναι και τι δεν είναι"

Και πως εξηγείς το φαινόμενο "DIPIE" ?
Ο άνθρωπος ακούει με esoteric player μέσα από ένα super αναλυτικό σύστημα και ξαφνικά μαγεύεται από το μπλεσκατούλι του Μορφέα που λέει μάλιστα ότι παίζει και χωρίς μετατροπές .

Λες να μου έτυχε πάλι το σκάρτο ? Το δικό μου άκουσε ο DIPIE και μόνο που δεν το πέταξε από το μπαλκόνι. Ηταν 6 ημερών το δικό μου.

Εχω 5 BS συνολικά, 4 παλαιά και 1 νέο . Αλλο δεν αγοράζω αν δεν ακούσω ένα που θα παίζει κοντά στον ήχο του esoteric. :damnyou:

Η απαντηση μου ειναι στο quote που εκανες. Με κουραζεις......:flipout:
Καλο βραδυ George.

Και όπως καταλάβατε μην αναφέρει κανένας για φάση η άλλο καλώδιο γιατί είμαι cable junkie και τα καλώδια που χρησιμοποιώ έχουν αξία μεγαλύτερη από τις συσκευές ( όχι του bluesky αλλά του ADVANCE !!! )και η αξιολόγηση του bluesky έγινε αξιοκρατικά με πολλά καλώδια και interconnect και ρεύματος.
πάντως το χειρότερο είναι ότι αυτή η συσκευή μπορεί να σας εκθέσει στα μάτια σοβαρών ανθρώπων που ασχολούνται με τον ήχο γενικότερα οπότε θα συνιστούσα αυτοσυγκράτηση και μιλάω πολύ σοβαρά επ’αυτου.Για Να καταλάβετε εδώ δεν αναφέρομαι ούτε καν στο advance που είναι ένα πολύ καλό player ( ναι μπορώ να το παίξω έξυπνος και να πω ότι η advance είναι μια εταιρεία που κάνει πάταγο σε ολο τον κόσμο με τα προϊόντα της από την ΓΑΛΛΙΑ αλλά δεν τολμάω ούτε καν σε άσχετους ,τους λέω στα ίσια ΚΙΝΑ γιατί αυτό το player αν κατασκευαζόταν Ευρώπη θα κόστιζε τουλάχιστον τα διπλά λεφτά και αυτή είναι η πάσα αλήθεια )
Όπως καταλαβαίνεται το φέρω βαρέως πλέον το ατόπημα του Α-Β με οτιδήποτε σχετικά με το bluesky και δεν σκοπεύω να το κάνω ξανά ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

φίλε μου, μας μαλώνεις ή μας απειλείς ?:confused:
όποιος εδώ μέσα εκθείασε ή έθαψε το bs το έκανε συνειδητά με επίγνωση των λόγων του (και αρκετοί ενυπόγραφα - όπως εγώ - εν αντιθέσει με αρκετούς άλλους) και οι συνέπειες (αν υπάρχουν τέτοιες) εαφορούν τον ίδιο. Ούτε τύψεις έχει, ούτε χάνει τον ύπνο του το βράδυ, ούτε έκανε τις ΑΒ κρυφά και με σβηστό το φως.
Από όσο φάνηκε το ατόπημα και η ενοχή είναι δική σου και μόνο...

Ευχαριστούμε γιά τις υποδείξεις...

Διαφορες κατασκευαστικές δεν φαίνεται να υπάρχουν, Τα τσιπάκια είτε δουλεύουν είτε δεν δουλεύουν.
Στο τροφοδοτικό και στο transport θια μπορούσαν ενδεχομένως να υπήρχαν κάποιες διαφορές. Αλλά και πάλι, εγώ το τοποθετώ ηχητικά κάπου στα 400 ευρώ σαν ολοκληρωμένο player. Τουλάχοστον όσα έχω ακούσει μέχρι σήμερα.

Θέλω να ακούσω ένα ¨"καλό" κόντρα σε ένα "κακό" δείγμα για να μπορώ να καταλάβω αν όντως υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά από δείγμα σε δείγμα.

Last edited:
Το φτωχούλικο του...Θεού κι οι άπιστοι Θωμάδες.

Ημουν κι εγώ ένας άπιστος Θωμάς κι έτσι τώρα μπορώ και καταλαβαίνω και τις δύο πλευρές...Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψεις άν δεν το ακούσεις. Μιά ή λίγο παραπάνω δοκιμές(άν πέσετε σε σκάρτο) θα σας πείσουν.
Πρός το...παρόν έχω αγοράσει 3 προς 32,33 ευρά έκαστον.Ανοίγοντας το πρώτο και συνδέοντάς το με κάτι παλιά ic QED silver spiral,έπαιξε όπως περίπου το αντίστοιχο του Μορφέα.Περίπου,γιατί (ω ναί κύριοι!!!),στρώνει με την πάροδο του χρόνου.
Μέχρι τώρα έχει γράψει περίπου 15 ώρες και σιγά σιγά βελτιώνεται στα σημεία.
Πως παίζει και μιλάω με απόλυτα κριτήρια.Ο ήχος του είναι ουδέτερος,πολύ στακάτος και με πολύ καλή ροή της μουσικής.Είναι κι ολίγον κουραστικό-σκληρό ενώ η σκηνή δεν έχει αρκετό βάθος (σχετικά επίπεδη),αλλά περιμένω να παίξει καμιά βδομάδα ακόμα,πρίν πώ κάτι οριστικό πάνω σ' αυτές τις παράμετρους.
Τι μου θυμίζει σαν χαρακτήρας;Θα έλεγα το πρώτης γενιάς Audionet art των 3000+ ευρό(που είχε περάσει απο το ράκ μου),μόνο που εκείνο είχε μεγαλύτερο ήχο,ήταν πιό "σκοτεινό" κι είχε μαλακότερες μεσαίες.

Λέω να του αγοράσω κανένα ic γύρω στο χιλιάρικο.Τι λέτε κι εσείς;:flipout:

Last edited:
Φιλε DIPIE
Εμεις πηραμε με το δικο του ic (αναλογικη εξοδο) τον καλυτερο ηχο, 0,15% καλυτερο απο τα υπολοιπα, προτημισε το.
Τα δικα μας δεν ειχανε περιοδο στρωσηματος, παιζουν ακριβως τα ιδια μετα απο 5 δευτερολεπτα. Ολα δουλευανε, εκτος ενος που το χαλασα εγω(σπασιμο στην καρτα).
Η εικονα ηχου που περιγρφεις ειναι αγνωστη για εμας, παιζει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντιθετο, στερεοφωνικη εικονα με σωστο βαθος, παντελη ελλειψη των κουραστικων sss στην Μαρια Καλας και τις συναδελφες της, τα πιατινια ομως ειναι εκει που πρεπει να ειναι, σε σωστο ποσοστο και πεντακαθαρα( και χωρις καθυστερηση, τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα!)Ειναι παντελως ουδετερο, οι οποιες παρατηρησεις για τον ηχο του μαλλον δεν προερχονται απο αυτο, ψαχνε ηχεια και ηχογραφισεις, ειδικα αν ακους ποπ ηχογραφισεις και προσπαθεις να κρινεις, τοτε σου λεω οτι στα στουντιο που εχω επισκεφτει, εχω δει μηχανηματα γεματα με IC, ηλεκτρολυτικους στην σειρα με το σημα που ειναι εκει απο το 1972, κλπ, κλπ! Σε πρωτη γραμμη εγω δεν θα τα εβαζα με το bs αλλα με αλλα πραγματα.(ηχεια πχ)
Σου συνηστω τις ηχογραφισεις της Hyperion σαν μετρο συγκρησεως, αλλα τοτε θα πρεπει να εισαι γνωστης της πραγματικοτητος στα κλασσικα ακουσματα.
Χαιρετησματα

Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

Φιλε DIPIE
Εμεις πηραμε με το δικο του ic (αναλογικη εξοδο) τον καλυτερο ηχο, 0,15% καλυτερο απο τα υπολοιπα, προτημισε το.
Τα δικα μας δεν ειχανε περιοδο στρωσηματος, παιζουν ακριβως τα ιδια μετα απο 5 δευτερολεπτα. Ολα δουλευανε, εκτος ενος που το χαλασα εγω(σπασιμο στην καρτα).
Η εικονα ηχου που περιγρφεις ειναι αγνωστη για εμας, παιζει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντιθετο, στερεοφωνικη εικονα με σωστο βαθος, παντελη ελλειψη των κουραστικων sss στην Μαρια Καλας και τις συναδελφες της, τα πιατινια ομως ειναι εκει που πρεπει να ειναι, σε σωστο ποσοστο και πεντακαθαρα( και χωρις καθυστερηση, τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα!)Ειναι παντελως ουδετερο, οι οποιες παρατηρησεις για τον ηχο του μαλλον δεν προερχονται απο αυτο, ψαχνε ηχεια και ηχογραφισεις, ειδικα αν ακους ποπ ηχογραφισεις και προσπαθεις να κρινεις, τοτε σου λεω οτι στα στουντιο που εχω επισκεφτει, εχω δει μηχανηματα γεματα με IC, ηλεκτρολυτικους στην σειρα με το σημα που ειναι εκει απο το 1972, κλπ, κλπ! Σε πρωτη γραμμη εγω δεν θα τα εβαζα με το bs αλλα με αλλα πραγματα.(ηχεια πχ)
Σου συνηστω τις ηχογραφισεις της Hyperion σαν μετρο συγκρησεως, αλλα τοτε θα πρεπει να εισαι γνωστης της πραγματικοτητος στα κλασσικα ακουσματα.
Χαιρετησματα

Φίλτατε ξενιτεμένε ομοιοπαθή,
σωστά, μέσα στο ουδέτερο είναι κι ο μή τονισμός των συριστικών.Δεν το κάνει.Οτι έγραψα είναι σε σύγκριση με τον ήχο της πηγής μου και φυσικά ισχύει για τον πολύ ιδιαίτερο χώρο μου(καμαρούλα μιά σταλιά) και για το σύστημά μου :λάμπα Jadis ΡΡ ΚΤ88 και με 60w σε τάξη Α.Tα ηχειάκια μου είναι τα Proac 1sc,τα οποία είναι πολύ ισορροπημένα-μέχρι τα μπάσσα και διακρίνονται για την ακρίβειά τους στην αναπαραγωγή).

Χαιρετίσματα επίσης!

Last edited:
Αγαπητε charles-marie-widor ,εγώ τουλάχιστον ανέφερα μέρος των συσκευών και των ηχείων που χρησιμοποιούνται κάνε σε παρακαλώ ένα κόπο να μας πεις και τα δικά σου η αν το έχεις κάνει ήδη υπόδειξε το μου σε παρακαλώ
Ευχαριστώ ,

Περί ic θα συμπληρώσω ότι ένα van den hull the second κατέστρεψε κυριολεκτικά την αρχική καλή εντύπωση και την επανέφερε μερικώς ένα vdh 102, ενώ παίζει πολύ ωραία με το δικό του και μιά ιδιοκατασκευή απο μονόκλωνα πλεγμένα τηλεφωνικά - κομπιουτερικά cat5.

Επίσης να συμπληρώσω ότι ο Αντώνης antonisgr, που καλωσορίζω στην παρέα, επικοινώνησε μαζί μου και έλυσε οποιαδήποτε πιθανή παρεξήγηση. Γιά την ώρα κατατάσσεται στους "αντιφρονούντες του bs" αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μας κάνει παρέα... έτσι δεν είναι ?

Άντε, αύριο θα έχουμε και δοκιμή στο Digital... :BDGBGDB55:
Τα ATC έχουν δείξει διαφορές ακόμη και σε πολύμπριζα με διαφορές τιμής της τάξης των 50 ευρώ. Εδώ θα κολήσουν;
Θα παίξει εναντίων του DVD Denon που έχω (400 ευρώ) και του Copland 823 (2.400 ευρώ).
Καλή του τύχη... :flipout: