Hi-End Ηχεία value for money έως 8.000 ευρώ

Επειδή προσανατολίζομαι στην αγορά ηχείων για dedicated χώρο ακρόασης, περίπου 30 τετ. μέτρα, και η τοποθέτηση των ηχείων θα γίνει με αποκλειστικό γνώμονα το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα, πιστεύω ότι ένα ηχείο δαπέδου θα "γεμίσει" καλύτερα το χώρο δίνοντας περισσότερες επιλογές.

το αλλο προβλημα εκτος του μεγεθους του χωρου ειναι οτι με τα Amea θα πρεπει να εχεις και κορυφαια συνοδα οποτε μπλεκεις λιγο οικονομικα. Δε συγχωρουν αυτα τα ηχεια... Οποτε ισως ειναι καλυτερα να προσανατολιστεις στα υπολοιπα της λιστας...

το αλλο προβλημα εκτος του μεγεθους του χωρου ειναι οτι με τα Amea θα πρεπει να εχεις και κορυφαια συνοδα οποτε μπλεκεις λιγο οικονομικα. Δε συγχωρουν αυτα τα ηχεια... Οποτε ισως ειναι καλυτερα να προσανατολιστεις στα υπολοιπα της λιστας...

Θέλω να πιστεύω ότι ακόμη και με τέτοιας ποιότητας ηχεία, τουλάχιστον τα ενισχυτικά (Pass Labs), δεν θα τα πεις και ... λίγα! :a0210:

Ως κάτοχος ATC, εκφράζω τη διαφωνία μου στο το ότι είναι κουραστικά. Είναι με διαφορά τα λιγότερο κουραστικά ηχεία που είχα ως τώρα.

Φιλε μου αλοιμονο! δεν ενοουσα κουραστικο!! απλα ελεγα οτι αν εχεις κακες ηχογραφησεις τοτε ακουγονται οντως χαλια.. αυτο ενοω,,εκει θες λιγο θαμπωμα στον ηχο για να γλυκανει το πραμα..

Απάντηση: Re: Hi-End Ηχεία value for money έως 8.000 ευρώ

και εγω ετσι νομιζω οτι δεν υπαρχουν Ελλαδα τα Amea...

μην ανησυχεις εαν πας να ακουσεις τα Hyperion θα ακουσεις και τα Tidal (ο ιδιος αντιπροσωπος ειναι) και θα καταλαβεις...

δε θα εβαζα σπιτι μου ενα ηχειο με το ονομα αμεα...φτου φτου φτου

Φιλε μου αλοιμονο! δεν ενοουσα κουραστικο!! απλα ελεγα οτι αν εχεις κακες ηχογραφησεις τοτε ακουγονται οντως χαλια.. αυτο ενοω,,εκει θες λιγο θαμπωμα στον ηχο για να γλυκανει το πραμα..
μα αυτο ειναι το ζητουμενο.
ενα ηχειο που δινει οση περισσοτερη αληθεια.

τωρα για να αναψω φωτιες...
νομιζω Γιωργο τηλεφωνικα μου ειχες πει οτι σου αρεσουν τα Revel...
ποιος κορυφαιος Mastering μηχανικος αλλαξε τα Lipinski με τα μικρα (και ποιο οικονομικα της σερας) Revel Gem 2???
φυσικα ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ θελουν sub....

4104_Revel_Gem2.gif

Νομίζω ότι στον κατάλογο παγκοσμίως των Audiophile περιλαμβάνεται η B&W(μπροστά στις εξελίξεις, τεχνολογία, έρευνα ), για την δική σου κατηγορία τα 803D,ακουσέ τα.
Επειδή και αυτό το ηχείο αυτό (Hyperion 968) προτάθηκε ένθερμα από φίλους συμφορουμίτες, συμπεριλαμβάνεται ομοίως στη λίστα:

1. Lipinski L707 A Monitor
2. Verity Rienzi
3. Pioneer S-1EX
4. XTZ 104.9 Divine
5. ATC SCM-50
6. Hyperion 968

Νομίζω ότι στον κατάλογο παγκοσμίως των Audiophile περιλαμβάνεται η B&W(μπροστά στις εξελίξεις, τεχνολογία, έρευνα ), για την δική σου κατηγορία τα 803D,ακουσέ τα.

Δεν αμφισβητώ, όπως και οι περισσότεροι πιστεύω, την ποιότητα της συγκεκριμένης εταιρείας καθώς και την καινοτομία που εφαρμόζει σε πολλά από τα μοντέλα της (ειδικά τη σειρά 800). Άλλωστε η B&W είναι θρύλος.

Προσωπική μου άποψη όμως, είναι ότι η συγκεκριμένη σειρά είναι ελαφρώς υπερτιμημένη από πλευράς κόστους κτήσης σε σχέση με τα ούτως ή άλλως πολλά που δίνει.

Νίκο τα Ultima Studio 2 πάνε ακριβώς στα 12.000 στην εδώ αντιπροσωπεία (πρέπει να υπάρχει και ένα demo 11.000).

Αν ήταν λίγο πιο κοντά στα μέτρα μου, σε σχέση με το budget, δεν το συζητώ ότι θα ήταν ανάμεσα στις πρώτες επιλογές.:bigcry:

Φίλε gmara γιατί τα 802 diamond τα θεωρείς υπερτιμημένα ενώ τα revel studio 2, στην ίδια περίπου τιμή, όχι;

ποιος κορυφαιος Mastering μηχανικος αλλαξε τα Lipinski με τα μικρα (και ποιο οικονομικα της σερας) Revel Gem 2???
φυσικα ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ θελουν sub....

To μικρό του είναι Bob;:BDGBGDB55:

• Like
Reactions: loudobic
αν έχω διαβάσει καλά το τίτλο του thread η συζήτηση αφορά best speaker value for money μέχρι 8000

του το έχω πει και στα ίσια του πετροπουλου

βάλε τον ερμη 20000 να αρχίσει να πουλάει σαν ζεστό ψωμί

η πραγματική τιμή από ότι είδα στα online μαγαζιά είναι κάτω από 5000
AudioSpectrum_%CE%97%CE%95RMES.jpg

Με ολο τον σεβασμο, νομιζω οτι το παραπανω εμπιπτει στην κατηγορια του μυθου.
Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολα ηχεια πια (803d, 802d), απλα εχω την αισθηση πως λιγοι ασχολουνται πολυ σοβαρα με το θεμα των ενισχυτων τους...

Φίλε gmara γιατί τα 802 diamond τα θεωρείς υπερτιμημένα ενώ τα revel studio 2, στην ίδια περίπου τιμή, όχι;

Τιμή καταλόγου η αντιπροσωπεία έχει τα 802D 14.000 ευρώ. Μετρητοίς μπορείς να τα πάρεις 12.900. Για τα Revel τα νούμερα πρέπει να είναι 12.000 και 11.000 αντίστοιχα (υπόθεση γιατί δεν έχω μιλήσει με τον αντιπρόσωπο).

Όπως θα είδες φίλε Μάριε σε αμέσως προηγούμενο post μου, αναφέρω και για τα Revel ότι στα νούμερα αυτά είναι τσιμπημένα. Με βάση την τιμή καταλόγου στην Αμερική και με την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου στο 1.44 σήμερα, θα μπορούσαν να πωλούνται market price στην Ελλάδα, και λόγω μνημονίου, κάτω από 10.000 ευρώ.

Αυτή η τιμή θα έβαζε πολλούς σε πειρασμό πιστεύω.:BDGBGDB55:

Με ολο τον σεβασμο, νομιζω οτι το παραπανω εμπιπτει στην κατηγορια του μυθου.
Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολα ηχεια πια (803d, 802d), απλα εχω την αισθηση πως λιγοι ασχολουνται πολυ σοβαρα με το θεμα των ενισχυτων τους...

...το λεω γιατι εχω ζωντανη εμπειρια ανθρωπου ο οποιος αλλαξε 4 φορες ενισχυτικα και πραγματικα επαιξαν με εναν τελικο Krell. Ο ιδιοκτητης τους απλα μονολογουσε οτι μεχρι εκεινη τη στιγμη δεν ειχαν παιξει ετσι.. Δυσκολα ηχεια δεν ειναι, απλα θελουν πολυ σοβαρη ενισχυση για να τα ακουσεις στα καλυτερα τους και στο τι μπορουν να κανουν. Ναι εχεις δικιο, οι περισσοτεροι ιδιοκτητες τους δεν ασχολουνται πολυ με την ενισχυση τους, ισως γιατι ειναι ανυποψιαστοι

Last edited:
αν έχω διαβάσει καλά το τίτλο του thread η συζήτηση αφορά best speaker value for money μέχρι 8000

+1000
Θα επρεπε οποσδηπτε να ναι στα προς ακροαση ηχεια .. Νομιζω οτι πραγματικα το αξιζουν.

Καλά μην υπερβάλουμε βρε Αντώνη!...Ποιά ηχεία των 20000 ποιανού κατασκευαστή πωλούνται σαν ζεστό ψωμί?

Τέλος πάντων ο Ερμής είναι αξιοπρεπέστατος για το κόστος απόκτησης του
και ίσως η αποδοσή του να φτάνει και να ξεπερνά άλλα ηχεία λίγο υψηλότερης
τιμής, αλλά μέχρι εκεί..

Υ.Γ:Με τον Ερμή v2 συζήσαμε για τρία χρόνια, μαζί!