HIFIMAN HE-400 Planar Headphone

+1 ακομη

Τα sennheiser hd600 και hd650 ειναι απο τις καλυτερες επιλογες ακομη και μετα απο τοσα χρονια που κυκλοφορουν.
Προκειται για ακουστικα που παιζουν καλα μουσικη αρκει να τα συνδυασει καποιος με καλη πηγη και ενισχυση.

Επισης κατι που παρατηρω εδω στο φορουμ,ειναι οτι υπαρχει μια προτιμηση προς τα ακριβοτερα 650,πιθανως γιατι υπαρχει το σκεπτικο οτι ειναι καλυτερα απο τα 600.Χωρις να μπορω να εκφερω καν αποψη για το πιο προτιμω απο τα δυο τελικα,γιατι εχω ακουσει τα 650 λιγες φορες και για λιγο,πρεπει να επισημανω οτι υπαρχουν παρα πολλοι που προτιμουν τα 600.Τελευταια φορα που ειδα κατι τετοιο ηταν και ο Tyll απο το innerfidelity,σε καποιο ποστ του σε μια ερωτηση ειπε οτι προτιμα τα 600.
Αρα,πριν βιαστει καποιος να τα απορριψει,ας εχει στο μυαλο του αυτο,οπως και το οτι ειναι φθηνοτερα.

Last edited:
Δεν είπα πουθενά ότι απορρίπτω τα 650. Ούτε ότι ξαφνικά έπαψαν να είναι τα σπουδαία ακουστικά που πάντα ήταν. Όπως και τα HD600. Τα έχω από τότε που κυκλοφόρησαν. Τα ξέρω πολύ καλά. Τα έχω ακούσει πολύ. Δεν λέω πως υποθέτω ότι ακούγονται. Είπα τι ακούω. Και επαναλαμβάνω ότι τα HIFIMAN ΗΕ-400 ακούγονται πολύ καλύτερα από τα 650 με το δικό μου configuration. Με υπολογιστή και με FiiO E17. Και ήμουν αρκετά φειδωλός στις εκφράσεις που χρησιμοποίησα. Αν θέλετε να μιλήσω ψυχρά θα σας πω ότι τα αγαπημένα μου 650 δυστυχώς είναι πίσω και καταϊδρωμένα σε σχέση με τα HIFIMAN -400. Δεν ξέρω πως ακούγονται τα 650 με καλύτερο ενισχυτή. Σίγουρα θα ακούγονται καλύτερα. Υπάρχουν φίλοι εδώ που έχουν τα 650 και πολύ καλούς ενισχυτές και μπορούν να μας φωτίσουν περισσότερο. Αλλά σε αυτή τη περίπτωση φαντάζομαι ότι και τα HIFIMAN ΗΕ-400 θα ωφεληθούν πολύ από την καλύτερη ενίσχυση οπότε μάλλον μιλάμε για καλύτερα ακουστικά. Τώρα όσον αφορά τυχόν σύγκριση μεταξύ HD-650 και Denon 7000 καλύτερα να μη το επιχειρήσουμε καν γιατί δε παλεύεται με τίποτα.

Παντως ειναι ευχαριστο που τα denon και τα Hifi man που εχεις σε ικανοποιουν τοσο.
Ισως τα senn να ηθελαν λιγη καλυτερη υποστηριξη για να παιξουν σωστοτερα,ποιος ξερει.
Μπορει τα denon και τα hi fi man να ειναι και λιγο πιο ζωηρα,σε συγκριση με τα πιο κρατημενα sennheiser.(αν και νομιζω οτι αν οδηγηθουν σωστα δεν ειναι ουτε βαρετα,ουτε πολυ Laidback ουτε πολυ ευγενικα.απλα ειναι συχνοτικα ισορροπημενα)

Παντως με τοσους φανς που εχουν τα 650 θα παω να τα ξανακουσω με τον ενισχυτη μου παρεα...αλλα η αληθεια ειναι πως την πρωτη φορα που τα ακουσα δεν μου ακαναν "κλικ" λογο των χαμηλων .... ή τουλαχιστον των χαμηλων που ηθελα εγω να ακουσω.

ο headfoniας λέει πως τα 650 ανταποκρίνονται σε πολύ καλό βαθμό οσο βελτιώνονται η ενυσχιση και η πηγη... (upscaling) και μπορουν να αναδείξουν συνοδά πολύ ακριβοτερα απο αυτά...

ο headfoniας λέει πως τα 650 ανταποκρίνονται σε πολύ καλό βαθμό οσο βελτιώνονται η ενυσχιση και η πηγη... (upscaling) και μπορουν να αναδείξουν συνοδά πολύ ακριβοτερα απο αυτά...

είχα για πολύ καιρό τα 650 και έχω για ακόμα περισσότερο τα 600. Θα συμφωνήσω, ειδικά για την πηγή.

Ναι φίλε rebirthsp συμφωνώ να ξαναακούσεις τα 650. Και θα ακούσεις τα θαυμάσια αυτά ακουστικά που είναι μοναδικά για αυτό που προσφέρουν. Δεν πρόκειται όμως να ακούσεις τα χαμηλά που θέλεις .... Όσο και να το εύχεσαι δε γίνεται... Απλά δεν είναι εκεί... Και μετά όταν σου τελειώσει αυτή η φάση μάζεψε λεφτά και πάρε τα HIFIMAN HE-400 και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε αν έχω άδικο.

Ισως τα senn να ηθελαν λιγη καλυτερη υποστηριξη για να παιξουν σωστοτερα,ποιος ξερει.
Μπορει τα denon και τα hi fi man να ειναι και λιγο πιο ζωηρα,σε συγκριση με τα πιο κρατημενα sennheiser
1. Μπορεί να ήθελαν καλύτερη υποστήριξη και εννοείς ενισχυτή. Δε διαφωνώ. Αλλά δε δίνω με τίποτα τα χρήματα που θέλουν τα 650 για να ακουστούν όπως ακούγονται τα HIFIMAN από τη μάνα τους. Για να ακουστούν τα 650 σαν τα DENON δεν υπάρχει περίπτωση με τίποτα όμως.
2.Δεν είναι πιό ζωηρά. Είναι καλύτερα.
3.Ακόμα έχω και θα έχω τα 650 και δε τα πουλάω γιατί μου αρέσουν ακόμα πολύ. Είναι μοναδικά για αυτό που είναι αλλά αυτό είναι.

Αγαπητοι τα ειχα ολα με πολυ καλα ενισχυτικα πηγες καλωδιωσεις κλπ. Σειρα προτιμησης: Νο 5 τα 650, No 4 τα denon, No 3 τα hifiman 400, No 2 hifiman 500, No 1 Audeze LCD2 rev2. Φιλε panoso με ποιοτικοτερο setup και με τα velour pads τα 400 θα ξεπερασουν τα denon σε οτι αφορα τον ηχο τουλαχιστον. Τα 650 συμφωνω οτι μενουν πισω σε καθε περιπτωση.

Και για να γινω πιο σαφης. Τα denon ειναι εντυπωσιακα ακουστικα ακομα και οταν παιζουν απο walkman. Η ποιοτικοτερη ενισχυση τα βοηθα αλλα δεν τα μεταμορφωνει. Εχουν ζωντανο ηχο εξαιρετικο αλλα εμφατικο χαμηλο, πολυ καλη αναλυση και πριμα και στερεοφωνικη σκηνη εκπληξη για ακουστικα κλειστου τυπου. Τα 650 με ποιοτικα συνοδα δειχνουν τις δυνατοτητες τους αλλα το πεπλο παραμενει και το χαμηλο δεν συγκρινεται με τα denon. Τα 400 συνδυαζουν τα πλεονεκτηματα των δυο και επιπλεον ως μαγνητοστατικα φερνουν πιο κοντα την αισθηση του live που ειναι και το ζητουμενο με πιο αληθοφανεις χροιες και ισορροπια τονικη σε ολο το συχνοτικο φασμα. Μια κλαση (ισως και περισσοτερο) απο τα αναφερομενα ειναι τα hifiman HE 500 και τα AUDEZE LCD2 τα οποια θεωρω εξαιρετικα με απολυτα πλεον κριτηρια.

Παρέλαβα τα velour pads για τα HIFIMAN 400 και τα έβαλα στα ακουστικά αλλά το ηχητικό αποτέλεσμα μάλλον με απογοήτευσε. Τα ακουστικά σαν αίσθηση όταν τα φοράς έγιναν πιό ξεκούραστα, τα πρίμα σαν να τονίστηκαν και να καθάρισαν αλλά αυτό έγινε σε βάρος των μεσαίων και κυρίως των χαμηλών, σαν να έχασαν τα μπάσα τη γλυκιά στρογυλλάδα τους και έβαλα πάλι τα δερμάτινα. Είμαι μειοψηφία και το ξέρω αλλά τώρα ακούω George Benson από mp3 320 kb και πράγματι τα ακουστικά είναι πολύ καλά.

Παρέλαβα τα velour pads για τα HIFIMAN 400 και τα έβαλα στα ακουστικά αλλά το ηχητικό αποτέλεσμα μάλλον με απογοήτευσε. Τα ακουστικά σαν αίσθηση όταν τα φοράς έγιναν πιό ξεκούραστα, τα πρίμα σαν να τονίστηκαν και να καθάρισαν αλλά αυτό έγινε σε βάρος των μεσαίων και κυρίως των χαμηλών, σαν να έχασαν τα μπάσα τη γλυκιά στρογυλλάδα τους και έβαλα πάλι τα δερμάτινα. Είμαι μειοψηφία και το ξέρω αλλά τώρα ακούω George Benson από mp3 320 kb και πράγματι τα ακουστικά είναι πολύ καλά.

Τώρα κατάλαβα γιατί οι διθυραμβικές απόψεις για τα denon...

Ξανάκουσε τα... βιάστηκες να βγάλεις συμπέρασμα... νομίζω...

@ bluthner δηλαδή?

Έχω και γω τα δερμάτινα και τα βελούδινα pads, το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι τα βελούδινα είναι πολύ πολύ πιο άνετα από τα δερμάτινα.
Αν και δεν τα έχω συγκρίνει με μουσική (περιμένω ακόμα να έρθει ο ενισχυτής), μου φαίνεται πολύ περίεργο να υπάρχει διαφορά στον ήχο μεταξύ δερμάτινων -βελούδινων pads.
Θα μπορούσα να δεχτώ ότι υπάρχει μια διαφορά στις ψηλές συχνότητες λόγω διαφορετικού υλικού...αν και η διαφορά θα ταν τόσο μικρή που δεν ξέρω αν μπορούμε να την εκλάβουμε.
Αλλά διαφορά στις χαμηλές και μεσαίες συχνότητες δεν πιστεύω ότι υπάρχει...δες τη δεύτερη εικόνα, οι χαμηλές συχνότητες απλώνονται στο χώρο...δεν θα έπρεπε να επηρεάζονται από το υλικό των pads. Άσε που για παράδειγμα από 20 έως 100 Hz έχεις κύμα 3,4 - 17 μέτρων, από μπετό να ήταν τα pads ούτε που θα το γαργαλούσανε το κύμα :)

Σου προτείνω να ξαναδοκιμάσεις τα βελούδινα όχι για κανέναν άλλο λόγο απλά επειδή είναι πιο άνετα...

@ chris Μπορεί αν και δε νομίζω. Γούστα είναι αυτά... Θα τα βάλω όμως πάλι το σαββατοκύριακο για πιο εκτεταμένη ακρόαση.
@bluthner Είμαι basshead το έχω δηλώσει -bye-
@anima :grinning-smiley-043 στη θεωρία αλλά εγώ άκουσα διαφορά. Όχι βέβαια σαν να είναι άλλο ακουστικό αλλά έχασαν λίγο γλύκα και άρπαξαν λεπτομέρεια, κάτι που εκείνη τη μέρα με χάλασε και γι αυτό την επόμενη τα άλλαξα.

Last edited:
Τα pads κάνουν μεγάλες διαφορές... τα ακουστικά είναι σαν να έχεις ένα τεράστιο ηχείο μέσα σε ένα δωμάτιο... φαντάσου, αν βάλεις διάφορα υλικά στους τοίχους αυξάνονται/μειώνονται οι ανακλάσεις/αποροφήσεις και η ακουστική αλλάζει...

Εκεί βασίζεται και ο σχεδιασμός των cup, υλικών damping και τα σχήματα της μπάφλας μπροστά από τους οδηγούς...

Κατά μια έννοια το ακουστικό είναι και εύκολο και πολύ δύσκολο να ρυθμιστεί... εύκολο να ρυθμιστεί χονδρικά... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολο να ρυθμιστεί με ακρίβεια... αυτός είναι ο λόγος που πληρώνεις πολλά για τα πολύ καλά ακουστικά... τα υλικά είναι μικρό μέρος του κόστους... αποσβένονται οι προσπάθειες και η τεχνογνωσία με τις υψηλές τιμές...

Παραδείγματα... Sennheiser HD800... γιατί δεν έκανε το Anaxilus mod, η ίδια η Sennheiser?, ενώ το κοαυστικό με αυτήν μετράει καλύτερα? ... είναι δυνατός τα Fostex T50rp να γίνονται τόσο καλά με λίγη πλαστελίνη, βαβμβάκι και βελούδινα pads?... όταν κανείς αντιλαμβάνεται αυτά τα πράγματα καταλαβαίνει τα δύο άκρα...

Τα σφουγγαράκια τα δικά μου έφτασαν... αλλά δεν μπορώ να τα δοκιμάσω τώρα... το βράδυ θα πω εντυπώσεις...

Χθες βραδυ λοιπόν ξαναέβαλα τα pleather pads στα HIFIMAN (HE 500) για να επιβεβαιώσω / καταρρίψω τις διαφορές που άκουγα (νόμιζα?) σε σχέση με τα velour pads. Ε λοιπόν οι διαφορές παραμένουν στο ακέραιο. Με τα δερμάτινα: πιό στρογγυλό χαμηλό και μια ιδέα μεγαλύτερης παρουσίας, πιό μαζεμένα πρίμα, αισθητό μάζεμα της στερεοφωνικής σκηνής και του αέρα ανάμεσα στα όργανα με ελαφρά αλλοίωση στις χροιές. Με τα δερμάτινα επίσης υπάρχει μιά αίσθηση κουτίλας γεγονός που προσομοιάζει περισσότερο σε ακουστικά κλειστού τύπου (φέρνουν προς denon μεριά λοιπόν...). Συμπερασματικά: Για κλασσική μουσική και jazz τα velour pads είναι μονόδρομος, για τα λοιπά είδη είναι θέμα προσωπικού γούστου.

Τη ξέρω καλά την κουτίλα. Τα Denon δεν έχουν κουτίλα. Ta κλειστά Beyerdynamic έχουν κουτίλα. Τα Sennheiser 250 Linear είχαν κουτίλα. Τα Denon δεν θεωρούνται απόλυτα κλειστά και ενώ κάποιοι παραπονιούνται γι αυτό, εμένα μου αρέσει γιατί δεν υπάρχει κουτίλα.

Από τις δικές μου εμπειρίες με άλλα ακουστικά/pads θα συμφωνήσω απόλυτα με τον bluthner...

Συμπερασματικά: Για κλασσική μουσική και jazz τα velour pads είναι μονόδρομος, για τα λοιπά είδη είναι θέμα προσωπικού γούστου.

Σέβομαι και εκτιμώ την άποψή σου αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και για το πως θα ακούσω τη μουσική που μου αρέσει είναι ΟΛΑ θέμα προσωπικού γούστου. Φιλικά πάντα.