@ Σταύρο, όταν αξιωθώ και το βάλω σε κουτάκι πρέπει οπωσδήποτε να το ακούσεις, είναι σαν να έφυγε μια ενοχλητική θολούρα
@ Σωκράτη, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα στα ενεργά φίλτρα, έχεις και εσύ κάποιο notch filter και που το χρησιμοποιείς?
@ Σπύρο, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά υπερβάλλεις... :ernaehrung004:
Μπορώ να πω ότι ήμουν αρκετά επιφυλακτικός με αυτά τα φίλτρα, είμαι από τους πρώτους που είχα επικοινωνήσει με τον Frans πριν μερικά χρόνια, σχετικά με τα τότε νεαποκτηθέντα Sennheiser HD800.
Με είχαν τρελάνει από την σκληράδα και μεταλλικίλα... επειδή τότε είχα φτιάξει τα φίλτρα για τα Superlux, και είπα μήπως θα μπορούσε να με βοηθήσει, εκείνος τελικά σχεδίασε ένα με τρεις θέσεις ένα για bypass και τα άλλα δύο με τέρμα εξομάλυνση και μέτρια εξομάλυνση.
Τότε δεν το έφτιαξα διότι θεωρούσα ότι λόγω της παρεμβολής του ανάμεσα στο dac και τον ενισχυτή θα προκαλούσε εν δυνάμει μείωση της ηχητικής ποιότητας.
Από τότε έχει περάσει πολύ νερό στο αυλάκι και έχει φτιάξει φίλτρα για πολλά ακουστικά.
Τώρα που τελικά το έφτιαξα και το τεστάρω ταυτόχρονα που γράφω αυτές τις γραμμές, θεωρώ ότι έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου.
Φυσικά δεν είναι φτηνό, αν το φτιάξει κανείς μόνος του θα του βγει περίπου κάνα 60-70 ευρώ τα υλικά συν η τροφοδοσία όποια διαλέξετε (μπαταρία 9v, πακάκι ή σταθεροποιημένη) αν είναι σταθεροποιημένη lm317/337 με μετασχηματιστή και κουτιά/ rca/ διακόπτες/ βύσματα καλώδια κλπ θα πάει στο κατοστάρικο οπότε χοντρά χοντρά για μια σένια κατασκευή με σταθεροποιημένο τροφοδοτικό κοιτάζετε από 150-160 και πάνω.
Αρκετό το κόστος, αλλά κάνει δουλειά.
Επίσης λόγω απόκρισης συχνοτήτων τα δύο ακουστικά που έχουν (απότι λέει ο Frans) την καλύτερη συμπεριφορά η οποία αγγίζει την τελειότητα (Flat απόκριση και περιορίζεται μόνο από τον τύπο του ηχείου του ακουστικού δλδ έκταση στα άκρα) είναι τα HifiMan HE-500(HE-6) και τα Audeze LCD2.
Συνεχίζω ακρόαση με Christina Pluhar/L'Appregiata