HiFiMAN HE-500 planar magnetic headphones

Νομίζω ότι ο τίτλος του μέντορα δικαιωματικά του αξίζει σε πολλά πράγματα σχετικά με το audio!

No kidding Χρήστο!

Μπράβο ξανά για τον "ταπεινωτή" συχνοτήτων... :)

Σας ευχαριστώ θερμά..., εγώ απλά ότι δοκιμάζω ή ακούω το μοιράζομαι μαζί σας. Τα εύσημα εδώ πηγαίνουν στον σχεδιαστή του φίλτρου που είχε την έμπνευση και την γνώση να το εφαρμόσει. -bye-

το φίλτρο επενεργεί σε μία συχνότητα?
πως επιλέγεται?

το φίλτρο επενεργεί σε μία συχνότητα?
πως επιλέγεται?

Δημήτρη, στο ποστ #165 υπάρχουν δύο λινκ, εκεί περιέχονται όλες οι λεπτομέρειες για το θεωρητικό υπόβαθρο, σε ποια είδη των ακουστικών αναφέρεται, και την κατασκευή του.

Βασικά στην καμπύλη απόκρισης συχνοτήτων μπορεί το φίλτρο να επέμβει σε μια καθορισμένη περιοχή συχνοτήτων.

Αν το ακουστικό έχει μόνο ένα σχετικό "ελάττωμα" τότε επεμβαίνει μόνο εκεί, αν έχει παραπάνω από ένα ελάττωμα η καμπύλη περιορίζεσαι μόνο στο πιο ενοχλητικό σημείο.

Έχει πολλά ακουστικά που μπορεί να κατασκευαστεί, η πλακέτα είναι κοινή και αλλάζουν οι τελεστικοί και τα υπόλοιπα εξαρτήματα ανάλογα με ποιο εύρος συχνοτήτων θέλουμε να ελαττώσουμε ή να αυξήσουμε

είναι αυτό που ονομάζει kameleon?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το βρήκα...

Μερικές φωτογραφίες από τα μαξιλαράκια.

Εδώ βλέπουμε τα Fostex T50rp με τα Brainwavz Velour Memory foam
http://www.mp4nation.net/brainwavz-...table-for-large-over-the-ear-headphones-black

Τα HifiMan HE-500 με τα Brainwavz Angled Velour Memory foam
http://www.mp4nation.net/brainwavz-...ur-suitable-for-large-over-the-ear-headphones

Και από κάτω πρώτα τα εργοστασιακά pleather της HiFiMan, και αμέσως πιο κάτω τα Brainwavz Pleather Memory Foam http://www.mp4nation.net/brainwavz-...uitable-for-large-over-the-ear-headphones-1pc

Απόψεις των "γωνιωδών" angled pads επάνω στα HiFiMan

Άποψη του "απλού" velour memory foam επάνω στα Fostex

Μαξιλάρι στέκας (το ψάχνετε σαν headband cushion) http://www.ebay.com/itm/Black-Headb...462?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1ea04ca916 βοηθά στο να κατανέμεται το βάρος των ακουστικών καλύτερα και πιο αναπαυτικά στο κεφάλι, και τα κάνει να γλιστρούν λιγότερο.

Τα μαξιλαράκια βοηθούν όχι μόνο στην άνεση αλλά και στην βελτίωση των ηχητικών χαρακτηριστικών.

Τα velour (βελούδινα) φυσικά πιο άνετα και δεν ιδρώνουν τα αυτιά, αλλά στα συγκεκριμένα ακουστικά ανοίγουν λίγο το soundstage και δίνουν περισσότερη λεπτομέρεια ψηλά, τα γωνιώδη έχουν ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Φυσικά τα μπάσα ελαφρώς μειώνονται.

Τα ίδια χαρακτηριστικά έχουν τα μαξιλάρια επάνω στα Fostex. Παρά το γεγονός ότι ο καλύτερος συνδυασμός επάνω σε αυτά τα ακουστικά ήταν τα Δερμάτινα Mr Speakers δεν τα άντεξα λόγω ιδρώτα αλλά και ότι δεν χώραγαν καλά μέσα τα αυτιά μου.

Μειώνονται με τα velour?
Δε μου λες τα μαξιλάρια στα 500 ειναι μπαγιονετ ή οπως στα akg?

Σε τρώει να τα πάρεις βλέπω Δημήτρη (τα 500) και καταστρώνεις σχέδια... :)

Το βάλε βγάλε των pads στα Hifiman είναι λιγάκι μπελάς.

Μειώνονται με τα velour?
Δε μου λες τα μαξιλάρια στα 500 ειναι μπαγιονετ ή οπως στα akg?

Δημήτρη μειώνονται αν αυξάνει ο όγκος αέρα μέσα στο μαξιλάρι.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα brainwavz έχουν μεγαλύτερη τρύπα/χώρο οπότε συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, αλλά είναι και πιο αναπαυτικά, και αυξάνει η στερεοφωνική εικόνα και ο αέρας.

Δυστυχώς τα HiFiMan αυτής της σειράς έχουν τον χειρότερο τρόπο που έχω συναντήσει να συνδέονται τα μαξιλαράκια στο ακουστικό, έχουν έναν δακτύλιο με 4 εγκοπές που "γαντζώνει" σε αντίστοιχο δακτύλιο που είναι βιδωμένος στα ακουστικά.

Πολλές φορές σπάνε οι εγκοπές αλλά σπάνε και οι δακτύλιοι, άσε που για να μπει ο δακτύλιος στα brainwavz χρειάζεται να μειωθεί η διάμετρος του, με αφαίρεση περίπου 2-3 χιλιοστών περιμετρικά, που τους κάνει ακόμα πιο εύθραυστους...

Το κόλπο με τους δακτύλιους είναι να μην τους τσακίζεις ποτέ υπερβολικά, ακόμα και όταν τους φοράς στο ακουστικό...

BTW, μόνο δακτύλιους που βρίσκουμε?
:)

Το υποψιάστηκα αυτό με τις εγκοπές. .. Τελικά ποια ειναι η χρυση τομη για ογκο αέρα εντος χωρου που περικλείεται απο τα μαξιλάρια?
Η δεν είναι μόνο θέμα ογκου αλλα και υλικού?

Και τα 2. Αλλά τα Hifiman έχουν έναν ιδιαίτερα γεμάτο ήχο και η επιλογή τελικά των pads καταλήγει να είναι ιδιαίτερα υποκειμενική...

Πολλοί στο head fi επιλέγουν την αφαίρεση του μαλλιού στο πίσω μέρος των ακουστικών αλλά και τα βελουτέ - ρηχά pads τα οποία προσδίδουν...... μεγαλύτερο εύρος στη στερεοφωνική εικόνα. Αυτό σε μένα "αδειάζει" κάπως τον ήχο κάτι που δεν το αντέχω...

Το κόλπο με τους δακτύλιους είναι να μην τους τσακίζεις ποτέ υπερβολικά, ακόμα και όταν τους φοράς στο ακουστικό...

BTW, μόνο δακτύλιους που βρίσκουμε?
:)

Δεν ξέρω αν στείλουμε μειλ στην HiFiMan ίσως στείλουν μερικά δεν ξέρω...

Από το μπέι αυτά βρήκα τα πιο φτηνά για να παίρνουμε τους δακτύλιους http://www.ebay.com/itm/25162691574...49&var=550529105417&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

Το υποψιάστηκα αυτό με τις εγκοπές. .. Τελικά ποια ειναι η χρυση τομη για ογκο αέρα εντος χωρου που περικλείεται απο τα μαξιλάρια?
Η δεν είναι μόνο θέμα ογκου αλλα και υλικού?

Είναι και θέμα όγκου και υλικού.

Το βελούδο συνήθως "μαλακώνει" τον ήχο ενώ το δέρμα/δερματίνη το ν κάνει πιο λαμπερό.

Χρυσή τομή δεν υπάρχει, βασικά κοιτάς να βρεις μια ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ άνεσης και του χαρακτηριστικού που προσδίδει το μαξιλάρι.

Άλλες πατέντες είναι η χρήση "αποστάτη" (δακτύλιος κάποιου πάχους από αφρολέξ/χαρτοπετσέτα κλπ ώστε να φουσκώνει και να απομακρύνεται το μαξιλάρι από το ακουστικό) ανάμεσα στο μαξιλάρι και στο ακουστικό.

Και η χρήση αυτού του λεγόμενου kitchen drawer liner, δηλαδή του αντιoλισθητικού που χρησιμοποιείται στα συρτάρια κουζίνας, υπάρχουν πολλοί τύποι, και εγώ έχω πάρει από το Jumbo.
get-a-grip-rubberized-nonskid-shelf-liner-roll.jpg

Το κόβεις και το βάζεις ανάμεσα στο ηχείο του ακουστικού και στο μαξιλάρι, κάνει καλή δουλειά να μειώσει αντανακλάσεις, λαμπρότητα συριστικά κλπ...

Πάντως, εάν σπάσουν οι εγκοπές, όπως αναφέρει παραπάνω ο Χρήστος, μπορείς να κολλήσεις τα παντς στο ακουστικό με blu-tac ...το κάνουν πολλοί, ακόμη και αν οι εγκοπές είναι μια χαρά, και ισχυρίζονται ότι ακούν σφικτόκτερο μπάσο ... κάποια μέρα που δεν θα βαριέμαι, θα το δοκιμάσω και γω ...

Άσχετα από τα παραπάνω ... ουδέποτε ήμουν καλωδιάκιας, ούτε στο σύστημα μου, ούτε και τα τελευταία 5-6 χρόνια που είμαι ακουστικάκιας στα ακουστικά μου ... δεν μου άρεσε να χώνω και χρήματα σε αυτά, καθώς στα αυτιά μου πάντα οι διαφορές ήταν οριακές, με οτιδήποτε είδος καλωδίων ... και πάντοτε ήσσονος σημασίας σε σ´χεση πχ. με διαφορές που προκύπτουν από μια σωστή τοποθέτηση των ηχείων στον χώρο, κλπ. κλπ. ....άσε που βαριέμαι και τα συγκριτικά τεστς και την δουλεία τους όταν πρόκειται για χαζο-καλώδια ... από την άλλη, τα ΗΕ500 τα έχω αγαπήσει και σίγουρα το ασημένιου χρώματος καλώδιο που τα συνοδεύει είναι για μπάτσες, καθώς μικροφωνίζει στην επαφή με τα ρούχα, δείχνει αλλά και είναι ευπαθές, το έχουν θάψει όλοι στα διεθνή φόρα, κλπ. Υπάρχουν αυτή την στιγμή δυό αγγελίες στο head-fi από ένα τύπο που πούλησε τα 500ρια του για δυό σετ καλώδια που του έμειναν, τα toxic cables silver widow & silver virus ...αυτά τα φτιάχνει ένας τύπος στην Βρεττανία, εν ονόματι Φρανκ, [έχει κανονικά και ιστοσελίδα αλλά και δικά του νήματα στο head-fi] και όλοι ορκίζονται, σχίζουν τα ιμάτια τους, πίνουν νερό στο όνομα του, στην ποιότητα κατασκευής και στην ηχητική υπεροχή των καλωδίων του, κλπ. κλπ. Βέβαια είναι ακριβά, ακόμη και μεταχειρισμένα στην αγγελία, πάνε λίγο πάνω από 200 ευρώ [και γω ουδέποτε πλήρωσα για καλώδια περισσότερο από το 10% της αξίας των μηχανημάτων) .... όπως όμως καταλάβατε με τρώει ο ...''τσέπης'' μου και θέλω ένα νηφάλιο παιδί να με σταματήσει ...

Κάτι πρέπει να γίνει με σενα....
Η μετάλλαξη ειναι ανησυχητική. ..

Είχα την εντύπωση πάντα ότι ο Σπύρος είναι "μουσικάκιας" αλλά πως μου το γύρισε σε μηχανάκιας - ακουστικάριος, βινυλιοκαραβάνας...:chinscratch:

Μάλλον έχω χάσει επεισόδια. :flipout:

Οι σχεδιάσεις της toxic είναι κορυφή και ο τύπος έχει χτίσει το όνομά του πάνω στη συνέπεια και στη σοβαρότητα των κατασκευών του. Ανεπιφύλακτα...

Πάντως, εάν σπάσουν οι εγκοπές, όπως αναφέρει παραπάνω ο Χρήστος, μπορείς να κολλήσεις τα παντς στο ακουστικό με blu-tac ...το κάνουν πολλοί, ακόμη και αν οι εγκοπές είναι μια χαρά, και ισχυρίζονται ότι ακούν σφικτόκτερο μπάσο ... κάποια μέρα που δεν θα βαριέμαι, θα το δοκιμάσω και γω ...

Άσχετα από τα παραπάνω ... ουδέποτε ήμουν καλωδιάκιας, ούτε στο σύστημα μου, ούτε και τα τελευταία 5-6 χρόνια που είμαι ακουστικάκιας στα ακουστικά μου ... δεν μου άρεσε να χώνω και χρήματα σε αυτά, καθώς στα αυτιά μου πάντα οι διαφορές ήταν οριακές, με οτιδήποτε είδος καλωδίων ... και πάντοτε ήσσονος σημασίας σε σ´χεση πχ. με διαφορές που προκύπτουν από μια σωστή τοποθέτηση των ηχείων στον χώρο, κλπ. κλπ. ....άσε που βαριέμαι και τα συγκριτικά τεστς και την δουλεία τους όταν πρόκειται για χαζο-καλώδια ... από την άλλη, τα ΗΕ500 τα έχω αγαπήσει και σίγουρα το ασημένιου χρώματος καλώδιο που τα συνοδεύει είναι για μπάτσες, καθώς μικροφωνίζει στην επαφή με τα ρούχα, δείχνει αλλά και είναι ευπαθές, το έχουν θάψει όλοι στα διεθνή φόρα, κλπ. Υπάρχουν αυτή την στιγμή δυό αγγελίες στο head-fi από ένα τύπο που πούλησε τα 500ρια του για δυό σετ καλώδια που του έμειναν, τα toxic cables silver widow & silver virus ...αυτά τα φτιάχνει ένας τύπος στην Βρεττανία, εν ονόματι Φρανκ, [έχει κανονικά και ιστοσελίδα αλλά και δικά του νήματα στο head-fi] και όλοι ορκίζονται, σχίζουν τα ιμάτια τους, πίνουν νερό στο όνομα του, στην ποιότητα κατασκευής και στην ηχητική υπεροχή των καλωδίων του, κλπ. κλπ. Βέβαια είναι ακριβά, ακόμη και μεταχειρισμένα στην αγγελία, πάνε λίγο πάνω από 200 ευρώ [και γω ουδέποτε πλήρωσα για καλώδια περισσότερο από το 10% της αξίας των μηχανημάτων) .... όπως όμως καταλάβατε με τρώει ο ...''τσέπης'' μου και θέλω ένα νηφάλιο παιδί να με σταματήσει ...

Τα Toxic cables τα έχω αναφέρει παλαιότερα στο νήμα με τα HD800, και μάλιστα είχα μπριζωθεί να πάρω τα μικρά μοντέλα... έχω φτιάξει όμως με Mogami και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Απλά σήμερα αν έχω χρόνο θα κάνω την μοντίφα που ήθελα να κάνω από την αρχή: να τα απογυμνώσω από το μπλεντάζ και το κάλυμμα, και να τα πλέξω για να γίνουν ελαφρύτερα και να μειωθεί και η χωρητικότητα.

Κόστος καμιά 20ρια τα βύσματα (balanced 4 pin xlr, και δύο HiFiMan) και 10-15 ευρώ το καλώδιο ανάλογα με το μήκος... τσάμπα πράγμα.

Σπύρο μην δώσεις διακοσάρες...

Χρήστο μου, δεν θέλω να δώσω διακοσάρες, πλην ενώ είμαι εξαιρετικός κηπουρός, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, μικρο-επισκευαστής, χτίστης, μπογιατζής και άλλα (τι να κάνω, η ανάγκη, εδώ που μένω δεν έρχεται μάστορας), δεν το έχω με κολλητήρια, κλπ. ... μια φορά που ασχολήθηκα έκαψα τα χέρια μου ...

Σταύρο, μουσικάκιας είμαι ... απλά με τα 500ρια έχω έρωτα ... τα βινύλια μου τα πούλησα προ ετών ...δεν με νοιάζει το μέσον, με νοιάζει η μουσική ... κάθε βραδάκι βάζω 2 ωρίτσες ακροάσεων με τα 500ρια ...Telemann, Sammartini, Charpentier, Ferrandini, εκεί είμαι αυτόν τον καιρό ... ευτυχώς το καλοκαίρι είναι ακόμη δροσερό και είναι εφικτό να τα φορώ ...

Χρήστο μου, δεν θέλω να δώσω διακοσάρες, πλην ενώ είμαι εξαιρετικός κηπουρός, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, μικρο-επισκευαστής, χτίστης, μπογιατζής και άλλα (τι να κάνω, η ανάγκη, εδώ που μένω δεν έρχεται μάστορας), δεν το έχω με κολλητήρια, κλπ. ... μια φορά που ασχολήθηκα έκαψα τα χέρια μου ...

Σταύρο, μουσικάκιας είμαι ... απλά με τα 500ρια έχω έρωτα ... τα βινύλια μου τα πούλησα προ ετών ...δεν με νοιάζει το μέσον, με νοιάζει η μουσική ... κάθε βραδάκι βάζω 2 ωρίτσες ακροάσεων με τα 500ρια ... ευτυχώς το καλοκαίρι είναι ακόμη δροσερό και είναι εφικτό να τα φορώ ...

Και μεις εδώ δεν είμαστε να βοηθάμε? πάρε βύσματα και καλώδια και έλα να σε φτιάξω... -bye-