High Definition Formats και δημιουργία guide αναπαραγωγή τους

Εγώ την έκανα την αναβάθμιση στο ένα μηχανάκι από p4 στα 2,8 σε core 2 duo 2,66. Πριν δεν μπορούσα να δω mkv 1080p τώρα δε χαμπαριάζει, πολύ μεγάλη διαφορά στα πάντα, όντως πετάνε οι άτιμοι οι core 2 duo (και στο άλλο μηχανάκι που έχω με p4 στα 3,4 έχω πρόβλημα σε hd υλικό).

Αποριών συνέχεια: έχω περάσει ήχο μέσω spdif σε εξωτερική κάρτα ήχου (με το ac3)στο home theater (απόλαυση!) και στις ρυθμίσεις του ac3, sto output levels δε δείχνει κάποια δραστηριότητα στο subwoofer, ενώ το sub δίνει κανονικά τον ήχο. Κάποια λογική εξήγηση?

χαιρετε!! θα μπορουσε καποιοσ να κανει εναν μινι οδηγο για τον km player? βασικα, δεν ξερω πωσ να ρυθμισω σωστα τον ηχο(για mkv αρχεια στα 720π).. απο το λαπτοπ εχω εξοδο spdif και τον στελνω στον 5,1 ενισχυτη μου.. εχει πολλεσ ρυθμισεισ κ δε τα ξερω κ πολυ καλα...σας ευχαριστω ολουσ!!!!

Θα σου προτείνω να εγκαταστήσεις το ac3 (free είναι)και να κάνεις όλες τις ρυθμίσεις του spdif από εκεί. Μετά θα ρυθμίσεις τον kmplayer να παίζει τα ac3 kai dts μέσω του ac3 filter. Δες και εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=7674&page=5 . Eλπίζω να βοήθησα.

(Όλο προβλήματα έχω!)και με mpc και με kmplayer έχω αποσυγχρονισμό σε εικόνα-ήχο (πρώτα ανοίγει το στόμα και μετά ακούγεται ο ήχος). Ήχο δίνω μέσω οπτικής ίνας από εξωτερική κάρτα ήχου(creative) σε ενισχυτή, με χρήση του ac3 filter. Συνήθως ξεκινά μετά από κάποιο διάστημα να συμβαίνει. Κάρτα γραφικών onboard, συνδεμένη με τηλεόραση sony d3000 μέσω vga καλωδίου. Κάποια πρόταση ή ιδέα?

Απάντηση: Re: High Definition Formats και δημιουργία guide αναπαραγωγή τους

(Όλο προβλήματα έχω!)και με mpc και με kmplayer έχω αποσυγχρονισμό σε εικόνα-ήχο (πρώτα ανοίγει το στόμα και μετά ακούγεται ο ήχος). Ήχο δίνω μέσω οπτικής ίνας από εξωτερική κάρτα ήχου(creative) σε ενισχυτή, με χρήση του ac3 filter. Συνήθως ξεκινά μετά από κάποιο διάστημα να συμβαίνει. Κάρτα γραφικών onboard, συνδεμένη με τηλεόραση sony d3000 μέσω vga καλωδίου. Κάποια πρόταση ή ιδέα?

μου φαινεται δεν ειναι θεμα ρυθμισεων αλλα οτι θες δυνατοτερο υπολογιστη δηλ, επεξεργαστη δηλ, DUAL CORE CPU !
δηλ, γενικη αναβαθμιση διοτι τα παλια μηχανηματα δεν μπορουν να δωσουν 100% αυτο που τους ζητας διοτι απαιτει αυτο το υλικο μεγαλη επεξεργαστικη ισχυς απο το πισι σου........

αυτο που σου κανει εσενα το κανει εμενα στα 1080ρ αρχεια με P4 3,2 DDR 1G

Εμένα αυτός ο αποσυγρονισμός εικόνας-ήχου σε 1080p σταμάτησε όταν έβαλα CoreAVC 1.6 σε mpc. Με ffdshow μούκανε τα ίδια. Δοκιμάστε το κι αυτό πριν τα πετάξετε.

Έχεις εγκατεστημένο reclock?

Τι CPU utilization έχεις όταν παίζεις?

Ο ήχος φτιάχνει μετά από λίγο και μετά ξαναχαλάει?

Τι μηχάνημα είπαμε έχεις;

1)Όχι
2)Με mpc:35~45% (coreavc pro), 55~65% (ffdshow)
Με kmplayer ελαφρά ανεβασμένα.
3)Ο ήχος ξεκινάει κανονικά και χαλάει στην πορεία, μετά δεν ξαναφτιάχνει. Μόνο μερικές φορές φτιάχνει αν κάνω exit full screen kai ξανά full screen. Όχι πάντα όμως, κάποιες φορές.
4) p4 στα 3,2ghz, ram 512 (384 χρησιμοποιεί, τα 128 πηγαίνουν στην κάρτα γραφικών), onboard κάρτα γραφικών (sis chipset) και εξωτερική κάρτα ήχου creative, με σύνδεση οπτικής ίνας με τον ενισχυτή, συνδεμένη μέσω usb στον υπολογιστή.

αγαπητοι διαχειριστες,διαβαζοντας αυτο το thread βλεπω οτι αφ'ενος μεν ειναι κατι που πιστευω ειναι βασικου ενδιαφεροντος και θαπρεπε ναναι καρφιτσωμενο και δευτερον βλεπω οτι υπαρχουν διαφορες αποψεις για διαφορους players,διαφορες ρυθμισεις κλπ.και ακομα και οσον αφορα το hardware διαφορες αποψεις για ποιο ειναι το μινιμουμ για τα files αυτα.
Παρατηρω δηλαδη οτι ενω ξεκινησε σαν Guide για τον αρχαριο καπου εχει γινει συζητηση.Καλο θα ηταν να γινει ενα editing η να μαζευτουν οι βασικες πληροφοριες για τους διαφορους players σε ξεχωριστα chapters και να καρφιτσωθουν,οπου να μπορουν να προστεθουν εστω αποψεις ωστε να μπορει κανεις να πληροφορηθει σε αυτο το καυτο θεμα.ευχαριστω.

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα όσον αφορά την αναπαραγωγή mkv αρχείων με όλα τα Players που έχω(mpc,zoom,) εκτός του vlc ο οποίος τα παίζει όλα μια χαρά. Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες του Δεβελέκου Στράτου όμως έχω το παρακάτω πρόβλημα στην εικόνα. Όταν τα παίξω ενώ ο ήχος και η κίνηση είναι μια χαρά,η εικόνα κάνει Pixel συνεχώς,λες και κάτι δεν έχει ρυθμιστεί καλά.Το Pc ειναι καινούργιο,άρα δεν έχω πρόβλημα επεξεργαστικής ισχύως κλπ.Οι ρυθμίσεις που έβαλα είναι ίδιες με αυτές http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=6508.plz βοήθεια!

Διαβάζοντας τον πολύ χρήσιμο οδηγό του Δημήτρη θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

H ''ελαφριά'' εκδοχή του hd το 720p έχει διαφορά στην πράξη, όταν την παρακολουθούμε σε μια καλή οθόνη υπολογιστή στις 19-22 ίντσες έναντι του
full hd format ?

Τι εννοείς κάνει pixel?

Σκέψου σκηνή στο Lost ενώ είναι στη παραλία και δείχνει τη θάλασσα,εγώ δεν βλέπω μπλέ χρώμα αλλά λευκά φαγωμένα γραφικά. Όταν βάζω τον vlc Τα πάντα φτιάχνουν μια χαρά.ότι mkv και να βάλω δεν τα παίζει σωστά με τον zoom,mpc.Στράτο νομίζω ότι φταίνε οι codecs αλλά δεν ξέρω ποιος απ όλους.Έχω dscaler5,cccp,haali splitter,ac3,ffdshow video decoder,matroska pack, core avc 1.6.

Last edited:
Έχω φτιάξει ένα HTPC με τα ακόλουθα (κύρια) χαρακτηριστικά:
Core 2 Duo 6600, 2GB RAM, Asus 7600GT HDMI, Pioneer Blue Ray ROM/DVD-R, Vista Home Premium. Αυτό συνδέεται τόσο με προβολέα (Epson W700), όσο και με μία Samsung LCD 26" (μέσω HDMI και τα 2). Έχω αγοράσει και το PowerDVD Ultra, κάνοντας και τις όποιες αναβαθμίσεις κάθε φορά που το ίδιο το πρόγραμμα με ειδοποιούσε. Εντούτοις, καθώς το PowerDVD δεν αναπαράγει αρχεία HD από το σκληρό (τα οποία ριπάρω με το AnyDVD), εγκατέστησα και δεύτερη φορά τα Windows σε άλλο δίσκο (Dual Boot), όπου όμως έβαλα τη 3319α έκδοση του PowerDVD που δεν έχει τέτοια προβλήματα.
Έχω λοιπόν 2 ερωτήσεις:
Καθώς χρησιμοποιώ αποκλειστικά για θεάσεις DVD/Blue Ray το PowerDVD (παρότι έχω και το MPC, αλλά και το KMP και το VLC εγκατεστημένα), θέλω να μου πείτε αν χάνω σε ποιότητα εικόνας στο DVD και ποιον Player προτείνετε να χρησιμοποιώ (για DVD).
Επίσης, γιατί η ποιότητα αναπαραγωγής Blue-Ray δε με αφήνει άφωνο;
Μπορεί η οξύτητα/ευκρίνεια να είναι πολύ καλή, αλλά θόρυβος/κόκκος υπάρχει αρκετός (ανάλογα με τη ταινία πολύς ή λίγος).
Στο ίδιο σύστημα έχω συνδέσει και ένα PS3 και νομίζω ότι αποδίδει καλύτερα...

Έχω επίσης φτιάξει και ένα πολύ δυνατό PC με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
Core Quad 6600, 2GB RAM, ATI 3870, Pioneer BlueRay ROM, LG BlueRay recorder/HD DVD Reader, Vista Business.
Τι πρόγραμμα πρέπει να χρησιμοποιήσω προκειμένου να αντιγράψω Blue-Ray;
Έχω το Nero 8 και το AnyDVD HD, πέρασα μια ταινία στο σκληρό (μικρότερη από 25GB) και έγραψα το αρχείο σε δισκάκι, αλλά δε μου παίζει. Το Nero δε μου δίνει τη δυνατότητα να γράψω Blue-Ray ως ταινία, αλλά μόνο ως UDF. Αυτό φταίει;

Τέλος, γίνεται να περάσω ταινία Blue-Ray σε DVD (με συμπίεση φυσικά);

με mpc και core avc pro η cpu usage (intel 8400) σε 1080 υλικό είναι γύρω στο 30-40 % με στιγμιαίες εξάρσεις προς τα πάνω. Είναι στα φυσιολογικά όρια αυτές οι ενδείξεις ?