High Definition Formats και δημιουργία guide αναπαραγωγή τους

Απάντηση: Re: High Definition Formats και δημιουργία guide αναπαραγωγή τους

Μιας και αναφέρατε το ζήτημα του SPDIF στον ffdshow, εγώ που έχω γυρίσει στο αναλογικό τι πρέπει να βάλω σε αυτές τις ρυθμίσεις?[/QUOTE;

??? Any news???

Αν και στο αρχικό post του Στράτου για την αναπαραγωγή HD με mpc δεν αναφέρεται το reclock, σε μεταγενέστερο post γίνεται αναφορά στη χρήση του…τελικά είναι απαραίτητο για αναπαραγωγή mkv?

Σε περίπτωση που απαιτείται που απαιτείται σε τι βοηθάει? [και το επιλέγω ως τι? Audio renderer?]

Αν και στο αρχικό post του Στράτου για την αναπαραγωγή HD με mpc δεν αναφέρεται το reclock, σε μεταγενέστερο post γίνεται αναφορά στη χρήση του…τελικά είναι απαραίτητο για αναπαραγωγή mkv?

Σε περίπτωση που απαιτείται που απαιτείται σε τι βοηθάει? [και το επιλέγω ως τι? Audio renderer?]

To reclock σπιντάρει ανεπαίσθητα την εικόνα των 24p (αν το επιλέξεις φυσικά) για να παίζει στα 50hz και να έχεις πιο ομαλή κίνηση αν το μέσο προβολής δεν υποστηρίζει 24p. Αυτό όμως έχει συνέπειες στον ήχο. Αν έχεις καλό ηχητικό σύστημα θα ακούς χάλια το κεντρικό. Κατά τ' άλλα δεν προσφέρει κάτι άλλο κατά την γνώμη μου.

...πανταχού παρών, χα, χα!

Χτες δοκίμασα τις ρυθμίσεις του Στράτου για τα mkv με mpc, την τηλεόραση σεταρισμένη σε 1920x1080@24 (powerstrip profile) και ενώ η ποιότητα είναι άψογη έχω κάποια φαινόμενα tearing στο κάτω (μόνο) μέρος της ταινίας σε αραιά διαστήματα...η cpu παίζει στα 25%, το αρχείο είναι 720p...

Τι γκάφα κάνω?

coreavc για video, ffdshow για audio, δεν προλαβα να δοκιμάσω ac3...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: High Definition Formats και δημιουργία guide αναπαραγωγή τους

To reclock σπιντάρει ανεπαίσθητα την εικόνα των 24p (αν το επιλέξεις φυσικά) για να παίζει στα 50hz και να έχεις πιο ομαλή κίνηση αν το μέσο προβολής δεν υποστηρίζει 24p. Αυτό όμως έχει συνέπειες στον ήχο. Αν έχεις καλό ηχητικό σύστημα θα ακούς χάλια το κεντρικό. Κατά τ' άλλα δεν προσφέρει κάτι άλλο κατά την γνώμη μου.

...για να παίζει στα 50hz ή στα 60hz? Νομίζω στα 60hz Νεκτάριε ....
ή κάνω λάθος?

Πως μπορώ να το απενεργοποιήσω για να τεστάρω αυτό που λες με το κεντρικό?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: High Definition Formats και δημιουργία guide αναπαραγωγή

...για να παίζει στα 50hz ή στα 60hz? Νομίζω στα 60hz Νεκτάριε ....
ή κάνω λάθος?

Πως μπορώ να το απενεργοποιήσω για να τεστάρω αυτό που λες με το κεντρικό?

Στα 50hz. 2 Χ 24hz = 48hz και το τσιτάρει να πάει στα 50.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=137277#post137277

...πανταχού παρών, χα, χα!

Χτες δοκίμασα τις ρυθμίσεις του Στράτου για τα mkv με mpc, την τηλεόραση σεταρισμένη σε 1920x1080@24 (powerstrip profile) και ενώ η ποιότητα είναι άψογη έχω κάποια φαινόμενα tearing στο κάτω (μόνο) μέρος της ταινίας σε αραιά διαστήματα...η cpu παίζει στα 25%, το αρχείο είναι 720p...

Τι γκάφα κάνω?

coreavc για video, ffdshow για audio, δεν προλαβα να δοκιμάσω ac3...

Να βάλεις τον media player home theatre edition αν δεν το έχεις κάνει ήδη, και να παίζεις τον Player σε full screen (επιλογή στο output τις ρυθμίσεις) πάντα. Στα 24p μόνο έτσι αποφεύγεις το tearing αλλά χάνεις το ποντίκι κατά την αναπαραγωγή. Μόνο με το keyboard μετά.

εμενα σε amd dual core 2200 και με nvidia 8500gts κάνει ελαφρά σπασίματα που και που σε 1920χ1080, είτε με media player classic είτε με kmp.. cpu έχω 40-50% max...θα δοκιμάσω να βάλω το coreavc να δω αν βελτιώνεται η κατάσταση..
Η κάρτα οθόνης είναι ρυθμισμένη στα 1920χ1080 στα 24hz.......

Μπορείτε να μου πείτε ένα πακέτο codecs(χωρίς πολλές ρυθμίσεις κ.τ.λ. απλά να τους εγκαθιστάς και να μπορείς να βλέπεις όλα τα αρχεία το αγαπημένο σου πρόγραμμα(π.χ. bsplayer)) όπως είναι τα : k-lite codec pack, xp codec pack κ.α. που να έχει codecs για όλους τους τύπους αρχείων βίντεο και ήχου που υπάρχουν μέχρι σήμερα ακόμα και για τα blu-ray αρχεία.

kalhspera kai synxarithria gia tis xrisimes plirofories.

Mias kai exete mpei sto kopo na grapsete ola auta den mas deinete ta fwta sas gia tis kalyteres dynates rythmiseis sto coreAVC gia anaparagwgh MKV?