Μάλλον δεν με κατάλαβες. Πριν αρχίσουμε να συζητάμε για τον "ήχο" μίας ασφάλειας, θα πρέπει πρώτα να τη διαλέξουμε με βάση τα
ηλεκτρικά της
χαρακτηριστικά.
Το θεωρείς δεδομένο, πως όλοι ξέρουν να βρούν τι ασφάλεια χρησιμοποιεί το μηχάνημα τους; Ακόμα κι' αν πρόκειται να την αλλάξουν με την ίδια, την εργοστασιακή. Οι περισσότεροι από μας -βάζω κι' εμένα μέσα- ούτε που ασχολιόμαστε. Μόνο σε περίπτωση βλάβης, τότε το ψάχνουμε.
Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να γίνει απλώς αλλάζοντας μία ασφάλεια κι' έπειτα συζητάμε, αν η μία έχει καλύτερο ήχο από την άλλη.
Μας έχεις πάρει από κακό μάτι! Τι είμαστε, ανθρωποφάγοι;

Είμαστε καλά παιδιά!
Στις 200 ώρες "στρώνει" και ο εγκέφαλος μας. Συνηθίζουμε τον καινούργιο ήχο -το ξαναλέω, αν υπάρχει καινούργιος ήχος- και στο μεταξύ ξεχνάμε τον παλιό.
Αλλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, όπως τα περιγράφεις, ούτε τόσο υπερβολικά, όσο τα λέω εγώ.(!)
Οι περισσότερες συσκευές έχουν τη λειτουργία Stanby. Που ακόμα και κλειστές (off) τραβάνε ρεύμα ηρεμίας.
Στα μηχανήματα χαμηλής ισχύος (προενισχυτές, DAC's, κλπ) είναι ο κανόνας. Αν υπολογίσουμε ότι τις περισσότερες ώρες της ημέρας και τις νύχτες οι συσκευές θα είναι κλειστές, αλλά θα διέρχεται ρεύμα ηρεμίας, δε χρειάζεται πάνω από μία βδομάδα έως 10 μέρες (24ωρα) για να περάσουν οι 200 ώρες. Οπότε δεν θεωρώ ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Εξαιρούνται οι ενισχυτές, ολοκληρωμένοι και τελικοί. Αλλά και αυτοί πολύ συχνά διαθέτουν τη λειτουργία Stanby.
Τις 200 ώρες όμως πως τις υπολογίζεις; Έχεις δει να τις αναφέρει κάποιος κατασκευαστής; Ρωτάω, δεν γνωρίζω...
Αυτό με το ασήμι πως το ξέρεις; Έχεις κάνει δοκιμές με διαφορετικές ασφάλειες, μία με χαλκό και άλλη με ασήμι και κατέληξες σ' αυτό το συμπέρασμα;