PetVoul
Senior Member
- 25 May 2020
- 321
Να ξεκαθαρίσω κάτι… Άλλο το ακούω μουσική διαδικτυακά που προφανώς σημαίνει έχω πρόσβαση σε μια τεράστια μουσική βιβλιοθήκη επί της ουσίας δωρεάν, πράγμα, για όσους το επιθυμούν, απολύτως θεμιτό και κατανοητό και άλλο η θεώρηση κάποιου ότι μπορεί να ακουστεί μια ψηφιακή διαδικτυακή αναπαραγωγή εφάμιλλα με ένα καλοστημένο αναλογικό σύστημα (για τα cd player, ειδικότερα τα …παλαιάς κοπής να μου επιτραπεί να έχω μια αρκετά έως πολύ θετικότερη προσέγγιση). Σε κάθε περίπτωση τα κινέζικα προϊόντα που επιτελούν και αποτελούν κατά κύριο λόγο τα εργαλεία αναπαραγωγής από διαδικτυακές πλατφόρμες τα θεωρώ το λιγότερο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και σε κάποιες περιπτώσεις και ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω αυτή – αν μου επιτρέπετε την έκφραση – εμμονή με τις μπάσσες συχνότητες λες και είναι το ιερό δισκοπότηρο της μουσικής αναπαραγωγής. Υπάρχει συχνοτικά και η μεσαία περιοχή και η υψηλή περιοχή, εξίσου απαιτητικές, ειδικά η μεσαία που είναι ακρογωνιαίας σημασίας στο τι θα ακουστεί τελικά από τα ηχεία μας. Εάν θέλετε πλούσια μπάσσα υπάρχουν άφθονα σε πορτ μπαγκάζ πολλών αυτοκινήτων που κάνουν κάθε οικοδομικό τετράγωνο από το οποίο περνούν να τρέμει. Αλλά αυτό δεν συνιστά audiophile αναπαραγωγή, έτσι δεν είναι; Σε ότι αφορά στους κομπρέσορες υπάρχουν πολλά μουσικά είδη στα οποία οι κομπρέσορες έχουν στήσει ήδη πάρτυ κατά την ηχογράφηση του μουσικού γεγονότος και ότι και αν αγοράσει κάποιος δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ, ούτε μπορούν να επανέλθουν οι δυναμικές που χάθηκαν.