HiMedia 600A / 600B

Για όσους αναρωτιούνται το καπάκι στο πίσω μέρος του 600Β προορίζεται να φιλοξενήσει διπλό ψηφιακό tuner που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Himedia. Αναμένεται μέχρι το Σεπτέμβριο. Τιμή άγνωστη ακόμα.

Για όσους αναρωτιούνται το καπάκι στο πίσω μέρος του 600Β προορίζεται να φιλοξενήσει διπλό ψηφιακό tuner που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Himedia. Αναμένεται μέχρι το Σεπτέμβριο. Τιμή άγνωστη ακόμα.

Θα μπορεί να μπει εκ των υστέρων; Θά κάνει εγγραφή;

Ευχαριστώώώ

Παρακολουθούσα το θέμα με τον HiMedia 300α/β από την αρχή. Ποτέ όμως δεν με έπεισε σαν μηχάνημα (χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος).
Από ότι βλέπω σε γενικές γραμμές μηχανήματα (όχι μόνο τα HiMedia ) σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν πραγματοποιούν όσα υπόσχονται, άλλο λιγότερο και άλλο περισσότερο.
Αυτή την στιγμή είμαι με ένα wd (την πρώτη έκδοση) το οποίο είναι απογοήτευση .
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: η εικόνα είναι αψεγάδιαστη? Ή έχουμε διαφόρων ειδών σπασίματα/κολλήματα χωρίς λόγω? Από ότι διάβασα με τον ήχο δεν υπάρχουν προβλήματα, έτσι δεν είναι?
Συνήθως οι ταινίες που έχω έχουν υπότιτλους σε εξωτερικό αρχείο.
Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί δεν με παίρνει να φάω πάλι ήττα όπως με το wd.
Αξίζει η αγορά του σε αυτή την κατηγορία τιμής? (600a)

Εγω για 100 που εδωσα ειμαι πολυ πολυ ευχαριστημενος...τα κανει ολα και συμφερει..

Και εγώ ήμουν με το wd, και έκανα την μετάβαση το 600Β.

Η είκονα είναι καλύτερη.

Οι θερμοκρασίες του wd όταν είναι σβηστό, το himedia χρειάζεται να είναι 2 μέρες αναμμένο για να τις φτάσει.

Σίγουρα δεν είναι και το πίο δυνατό μηχάνημα, αλλά σε σύγκριση των 2 είναι καλύτερο, μόνο και μόνο για το θέμα του dts.
Το δίκτυο επίσης είναι σε καλά επίπεδα, όχι τπτ ιδιαίτερο, αλλά μπορείς να μεταφέρεις, ας πούμε ταινίες 3-4GB μέσω wifi απο το laptop σε κανα τέταρτο.
Με τον σταθερό μου, αντιμετωπίζω θέματα, αλλά κάπου κάνω εγώ λάθος στις ρυθμίσεις.

Με υπότιτλους δεν θα έχεις κάνένα πρόβλημα.
Είχα το wd 2 χρόνια, οπότε αποσβέσθηκε πλήρως, ήταν καιρός για αλλαγή, και είμαι ικανοποιημένος και με την τωρινή επιλογή μου.

Last edited:
Θα μπορεί να μπει εκ των υστέρων; Θά κάνει εγγραφή;

Ευχαριστώώώ

Ναι θα μπορεί να μπει εκ των υστέρων αφού αναφέρεται σαν option όπως το wifi stick. Για την εγγραφή δεν έχουμε λεπτομέρειες ακόμα αλλά το θεωρώ αυτονόητο.

Σε κάθε περίπτωση θα στείλω ερώτημα στη Himedia και θα ενημερώσω.

Καλημέρα παιδιά. Έχει δοκιμάσει κάποιος το Picasa με ένα από αυτά τα μηχανήματα? Για κάποιον που έχει αγοράσει αποθηκευτικό χώρο θα ήταν πολύ χρήσιμο να μπορεί να προβάλλει τις φωτογραφίες του στην TV μέσω του player.

Να κάνω και εγώ μία ...
Σήμερα, είδα το Microsoft Arc (keyboard) απο κοντά και σκέφτηκα μπάς και το έχει δοκιμάσει κανείς, γιατί θα με έψηνε πολύ, άν έπαιζε.

τελικα δεν κρατηθηκα και παρηγγειλα το 600Β.
σημερα εγινε dispatch απο uk

Εγω εχω 600Α (3 μέρες τωρα).
Δεν εχω καταφέρει να παιξει Ελληνικους υποτιτλους srt.
Μου τα δειχνει Κινέζικα όποια γλώσσα κι αν επιλέξω στο μενού "Text Language".
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; (ειμαι αρκετα ασχετος!)

Από το setup γύρνα subtitle language Greek, subtitle auto recognition off και λογικά θα είσαι ΟΚ.

Από το setup γύρνα subtitle language Greek, subtitle auto recognition off και λογικά θα είσαι ΟΚ.

Τζίφος...

Τα δικά μου srt είναι ANSI. Μήπως αυτό είναι το πρόβλημα;
Έχει κάποιος παίξει σωστά Ελληνικό srt σ'αυτό το μηχάνημα να μου στείλει ένα με email για δοκιμή;
Ευχαριστώ

ΥΓ: Ειμαι στο 1.0.3.3

Last edited:
δοκιμασε να ανοιξεις ενα srt και να το σωσεις σε UTF8...λογικα θα παιξει μετα..

Λοιπον τα κατάφερα.

xxxx.srt -> ανοιγμα με Notepad --> Save as UTF-8

Στο 600Α:
-- επιλογή απο τα settings System -> Text Encoding -> Unicode (UTF-8) ΟΧΙ "Greek"
-- επιλογή απο τα settings Intelligent -> Subtitle Auto reco -> OFF

Επισης, σαν UTF-8 "επαιξαν" και στην LG TV μου (μέσω USB stick) σαν Ελληνικα για πρώτη φορά.

Το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι η μετατροπή ΟΛΩΝ των srt μου σε UTF8 :bigcry:

600Α τελος...μολις μας πεθανε....2 μερες μετα το 1.0.3.3.....
Motherf%&^$&.....
πρεπει να φυγει futeko τωρα ε??

Re: Απάντηση: HiMedia 600A / 600B

HD600A/B Firmware - Latest Version: 1.0.3.2

http://bbs.himedia.com.au/index.php?topic=489.0

Δεν ξέρω αν το έχει δοκιμάσει κανείς αλλά ίσως να πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στο τι προτείνουμε, ειδικά αν δεν είναι από το επίσημο site του κατασκευαστή. Έτσι λοιπόν το firmware που προτείνεται παραπάνω έχει μια σημείωση που λέει ότι για να εγκατασταθεί απαιτεί ένα ακόμα αρχείο το οποίο παρέχει η himedia Αυστραλίας σε όσους έχουν αγοράσει το μηχανάκι από αυτούς. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

"DO NOT INSTALL THE ENHANCED FIRMWARE IF YOU DO NOT HAVE THE "key" FILE. The unit will keep rebooting if you run the enhanced firmware without the key file."

και

"!!!To install the enhanced firmware, you need to put the "key" file together with install.img in the root of USB disk. If you don't have the "key" file, please apply one by submitting the Wired MAC address of your unit to [email protected]. You can find the Wired MAC address in Setup>Network>Network Info.
*** The "key" file is only available to customers who purchased from http://www.himedia.com.au ***"

Δεν ξέρω αν το πρόβλημα που αναφέρει ο "giorgos th." παραπάνω έχει σχέση αλλά σε κάθε περίπτωση θέλει προσοχή ειδικά αν το μηχανάκι είναι αγορασμένο απέξω.