Himedia 900 a/b/c

ρε παιδια πως γινεται οταν παιζουμε καποια ταινια
να επιλεγει απο την αρχη μονο του ελληνικους υποτιτλους?
καθε φορα που βαζω μια ταινια με παει απο default στους κινεζικους..γιατι?
υπαρχει λυση η ειναι bag?
επισης οταν βλεπεις ταινια και διακοψεις πατωντας το μενου παλι αλλαζουν απο μονοι τους σε κινεζικους !
τι παιζει?

Απάντηση: Re: Himedia 900 a/b/c

ρε παιδια πως γινεται οταν παιζουμε καποια ταινια
να επιλεγει απο την αρχη μονο του ελληνικους υποτιτλους?
καθε φορα που βαζω μια ταινια με παει απο default στους κινεζικους..γιατι?
υπαρχει λυση η ειναι bag?
επισης οταν βλεπεις ταινια και διακοψεις πατωντας το μενου παλι αλλαζουν απο μονοι τους σε κινεζικους !
τι παιζει?

Για δοκιμασε αυτο:

Setup -> Intelligent Settings -> Subtitle Automation Recognition -> OFF

Για όποιον δεν φοβάται να πειραματιστεί... (εγώ επειδή δεν ξέρω αυτό το "hotfix" τι κάνει καθώς είναι γενικά για 1186 και καθώς έχω του Ρουμάνου και δεν ξέρω αν κάθετε σωστά πάνω απ αυτό ή αν θέλει οριτζιναλ firmware θα το σκεφτώ...)

http://www.futeko.com/forum/index.php?mode=thread&id=6012

Αντιγράφω:

Here's a goodness which Himedia never did to their users.

I'm surprised no one ever gave link for this FW.

I was having too many stutter problems especially when watching a movie with HD sound.

I can say that it's over now. This fw has still some missing things of course. But they're still working over some improvements which Himedia doesn't.

Here's the link.

Bast Castle v1.02 hotfix

Download Link:
http://code.google.com/p/bast-castle/downloads/detail?name=install_1186_n4.7z&can=1&q=

By the way, there's also a new CS Fw which is made over Bast-castle. This seems to be a E-great R6S FW. But it worked well with my Himedia 900a. It completes the missing parts of Bast Castle.

Bast Castle v1.02 CSv1.2.0 xLive CZ5.9

Download Link:
http://www.mediafire.com/download.php?7ouu6rg91uoojc2

Photos:
http://www.mediafire.com/view/?imd9gt7gtakhm#25138uot3lzsnm8

Change log:
- Custom for Egreat players, add some Egreat logo
- Fix samba server not run after restart
- Add HD4ALL, xLiveCZ and other IMS
- Change on start Apache server with Lighttpd
- Downgrade to php 5.2.17
- Add all CS setup option
- New HomeMenu
- Use Resource folder on USB for change background

Know problems:
- Subtitle is always off
- Subtitle color are gray tones, like standard sdk
- NFS is strange for me, maybe work proper
- Almost time seek not implemented
- Some futures connect with Apache removed
- Vfd display not work
- Other what I do not see it or forget

ΤΖΑΜΠΑ ΚΟΠΟΣ....δικτυακα δεν το βρηκα το hd900 αρχεια iso τρανσφορμερ 3, ιντιανα,αβαταρ,δεν μπορεις να δεις με τιποτα ταινια (ολες κλειδωναν στο 23.99fps) κολλαει παρα πολυ και πρωτη φορα ειδα στην τιβι μου μαυρες μπαρες δεξια αριστερα οι οποιες φυσικα δεν εφευγαν με τιποτα εκτος και αν εκανες ζουμ αλλα εχανες ολη την εικονα σχεδον

στο καπακι περασα 1.5.7 δικτυακα ειναι ενταξει ολα τα αρχεια τα επαιξε μια χαρα αλλα δεν εχει τα καλουδια του ρουμανου...........οπως και με τα ξαδερφια τους προντιτζυ δεν καταλαβα γιατι βγαλανε την 1.5.7 αφου δεν αλλαξανε κατι....

η 1.0.5.7 βγήκε όλως τυχαίως όταν άρχισε να πέφτει χοντρό κράξιμο και σε futeko και στο κινέζικο forum για τους μήνες που είχαν περάσει από το τελευταίο fw χωρίς αναβάθμιση. Τελικά σε κακό τους βγήκε γιατί το κράξιμο για αυτό το fw είναι χειρότερο απ το να μην είχε βγει καν. Όπως χαρακτηριστικά λένε όλοι... είναι ντροπή και μόνο που η εταιρία τόλμησε να βγάλει τέτοιο fw που όχι απλά δεν διορθώνει τίποτα αλλά φέρνει και προβλήματα, κοροϊδεύοντας τους πελάτες.

Τώρα για αυτό το bast castle βλέπω απ όσους το έβαλαν ότι κάτι διόρθωσε όντως όσον αφορά iso και dts-ma αλλά έχει άλλα αρκετά προβλήματα (πχ δεν περνάει το dolby tru hd σαν pcm ή δεν γυρνάει αυτόματα σε 3d ενώ άλλος λέει ότι χάνεται η μπάρα στο Playback και δεν παίζει απο BDMV φακέλους κτλ κτλ.. οπότε υποθέτω ότι όντως δεν αξίζει τελικά να το βάλει κάποιος

Ρε παιδιά τι ακριβώς προβλήματα εντοπίζετε δικτυακά γιατί εμένα δεν μου κάνει κανένα πρόβλημα. Έχω gigabit ethernet δίκτυο σπίτι, έχω ένα qnap nas όπου και βρίσκονται όλες οι ταινίες, έναν ενισχυτή onkyo και μια τηλεόραση panasonic gt50. Είδα χθες ταινία 3D blue ray ISO μέσω δικτύου και δεν μου έκανε καθόλου σπασίματα τα παίζει ΟΛΑ χωρίς πρόβλημα. Έχω το τελευταίο firmware του ollyp. Μήπως είναι κάτι που δεν το πήρα χαμπάρι να κοιτάξω την επόμενη φορά που θα δω ταινία? Έχω το 900b

Ρε παιδιά τι ακριβώς προβλήματα εντοπίζετε δικτυακά γιατί εμένα δεν μου κάνει κανένα πρόβλημα. Έχω gigabit ethernet δίκτυο σπίτι, έχω ένα qnap nas όπου και βρίσκονται όλες οι ταινίες, έναν ενισχυτή onkyo και μια τηλεόραση panasonic gt50. Είδα χθες ταινία 3D blue ray ISO μέσω δικτύου και δεν μου έκανε καθόλου σπασίματα τα παίζει ΟΛΑ χωρίς πρόβλημα. Έχω το τελευταίο firmware του ollyp. Μήπως είναι κάτι που δεν το πήρα χαμπάρι να κοιτάξω την επόμενη φορά που θα δω ταινία? Έχω το 900b
φιλε μου εχεις λινκ για το firm του Ollyp ?

Δοκίμασε μερικές ταινίες 3D ISO με HD ήχο (DTS-MA πχ και εννοείται σε hd ενισχυτή να περνάει το format αυτό) και θα δεις... ίσως σε κάποια με χαμηλό bitrate να μην στο κάνει αλλά στις περισσότερες θα κάνει αρκετά σπασίματα στον ήχο και αυτό ισχύει είτε με την 1.0.4.10 του ollyp είτε με την 1.0.4.20 του Ρουμάνου..

3D ISO με HD ήχο έβαλα και δεν το έκανε. Τι να πω, θα δοκιμάσω και με άλλες ταινίες που έχω και θα γράψω καθώς δεν ξέρω τι bitrate είχε αυτό που έβαλα. Μπορείς να στείλεις κανένα link με pm με κανένα torrent που μπορώ να κατεβάσω κάτι (οτιδήποτε) που να μπορέσω να το παρατηρήσω? Αν δεν μπορείς δεν πειράζει.

Δοκίμασε μερικές ταινίες 3D ISO με HD ήχο (DTS-MA πχ και εννοείται σε hd ενισχυτή να περνάει το format αυτό) και θα δεις... ίσως σε κάποια με χαμηλό bitrate να μην στο κάνει αλλά στις περισσότερες θα κάνει αρκετά σπασίματα στον ήχο και αυτό ισχύει είτε με την 1.0.4.10 του ollyp είτε με την 1.0.4.20 του Ρουμάνου..

Το κακό είναι ότι δεν κάνει μόνο διακοπές στον ήχο. Σε Pioneer AVR στις περισσότερες φορές χάνεται ο συγχρονισμός του ήχου ανάμεσα στον player και τον ενισχυτή, διακόπτεται τελείως και επανέρχεται ο ήχος (συνήθως γιά λίγο) μόνο αν γίνει αλλαγή εισόδου στον ενισχυτή και επαναφορά στην είσοδο του player ή κάνω stop στην ταινία και ξαναπατήσω play. Όλα αυτά σε BD ISO 2D + 3D με DTS MA σε δίσκο SATA. Αν προσπαθήσω να παίξω τα ίδια ISO απ 'ευθείας από τον file server ... τα μαύρα του τα χάλια...

Τι να πω εγώ έχω παίξει πάρα πολλές ταινίες 2D τους μήνες που το έχω χωρίς κανένα πρόβλημα ποτέ. Αυτήν την εβδομάδα πήρα επιτέλους και μια 3D τηλεόραση και έχω παίξει 2 ταινίες 3D χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Κατεβάζω τώρα και άλλες να δοκιμάσω μήπως δω τίποτα. Από σκληρό δίσκο δεν έχω παίξει τίποτα καθώς έχω το NAS και δεν θέλω να έχω σε τοπικό δίσκο τίποτα, ούτε καν έχω αγοράσει δίσκο να του βάλω στην θήκη του επάνω. Ο μόνος λόγος που πήρα το 900b και όχι το 900a ήταν εμφανισιακός. Θα γράψω ξανά μετά το ΣΚ που θα έχω δοκιμάσει πολλά περισσότερα καθώς αν σας δημιουργεί εσάς προβλήματα ΛΟΓΙΚΑ θα το κάνει και σε μένα. Το δίκτυο σας εσάς είναι gigabit? εγώ έχω ένα router για internet το οποίο συνδέεται με ένα δεύτερο με fast ethernet καθώς το montem-router για το internet δεν είναι gigabit. Ο δεύτερος router μου είναι όμως gigabit και συνδέεται με ένα switch gigabit. Όλες οι συσκευές μου συνδέονται είται στο switch είτε στο gigabit router είτε ασύρματα βέβαια από το οποίο δεν έχω απαιτήσεις να δω ταινία χωρίς σπασίματα. Ειτε βλέπω το Nas με samba είτε με NFS είτε με DLNA το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, παίζει χωρίς πρόβλημα χωρίς σπασίματα και χωρίς ποτέ να μου έχει χάσει συνχρονισμό με ήχο, απλά στο DLNA δεν έχω υπότιτλους όταν είναι σε ξεχωριστό αρχειο για αυτό το αποφεύγω.

Ο player ‛κάθεται’ επάνω σε D-Link 1000άρη απλό switch (8 ports) το οποίο ‛κάθεται’ επάνω σε Linksys 1000άρη management switch (16 ports), όπου σε αυτό επάνω συνδέεται και ο file server, που τρέχει 2k3 με 4πύρυνο επεξεργαστή στα 2,4GHz. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημά μου έχει να κάνει με το δίκτυο αλλά με τον ίδιον τον player.

Εξ’ άλλου αν είχα μόνο δικτυακά προβλήματα θα τα συγχωρούσα στον player. Δύο είναι τα κυριότερα προβλήματά μου με αυτόν. Το ότι δεν μπορώ να έχω audio HD με αυτόν τον player, καθώς και η ‛σπαστή’ κίνηση λόγω της μη υποστήριξης των 23,976 fps, των 29,97 fps καθώς και της αυτόματης αλλαγής από 50 σε 60 fps. Και αν σε τηλεόραση το δεύτερο πρόβλημα δεν είναι και τόσο σημαντικό, πίστεψέ με σε προβολή σε μεγάλη οθόνη γίνεται πολύ ενοχλητικό.

Ο player ‛κάθεται’ επάνω σε D-Link 1000άρη απλό switch (8 ports) το οποίο ‛κάθεται’ επάνω σε Linksys 1000άρη management switch (16 ports), όπου σε αυτό επάνω συνδέεται και ο file server, που τρέχει 2k3 με 4πύρυνο επεξεργαστή στα 2,4GHz. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημά μου έχει να κάνει με το δίκτυο αλλά με τον ίδιον τον player.

Εξ’ άλλου αν είχα μόνο δικτυακά προβλήματα θα τα συγχωρούσα στον player. Δύο είναι τα κυριότερα προβλήματά μου με αυτόν. Το ότι δεν μπορώ να έχω audio HD με αυτόν τον player, καθώς και η ‛σπαστή’ κίνηση λόγω της μη υποστήριξης των 23,976 fps, των 29,97 fps καθώς και της αυτόματης αλλαγής από 50 σε 60 fps. Και αν σε τηλεόραση το δεύτερο πρόβλημα δεν είναι και τόσο σημαντικό, πίστεψέ με σε προβολή σε μεγάλη οθόνη γίνεται πολύ ενοχλητικό.

σίγουρα το πρόβλημα σου δεν είναι δικτυακό εσένα φίλε μου. Απλά ρώτησα γιατί δεν ξέρω τι έχει ο καθένας.

Επίσης για να φύγει κάθε απορία... εμένα και ο media player και το nas είναι στο ίδιο 1000ρι switch (απλό 8ρι switch.. το nas έχει gigabit εννοείται) και έχω ακριβώς το πρόβλημα που περιγράφεται σε BD-ISO (έχω δοκιμάσει μόνο 3d...) και ήχο DTS-MA μέσα από τον yamaha rx-v471 ενισχυτή μου... δεν έχω δοκιμάσει να παίξω με πράγματα όπως τα 24p κτλ για να δω αν διορθώνεται κάτι αλλά απ ότι έχω διαβάσει δεν υπάρχει για την ώρα λύση στα realtek 1186 ... είσαι σίγουρος λοιπόν cirus ότι σε ότι ISO έχεις δοκιμάσει, τον ήχο τον περνάς όντως σε HD format ήχου στον ενισχυτή σου? (προφανώς θα είσαι απλά λέω μήπως)

το setup μου είναι
Himedia 900a
NAS ZYXEL 310 & 220
SWITCH 1gbit tplink x 2 (τα 2 παραπάνω είναι στο ίδιο switch και τα 2 switch συνδέονται με 1gbit powelines μεταξύ τους λόγω απόστασης για να βγούν τα πάντα στο internet μέσω του router στο δεύτερο switch)
Yamaha rx-v471 ενισχυτής
LG 55LW650S tv

Αν μπορείς να μας πεις το δικό σου setup καθώς όπως λες δεν έχεις προβλήματα θα ήταν καλό μήπως και βγει κάποια άκρη (καθώς και αναλύσεις, αν έχεις ενεργό το 24p, αν τυχών παίζεις με NFS με το NAS σου, αν έχεις πειράξει τίποτα σε tcp επίπεδο πχ jumbo frames κτλ)

Καλησπέρα φίλε μου, το ΣΚ αν προλάβω θα κάνω διάφορα test και θα γράψω αναλυτικά setup κτλ. Τα jumbo frame δεν τα έχω ενεργοποιήσει. NFS έχω στο NAS το οποίο είναι ένα QNAP 269pro. Ναι είμαι σίγουρος για το ότι έχω δοκιμάσει σε ISO αλλά δεν είμαι σίγουρος για λεπτομέρειες καθώς από δικτυακά μπορεί να ξέρω αρκετά πράγματα αλλά από ήχο και video δεν γνωρίζω και τώρα μαθαίνω πολλά από τα οποία τα έχω διαβάσει σε αυτό το forum. Πιθανότατα για να τα κάνει σε όλους τα προβλήματα θα τα κάνει και σε μένα και κάτι δεν θα έχω καταλάβει ή ρυθμίσει σωστά. Απλά δουλεύω συνεχώς και ΣΚ επίσης και δεν έχω βρει χρόνο να κάτσω να ασχοληθώ με την υσυχία μου να βγάλω μία άκρη και να σας πω και εσάς. Αλλά επιφυλάσομαι ότι σύντομα θα ενημερώσω (ελπίζω).

Επίσης για να φύγει κάθε απορία... εμένα και ο media player και το nas είναι στο ίδιο 1000ρι switch (απλό 8ρι switch.. το nas έχει gigabit εννοείται) και έχω ακριβώς το πρόβλημα που περιγράφεται σε BD-ISO (έχω δοκιμάσει μόνο 3d...) και ήχο DTS-MA μέσα από τον yamaha rx-v471 ενισχυτή μου... δεν έχω δοκιμάσει να παίξω με πράγματα όπως τα 24p κτλ για να δω αν διορθώνεται κάτι αλλά απ ότι έχω διαβάσει δεν υπάρχει για την ώρα λύση στα realtek 1186 ... είσαι σίγουρος λοιπόν cirus ότι σε ότι ISO έχεις δοκιμάσει, τον ήχο τον περνάς όντως σε HD format ήχου στον ενισχυτή σου? (προφανώς θα είσαι απλά λέω μήπως)

το setup μου είναι
Himedia 900a
NAS ZYXEL 310 & 220
SWITCH 1gbit tplink x 2 (τα 2 παραπάνω είναι στο ίδιο switch και τα 2 switch συνδέονται με 1gbit powelines μεταξύ τους λόγω απόστασης για να βγούν τα πάντα στο internet μέσω του router στο δεύτερο switch)
Yamaha rx-v471 ενισχυτής
LG 55LW650S tv

Αν μπορείς να μας πεις το δικό σου setup καθώς όπως λες δεν έχεις προβλήματα θα ήταν καλό μήπως και βγει κάποια άκρη (καθώς και αναλύσεις, αν έχεις ενεργό το 24p, αν τυχών παίζεις με NFS με το NAS σου, αν έχεις πειράξει τίποτα σε tcp επίπεδο πχ jumbo frames κτλ)

1gigabit powerlines? !!!!!!! Περιμένεις αλήθεια μέσω powerlines να αναπαράγεις 3D iso με HD ήχο ? :smash:

Μάλλον όμως δεν διάβασες καλά τι έγραψα :)... έγραψα ότι εμένα και ο media player και το nas είναι στο ίδιο 1000ρι switch και πιο κάτω το ξαναεπανέλαβα "τα 2 παραπάνω είναι στο ίδιο switch". Δεν θεωρώ πως τα πακέτα κάνουν βόλτα στο δίκτυο μου για να πάνε ανάμεσα σε 2 συσκευές του ίδιου switch (άσχετα αν την διευθυνσιοδότηση την κάνει ο router)

To powerline έχει ΆΛΛΟ ρόλο και είναι για να συνδέσει αυτό το switch με το modem router... εκεί υπάρχει το router αυτό είναι σε δεύτερο switch 1000ρι μαζί με ένα άλλο himedia 600A το οποίο λόγω των powerline ανάμεσα φυσικά και δεν περιμένω να παίξει 3d iso...
Αλλά το 900Α που είναι σε 2 διαφορετικές θύρες του ίδιου gigabit switch με τα 2 NAS, ναι απαιτώ (μέχρι που έμαθα για τα ...1186) να μπορεί να παίξει 3D ISO με HD ήχο μέσω του υποτιθέμενου gigabit interface της realtek και ενός chip που υποστηρίζει και 3d iso και hd ήχο και gigabit IF (στα χαρτιά)...

Last edited: