Το unraid τι καλύτερο έχει από το amahi ώστε να αξίζει να πληρώσεις;
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056185721
Διάβασε το ποστ μου... τα περισσότερα δεν τα κάνει το amahi
Προτιμισα το unraid για τα παρακατω:
1.Μπορω να χρησιμοποιησω ότι δισκους θέλω ανεξαρτητου μεγεθους,μαρκας,sata,ide κλπ
2. Μπορω να καθορισω τι γραφεται που (σε ποιον δισκο θέλω) και όταν ζητησω ενα αρχειο απο τον δισκο θα δουλεψει μονο αυτός και όχι ολοι μαζι.
3. Εχω προστασια αν ένας δισκος χαλασει. (αν χαλασουν παραπάνω την ιδια στιγμή θα χαθουν μονο τα αρχεια από τους συγκεκριμενους δισκους και οχι σε όλους)
asdfasdfsd
4. Το unraid δεν το ενδιαφερει αλλαγες σε hardware (μπορω π.χ να αλλαξω μητρική απο amd σε intel )
5. μπορώ να βγαλώ ένα δισκο από τον σερβερ και να τον διαβασω κανονικα σε αλλό π.σ
6. έχει εξτρα plugins π.χ τορρεντ που με ενδιαφερει και δοκιμασα
7. οταν δεν χρησιμοποιω τον σερβερ(ή δεν κατεβαζει τορρεντ) πεφτει σε υπνο S3 με 2 watt περιπου καταναλωση και ξυπναει On request.
8. όλες οι λειτουργιες γινονται από οποιοδήποτε web browser
Μπορει να ξεχναω και αλλά,αυτα είναι νομιζω από τα ποιο βασικα.
Έχει την νοοτροπία του Greyhole; Δηλαδή ένα directory να του πεις να γίνει replicate σε όσους δίσκους θες; Ελπίζω να μην είναι δεμένο με samba όπως το Greyhole και να μπορείς να κάνεις αλλαγές κατευθείαν στα αρχεία μέσω filesystem. Ισχύει αυτο;
Θα σταθώ σε ένα από τα ποιο βασικα επειδή το δοκίμασα.... για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση.. αυτα που γράφεις και τα συγκρίνεις με το unraid τα έχεις δοκιμάσει και τα γράφεις; γιατί και εγώ και ο admin του amahi και του fedoraκαι γενικά η κοινότητα στο λίνου θα σου πούμε σίγουρα ότι amahi και sandy bridge δεν... οπότε τα περί hardware που γράφεις είναι άκυρα... στα υπόλοιπα δεν μπορώ να γράψω 100% , αλλά από λίγο που το είχα εγκατεστημένο δεν τα είδα...
Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να πείσω για το unraid. Εμένα με βόλεψε, όπως εσένα το amahi, όπως κάποιον άλλο μια άλλη λύση πιθανόν... να γράφουμε όμως για κάτι που το έχουμε δοκιμάσει, όχι γιατί το διαβάσαμε κάπου και δεν κάναμε καν τον κόπο να το διασταυρώσουμε!
Τελικά το Greyhole πρέπει να είναι η αιτία της όλης αργοπορίας του filesystem. Έβαλα χτες να διαγραφούν τα duplicates (από Music, Pictures και Docs), σύνολο 175.000 files και το μηχάνημα κλείνει σε λίγο 24 ώρες και ακόμα να τελειώσει, διαγράφει με ρυθμό 3-4 files το δευτερόλεπτο. Αν τα διαγράψω χειροκίνητα πάει με 150files/sec, οπότε είναι φανερό ότι δεν φταίει το Samba, ούτε το Linux. Αντίο λοιπόν στο Amahi για την ώρα...
Asteris και Naxian εχετε αναπαραγει full bluray απο δικτυο σε media player? Πως παει με το amahi? Εχει σπασιματα? Με ενδιαφερει για να ασχοληθω αλλα βλεπω παραπανω οτι εχει μικρες ταχυτητες μεσω δικτυου και φοβαμαι οτι δεν θα μπορω να παιξω τα full bluray.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.