Homeland - Season 1~4 [Netflix]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 60 60.6%
  • Πολύ Καλή

Votes: 28 28.3%
  • Καλή

Votes: 9 9.1%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 2 2.0%

• Total voters
    99
Re: Απάντηση: Homeland

Θα μας τρελάνει η κυρία με τη ματαιοδοξία της.
Δηλ. δεν αφήνει τον Πίτερ να τον ξεκάνει, και μάλιστα μετά από τέτοια οργάνωση, για να τον προστατέψει τάχα μου, αλλά η ίδια μπορεί άνετα να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από το στόχο της, χωρίς συνέπειες, με ένα πιστόλι στο χέρι;

Επειδή την κατηγορήσανε την Carrie ότι πήρε κάμποσους στον λαιμό της με τις ενέργειες της.. την έπιασε τώρα το συναισθηματικό της..
(έχει και μία συμπάθεια προς τον Peter.. :p) οπότε αποφάσισε ξαφνικά να βάλει τον εαυτό της από πάνω! :cool:

Οκ η σκηνή ήταν λίγο τραβηγμένη .. κανονικά θα είχαν πέσει όλοι πάνω της!! :cool:

...και η ερμηνεια της τυπισας. Κατα τη γνωμη μου, οτι καλυτερο εχω δει σε τηλεοπτικη σειρα!

Όντως είναι μοναδική και έχει τρέλα μέσα της για τους ρόλους που κάνει! ;)
Έχει πάρει εξάλου και τα βραβεία της!
http://en.wikipedia.org/wiki/Carrie_Mathison#Awards

Last edited:
Re: Homeland

Δυστυχώς.. πολύ τραγικά πράγματα.. και να δούμε που θα πάει όλο αυτό το πράγμα..

Απάντηση: Homeland

Μου την δίνουν τα ψευτοδιλήμματα.
Είναι προφανές το τι πρέπει να γίνει αλλά για μια ακόμη φορά βρίσκουν μια δικαιολογία που για μένα δεν είναι πειστική ώστε να μην πατηθει το κουμπί

Re: Απάντηση: Re: Homeland

Συνφωνω, ειναι καλυτερη!

Συμφωνώ και εγώ! Ναι, είναι καλύτερη! Και όντως οι σεναριογράφοι είναι εκπληκτικοί! Το χτίσιμο των επεισοδίων δεν υπάρχει!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μετά και τα σημερινά τραγικά γεγονότα, δεν έχω καταλάβει ακόμα αν η σειρά αντιγράφει τη ζωή ή αντίστροφα...:nounder:

Πόσες φορές οι Αμερικάνοι δεν πάνε με τους... "κακούς" για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους;!

Η καλύτερη σεζόν με διαφορά.

Με διαφορά όμως!

Oποιος πιστευε οτι η σειρα δεν ειχε μελλον χωρις Μπροντι μαλλον θα αλλαξε γνωμη.

Και εγώ αναρωτιόμουν γιατί να συνεχίσει και έλεγα ότι ίσως το παρατραβήξουν! Ευτυχώς μας διέψευσαν και τώρα μόνοι μας ζητάμε να πάνε και για 5ο κύκλο, που είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό!

Ετοιμαζόμαστε για αύριο !! :cool:

Η σειρά έπιασε την προηγούμενη τηλεθέαση της! ;)
To 11 μάλιστα ξεπέρασε οριακά το 11 της 3ης σεζόν!

Λοιπόν να σας ετοιμάσω λίγο για το σημερινό ?

Μετά από τον χαμό των τελευταίων επεισοδίων φαίνεται ότι οι παραγωγοί θα μας πούνε..
"Εντάξει παιδιά χαλαρώστε.. υπάρχει και η επόμενη σεζόν" :p

Από μία άποψη συμφωνώ με αυτό για να μην μας αφήσουν τόσους μήνες με τα νεύρα "τσατάλια"! :p

Πάντως φαίνεται ότι θα δώσουν κάποιες απαντήσεις..
Λεπτομέρειες δεν διάβασα.. αλλά περισσότερα υπάρχουν εδώ..

Το Homeland το έχει ξανακάνει αυτό.. μετά την έντονη δράση έρχεται ηρεμία..
που βέβαια ετοιμάζει την επόμενη καταιγίδα! :cool:

Τα λέμε το βράδι όταν το δούμε! :cool:

Last edited:

Δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος. Πολύ σαπουνόπερα.

Είχα ετοιμάσει το Review μου για να το βάλω αργά.. αλλά οκ το βάζω τώρα! :cool:

Όπως σας έλεγα λοιπόν παραπάνω το επεισόδιο δίχασε αρκετά τους φανς!
Οι περισσότεροι του βάλανε 10 ή 1 !! :p

Αυτά που διάβασα το πρωί μπορώ να πω ότι με προετοιμάσανε λίγο και έκατσα να δω το φινάλε πιο χαλαρά
και με μία διάθεση να δω πιο σφαιρικά ότι θα δω! :cool:

Μετά από την θέαση λοιπόν, μπορώ να πω ότι εγώ θα έβαζα στο φινάλε ένα 8 (πολύ καλό) ..
και το αναλύω αμέσως το ζήτημα!

Κατ' αρχάς θέλω να πω ότι είναι όντως πολύ καλή η δράση και η αγωνία που μας προσφέρει το Homeland στις δυναμικές σκηνές του, όμως..
.. καλό είναι κάποια στιγμή να μένουμε και στις προωσπικές στιγμές και ιστορίες των ηρώων του,
και θα έλεγα είναι και κατανοητό αυτό γιατί όλες οι σκηνές της σειράς είναι πολύ δεμένες με τα προσωπικά στοιχεία του καθενός,
σε μία υπόθεση που μόνο προσωπική δεν είναι!!

Και πάμε! ;)

*** Full Spoilers ***
Με την αρχή λοιπόν του φινάλε η σειρά μας επιστρέφει στην πατρίδα των ηρώων της και αρχίζει να μας
παρουσιάζει κάποιες προσωπικές/οικογενειακές στιγμές τους.

Το 1ο πρόσωπο που πιάνει είναι η Carrie και μας παρουσιάζει με αυτήν 4 πολύ προσωπικές στιγμές της!
- Τον θάνατο του πατέρα της.
- Την "επανένωση" με την κόρη της.
- Την αναπάντεχη εμφάνιση της μητέρας της.. και του αδερφού της!!
(Πολλά ερωτήματα είχε και η Carrie για την ιστορία αυτή, και μένει να δούμε και εμείς τι ρόλο θα παίξουν αυτοί στην επόμενη σεζόν..)
- Tην παραδοχή/φανέρωση του έρωτα μεταξύ Carrie και Peter! :p
(Ένας έρωτας και σχέση που και πάλι θα γίνει θύμα των καταστάσεων, και των προσωπικών παθών!)

Στην συνέχεια το επεισόδιο καταπιάνετε με τον Saul.. ο οποίος είναι αυτός που σημαδεύτηκε περισσότερο από τα γεγονότα στο Πακιστάν.
Εάν κάποιος δεν θα μπορούσε να ησυχάσει μετά απ' όλα αυτά είναι ο Saul και τον καταλαβαίνω απόλυτα...
το θεώρησα απόλυτα φυσικό που δεν μπορούσε να καθίσει κοντά στην γυναίκα του και να μείνει εκτός των πραγμάτων..

2 πράγματα απασχολούν τον Saul και για τα 2 μας δίνει απάντηση το επεισόδιο..
Το ένα που απασχολέι και εμάς είναι ο Adal.. ο οποίος εμφανίζεται και τα εξηγεί όλα στον Saul και εμάς,
και του λύνει και το άλλο του πρόβλημα..
Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι πόσο ψηλά φτάνει η ιστορία αυτή..

Ότι και να έχει κάνει ο Saul, τουλάχιστον είχε την δύναμη να δώσει τον εαυτό του στο "τέλος" πάνω από την κατάσταση που υπήρχε στο Πακιστάν..
Ο Saul λοιπόν φαίνεται να αποδέχεται την νέα κατάσταση και τα δεδομένα.. και θα χαρώ και εγώ να τον δω σε θέση για αποφάσεις,
βγάζοντας από την μέση και τον ξενέρωτο Lockhart!

Η μόνη ένσταση μου στην τελευταία σκηνή του επεισοδίου ήταν ότι δεν μίλησε καθόλου στην Carrie και την άφησε να φύγει έτσι..
(Ίσως η σκηνή παρουσιάστηκε επίτηδες έτσι την στιγμή εκείνη, για να δώσει ένταση..)

Και πάμε στον Peter τώρα..

Αφού η Carrie θελημένα τον ανακάτεψε σε όλη αυτή την ιστορία του Πακιστάν, και τον έκανε να φτάσει στα όρια του..
τελικά δέχτηκε και αυτός τα γεγονότα όπως ήρθαν και επέστρεψε στην πατρίδα με την σκέψη μίας νέας αρχής.. (κοντά στην Carrie!)
Οι καταστάσεις όμως.. (και η μοιραία Carrie..) δεν θα τον αφήσουν για κάτι τέτοιο και θα τον ξαναβάλουν σε ένα νέο επικίνδυνο παιχνίδι!!

Ένα παιχνίδι που σε πολλά μπορούν να μας οδηγήσει στην νέα σεζόν!
.. καλύπτοντας και τα μέτωπα που έχουν μείνει ανοιχτά!

Η Carrie άθελα της τώρα, μην μπορώντας να ξεφύγει από τους προσωπικούς της δαίμονες, τον "έσπρωξε" και πάλι σε περιπέτειες..

Τελειώντας λοιπόν μπορώ να πω ότι για όλα αυτά οι παραγωγοί μπορεί να μην κάνανε τα νεύρα μας τσατάλια μέχρι την επόμενη σεζόν.. :p
αλλά δεν συνέβει το ίδιο και για την Carrie για την οποία η τελευταία σκηνή την αφήνει σε μία πάρα πολύ έντονη κατάσταση μετά από όλα όσα πέρασε στο επισόδιο,
και μας κάνει να την λυπόμαστε και πάλι!!

Επίλογος :
Πολλά έχουμε να δούμε στην επόμενη σεζόν και η αγωνία υπάρχει.. αλλά όχι σε αβάσταχτο βαθμό για τώρα!
Το τι θα κάνει η Carrie.. τι θα κάνει ο Saul.. τι ο Peter και οι άλλοι μένει να το δούμε!

Πολλές φορές τα προσωπικά πάθη οδηγούν τις κατστάσεις στην σειρά!
Τίποτα δεν μπορεί να προβλεφτεί από τώρα.. και οι καταστάσεις είναι ανοιχτές για πολλές τροπές και ανατροπές! :cool:

Εν αναμονή λοιπόν.. και respect Homeland!!

:worshippy:

Last edited:

Εγώ δεν κατάλαβα, πως θα συνεργαστούν με τον άνθρωπο που διέλυσε την πρεσβεία τους, σκότωσε τόσους υπαλλήλους και ανακάλυψε όλο το δίκτυο των μυστικών τους πρακτόρων. Πολύ να πολύ υπερβολικό...

Διάβασα και κάποιες άλλες κριτικές..

Σε όλα τα παραπάνω θα ήθελα να πω, ότι πιστεύω ότι στην παρούσα στιγμή της ιστορίας
η σεζόν δεν θα μπορούσε να δώσει καμία συγκλονιστική σκηνή αφού δεν έγινε κάτι στο προηγούμενο..
και ήταν φανερό ότι η ιστορία θα πάει για την επόμενη σεζόν.

Οπότε από το να μας άφηνε σε καμία σκηνή με πολύ αγωνία.. π.χ την Carrie να τραβάει το πι.....
το καλύτερο που είχαν να κάνουν ήταν να "ανάψουν" ξανά το ενδιαφέρον για την συνέχεια της ιστορίας "ήρεμα" και με νέα δεδομένα,
που θα μπορούσαν και να διευρύνουν και πάλι την συνέχεια της σειράς!

Και πιστεύω το κατάφεραν πολύ καλά αυτό με το φινάλε! :cool:

.....

Αυτό που λες AKISKDG σίγουρα σηκώνει πολύ συζήτηση.. αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε περισσότερα γύρω από αυτό το πράγμα..

Δεν ξέρουμε ακόμη ούτε και ο Saul τι έχει στο μυαλό του.. αλλά και τι θέση θα πάρουν η Carrie αλλά και ο Peter που δεν ξέρει ακόμη τίποτα..

Σίγουρα έχουμε να δούμε πολλά!
Οι παραγωγοί ανοίξανε μεγάλα μέτωπα! :cool:

Last edited:

Aπαραδεκτο ηταν το φιναλε αλλα το ξεχναμε γρηγορα λογω προτερου εντιμου βιου (βλ. πολυ καλη σεζον).

Εγώ θα τα πω χύμα
Πατάτα το επεισόδιο

Αυτό μας έλειπε μετά τον γκόμενο της κόρης του Μπρόντι
Να ασχολούμαστε με τη γκόμενα του γιου της μάνας της Kλέρ

Νομίζω έχω δει καλύτερο επεισόδιο στην τόλμη και γοητεία – αλλά δε θυμάμαι καλά ήμουν μικρός :D

Γενικά, μας συνήθισαν στη δράση, στα 10λεπτα που δεν έπαιρνες ανάσα, μέσα στη χρόνια, αυτό άρεσε στον κόσμο, αυτό περίμενε ο κόσμος

Τεσπα καλή επόμενη σεζόν

Εγώ πάλι δεν το θεωρώ απλά τραγικό, το θεωρώ σχεδόν τρολλιά το τελευταίο. Στη μέση του επεισοδίου έκανα ήδη αλλα πράγματα (σερφαρισμα, απαντούσα κάτι Mail για τη δουλειά κλπ) ενώ απο ενα σημείο και μετά ο μόνος λόγος που δεν το έκλεινα ειναι ότι περίμενα κάτι τρελό να γίνει στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα όπως στο τέλος της δεύτερης. Τελικά ούτε καν.

Συμφωνω με τον blue08 στην κριτικη του και νομιζω οτι ειχατε υπερμετρες προσδοκιες. Αυτος ο κυκλος ειχε σκηνες δρασεις και σκηνες αγωνιας. Μετα απο οτι εγινε στο προηγουμενο επεισοδιο δεν περιμενα να εχουμε τιποτα φοβερες εξελιξεις. Αλλωστε υπηρχε και ο θανατος του james rebhorn και ηθελαν να κανουν ενα μικρο tribute. Θα ενιωθα προδομενος αν δημιουργουσαν ενα cliffhanger απο το πουθενα μονο και μονο για να μας εχουν στο αγκιστρι. Ειπαν την ιστορια που ηθελαν να πουν, αφησαν και αιχμες κατα της realpolitik που ακολουθουν συχνα σαν χωρα και τωρα ειναι ελευθεροι να ξεκινησουν την επομενη σαιζον και να πουν μια νεα ιστορια.

Ευτυχως η συγκεκριμενη σειρα (αν και παμε για 5η σαιζον) εχει γλυτωσει απο το προβλημα πολλων σειρων που γινονται επιτυχιες, δηλαδη του "ξεχειλωματος". Εξηγω.. ξεκιναει μια σειρα που την εχουν υπολογισει για 1-2 σαιζον.. παει καλα.. βλεπουν τα φραγκα να πεφτουν και αρχιζουν να σκαρφιζονται τροπους να μην τελειωσει. Κλασσικο παραδειγμα το Lost. Στο homeland ηταν αρκετα εξυπνοι να το ληξουν μετα απο 3 σαιζον (ξεχειλωνοντας το λιγο και οχι πολυ.. αλλωστε το original απο το ισραηλ ηταν μια σαιζον μονο). Η 4η σαιζον θα μπορουσε να ειναι αυτοτελης ή μπορει να συνεχιστει και του χρονου. Καλλιστα θα μπορουσε να τελειωσει το Homeland εδω και να μην νιωθουμε προδομενοι...

ευτυχως ομως συνεχιζει :)

Αποκλιμακωθηκε η κατασταση και χωρις να '"χτυπαμε" το κεφαλι μας στο τοιχο με καμια σκηνη της τελευταιας στιγμης οδευουμε χαλαρα προς τον 5ο κυκλο με πολυ ανυπομονησια..!