HORN !!!!!

Θα σε γελασω φιλε...μπλε ηταν η χωανη και ενα γουφερ απο κατω.
να μαλλον αυτο στο κεντρο ηταν
P1013538.jpg

Last edited:
Kαλως ηρθες!
Αυτο στο λινκ που εβαλες, δεν ειναι κορνα, αλλα εισαι στο "σωστο" (Altec) δρομο!!!!

"Ευκολοτατο" ηχειακι ο Ναυτιλος??? Αντε να σε δω.....περιμενουμε παρουσιαση.

καλημερα!!!!

...μια μερα φρικαρα που λετε οταν ειδα εναν τσιγγανο να φορτωνει κατι αντιστοιχες στην οψη και βαρος με τις ALTEC, απο ενα θεατρο-κινηματογραφο που μαλλον κατεδαφιζοταν, και ειμαι σιγουρος οτι τις πουλησε για παλιοσιδερα :bigcry::smash: και ετσι ξεκινησα το Google-αρισμα και τελικα εφτασα και σε εσας.
Γιαυτο ειπα το πρωτο post να ειναι τετοιας υφης.
Θα μαζεψω τα ερωτηματα μου και τα υποψηφια DIY projects που εχω εδω και καιρο στο παταρι και θα τα ξαναπουμε .
ΘΕΝΚΣ ΑΓΚΕΝ :music-smiley-005: !

Πλακα πλάκα χθες που περασα από λιμανι μεταφερανε την οικογένεια του Αγούδημου από την μερια του Περαματος στον ΟΠΛ, η Μιλενα ελειπε.
Θα φτιαξει λεει νεα ναυτιλιακή τις 25μοιρες, μπορει να ειναι και 30 δεν εχουν αποφασισει ακόμα

ρε το Μιλενα...τι ενδοξα 24ωρα ταξιδια εκανε..απο πισω και η Δημητρουλα...
Να ρωτηξω,
Τοτε ποια η ουσια ρε παιδια να χεις ενα τετοιο ηχειο που δε δενει?ενταξει ειναι με σαμπ..ε και? πανακριβα δε ειναι?..τι τα αποθεωνουνε..τεσπα..
Σημερα θα τελειωσω ενα μικρουλι με κατι focal-ακια που μου φαινεται θα χει καλεεες προοπτικες ακουστικες...

ρε το Μιλενα...τι ενδοξα 24ωρα ταξιδια εκανε..απο πισω και η Δημητρουλα...
Να ρωτηξω,
Τοτε ποια η ουσια ρε παιδια να χεις ενα τετοιο ηχειο που δε δενει?ενταξει ειναι με σαμπ..ε και? πανακριβα δε ειναι?..τι τα αποθεωνουνε..τεσπα..
Σημερα θα τελειωσω ενα μικρουλι με κατι focal-ακια που μου φαινεται θα χει καλεεες προοπτικες ακουστικες...

Φιλε αν δεν μυρίζεις καραβίλα για τρεις μερες και δεν εχεις παλάτζο για αλλες τεσσερις, δεν εχεις ταξιδεψει με πλοίο.:flipout:

Που να δειτε από Σφακια Γαυδο παλια με το.... Σελινο και ενα εφταρακι (δεν θελει παραπάνω)
εχω κανει 5μιση ωρες για 22 μιλια με τρεις φορες οριακο τουμπαρισμα
εκει να βλεπατε κατι Αγγλους που από ηλιοκαμένοι ειχαν γινει.... :Banane0:

Ποιος ειπε οτι παιζουν τα ηχεια που αναφερεις....τουλαχιστο οσα εχω ακουσει ετσι οπως τα εχω ακουσει (sorry Αντωνης)

Χρονια πολλά ρε
οτι επιθυμεις να το φτιαξεις:smash:

γιατι ρε σεις χρονια πολλα?? τι ξεχναω???
Αααααα καταλαβα...ευχαριστω πολυ παιδια!αν και δε γιορταζω, καθε ευχη ειναι καλοδεχουμενη! να μαστε καλα παντα μαγκες και να χαιρομαστε οτι εχουμε και οτι φτιαχνουμε, και κυριως τα ατομα που χουμε κοντα μας!

Δυο λογακια για τα Avantgarde. Εχω τα Uno απο το 2004.

1. Γενικα μιλωντας, οι περισσοτεροι θα συμφωνησετε οτι τα κλειστα κουτια ειναι καλυτερα απο τα ριφλεξ. (και προσωπικα, απο ριφλεξ, μονο τα arcos X του Μανωλη Τζωρτζακη (στον χωρο του) παιξανε φοβερα)
2. Γενικα μιλωντας παλι, οι περισσοτεροι θα συμφωνησετε οτι τα ενεργα ειναι καλυτερα.
3. Γενικα μιλωντας παλι, οι περισσοτεροι θα συμφωνησετε οτι τα "αφιλτρα" ή τα minimal cross ηχεια ειναι καλυτερα.
4. Γενικα μιλωντας παλι, οι περισσοτεροι θα συμφωνησετε οτι τα ευαισθητα ηχεια ειναι ευκολοτερα και με μικροτερες απαιτησεις ισχυος.

Το μεγαλυτερο μειονεκτιμα ειναι το "δεσιμο" του σαμπ με τις κορνες. ισως οτι γρηγοροτερο σε μπασο αλλα οι κορνες δεν πιανονται με τιποτα. (κανενα ηχειο δεν ειναι τελειο).
Θα προσθετα και το "ασυνηθιστο" μπασο. Στην αρχη με ξενισε.
Το δευτερο ειναι το στησιμο και τα "συνοδα". Και στο softwear επισης.
Ειναι σαν μεγενθυτικος φακος. Μην περιμενεται λοιπον σε εκθεσεις και προχειρα στησιματα να ακουσετε αυτο που μπορει να παιξει το ηχειο.

Ομως........1,2. μιλαμε για δυο δεκαιντσα (στο καναλι), κλειστα και ενεργα.

(και hi level input, η martin Logan το ανακαλυψε με την τελευταια της σειρα οι αλλοι εχουν μελλον ακομα)

3. μεσαιο χωρις κροσοβερ (αφιλτρο) και μινιμαλ στο τουητερ.

4. ευαισθησια στο θεο, 101db (ναι παιζει και με trends 10.1, εχω δυο)

Οι πλεον αχρωματιστες κορνες για να μη μιλησω βεβαια για το Low level information που οι περισσοτεροι ηχειαδες, ακομα, απλα δεν..........

Last edited:
Καλα γενικα πολα μπορουμε να πουμε...
Απλα οπως ειπες μου ξενισε λιγακι το μπασο και ξερεις που? σε Manowar που το διμποτο παιρνει ωρες ωρες φωτια, και τα τυμπανα ειναι δυναμητες...εκει μου φανηκε καπως.. αργο να πω, ασυνδετο να πω...
Αρα να υποθεσω φιλε μου οτι ειναι για ποιο συγκεκριμενα ακουσματα ε?γιατι οταν βαλανε τζαζ και βαλκανικα με μπολικα πνευστα, επαθα πλακα...
οπως επαθα πλακα και με τα ArcosX Του Τζωρτζακη στο χωρο του που λες..
Επισεις με ψιλοξενησε οτι στην θεση ακροασης τα avanguarde παιζανε τζαματα αλλα οταν κινηθηκα λιγο στον χωρο αλλαζε πολυ ο ηχος..παρα πολυ...
Αυτα δε τα ακουσα σε εκθεση αλλα στημενα σε φιλικο σπιτι στην Γλυφαδα..δε προσεξα τι ενυσχητικα ειχε ..σαν πηγη ειχε ενα vrds teac,και το θυμαμαι γιατι μου κανε εντυπωση που ηταν μουλαρι, για Cd..

Βασικα η απορια που εξεφρασα πριν εχει να κανει με τις μπασοκορνες, συνδιασμενες με κορνες μεσουψηλων...εκει προσπαθω να καταλαβω πως ταιριαζει το ολο θεμα της φασης, της ταχυτητας κτλ..
Το ηχειο που χει φτιαξει ο Κος Morfeas, ειναι κ κεινο με sub? γιατι εχω διαβασει εξαιρετικα σχολια..θα θελα καποια στιγμη να τα ακουσω!

Last edited:
:flipout::flipout:
Ρε παιδια τι λετε για τις ντουντουκες του παιδιου?
Μπασοκόρνες ειναι φτιαγμενες συμφωνα με τους νόμους της τεχνης και της επιστημης
προφανως παθητικές και ακτινοβολουν πατωμα.
Τα ακουσα εκθεση, θα ηθελα να τα ξανακουγα καπου σωστα

Καλα γενικα πολα μπορουμε να πουμε...
Απλα οπως ειπες μου ξενισε λιγακι το μπασο και ξερεις που? σε Manowar που το διμποτο παιρνει ωρες ωρες φωτια, και τα τυμπανα ειναι δυναμητες...εκει μου φανηκε καπως.. αργο να πω, ασυνδετο να πω...
Αρα να υποθεσω φιλε μου οτι ειναι για ποιο συγκεκριμενα ακουσματα ε?γιατι οταν βαλανε τζαζ και βαλκανικα με μπολικα πνευστα, επαθα πλακα...
οπως επαθα πλακα και με τα ArcosX Του Τζωρτζακη στο χωρο του που λες..
Επισεις με ψιλοξενησε οτι στην θεση ακροασης τα avanguarde παιζανε τζαματα αλλα οταν κινηθηκα λιγο στον χωρο αλλαζε πολυ ο ηχος..παρα πολυ...
Αυτα δε τα ακουσα σε εκθεση αλλα στημενα σε φιλικο σπιτι στην Γλυφαδα..δε προσεξα τι ενυσχητικα ειχε ..σαν πηγη ειχε ενα vrds teac,και το θυμαμαι γιατι μου κανε εντυπωση που ηταν μουλαρι, για Cd..

Βασικα η απορια που εξεφρασα πριν εχει να κανει με τις μπασοκορνες, συνδιασμενες με κορνες μεσουψηλων...εκει προσπαθω να καταλαβω πως ταιριαζει το ολο θεμα της φασης, της ταχυτητας κτλ..
Το ηχειο που χει φτιαξει ο Κος Morfeas, ειναι κ κεινο με sub? γιατι εχω διαβασει εξαιρετικα σχολια..θα θελα καποια στιγμη να τα ακουσω!

Ειπαμε οτι οσο γρηγορα και να ειναι τα σαμπ, οι κορνες δεν πιανονται.
Επισης σαφως και ειναι πολυ κατευθηντικες. Εγω το ελυσα (οσο ειναι εφικτο) με μεγαλυτερη κλιση προς τα μεσα, ωστε να "τεμνονται" 10-15 εκατοστα πιο μπροστα, απο τα αυτια σου.
οι μπασοκορνες δεν εχουν προβλημα με την φαση γιατι ερχονται απο το κρος.

Του Μορφεα, πολυ απλα, εχουν λυμενο το προβλημα του δεσιματος των χαμηλων με τα μεσουψηλα, αφου και στα χαμηλα εχει φορτιση κορνας.

Ε, που θα παει, κοντα ειναι ο Μαιος, μετα που θα αναγκαστει να κανει "βιομηχανικη παραγωγη" θα "λυθουν" πολλα πραγματα.

Όταν ακτινοβολεί πάτωμα και ακούμε εξ' ανακλάσεως reflex δεν λέγεται?
Όχι μεν κλασσικό, αλλά Bass Reflex (με πηγή την κόρνα).

Last edited: