How the Beatles Destroyed Rock 'n' Roll

Οι ευρωπαιοι εδωσαν τη δικη τους εκδοχη, το εβαλαν στα δικα τους μετρα αλλα οχι να καταργησουμε το original. Επισης μη κυττας τους Hillbillies μονο, γιατι δεν μετρας και την αμερικανικη ιντελιγγεντσια των 60s?

μηπως ομως γι αυτο σπρωχθηκαν "ισως" και απο το συστημα?

Όσο σπρώχτηκαν πχ όταν ο Λέννον παρατήρησε ότι ο Χριστιανισμός ολοένα χάνει την απήχησή του και οι Beatles γίνονται διασημότεροι του Ιησού;

Οι ευρωπαιοι εδωσαν τη δικη τους εκδοχη, το εβαλαν στα δικα τους μετρα αλλα οχι να καταργησουμε το original.

Ελάχιστη σχέση βλέπω με το original από την αρχή της ωριμότητας του συγκροτήματος. Τι σχέση έχουν από το Revolver και μετά με το αρχέγονο R'n'R.
Δεν είναι μια "εκδοχή" του πρωτότυπου όπως το υποβαθμίζεις... αλλά κάτι πλέον διαφορετικό.

Όσο σπρώχτηκαν πχ όταν ο Λέννον παρατήρησε ότι ο Χριστιανισμός ολοένα χάνει την απήχησή του και οι Beatles γίνονται διασημότεροι του Ιησού;

Περα οτι απο ενα σημειο και μετα (διασημοτητας )λες οτι θες ,ε δεν ειπε και κατι αμαρτωλο .Εμπορικα ειναι θεμιτο να το πεις!
και με τις ευλογιες του Παπα.
στην 7ετια παντως beatles ακουγες ,stones και περα οχι .

Υπάρχουν Ηρόστρατοι που θέλουν να περάσουν στην Ιστορία γκρεμίζοντας - όπως ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου.
Οι Μπήτλς έχτισαν.

εχτιζαν σε ολα τα επιπεδα.... ποτε αλλοτε κατι τοσο μαζικο ... υπηρξε και τοσο καινοτομο....

αν δειτε τις φατσες των τυπων που καιγαν τα βινυλια τους το 65-66 (jesus statement)
θα καταλαβετε πολλα....:rifle::rifle:

Περα οτι απο ενα σημειο και μετα (διασημοτητας )λες οτι θες ,ε δεν ειπε και κατι αμαρτωλο .Εμπορικα ειναι θεμιτο να το πεις!
και με τις ευλογιες του Παπα.

Το συγκεκριμένο που είπε ο Λέννον δεν ήταν μια μπούρδα του κάθε καβαλημένου. Μάλιστα δεν αφορούσε καν στη δημοτικότητα των Μπητλς καθ' εαυτή -αυτό είναι απομόνωση και ανάγνωση εκτός συμφραζομένων.

Για την 7ετία δεν ξέρω εάν έπαιζε σε αυτό ρόλο ο περίφημος Magic Alex. Πάντως το πώς τους αντιμετώπιζε μια περιφερειακή ανθυποδύναμη, δεν ισοδυναμεί με ένταξή τους στο "σύστημα". Με την ίδια λογική μπορεί κανείς να πει ότι ο Μάρκος τους κυνήγησε, άρα ήταν κόντα στα αυταρχικά καθεστώτα.

Λάθος μέγα.
Και στο ραδιόφωνο άκουγες -ιδίως στους ερασιτέχνες- και σε μερικά δισκάδικα - στέκια και στόμα με στόμα κυκλοφορούσαν τα νέα με τους φίλους. Οσοι ήταν εκεί, Ξέρουν. Πληροφόρηση υπήρχε άφθονη και δίσκοι κυκλοφορούσαν πάρα πολλοί - προφανώς οι λογοκριτές δεν ήξεραν που έβαζαν την υπογραφή τους.
Το 1970 γινόταν μπάχαλο, ειδικά αφότου προβλήθηκε το Γούντστοκ και μετά.

Αν μιλάς για την κρατική TV, αυτή δεν έδειχνε Μπήτλς ούτε με σφαίρες.
Ρόκι Ρόμπερτς, Λόλα Φακλάνα, Αζναβούρ...τέτοια.

Το συγκεκριμένο που είπε ο Λέννον δεν ήταν μια μπούρδα του κάθε καβαλημένου. Μάλιστα δεν αφορούσε καν στη δημοτικότητα των Μπητλς καθ' εαυτή -αυτό είναι απομόνωση και ανάγνωση εκτός συμφραζομένων.

Για την 7ετία δεν ξέρω εάν έπαιζε σε αυτό ρόλο ο περίφημος Magic Alex. Πάντως το πώς τους αντιμετώπιζε μια περιφερειακή ανθυποδύναμη, δεν ισοδυναμεί με ένταξή τους στο "σύστημα". Με την ίδια λογική μπορεί κανείς να πει ότι ο Μάρκος τους κυνήγησε, άρα ήταν κόντα στα αυταρχικά καθεστώτα.

κατ αρχην να ξεκαθαρισουμε δεν κατηγορω τους beatles ουτε τους υποτιμω
Ακολουθω μια σκεψη που μαλλον εχει καποια βαση .

Αυτο που συνηγορει στο στον τιτλο ,χωρις να εχω διαβασει το βιβλιο ,ειναι η αποδοχη της κρατουσας ταξης .
Η grace slick αυτο που ειπε (δεν βρισκω το ποστ ισως δεν το εγραψε ο Λυμπε) σε ελευθερη μεταφραση ειναι ..."δεν θελεις να μου κρατησεις το χερι
θελεις να με ...σκισεις".
Η αστικη κουλτουρα μπορουσε να αποδεχθει με μεγαλη δυσκολια την αλλαγη στο ντυσιμο το στυλ ,το υφος αλλα μεχρι ενος σημειου .Οι beatles δεν ειναι ποτε ανατρεπτικοι .Η εστω ηταν πολυ πιο ασφαλεις απο τους υπολοιπους .

Ασφαλεις με τον τροπο που το εβαλε η Slick .Δεν λεμε θα σε σκισω ................Ηταν ντροπαλοι.!

Last edited:
Λάθος μέγα.
Και στο ραδιόφωνο άκουγες -ιδίως στους ερασιτέχνες- και σε μερικά δισκάδικα - στέκια και στόμα με στόμα κυκλοφορούσαν τα νέα με τους φίλους. Οσοι ήταν εκεί, Ξέρουν. Πληροφόρηση υπήρχε άφθονη και δίσκοι κυκλοφορούσαν πάρα πολλοί - προφανώς οι λογοκριτές δεν ήξεραν που έβαζαν την υπογραφή τους.
Το 1970 γινόταν μπάχαλο, ειδικά αφότου προβλήθηκε το Γούντστοκ και μετά.

Αν μιλάς για την κρατική TV, αυτή δεν έδειχνε Μπήτλς ούτε με σφαίρες.
Ρόκι Ρόμπερτς, Λόλα Φακλάνα, Αζναβούρ...τέτοια.

Λες ? ειμαι σχεδον βεβαιος οτι στς καρτες της τηλεορασης αλλα και στα κρατικα ραδια παιζοταν.

Η αστικη κουλτουρα μπιρουσε να αποδεχθει με μεγαλη δυσκολια την αλλαγη στο ντυσιμο το στυλ ,το υφος αλλα μεχρι ενος σημειου .Οι beatles δεν ειναι ποτε ανατρεπτικοι .Η εστω ηταν πολυ πιο ασφαλεις απο τους υπολοιπους .

Μπορεί, δεν αντιλέγω.
Εάν και δεν ξέρω πόσο ουσιαστική ανατροπή μπορεί να στηρίξει απλά το attitude του "τσόγλανου". Ανατροπή τίνος; Την ανατροπή της προηγούμενης γενιάς δεν την έφερε παρά ο πανδαμάτωρ χρόνος, η νομοτέλεια.

Μπορεί, δεν αντιλέγω.
Εάν και δεν ξέρω πόσο ουσιαστική ανατροπή μπορεί να στηρίξει απλά το attitude του "τσόγλανου". Ανατροπή τίνος; Την ανατροπή της προηγούμενης γενιάς δεν την έφερε παρά ο πανδαμάτωρ χρόνος, η νομοτέλεια.

Ουτε κι εγω ξερω και δεν μπορω να την αξιολογισω.Αλλα σιγουρα ηταν εποχες σημαντικων (Ανατρεπτικων αλλαγων) τουλαχιστον αισθητικα (κουρεμα ,ντυσιμο .. κλπ).

είναι πολύ εύκολο να τα λές αυτά τώρα.
οι Μπήτλς ήταν ο ορισμός της ανατροπής.

Ιδιοφυεις ναι και μουσικα μοναδικοι ναι, αλλα ανατρεπτικοι γιατι?
Αν το εννοεις καθαρα μουσικα ισως .Αλλα κοινωνικα και πολιτικα ηταν
μαλλον ασφαιροι.

Απάντηση: Re: How the Beatles Destroyed Rock 'n' Roll

Ιδιοφυεις ναι και μουσικα μοναδικοι ναι, αλλα ανατρεπτικοι γιατι?
Αν το εννοεις καθαρα μουσικα ισως .

Iσως?????????????????????? Κοιτα, υποψιαζομαι πως δε θα το κανεις, αλλα σου προτεινω να ριξεις μια ματια στα τσαρτς των αρχων την δεκαετιας του 60, σε Αγγλια και Αμερικη. Δες τι ακουγε ο κοσμος οταν εμφανιστηκαν οι Beatles και τι ακουγε μετα απο 2-3 χρονια.

Re: Απάντηση: Re: How the Beatles Destroyed Rock 'n' Roll

Iσως?????????????????????? Κοιτα, υποψιαζομαι πως δε θα το κανεις, αλλα σου προτεινω να ριξεις μια ματια στα τσαρτς των αρχων την δεκαετιας του 60, σε Αγγλια και Αμερικη. Δες τι ακουγε ο κοσμος οταν εμφανιστηκαν οι Beatles και τι ακουγε μετα απο 2-3 χρονια.

Για να ελαφρύνω το κλίμα λίγο παίρνω σαν πηγή το "British Hit Singles" όπου βλέπω ότι στις 20 Οκτωβρίου 1960 στο Νο 36 του chart βρισκόταν ο "Makadopoulos and his Greek Serenaders". Έχεις πρόβλημα με αυτό φιλαράκι? :flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: How the Beatles Destroyed Rock 'n' Roll

Και τι θα δω αμα το δω , οτι ανετραπη τι?
Το μουσικο γουστο των Αγγλοφωνων?

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο: Οι Beatles άλλαξαν το παραδοσιακό rock n'roll ή απλά ήταν οι καταλύτες μιας διεργασίας η οποία είχε ήδη ξεκινήσει και αυτοί βρέθηκαν την σωστή ώρα στο σωστό μέρος? Δηλαδή θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο συγκρότημα στη θέση τους? Τα τραγούδια τους τα γνωρίζω καλά, ομολογουμένως μιλάμε για πολύ σπουδαίες συνθέσεις, ιδίως κάποια από αυτά είναι και μεγαλοφυείς, αλλά ποιά ήταν η ατμομηχανή της αλλαγής, αυτά τα τραγούδια ή η δημοσιότητα αυτών των τραγουδιών και του γκρούπ?

Last edited: