How to be a cool greek student in England

Απάντηση: Re: Απάντηση: How to be a cool greek student in England

please στείλε την
και αν έχεις το link του thread που έχει συζητηθεί.
Έχεις δοκιμάσει ποτέ να του γράψεις ή το θεωρείς ανώφελο;

Εγραψα ,με ψευδώνυμο,αλλά απάντηση δεν πήρα.Στήν στέλνω,με λεπτομερειες που θές μαζί(thread εννοώ)

Απάντηση: Re: Απάντηση: How to be a cool greek student in England

Φονιάδες είναι οι πολιτικοί. Όχι οι λαοί. Ο λαός τρώει την προπαγάνδα και απλώς δε μπορεί να αντιδράσει. Και εμείς εδώ τρώμε προπαγάνδα, αλλά άλλου είδους. Για παράδειγμα υποστηρίζαμε το Μιλόσεβιτς μόνο και μόνο επειδή ήταν Σέρβος και ορθόδοξος. Όχι ότι είχαν δίκιο οι Κροάτες και οι Βόσνιοι. Απλά τους έκαναν κομματάκια οι ιμπεριαλιστές για να μοιράζονται ευκολότερα.

Αν είχαμε τη δύναμη σήμερα, εσύ πιστεύεις ότι δε θα πηγαίναμε να πάρουμε την πόλη ή την Αγιά Σοφιά. Απλά δε μπορούμε. Δεν το κάνουμε από ηθική αναστολή. Οι πόλεμοι δημιουργούνται για οικονομικούς λόγους και επηρρεάζονται από τους συσχετισμούς δυνάμεων και της πολιτικές συνθήκες. Αν υπήρχε σήμερα αντίπαλο δέος στους Αμερικάνους θα τολμούσαν να κάνουν αυτά που κάνουν στο Ιράκ; Απλά τα κάνουν επειδή τους παίρνει

Ποιος λεει οτι φονιαδες ειναι οι πολιτικοι? Ποσοι υποστηριζουν τον Μπλαιρ? 30%? Αυτοι δεν ειναι φονιαδες? Ποσοι απο το υπολοιπο 70% αντιδρουν? Μια μικρη μεριδα.

Αν υπηρχε Ρωσια με την εννοια που θυμομασταν (υπαρχει-αλλα δεν αντιδρα) σιγουρα οι Αμερικανοι θα το σκεφτονταν στην Βοσνια. Ολοι οι πολεμοι γινονται για οικονομικους λογους. Αυτο ομως δεν αλλαζει να τους αποκαλω φονιαδες.

Τον Μιλοσεβιτς δεν τον υποστηριξε κανενας νοημων ανθρωπος- Ασχοληθηκαμε με τι δουλεια εχουν οι φονιαδες λαων στα βαλκανια και ανακατευονται.

Δικιο εχεις σε οσα λες, αλλα δεν βγαζεις ενα conclusion: τι εχουν οι φονιαδες αγγλοι περισσοτερο απο εμας και τι εχουμε εμεις περισοτερο απο αυτους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: How to be a cool greek student in England

Δικιο εχεις σε οσα λες, αλλα δεν βγαζεις ενα conclusion: τι εχουν οι φονιαδες αγγλοι περισσοτερο απο εμας και τι εχουμε εμεις περισοτερο απο αυτους.

Δε βγάζω συμπέρασμα γιατί θεωρώ τη γενίκευση επικίνδυνη. Θεωρώ ότι μπορούμε να συγκρίνουμε ανθρώπους ένα με ένα και όχι λαούς ένα με ένα. Στο συγκεκριμένο ζήτημα που θέτεις πρόκειται για διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες που έχουν διαφορετική πληροφόριση για το θέμα. Άρα τα γκάλοπ ανάμεσα σε μας και σε εκείνους δεν μπορούν να είναι συγκρίσιμα αν θέλουμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Θεωρώ το μέσο άνθρωπο απροστάτευτο από την προπαγάνδα. Το τι θα κάναμε αν είμασταν στη θέση τους είναι εντελώς υποθετικό και δε νομίζω ότι μπορώ να το απαντήσω.

Οι Αγγλοι ήταν πάνω απο 70% υπέρ τών βομβαρδισμών τής Σερβίας και αρχικά πάνω απο 70% υπέρ τών βομβαρδισμών στο Ιράκ.Στην δευτερη περίπτωση το ποσοστό μειώθηκε πολύ όταν δημοσιευτηκαν τα ψέμματα Μπούς και Μπλαίρ περί υπάρξεως πυρηνικών και χημικών στο Ιράκ.

Τελοσπάντων, για να ξαναγυρίσουμε στο αρχικό θέμα, ίσως προ 10ετίας όταν γράφηκε το κειμενάκι να ήταν χιουμοριστικό, πλέον το είδος έχει ανθίσει τόσε που το ακολουθεί ως και ο Αλέξανδρος της Ε.

Όσα παραδείγματα και εάν ανασύρετε από τις προσωπικές σας εμπειρίες (τι ισοπεδωτικό επιχείρημα κι αυτό, ε; ), δεν παύει να μου θυμίζει σκηνικό του Big Fat Greek Wedding. Δηλαδή όργιο της υπερβολής.

Γνωρίζω τουλάχιστον 5 φίλους μου, τους οποίους δεν μπορώ να διανοηθώ να είχαν τέτοια συμπεριφορά κατά τις μεταπτυχιακές σπουδές τους στη Βρετανία (ο ίδιος δεν είχα την τιμή). Ίσως δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη τότε το κείμενο ώστε να το συμβουλευτούν.

Γνωρίζω τουλάχιστον 5 φίλους μου, τους οποίους δεν μπορώ να διανοηθώ να είχαν τέτοια συμπεριφορά κατά τις μεταπτυχιακές σπουδές τους στη Βρετανία (ο ίδιος δεν είχα την τιμή).

Μήπως ακριβώς επειδή ήταν στις μεταπτυχιακές σπουδές είχαν πλέον "βάλει μυαλό" και δεν είχαν όρεξη για dolce vita; :flipout:

Ίσως δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη τότε το κείμενο ώστε να το συμβουλευτούν.

Αυτά έχει η ελλιπής ενημέρωση... Πού πας κύριε χωρίς τον οδηγό επιβίωσης;
:flipout:

Χωρίς παρεξήγηση, έτσι; -bye-

Έχεις καμιά επίσημη στατιστική για αυτό ή έβγαλες συμπεράσματα από τα μέρη που σύχναζες; Έκανες καθόλου παρέα με Άγγλους; Βγήκες ποτέ από το Ελληνικό γκέτο; Γιατί και εγώ σαν και σένα σκεφτόμουν τον πρώτο χρόνο που έκανα παρέα με Έλληνες. Μου πήρε πολύ καιρό, προβληματισμό, κουβέντες και διάβασμα για να ξεριζώσω την προπαγάνδα του περιούσιου λαού και της ανωτερης κουλτούρας των Ελλήνων. Δεν είναι εύκολο πράγμα να ξεριζώσεις κάτι που σου φυτεύεται από την πρώτη δημοτικού.

Δεν πίνουν όλοι ένα βαρέλι μπύρα, ούτε πάνε μόνο η μπεκρήδες στις PUB. Η Pub είναι για τους Άγγλους χώρος κοινωνικής συναναστροφής, όπως είναι για εμάς η καφετέρια. Δεν πάνε για να πιούνε όλοι όπως εμεις δεν πάμε για να πιούμε καφέ. Αν δεν τους ζήσεις από κοντά, αν δεν σε πάνε οι ίδιοι στα στέκια τους να μιλήσεις και με κόσμο έξω από τους φοιτητές και αν δε ψάχνεις σουβλατζίδικα και μπουζούκια στην Αγγλία θα γνωρίσεις έναν άλλο κόσμο.

Δηλαδή θα είναι δίκαιο να κρίνει κάποιος την Ελλάδα από τα σκυλάδικα και τα κ..όμπαρα;

Δυστυχώς σα λαός δεν έχουμε πολυπολιτισμική παιδεία. Θεωρούμε ότι οτιδήποτε δικό μας είναι 100% σωστό και ότι έχουν οι άλλοι λαοί λάθος. Θεωρούμε τις δικές μας αξίες παγκόσμιες αλήθειες και τους υπόλοιπους κουτόφραγκους που δεν ξέρουν να ζήσουν.

Καταρχην να σου πω οτι το ελληνικο γκετο ποτε δεν το γουσταρα. Το πολυ τον πρωτο χρονο να ασχοληθηκα. Απο κει και περα εκανα παρεα με κοσμο απο ολο τον κοσμο σχεδον. Και με αγγλους εκανα παρεα. Και τα οποια συμπερασματα εβγαλα για το αν πινουν πολυ και αν γινονται σκνηπα δεν θελει ξερεις και πολυ μυαλο για να καταληξεις εκει. Το φαινομενο ειναι γενικο. Ουτε ειπα ποτε οτι εχουμε ανωτερη κουλτουρα και απορω πως λες οτι εγω πιστευω κατι τετοιο χωρις να το ξερεις:nounder:

Οσο για τα σουβλατζιδικα και τα μπουζουκια να σε ενημερωσω οτι 1) ναι μου αρεσει το σουβλακι και πυγαινα και ετρωγα που και που και συγνωμη κιολας 2) σε μπουζουκια δεν πηγα ποτε και δεν παω ουτε στη Ελλαδα. Πυγαινα σε κατι απιστευτες clubares και εκανα τα γουστα μου:music-smiley-005:

Οσο για τις pub που λες ναι υπαρχουνε pub που ειναι πολιτισμενες και αλλες που ειναι να μην πω τι. Και σε πληροφορω οτι εγω συχναζα σε ολά αυτα τα μερη και τα ξερω και απο την καλη και απο την αναποδη. Το γενικο συμπερασμα ειναι σιγουρα οτι πινουνε μεχρι θανατου μπυρα και οτι οι αγγλιδες ειναι τελειως πορνες. Και οποιος εχει επισημες στατιστικες για το αντιθετο ας ερθει να μου τις παραθεσει. Οχι για να μην τρελαθουμε κιολας

Απ'οτι φαινεται εχασα επεισοδια... Καλα τοσο στραβα το πηρατε; Μου θυμησε αυτους που διαμαρτυρονταν για την εναρκτηρια τελετη των Ο.Α 2004 που ηταν το datsun με τα καρπουζια λεγοντας πως δεν ειναι αυτο Ελληνικο και αλλα τετοια. Μπορει μερικα απο αυτα να ειναι οντως τραβηγμενα αλλα ξερω τουλαχιστον 5 ατομα που αντιστοιχουν σε ολες τις περιπτωσεις... Μη βγουμε και αγιοι κιολας ελεος... Μλκες ειμαστε οι περισσοτεροι ως φοιτητες στην Αγγλια. Οι πιο πολλοι γυρνουν ξεροντας λιγοτερα Αγγλικα απ'οτι οταν πηγαν...

Μιλουσα με εναν Λαρισαιο που γνωρισα Ελλαδα για τις σπουδες του Brighton και του λεω εγω σπουδασα Plymouth. Και μου λεει καλα σε αυτο το χωριο τι εκανες;... Το Plymouth εχει πανω απο 220,000 πληθυσμο εν τω μεταξυ. Παρε νοοτροπια. Ολα ισχυουν μη μασατε. Προς τι το θιξιμο; Μολις το εστειλα σε ολους τους ξενους που ξερω. Εχει να πεσει πολυ γελιο... Με Ελληνες εκανα μονο με 2 παρεα. Οι υπολοιποι που γνωρισα ηταν αξιοι περιφρονησης. Στα διαλα (σορυ για το κλεμμενο της εκφρασης... μου αρεσει τι να κανω...)

είπαμε, το αποστομωτικό επιχείρημα της προσωπικής εμπειρίας. Και η τάση να γενικεύουμε το πλέον χτυπητό παράδειγμα που συναντήσαμε. Λογικό, αφού η φυσιολογική συμπεριφορά δεν μας έκανε κάποια εντύπωση ώστε να τη συγκρατήσει η μνήμη μας.

Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in England

είπαμε, το αποστομωτικό επιχείρημα της προσωπικής εμπειρίας. Και η τάση να γενικεύουμε το πλέον χτυπητό παράδειγμα που συναντήσαμε. Λογικό, αφού η φυσιολογική συμπεριφορά δεν μας έκανε κάποια εντύπωση ώστε να τη συγκρατήσει η μνήμη μας.

Από πότε η μνήμη κρατά μόνο τα αρνητικά και όχι τα θετικά?

Τα οποία αρνητικά στην προκειμένη περίπτωση είναι τα χάλια που περιγράφουν μερικοί συμφορουμίτες εδώ?

Δηλαδή αν έβλεπε κάποια θετικά στοιχεία δεν θα τα ανέφερε?

Και για να μην παρεξηγηθώ, φυσικά και έχουν στοιχεία στα οποία είναι by far καλύτεροι από εμάς!

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί οτι σε πολλούς τομείς είναι πολύ χειρότεροι από εμάς..

Και μια ακόμα ερώτηση:
Αν δεν τεκμηριώσεις την άποψη σου με την προσωπική εμπειρία που έχεις τότε αλλιώς πως?

Υ.γ Κι εγώ ήθελα να μιλήσω από την αρχή αλλά μιας και δεν έζησα ποτέ στο νησί και μόνο για τουριστικούς και επαγγελματικούς λόγους το έχω επισκεφθεί δεν μίλησα μέχρι τώρα..
Θεωρώ όμως οτι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κρίνεις απο την προσωπική εμπειρία..
Άποψη μου..

Όχι όμως τέτοιου είδους προσωπική εμπειρία. Δλδ του τύπου "ο συγκάτοικός μου ...."

Τέτοια προσωπική εμπειρία είναι κατάλληλη -και μάλιστα η καλύτερη των πηγών- για σχηματισμό προσωπικής γνώμης για το συγκάτοικο και μόνο. Όχι για γενικεύσεις. Και προφανώς η μνήμη μας θα συγκρατήσει τον "ελληνάρα" που φέρεται όπως στο αρχικό κείμενο και όχι τον συμπατριώτη μας που διαβάζει, παρακολουθεί τα μαθήματα και περιμένει στωϊκά στην ουρά του.

Όχι όμως τέτοιου είδους προσωπική εμπειρία. Δλδ του τύπου "ο συγκάτοικός μου ...."

Νομίζω ότι ο =silent= δεν αναφέρθηκε σε τέτοιου είδους εμπειρίες..
Και επειδή τον γνωρίζω θα σου πώ ότι έκανε παρέες απο Ελβετούς μέχρι και Πακιστανούς..
Άρα και χωρίς καμία διάθεση να τον υποστηρίξω, νομίζω ότι οι προσωπικές εμπειρίες παίζουν τον ρόλο τους..

Α

Και για να μην παρεξηγηθώ, φυσικά και έχουν στοιχεία στα οποία είναι by far καλύτεροι από εμάς!

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί οτι σε πολλούς τομείς είναι πολύ χειρότεροι από εμάς..

Ακριβως ετσι ειναι.
Δυστυχως ομως για αυτους ειναι χειροτερο να σκοτωνεις λαους απο το να εισαι Ελληνας.

Re: Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in England

Ακριβως ετσι ειναι.
Δυστυχως ομως για αυτους ειναι χειροτερο να σκοτωνεις λαους απο το να εισαι Ελληνας.

O "Μέγας" Αλέξανδρος δε σκότωνε, εκπολίτιζε τους βαρβάρους:flipout: :flipout:

Last edited:
Αλήθεια, αυτό με τον Μέγα Αλέξανδρο (ή Αλέξανδρο Γ' τελοσπάντων εάν προτιμάτε), γιατί επαναλαμβάνεται?

Το "Μέγας" προφανώς αναφέρεται στη στρατηγική μεγαλοφυΐα του. Το ήθος του δεν νομίζω να ήταν και χειρότερο από την πλειοψηφία των πολιτικών ανδρών και στρατηγών που έχουν μείνει στην Ιστορία.

Δηλαδή τώρα τον συγκρίνουμε με τον Μπους, για να καταλάβω; Ή απλώς λέγεται ως αντίλογος στις κορώνες τύπου Δ. Λ. (κάτσε μη μας κλείσουν σαν κανένα μπλόγκ)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in England

O "Μέγας" Αλέξανδρος δε σκότωνε, εκπολίτιζε τους βαρβάρους:flipout: :flipout:

Kαλα εισαι σοβαρος? Δεν μιλησα την πρωτη φορα, αλλα τολμας να συγκρινεις τον μεγαλυτερο στρατηλατη (ή μαλλον εναν απο αυτους) με τους φονιαδες που θελούν να πλουτισουν και τους ρουφιανους αυτων?
Μαθε παλλικαρι μου οτι διαδοθηκε πολιτισμος με τον Μεγα Αλεξανδρο, αντιθετα με τους φονιαδες πολυπολιτισμικους φιλους σου, που διαδιδουν ψεματα και βομβες "τεραστιας εξυπναδας" που εχουν και καμερες πανω τους για να βλεπουμε στα δελτια ειδησεων την εξυπναδα που τους δερνει.

Κατσε εσυ τωρα και μιλα μου για προπαγανδα, δηθεν πολιτικους που πουλουν ψεματα στον λαο, και αγγλους, αδερφαρες στα ολα τους, με τις μεγαλύτερες βομβεςε στον κοσμο και ασε τους ελληνες φοιτητες να πινουν την φραπεδια τους, να κοιτουν την κινηταρα τους και να πηγαινουν μπουζουκια.

ΥΓ.Αυτο για τα μπουζουκια δεν το εχω καταλαβει πειραζει αν καποιος δεν του αρεσει ο Grooverider και πηγαινει να ακουσει ελληνικα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in England

ΥΓ.Αυτο για τα μπουζουκια δεν το εχω καταλαβει πειραζει αν καποιος δεν του αρεσει ο Grooverider και πηγαινει να ακουσει ελληνικα?

αυτο που εννοουσα εγω δεν εχει σχεση με τον αν πειραζει ή οχι να πηγαινει καποιος στα μπουζουκια. Αυτο που θεωρω απαραδεκτο ειναι το να πηγαινει καποιος για πρωτη φορα πχ, στη Νεα Υορκη και να τρεχει να βρει μπουζουκια. Τοτε γιατι εκανε ολο αυτο το ταξιδι?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: How to be a cool greek student in England

Kαλα εισαι σοβαρος? Δεν μιλησα την πρωτη φορα, αλλα τολμας να συγκρινεις τον μεγαλυτερο στρατηλατη (ή μαλλον εναν απο αυτους) με τους φονιαδες που θελούν να πλουτισουν και τους ρουφιανους αυτων?
Μαθε παλλικαρι μου οτι διαδοθηκε πολιτισμος με τον Μεγα Αλεξανδρο, αντιθετα με τους φονιαδες πολυπολιτισμικους φιλους σου, που διαδιδουν ψεματα και βομβες "τεραστιας εξυπναδας" που εχουν και καμερες πανω τους για να βλεπουμε στα δελτια ειδησεων την εξυπναδα που τους δερνει.

Κατσε εσυ τωρα και μιλα μου για προπαγανδα, δηθεν πολιτικους που πουλουν ψεματα στον λαο, και αγγλους, αδερφαρες στα ολα τους, με τις μεγαλύτερες βομβεςε στον κοσμο και ασε τους ελληνες φοιτητες να πινουν την φραπεδια τους, να κοιτουν την κινηταρα τους και να πηγαινουν μπουζουκια.

Κατ' αρχάς τολμώ να λέω ότι μου γουστάρει γιατί έχουμε δημοκρατία. Και έχω δικαίωμα να λέω τη γνώμη μου, άσχετα αν συμφωνείς ή διαφωνείς. Όπως και εσύ να λες τη δικιά σου, άσχετα με το να συμφωνώ ή διαφωνώ με ότι λες.

Τέλος επιλέγω να σταματήσω να συνδιαλέγομαι με ρατσιστές, ομοφοβικούς, και άτομα που έχουν κάνει λοβοτομή.