HP Microserver

Δε βλέπω κανένα λόγο να μην μπορείς να κάνεις και δεύτερο RAID1 στη συνέχεια

Απλά σε win7 / WHS δε μπορείς να κάνεις software raid 5 –περιορισμός της Microsoft που κρατά τη δυνατότητα αυτή για windows server μόνο, λες και εμείς στο σπίτι δε θα το χρειαστούμε ποτέ.
Με linux / unix Μπορείς να κάνεις και raid5
Εχω την εκδοση WHS 2011, η motherboard υποστηριζει RAID5.
Δεν μπορω να κανω RAID5 δηλαδη;
Ποια win πρεπει να βαλω για να εχω RAID5;
Αλλιως θα αναγκαστω να βαλω αλλο λειτουργικο..

Εχω την εκδοση WHS 2011, η motherboard υποστηριζει RAID5.
Δεν μπορω να κανω RAID5 δηλαδη;
Ποια win πρεπει να βαλω για να εχω RAID5;
Αλλιως θα αναγκαστω να βαλω αλλο λειτουργικο..

Εάν η Mobo & Bios υποστηρίζουν ναι μπορείς να κάνεις. Συγνώμη εάν σε τρόμαξα / μπέρδεψα.

Στην ουσία η bios υποστήριξη δεν είναι hardware raid, αλλά η MS θέλει υποστήριξη σε bios για να δώσει στο χρήστη την επιλογή για raid5

Τα υπόλοιπα λειτουργικά κρατούν την απλή λογική… το software raid είναι software raid και φυσικά δεν απαιτεί κανένα hardware support.

Εάν η Mobo & Bios υποστηρίζουν ναι μπορείς να κάνεις. Συγνώμη εάν σε τρόμαξα / μπέρδεψα.

Στην ουσία η bios υποστήριξη δεν είναι hardware raid, αλλά η MS θέλει υποστήριξη σε bios για να δώσει στο χρήστη την επιλογή για raid5

Τα υπόλοιπα λειτουργικά κρατούν την απλή λογική… το software raid είναι software raid και φυσικά δεν απαιτεί κανένα hardware support.
Thanks!-bye-
ουφ..μια στιγμη ειπα τσαμπα ολα..μιας και ακομα δεν βρηκα χρονο να το στησω..

Ναι, φτάνεις τους 8, αλλά οι 4 θα είναι 2.5" και χρειάζεσαι και ζόρικο επιπλέον controller, οπότε δεν αξίζει.

Σχετικά εύκολα πηγαίνει μέχρι τους 5-6 δίσκους εσωτερικά και εξωτερικά αναλόγως τις ορέξεις και το budget.

παει μεχρι 6 χωρις controller (το εχω) και +2 2,5 με αυτο το φτηνο controller(το εχω σε αλλο σερβερ και ειναι γρηγορος) http://www.ebay.co.uk/itm/300593175...NX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649#ht_738wt_1396

Καλά τόσο σπάνιες είναι αυτές οι ECC RAM και δεν μπορώ να βρώ πουθενά? Έχω κοιτάξει σε 4-5 διαδικτιακά μαγαζιά με ηλεκτρονικά/υπολογιστές και δεν μπορώ να βρώ καμια...

Επίσης, μπορεί να σηκώσει το μηχανάκι Blue ray writer drive? Σκέφτομαι αφού θα βάλω που θα βάλω drive, γιατί να μην βάλω ένα να γράφει και μπλε δισκάκια. Ή βλακεία λέτε?

Το θέλω βασικά για ένα και μόνο λόγο. Η ΝΕΧ γράφει βίντεο σε 1080 και έλεγα οτι μπορεί στο μέλλον να θέλω να μεταφέρω τα μονταρισμένα με δισκάκια για προβολή σε κάποιο player. Την μετατροπή την κάνω και στο λαπτοπ, την εγγραφή έλεγα μόνο αν μπορώ να την κάνω εκεί. Αλλά μόνο ως αμυδρή ιδέα υπάρχει ακόμα δεν έχω σκεφτεί σοβαρά τι απαιτεί η υλοποίηση της...

Απάντηση: Re: HP Microserver

Μια χαρά την βλέπω.. αν και κυκλοφορούν και Kingston σε πολύ καλύτερη τιμή.. πρέπει όμως να καταφέρεις κάποιο κατάστημα να στις φέρει.

Aυτη η kingston κανει; Το βλεπω δυσκολο απο Ελλαδα οποτε μαλλον απο εξω θα παραγγειλώ.

Εγώ έχω βάλει δύο κομμάτια (2Χ4=8Gb) από αυτήν χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Γενικά στα διεθνή φόρα λένε ότι δεν χρειάζεται μνήμη ECC.

Απάντηση: Re: HP Microserver

Εγώ έχω βάλει δύο κομμάτια (2Χ4=8Gb) από αυτήν χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Γενικά στα διεθνή φόρα λένε ότι δεν χρειάζεται μνήμη ECC.

Eδω παντως που ειχε συζητηθει σε προηγουμενες σελιδες ειχε ειπωθει οτι καλυτερα ecc ,για περισσοτερη ασφαλεια. Για πειτε γνωμη κι οι πιο εμπειροι ,οι non-ecc μνημες ερχονται στη μιση τιμη κι ειναι κι ευκολοτερο να βρεθουν.

Γενικά εάν χρησιμοποιείτε το server για nas ή RAM κανει caching.
Εάν ξανά ζητήσετε από το server τα ίδια αρχεία - θα είναι στην cache και άρα κάτι κερδίζεται
Εάν τα αρχεία που ζητάτε δεν είναι στην cache τότε σχεδόν άχρηστη πάει η RAM

Θέλω να καταλήξω ότι πιθανά δε θα δείτε διαφορά στην καθημερινότητα σας βάζοντας πάνω από 4GB

Όσο περισσότερη RAM βάζετε τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για ECC

Ότι και να επιλέξετε θα είναι κάποιου τύπου συμβιβασμός, οικονομικός ή τεχνολογικός.

Σε προστασία τι κερδίζεις με τις EEC; Έχει σχέση με τα δεδομένα; Οι επιδόσεις δεν με ενδιαφέρουν μιας και το γράφω αυτο για τον δικο μου σερβερ (που ακόμα δεν έστησα) και θα εκτελεί χρέοι streaming..

Έχει σχέση με τα δεδομένα που βρίσκονται στη μνήμη RAM.
Στην ουσία υπάρχει πιθανότητα από διαφορές αιτίες (λ.χ. κοσμικές ακτίνες :D ) να αλλάξει η τιμή ενός Bit στη μνήμη.
Η ECC αναγνωρίζει ή και προσπαθεί να διορθώσει κάποια από αυτά τα προβλήματα πριν προκαλέσουν χειρότερα προβλήματα.
Το αποτέλεσμα μεγαλύτερη σταθερότητα σε βάθους χρόνου.