HP Microserver

Βασικά μην ξεχάσεις να έχεις πρόχειρο ένα μετατροπέα τροφοδοσίας (έχει ρεύμα παλιού τύπου και τα BD-RW θέλουν καινούργιου (SATA)) καθώς και ένα καλώδιο SATA για το BD Writer..

Τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Τα WHS δεν θεωρούν τους εαυτούς τους "καθαρόαιμο" server λειτουργικό, οπότε δεν είναι τίποτα η εγκατάστασή τους.

Με έχασες... Τί να έχω μαζί μου? Το συνέδεσα στο κουτί με τα καλώδια που είχε το ίδιο μέσα, δεν πήρα κάποιο άλλο απο αλλού... Πρέπει να πάρω άλλο?
Το καλώδιο τροφοδοσίας το συνέδεσα μέσω ενός καλωδίου που είχε το bluray στην συσκευασία του. Αλλα μου φάνηκε σαν ενας απλός αντάπτορας, δεν ξέρω αν είναι αυτό που λες.

Εισαι σιγουρος οτι θα εισαι οκ με την καταναλωση και τις θερμοκρασιες της 6450?Χωραει στο κουτι η ενοχλει η ψυκτρα της?
Ξεχασα!Καλοριζικο!

Η κατανάλωση απο ότι είδα στο techpowerup κάνει peak στα 14W για 3d gaming ενώ για Bluray που θα είναι το μέγιστο που θα κάνει σε μένα είναι στα 9W.
Καπου νομίζω διάβασα οτι αντεχει μεχρι 20 αλλα δεν θυμαμαι που και αν ισχύει...
Οτι χωράει χωράει, αλλα είναι λίγο στενά... Το προβλημα ήταν να ξαναμπεί μεσα η μητρική με όλα τα καλούδια επάνω. Αλλά τελικά μπήκε με μικρη προσπάθεια.

Με έχασες... Τί να έχω μαζί μου? Το συνέδεσα στο κουτί με τα καλώδια που είχε το ίδιο μέσα, δεν πήρα κάποιο άλλο απο αλλού... Πρέπει να πάρω άλλο?
Το καλώδιο τροφοδοσίας το συνέδεσα μέσω ενός καλωδίου που είχε το bluray στην συσκευασία του. Αλλα μου φάνηκε σαν ενας απλός αντάπτορας, δεν ξέρω αν είναι αυτό που λες.

Aυτο ελεγε.Απλα εσενα το ειχε μεσα η συσκευασια του drive σου.

Εχω ταλαιπωρηθεί αφάνταστα με το unraid... Εντάξει, είμαι άσχετος απο linux, αλλά κι αυτό το πράγμα δε δικαιολογείται!
1) φτιαχνω φακέλους στο array απο το w7 pc και μετά απο κάποια στιγμή, δεν ανοίγουν.
2) μεταφέρω αρχεία απο το w7 pc και, ενώ εμφανίζονται, όταν πάω να τα ανοίξω μου βγάζει file not found!

Και καλά, τα δυο παραπάνω πρέπει να έχουν να κάνουν με permissions (αλήθεια πώς κάνω τα πάντα "777"; ), το επόμενο όμως που μου έχει κυριολεκτικά σπάσει τα νεύρα;

3) καθε φορά που κλεινω το server, ο,τι εχω εγκαταστήσει μέσω unmenu, απεγκαθισταται. Προσπαθώ εδω και δυο μέρες να βάλω το sabnzbd και το transmission, αλλά δεν... Τα στηνω, τα ρυθμιζω, αλλα μόλις κάνω reboot, εξαφανίζονται! Το reinstall at reboot τι χρησιμότητα έχει;

3) καθε φορά που κλεινω το server, ο,τι εχω εγκαταστήσει μέσω unmenu, απεγκαθισταται. Προσπαθώ εδω και δυο μέρες να βάλω το sabnzbd και το transmission, αλλά δεν... Τα στηνω, τα ρυθμιζω, αλλα μόλις κάνω reboot, εξαφανίζονται! Το reinstall at reboot τι χρησιμότητα έχει;
Εγκατέστησα πρόσφατα το transmission χάρη στη βοήθεια του φίλου naxian. Δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Πρέπει να βάλεις τα .conf αρχεία (12 συνολικά, τα 10 είναι του pyLoad) στον φάκελο packages στο φλασάκι σου. Μετά από το unmenu, κατά την εγκατάσταση θα σου πει ότι λείπουν κάποια άλλα πακέτα (dependencies) τα οποία κάνεις install. Όταν τελειώσεις με αυτά πατάς το τελικό install στο transmission και τέλος.
Το reinstall on reboot κι εγώ δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι χρησιμότητα έχει. Πάντως το ενεργοποίησα σε όλα τα πακέτα.

Last edited:
Λολ... :-) σόρρυ έτσι μου βγήκε... είμαι από κινητό οπότε στα γρήγορα ( και τελευταία φορά εδώ - ανοίξτε τοπικών ξεχωριστό γιατί εδώ είναι για το HP και το έχουμε κάνει unraid)

1. Τα shares τα κανείς εύκολα από το unraid και όχι από win.
2. Βλεπε 1
3. Το reinstall on reboot κάνει ακριβώς αυτό που λέει, αν θέλεις να τα έχεις και πάλι σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι τέτοιο.
Για περισσότερη βοήθεια τι έκδοση unraid έχεις και ένα log του server σε ξεχωριστό τοπικ please:-)
Και εγώ είμαι άσχετος με το λινουξ. Τα πολύ βασικα ξέρω και αυτα όχι πολύ καλα

Last edited:
Λολ... :-) σόρρυ έτσι μου βγήκε... είμαι από κινητό οπότε στα γρήγορα ( και τελευταία φορά εδώ - ανοίξτε τοπικών ξεχωριστό γιατί εδώ είναι για το HP και το έχουμε κάνει unraid)

1. Τα shares τα κανείς εύκολα από το unraid και όχι από win.
2. Βλεπε 1
3. Το reinstall on reboot κάνει ακριβώς αυτό που λέει, αν θέλεις να τα έχεις και πάλι σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι τέτοιο.
Για περισσότερη βοήθεια τι έκδοση unraid έχεις και ένα log του server σε ξεχωριστό τοπικ please:-)

Naxian , να προτείνω ένα Thread για το Unraid καλύτερα?

Βλέπω ότι πολύς κόσμος έχει πειστεί (όχι εγώ απαραίτητα) και γίνονται αρκετές εγκαταστάσεις,

Καλό θα ήταν να υπάρχουν κάπου μαζεμένα οι περιορισμοί του στην ελεύθερη έκδοση
Οι εμπορικές εκδώσεις του και τι συνεπάγονται

Quick install
Συνήθη προβλήματα FAQ

Troubleshooting

Πιθανά να είσαι ο καταλληλότερος να μας δώσεις τα φώτα σου… και να αποκτήσει και το unraid ένα ζωντανό Thread.

Βλέπω ότι πολύς κόσμος έχει πειστεί (όχι εγώ απαραίτητα) και γίνονται αρκετές εγκαταστάσεις,

Quick install
Συνήθη προβλήματα FAQ

Troubleshooting

Πιθανά να είσαι ο καταλληλότερος να μας δώσεις τα φώτα σου… και να αποκτήσει και το unraid ένα ζωντανό Thread.

+1

Quick install
Συνήθη προβλήματα FAQ

Troubleshooting

ειχα σκοπό να το κανω καποια στιγμη οποτε θα γινει μεσα στο σ/κ αν οχι νωριτερα τωρα που τα εχω και φρεσκα...γιατι τον σερβερ τον φτιαχνεις και αν δουλεψουν ολα οπως πρεπει δεν ασχολείσαι ξανα ποια.....

Θα τα γραψω με δικα μου λογια και οχι

Quick install
Συνήθη προβλήματα FAQ

Troubleshooting

γιατι ετσι θα εκανα απλος μεταφραση το πολυ καλο wiki τους.(ελπιζω να απαντησω στα γενικα ερωτηματα και να μην δημιουργησω και αλλα :) )

Σε καθε περιπτωση οσοι εχουν σκοπο να κανουν εγκατασταση το unraid ας διαβασουν τα παρακατω πρωτα.....
http://lime-technology.com/wiki/index.php?title=UnRAID_Wiki
http://lime-technology.com/wiki/index.php?title=UnRAID_Manual
http://lime-technology.com/wiki/index.php?title=FAQ
http://lime-technology.com/wiki/index.php?title=Un-Official_UnRAID_Manual
για τα υπολοιπα μεχρι το σ/κ σε νεο τοπικ οδηγο που θα φτιαξω

Εχω ταλαιπωρηθεί αφάνταστα με το unraid... Εντάξει, είμαι άσχετος απο linux, αλλά κι αυτό το πράγμα δε δικαιολογείται!
1) φτιαχνω φακέλους στο array απο το w7 pc και μετά απο κάποια στιγμή, δεν ανοίγουν.
2) μεταφέρω αρχεία απο το w7 pc και, ενώ εμφανίζονται, όταν πάω να τα ανοίξω μου βγάζει file not found!

Και καλά, τα δυο παραπάνω πρέπει να έχουν να κάνουν με permissions (αλήθεια πώς κάνω τα πάντα "777"; ), το επόμενο όμως που μου έχει κυριολεκτικά σπάσει τα νεύρα;

Ε ρε μπλέξιμο στα γεράματα...

Φαίνεται πάντως ότι όλα τα παραπάνω προβλήματα λύθηκαν.
Τα permissions άλλαξαν με chmod -R 777 [folder name] (δηλαδή βασικά πράγματα - όχι για μένα - αλλα για κάποιον που έχει ξαναδουλέψει shell - πάλι καλά τουλάχιστον που ανήκουμε στη γενιά του DOS).
To sabnzbd φτιάχτηκε κι αυτό, και κρατάει το config του μετά από reboot. Κάτι έπαιζε με το installation folder, που ήταν εκτός φλασακίου, στον mounted με το s.n.a.p. δίσκο, και είχε όνομα "03. Usenet". Οταν το άλλαξα σε "sabnzbd", δούλεψε. Προφανώς δεν του άρεσε το κενό στο folder name (γεγονός που πάλι πρέπει να είναι elementary για κάποιον που ξέρει τα βασικά...).

Από το γραφείο έκανα μόλις και εγκατάσταση του Transmission, αλλά για κάποιο λόγο (που μάλλον έχει να κάνει με λάθος port forwarding), δε μπορώ να δω στο unmenu το "unraid MAIN" για να κάνω reboot remotely. Δεν πειράζει... Σε λίγο από το σπίτι!

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα!

Δεν μπορώ να εγκαταστήσω την κάρτα γραφικών...
Την έχω συνδέσει σωστά αφού πέρνω εικόνα μέσω hdmi καλώδιο στο μονιτορ. Φαντάζομαι αν δεν ήταν συνδεδεμένη δεν θα έκανε ούτε αυτό.

Βάζω το cd με τους drivers, κάνει εγκατάσταση, τελιώνει και δεν συμβαίνει κάτι. Το έκανα δυο φορές και τίποτα. Στο device manager στο graphic card μου βγάζει μόνο μια Standart VGA card.

Στο ιντερνετ εχω δει οτι ο συνδιασμός αυτός λειτουργεί αλλά δεν ξέρω γιατί δεν μου λειτουργεί εμένα. Έχει να επιλέξεις αν θες drivers για XP η 7/vista, και διαλέγω 7.

Για αλλαγή του ανεμιστήρα με πιο ήσυχο υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε προκαταβολικά;

Άκυρο...
Κατέβασα τους τελευταίους οδηγους απο το νετ και τωρα λειτουργεί κανονικά και το εμφανίζει και στο device manager.

Δευτερη ερώτηση τώρα και πολύ σημαντική. Για να μην σας πρήζω βήμα βήμα, υπάρχει κανένας καλός οδηγός του πως να τον σετάρω? Γιατί είναι και στα γερμανικά το καταραμενο και δεν το καταλαβαίνω καλά... Πως θα βάλω δλδ να γράφει σε ποιόν δίσκο και σε ποιόν να κρατάει αντίγραφα, πως θα ορίσω τι μπορεί να βλέπει ο κάθε χρήστης, και τί θα κάνει και που backup απο τους χρήστες.

Άκυρο...
Κατέβασα τους τελευταίους οδηγους απο το νετ και τωρα λειτουργεί κανονικά και το εμφανίζει και στο device manager.

Δευτερη ερώτηση τώρα και πολύ σημαντική. Για να μην σας πρήζω βήμα βήμα, υπάρχει κανένας καλός οδηγός του πως να τον σετάρω? Γιατί είναι και στα γερμανικά το καταραμενο και δεν το καταλαβαίνω καλά... Πως θα βάλω δλδ να γράφει σε ποιόν δίσκο και σε ποιόν να κρατάει αντίγραφα, πως θα ορίσω τι μπορεί να βλέπει ο κάθε χρήστης, και τί θα κάνει και που backup απο τους χρήστες.

εχμ,ποιο ειναι στα γερμανικά?