HP Microserver

Είχα τον HP Mediasmart EX490 και με είχε σώσει με την δυνατότητα backup/restore ακόμα και σε bare metal καταστάσεις. Εδώ και 10 μέρες δοκιμάζω τον WHS 2011 σε ένα άλλο μηχάνημα το οποίο προορίζεται για PC/Media Player στο σαλόνι με Windows 7. Σκέφτομαι λοιπόν να στήσω τον Microserver με WHS 2011 καθαρά για backup και σαν αποθήκευση των ταινιών μου και να στήσω τον XMBC στο PC/Media Player (mini-itx σε πολύ μαζεμένο κουτάκι).

Είχα τον HP Mediasmart EX490 και με είχε σώσει με την δυνατότητα backup/restore ακόμα και σε bare metal καταστάσεις. Εδώ και 10 μέρες δοκιμάζω τον WHS 2011 σε ένα άλλο μηχάνημα το οποίο προορίζεται για PC/Media Player στο σαλόνι με Windows 7. Σκέφτομαι λοιπόν να στήσω τον Microserver με WHS 2011 καθαρά για backup και σαν αποθήκευση των ταινιών μου και να στήσω τον XMBC στο PC/Media Player (mini-itx σε πολύ μαζεμένο κουτάκι).

Και πολύ καλά θα κάνεις. Το ίδιο κάνω εδώ και μήνες και όλα δουλεύουν ρολόι.

Εγώ πάντως έφτιαξα ως htpc τον ίδιο τον hp microserver, με κάρτα γραφικών, μνημούλα παραπάνω, 5 δίσκους, λειτουργικό whs2011 κ dvd κ παίζει νερό τα πάντα !

Καλημερα να κανω μια ερωτηση στο esata συνεδεσα πριν λιγο και τον 6ο δισκο με καλωδιο esata>sata αλλα δεν τον βλεπει ουτε μεσα στο bios αλλα ουτε και στο openmediavault που εχω

χρειαζετε καποια ρυθμιση ? κατι μου ξεφευγει μαλλον.

sorry που δεν το ανεφερα

εχω βαλει το bios ΤheBay απο
Code:
[URL]http://www.avforums.com/forums/networking-nas/1521657-hp-n36l-microserver-updated-ahci-bios-support.html[/URL]

Βλεπω κανονικα 5 δισκους και το εσωτερικο usb αλλα οχι το esata.

Εβαλα και αυτο που εχεις λινκ αλλα παλι τα ιδια...μπας και το καλωδιο ειναι μουφα?

Δε ξερω τι αλλο να υποθεσω.

Κανονικα και χωρις το πειραγμενο δεν επρεπε να μου βλεπει το esata ?

Εβαλα και αυτο που εχεις λινκ αλλα παλι τα ιδια...μπας και το καλωδιο ειναι μουφα?

Δε ξερω τι αλλο να υποθεσω.

Κανονικα και χωρις το πειραγμενο δεν επρεπε να μου βλεπει το esata ?

Έχεις κάνει και την ρύθμιση μέσα στο πειραγμένο BIOS? Δεν είναι μόνο να το βάλεις, πρέπει και να ενεργοποιήσεις την esata μέσα από το BIOS.

Μπα τιποτε...μαλλον το καλωδιο , απο οτι διαβασα και στα ξενα φορουμ πολλοι ειναι αυτοι που αντιμετωπισαν το ιδιο προβλημα με το esata>sata.

Περμενω απο ebay τωρα.

Να ρωτησω κατι αλλο σχετικο με τη στηριξη 2 δισκων 3,5 στη θεση του DVD 5,25 , ξερει καποιος που μπορω να βρω το εξαρτημα αυτο ?

Στο amazon που το βρηκα δε στελνουνε Ελλαδα στην Αγγλια το ιδιο και στη Γερμανια ενας αλλος θελει 18 ευρω μονο τα μεταφορικα καποια προταση κανεις?

το ειχα δει αυτο αλλα αν προσεξεις δε σε αφηνει να το αγορασεις μονο στη wish list μπορεις να το βαλεις...This listing was ended by the seller because the item is no longer available.
Εχω βρει και αυτο εδω http://www.frozencpu.com/products/i...apter_and_Noise_Absorber_-_Anodized_Blue.html

αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το αν μπορει να κλεισει το καπακι του HP μετα.

Απάντηση: Re: HP Microserver

Καλησπέρα. Μόλις χθες παρέλαβα το HP Microserver N40L και προσπαθώ να του βάλω λειτουργικό (XP ) στην εσωτερική usb (καρφωσα ενα 16g) αλλά όταν ξεκινώ την εγκατάσταση δεν μου εμφανίζει κάν το usb παρά μόνο τον 250αρη που έρχεται μαζί με το μηχανάκι. Καμμία ιδέα στο τι μπορει να φταίει ή αν έχετε υπόψη καποια links με οδηγούς εγκατάστασης θα σας ήμουν υπόχρεος.
Επίσης ποιο κατα την γνώμη σας είναι καλύτερο λειτουργικό για να του περάσω (παντα στην εσωτερική usb ). Να σας πω επίσης ότι επειδή μαζί με άλλους 2 φίλους έχουμε την ίδια συλλογή ταινιών (είμαστε λοιπον σαν αντιγραφο ασφαλείας ο ένας του άλλου) σκεφτομαι να μην τα κάνω raid για να εξασφαλύσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χωριτηκότητα. Σας ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Re: HP Microserver

Καλησπέρα. Μόλις χθες παρέλαβα το HP Microserver N40L και προσπαθώ να του βάλω λειτουργικό (XP ) στην εσωτερική usb (καρφωσα ενα 16g) αλλά όταν ξεκινώ την εγκατάσταση δεν μου εμφανίζει κάν το usb παρά μόνο τον 250αρη που έρχεται μαζί με το μηχανάκι. Καμμία ιδέα στο τι μπορει να φταίει ή αν έχετε υπόψη καποια links με οδηγούς εγκατάστασης θα σας ήμουν υπόχρεος.
Επίσης ποιο κατα την γνώμη σας είναι καλύτερο λειτουργικό για να του περάσω (παντα στην εσωτερική usb ). Να σας πω επίσης ότι επειδή μαζί με άλλους 2 φίλους έχουμε την ίδια συλλογή ταινιών (είμαστε λοιπον σαν αντιγραφο ασφαλείας ο ένας του άλλου) σκεφτομαι να μην τα κάνω raid για να εξασφαλύσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χωριτηκότητα. Σας ευχαριστώ

Σε γενικες γραμμες δεν ειναι και τοσο απλο να το κανεις.

παρακατω ενας οδηγος για το πως να το κανεις για 7.

Code:
http://www.intowindows.com/install-windows-7-on-usb/

Φανταζομαι οτι εχεις βαλει ενα dvd και προσπαθησες απο εκει να κανεις εγκατασταση.

Πες μας λιγο τι θελεις να κανεις και με τι δισκους .

Εγω για παραδειγμα εχω βαλει 5 δισκους του 1Τ με οτι ειχα και τον εχω σαν file server , εκει σωζω οτι κατεβαζω γενικως και απο εκει <τραβαει> και το media player

μου.

Εχω στο εσωτερικο usb το openmediavault (λινουξατο λειτουργικο) που με βολευει προς στιγμη.

Σε γενικες γραμμες δεν ειναι και τοσο απλο να το κανεις.

παρακατω ενας οδηγος για το πως να το κανεις για 7.

Code:
http://www.intowindows.com/install-windows-7-on-usb/

Φανταζομαι οτι εχεις βαλει ενα dvd και προσπαθησες απο εκει να κανεις εγκατασταση.

Ναι έχω βάλει dvd αλλά δεν βλέπει το εσωτέρικο usb (έχω βάλει 16g & 32g) και η εγκατάσταση των win βγαζει μύνημα οτι δεν υπάρχει δισκος για install

Πες μας λιγο τι θελεις να κανεις και με τι δισκους .

Εγω για παραδειγμα εχω βαλει 5 δισκους του 1Τ με οτι ειχα και τον εχω σαν file server , εκει σωζω οτι κατεβαζω γενικως και απο εκει <τραβαει> και το media player

μου.

Θέλω να βάλω 5 δισκους των 2Τ χωρίς να είναι raid για να έχω το μέγιστο της χωριτικότητας. Επίσης να προσθέτω έναν έναν τους δίσκους (αδειους φυσικά)

Εχω στο εσωτερικο usb το openmediavault (λινουξατο λειτουργικο) που με βολευει προς στιγμη.
Πως το κάνω αυτό? (openmediavault στο εσωτερικο usb )

Απάντηση: Re: HP Microserver

Ευχαριστώ πολύ!
Εχεις δίκιο για το δύκτιο φαινεται να έχει θεματάκια και κυρίως δεν φαίνεται σαν server στά windows

Re: Απάντηση: Re: HP Microserver

Αντε με το καλο .... το περιμενω πως και πως .

Μου εχει βγαλει την ψυχη να στησω με επιτυχια WHS 2011

και ενοω να παιζουν ολα μα ολα μαζι.

Φτιαχνω το ενα χαλαει το αλλο.

και εξηγω.

1. HP N40L με 2gbyte kai ton 250ari για τα whs 2011. Επιπλεον 4 δισκους στις ισαριθμες θεσεις με υλικο hd , mkv , mp4, mp3 , avi , jpg κλπ...χωρις raid ασφαλειες κλπ 4 δισκοι του 1 Τ ο καθενας.

2. Media Player το Xtreamer SideWinder (εδω και αν γινεται χαμος...) εξηγω. Απο dashboard εχω ορισει εναν user : xtreamer με κωδικο , δηλωνω και τους φακελους που θελω να βλεπει απο τον HP και τα δικαωματα μονο read γιατι δεν γραφει αλλα μονο παιζει.
άλλες φορες μου ζηταει κωδικο αλλες οχι , αλλες φορες βλεπω τους φακελλους αλλες οχι. Αν επιλεξω βεβαια απο τον HP να μην υπαρχει κωδικος φαινεται να δουλευει καλα. Ελα ομως που εγω θελω να μου ζηταει κωδικο .

3. Iphone 4 θελω απο τον media server να βλεπω κατι τις που λεμε κανα videaki κλπ....οποτε παω να κανω κλικ μου λεει οτι δεν ειναι συμβατο αρχειο νομιζω κατι τετοιο.

4. ομοιως στην TV sony bravia με lan που κατορθωσα να παιζει μεν απο το HP media server αλλα με απαραδεκτη ποιοτητα... στο info απο οτι ειδα το λαμβανε 320χ240 , απλο επεισοδιο divx ....παρατηρηση υποτιτλοι μονο ενσωμ αλλα αυτο ειναι θεμα sony μαλλον.

5. PC κεντρικο που κατεβαζει αντιγραφει και γενικως ειναι το βασικο εργαλειο μου. Εδω εχω τρεξει launchpad και μπαινω στον HP ή dashboard για το remote και τις ρυθμισεις που χρειαζετε ολα καλα αλλα και εδω εχω παρατηρησει οτι ορισμενους φακελλους ενω μου τους δειχνει δε με αφηνει να μπω.

6. Δορυφορικος δέκτης pvr του κανω mount ενα φακελλο rec ας πουμε για να γραφω στον συγκεκριμενο τις εκπομπες που θελω. ( το μονο που παιζει καλα ειναι αυτο ).

Αυτα εν ολιγοις και να σημειωσω οτι οι ταχυτητες αντιγραφης ποικιλουν , δηλαδη απο 30mbyte αν ειναι απο usb δισκο προς καποιο δισκου του server , 55mbyte μεχρι και 120mbyte ειδα αναμεσα στους δισκους του server οπως και περιπου 55 με 60 στο δικτυο αναμεσα δηλαδη στους δισκους του PC και του HP.

Να σημειωσω οτι ολα ειναι σε gigabit ethernet.

Και κατι τελευταιο απο οτι διαβασα οι λειτουργιες του σερβερ καθως και οι χρηστες με τα δικαιωματα και τους φακελλους πρεπει να ρυθμιζονται απο το dashboard του σερβερ και οχι οπως σε ενα κλασικο δικτυο 2 pc , share ολο τον δισκο και τελος.

Δεν ειμαι κανενας Power User αλλα δεν ειμαι και χτεσινος .

Φαγαμε τα νειατα μας στα Keyborad αδερφια...:computer:

οπως σου εγραψα αυτα τα κανει το unraid Που θελεις.....αν το θέλεις παντως και htpc (δεν προτεινεται) βαλε win 8......τα εβαλα και επαθα πλακα λες και εχω αλλο πσ...:music-smiley-005: με whs2011 σερνωταν(και το flexraid απο beta εγινε ξαφνικα stable και ζηταει 50 + dollars,παει να προλαβει τα win 8 Ποιο πολυ αρπακτη μαλλον-ειχα διαφορα προβληματα στις 15 μερες που το ειχα) με τις εφαρμογες που ηθελα να τρεχουν και 3gb ram....τωρα η διαφορα ειναι π.χ να να ειχα atom cpu και πηγα σε sandybrigde.....στα + και το storage spaces, με 2 500gb = 7tb :firstprize: (info εδω) αν το ενσωματωσει και στην τελικη εκδοση βλεπω να παιφτουν οι πωλησεις σε διαφορα nas.......

win8.jpg

Καλημερα , ενα εχω να πω οσοι εχουν δισκο και λιγο χρονο να τα δοκιμασουνε αμεσα.

Πραγματικα το HP δε το εχετε δει σε τετοια κατασταση.

Με την ενσωματωμενη vga και επαθα πλακα.