HP Microserver

WHS 2011 εχω, αλλα οπως ειπα δεν θα κανω τιποτα ιδιατερο, μονο εντονο file management και downloading.
Η μνημη χρειαζεται απαραιτητα να ειναι ECC? Τι πλεονεκτημα εχει απο τις non-ECC?

Με μια ATi hd6450 μπορει να παιξει bluray 3d ?

Σκεφτομαι να αγορασω ενα αποκλειστικα για Xbmc με λειτουργικο windows 7
και το θεμα του 3d ειναι αυτο που με κραταει πισω .

WHS 2011 εχω, αλλα οπως ειπα δεν θα κανω τιποτα ιδιατερο, μονο εντονο file management και downloading.
Η μνημη χρειαζεται απαραιτητα να ειναι ECC? Τι πλεονεκτημα εχει απο τις non-ECC?

Η μνήμη που έχει πάνω είναι ECC, όποτε εάν δε θες να την πετάξεις, καλύτερα να τη ζευγαρώσεις με άλλη ECC.
Είναι error correction για τη σπάνια περίπτωση που αλλάξει ένα bit στη RAM. Θεωρείται χρήσιμο για servers που θα μείνουν ανοιχτοί … μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Με μια ATi hd6450 μπορει να παιξει bluray 3d ?

Σκεφτομαι να αγορασω ενα αποκλειστικα για Xbmc με λειτουργικο windows 7
και το θεμα του 3d ειναι αυτο που με κραταει πισω .

Άνετα και δοκιμασμένα.sapphire hd6450 low profile silent.

Απάντηση: Re: HP Microserver

Εχει βρει κανεις λυση με το θορυβο του τροφοδοτικου ?

εγώ επειδή και πριν το hp είχα ένα pc 24/7 είπα να θυσιάσω την οικονομία για το θόρυβο και έβαλα ένα corsair 350W και ησύχασα
με 6 δίσκους + Gpu είπα να μην το διακινδυνέψω με το pico psu, το corsair το είχα άλλωστε και μέχρι να κάψει τα του pico psu σε ρεύμα βλέπουμε :D

Re: Απάντηση: Re: HP Microserver

εγώ επειδή και πριν το hp είχα ένα pc 24/7 είπα να θυσιάσω την οικονομία για το θόρυβο και έβαλα ένα corsair 350W και ησύχασα
με 6 δίσκους + Gpu είπα να μην το διακινδυνέψω με το pico psu, το corsair το είχα άλλωστε και μέχρι να κάψει τα του pico psu σε ρεύμα βλέπουμε :D

Εβαλες κανονικο τροφοδτοικο? Πως το χωρεσες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HP Microserver

Εβαλες κανονικο τροφοδτοικο? Πως το χωρεσες?

από πάνω του :idea: με ένα 24pin adaptor 30cm και έπεσαν και οι θερμοκρασίες σε όλα 2~3 βαθμούς (mb,cpu,gpu,hdd)
το fan του corsair δουλεύει σπάνια αλλά γενικά σαν λύση είναι overkill και χάνεις efficiency

χαχα καλή λύση και οικονομική :-)
αν κάποιος ψάξει για ανεμηστήρες PSU ας ενημερώσει ;-)

Εβαλα μια καρτα sata αλλα επειδη δεν εχει right angle connectors, ή αποσταση του καλωδιου sata απο το frame που βρισκεται το τροφοδτοικο πανω απο τα pci slot ειναι μικρη και ετσι αοπως την πιεσα τσακισα την μια θυρα της sata. Απο οτι καταλαβαινω απλα ραγισε το πλαστικο, οι επαφες δεν πρεπει να εχουν ζημια. Αξιζει να παρω right angle connectors Και να ξαναδοκιμασω, ή να οαρω κατευθειαν νεα καρτα? Υπαρχει κινδυνος ζημιας αν δοκιμασω την καρτα ετσι οπως ειναι τωρα?

TRgqNBWl.jpg

ceK6Zuql.jpg

Έχω δοκιμάσει τους 4TB WD Caviar Black τόσο σε win7 όσο κ σε win8 κ παίζουν κανονικά.

Τους βλέπει τον καθενα σαν ενα partition 4tb σωστα;
Γιατί μερικές μητρικες (παλιές συνήθως) βλέπουν μέχρι 2tb...

Τους βλέπει τον καθενα σαν ενα partition 4tb σωστα;
Γιατί μερικές μητρικες (παλιές συνήθως) βλέπουν μέχρι 2tb...

Ναι, κανονικά, τον κάνεις gpt κ τον βλέπει σαν έναν.
(στα win8 τον βρήκε πιο εύκολα απ' ότι στα win7 που έκανε λίγο τον δύσκολο :P )

Στον ένα HP Micro N40L είχα τον δικό του δίσκο με win8, 4 δίσκους 3TB και σύνδεσα προσωρινά με e-sata έναν 4TB.
Στον άλλο HP Micro είχα τον δικό του δίσκο με win7 κ 2 δίσκους 4TB.

Τον 5ο δίσκο τον δέχεται out of the box ή πρέπει να αγοραστεί κατι extra;
πχ pci κάρτα Sata, καποιο καλώδιο Υ για την τροφοδοσία του δίσκου κτλ

Η μητρική πόσες Sata συνδέσεις διαθέτει; Διάβασα οτι με πατέντα δέχεται μεχρι και 6o δίσκο..

Last edited:
Δεν θυμάμαι εάν έχει το ανάλογο καλώδιο sata (μπορεί να είχα εύκαιρο και να μην χρειάστηκα) πάντως τροφοδοσία έχει σίγουρα.
Αντί να εγκαταστήσω 5ο σκληρό μόνιμα, έβαλα στη θέση που προβλέπεται για οπτικό μέσο, ένα hot swap bay σκληρών. Δεν θυμάμαι εάν στη μητρική έμενε ακόμη μια sata ελεύθερη, τα έχω ξεχάσει....

Αντί να εγκαταστήσω 5ο σκληρό μόνιμα, έβαλα στη θέση που προβλέπεται για οπτικό μέσο, ένα hot swap bay σκληρών. Δεν θυμάμαι εάν στη μητρική έμενε ακόμη μια sata ελεύθερη, τα έχω ξεχάσει....

Νομίζω οτι έτσι μονο μπαίνει ο 5ος δίσκος και αν θυμαμαι καλα για να χωρέσει ο 6ος πρέπει να επέμβουμε, κόβοντας κάποια μέρη απο το σασι του hp. Αλλα καλυτερα ας μας τα επιβεβαιώσει κάποιος που εχει βάλει 6 δίσκους.