HP Microserver

Re: Απάντηση: HP Microserver

το πειραρμένο bios είναι για το AHCI.
αν δεν το χρειάζεσαι τότε μια χαρά δουλεύει και χωρίς αυτό.
εγώ στο 5ο sata έχω βάλει το σκληρό με το OS και δε χρειάστηκε να πειραχθεί το bios.

Δεν ειχε καποιο θεμα με την απόδοση ?

Με το hp n40/n54 μπορουμε να έχουμε 6 δισκους (των 4tb) με drive bender (για να τους βλέπει σαν έναν μεγάλο) και το λειτουργικό του (win7/8?) σε USB stick;

Ps. Η μονη δουλεια που θα κάνει ειναι stream full bluray rip σε media player..

Έχει κανένα θέμα το μηχάνημα με κάρτα εσωτερική για usb 3 ;
Αγόρασα μια τέτοια κ δεν την βλέπει.........
Θέλει κάποια συγκεκριμένη ;
Τελικά για να παίξει η κάρτα έπρεπε να της συνδέσω καλώδιο τροφοδοσίας εσωτερικά, οπότε οκ, παίζει μια χαρά στο ubuntu μου.
Τώρα μένει να μπορώ να κάνω boot από usb stick πάνω σε αυτή την κάρτα κ μάλλον αυτό δεν γίνεται...σωστά ;;

Με το hp n40/n54 μπορουμε να έχουμε 6 δισκους (των 4tb) με drive bender (για να τους βλέπει σαν έναν μεγάλο) και το λειτουργικό του (win7/8?) σε USB stick;

Ps. Η μονη δουλεια που θα κάνει ειναι stream full bluray rip σε media player..

με drive bender δεν εχω δοκιμασει με unraid παντως γινεται ;)
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/85878-Unraid-Home-Server

με drive bender δεν εχω δοκιμασει με unraid παντως γινεται ;)
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/85878-Unraid-Home-Server
thanks

αλλα ψαχνω κατι απλο και που ηδη γνωριζω (πχ εγκατασταση windows, drive bender)
τα προγραμματα, ειδικα για τετοιες δουλειες (πχ μονο stream ταινιων) πρεπει να ειναι οσο πιο απλα γινεται...

Εδώ και 3 ημέρες είμαι και εγώ ευτυχής κάτοχος του hp microserver. Τον έχω όμως μέσα στο κουτί του ακόμα γιατί είμαι στο χωριό. Σκοπεύω να του βάλω windows 7 και να το έχω για file server. Θα βάλω windows γιατί μπορεί στην συνέχεια να θελήσω να του βάλω και άλλες εφαρμογές. Σκέφτομαι ακόμα και την περίπτωση να του βάλω μια 7750 και να το έχω και για παιχνιδομηχανή. Αλήθεια, μπορώ να του έχω μια κάρτα γραφικών και μια usb3 ταυτόχρονα ή η δεύτερη θα εμποδίζει την ροή αέρα στην πρώτη;

thanks

αλλα ψαχνω κατι απλο και που ηδη γνωριζω (πχ εγκατασταση windows, drive bender)
τα προγραμματα, ειδικα για τετοιες δουλειες (πχ μονο stream ταινιων) πρεπει να ειναι οσο πιο απλα γινεται...

Και θεωρείς το unraid (που σε 5 λεπτά απλά κάνεις copy, paste ένα zip αρχείο σε ένα USB stick και τσεκάρεις στο bios να κάνει boot από εκει. Αυτό είναι όλο και όλο για μόνο stream που θέλεις ) περίπλοκο σε σχέση με Windows? Αν προτιμάς Windows OK...

Last edited:
Re: Απάντηση: HP Microserver

Τελικά για να παίξει η κάρτα έπρεπε να της συνδέσω καλώδιο τροφοδοσίας εσωτερικά, οπότε οκ, παίζει μια χαρά στο ubuntu μου.
Τώρα μένει να μπορώ να κάνω boot από usb stick πάνω σε αυτή την κάρτα κ μάλλον αυτό δεν γίνεται...σωστά ;;

Ποια αγορασες?

Θελω να βαλω μια σε linux mint

Και θεωρείς το unraid (που σε 5 λεπτά απλά κάνεις copy, paste ένα zip αρχείο σε ένα USB stick και τσεκάρεις στο bios να κάνει boot από εκει. Αυτό είναι όλο και όλο για μόνο stream που θέλεις ) περίπλοκο σε σχέση με Windows? Αν προτιμάς Windows OK...

Οχι δεν προτιμώ windows, προτιμώ οτι θα κάνω την δουλεια μου γρήγορα χωρίς χάσιμο χρόνου για να μαθαίνω νεα (άχρηστα για εμένα) πράγματα.

Απο το link λιγο πιο πάνω εχει έναν οδηγό που για να τον διαβάσω μονο θελει κανα μισάωρο..

Μακάρι να βγει κατι αντίστοιχο του spotify για ταινίες (Hulu+ και netflix με ελληνικούς υπό τίτλους) με λογικό κόστος (20-30 το μήνα για να βλέπεις οτι θελεις εκτός των νέων παραγωγών..για να μην υπάρχει και θεμα με τους κινηματογράφους) και να τελειώνουν όλα αυτά.. Το θεμα ειναι να εχει ενημερωμένο κατάλογο με ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου και οχι μονο blog buster κ western όπως τα hol tv, ote tv κτλ..

Last edited:
Υποθέτω για να έχεις 4 tb δίσκους και όχι μόνο, σε ενδιαφέρει και η ποιότητα εικόνας και ήχου, οπότε Netflix και hulu δεν σου κάνουν...
http://www.diffen.com/difference/Hulu_Plus_vs_Netflix
thanks για το link

βασικα ειναι κριμα που ειναι ακομα 720p (αν και αρχισαν δειλα δειλα και 1080p) αλλα και παλι ειναι πολυ καλο προσθετο.. γιατι πανω απο την ποιοτητα εικονας και ηχου ειναι η ποιοτητα και η επιλογη του τι βλεπουμε και ακουμε.. και φυσικα και η ευχρηστια.

σε 5+ χρονια ισως εχουνε (αμερικη) 1080p και DTS-HD με FTTH συνδεσεις..
εμεις εδω σε μια αλλη ζωη.. και φυσικα ειναι το τελευταιο που θα πρεπει να μας απασχολει με την τωρινη κατασταση..

και για οσους τους "ξεφυγε" η ειδηση..
Ένα από τα πράγματα που έμαθε -και στον πλέον δύσπιστο- η φετινή χρονιά είναι πως η NSA, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ, γνώριζε και γνωρίζει καλά τον τρόπο να κατασκοπεύειτους πάντες και τα πάντα. Και έχει εργαλεία για την κατασκοπεία σε υπολογιστές, πληκτρολόγια, firewalls, servers, αλλά και το... σύνολο της αρχιτεκτονικής ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο....

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, πέρα από το DROPOUTJEEP, διέρρευσαν και ακόμη περισσότερα "tools" που χρησιμοποιούσε η NSA για τους σκοπούς της, όπως ένα "εμφύτευμα" ειδικά σχεδιασμένο για τους servers Proliant που έχει κατασκευάσει η HP...

http://www.digitallife.gr/dropoutjeep-nsa-backdoor-iphone-79010

Last edited:
thanks για το link

βασικα ειναι κριμα που ειναι ακομα 720p (αν και αρχισαν δειλα δειλα και 1080p) αλλα και παλι ειναι πολυ καλο προσθετο.. γιατι πανω απο την ποιοτητα εικονας και ηχου ειναι η ποιοτητα και η επιλογη του τι βλεπουμε και ακουμε.. και φυσικα και η ευχρηστια.

σε 5+ χρονια ισως εχουνε (αμερικη) 1080p και DTS-HD με FTTH συνδεσεις..
εμεις εδω σε μια αλλη ζωη.. και φυσικα ειναι το τελευταιο που θα πρεπει να μας απασχολει με την τωρινη κατασταση..

και για οσους τους "ξεφυγε" η ειδηση..
Ένα από τα πράγματα που έμαθε -και στον πλέον δύσπιστο- η φετινή χρονιά είναι πως η NSA, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ, γνώριζε και γνωρίζει καλά τον τρόπο να κατασκοπεύειτους πάντες και τα πάντα. Και έχει εργαλεία για την κατασκοπεία σε υπολογιστές, πληκτρολόγια, firewalls, servers, αλλά και το... σύνολο της αρχιτεκτονικής ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο....

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, πέρα από το DROPOUTJEEP, διέρρευσαν και ακόμη περισσότερα "tools" που χρησιμοποιούσε η NSA για τους σκοπούς της, όπως ένα "εμφύτευμα" ειδικά σχεδιασμένο για τους servers Proliant που έχει κατασκευάσει η HP...

http://www.digitallife.gr/dropoutjeep-nsa-backdoor-iphone-79010

Αν θυμάμαι καλά είναι για HP dl380 και απαιτεί φυσική πρόσβαση , δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να το συνδέει με το δικό μας μινι, τουλάχιστο όχι κάτι το γνωστό :)

Αν θυμάμαι καλά είναι για HP dl380 και απαιτεί φυσική πρόσβαση , δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να το συνδέει με το δικό μας μινι, τουλάχιστο όχι κάτι το γνωστό :)

Ναι το άρθρο πολυ γενικά αναφέρει hp proliant servers. Ευχάριστο που δεν συμπεριλαμβάνονται οι microservers.

Παρεμπιπτόντως ας αναφέρω τι έκανα και εγώ μέσα στις μέρες μετά την προσθήκη usb3

Συνειδητά έχω αφήσει το λειτουργικό στον 250αρι default δίσκο χωρίς raid. (CentOS, LVM , etx4, custom kernel)
Δεύτερος δίσκος torrent / temp /scratch (btrfs)
Και 4x3TB σεRAID10 (btrfs only not md)

Και λέω συνειδητά έχω αφήσει μόνο του τον 250 γιατί σε usb-flash θα ήμουν πολύ στριμωγμένος.
Το λειτουργικό με ότι έχω βάλει είναι μόλις 6GB
Αλλά θέλω τις ευκολίες του δίσκου γιατί κάνω compiles συχνά, και σε απόδοση το usb-flash θα με καθυστερούσε πολύ. Σε flash θα έπρεπε να μην έχω swap , και θα απενεργοποιούσα το atime, για να μη το κάψω πρόωρα. Άρα τον δίσκο πρέπει να τον κάνω backup offline με κάτι τύπου Norton ghost.
Στην περίπτωση μου λογώ LVM δεν αρκεί μόνο ένα ακριβές αντίγραφο πρέπει να γίνουν και αλλαγές στο LVM για να παίζει ο νέος δίσκος: uuids / fstab /grub.conf
Acronis / Paragon (το ghost φυσικά όχι) δε βοηθάνε σε LVM, αλλα υπάρχει το Open source
Clonezilla http://clonezilla.org/
Λειτουργεί υπέροχα! Οπότε όσοι έχετε LVM να το έχετε υπόψη σας.
Αργεί (περίπου 45 λεπτά σύνολο) γιατί χρησιμοποιεί dd, αντιγράφοντας κάθε sector, και όχι μόνο το χώρο που χρησιμοποιούμε, αλλά το ότι φτιάχνει το LVM Αυτόματα είναι μεγάλο ατού.
Όποτε βρήκα και τη λύση/ το εργαλείο μου για περιστασιακά backup του λειτουργικού.

Last edited:
Παρεμπιπτόντως ας αναφέρω τι έκανα και εγώ μέσα στις μέρες μετά την προσθήκη usb3

Συνειδητά έχω αφήσει το λειτουργικό στον 250αρι default δίσκο χωρίς raid. (CentOS, LVM , etx4, custom kernel)
Δεύτερος δίσκος torrent / temp /scratch (btrfs)
Και 4x3TB σεRAID10 (btrfs only not md)

Και λέω συνειδητά έχω αφήσει μόνο του τον 250 γιατί σε usb-flash θα ήμουν πολύ στριμωγμένος.
Το λειτουργικό με ότι έχω βάλει είναι μόλις 6GB
Αλλά θέλω τις ευκολίες του δίσκου γιατί κάνω compiles συχνά, και σε απόδοση το usb-flash θα με καθυστερούσε πολύ. Σε flash θα έπρεπε να μην έχω swap , και θα απενεργοποιούσα το atime, για να μη το κάψω πρόωρα. Άρα τον δίσκο πρέπει να τον κάνω backup offline με κάτι τύπου Norton ghost.
Στην περίπτωση μου λογώ LVM δεν αρκεί μόνο ένα ακριβές αντίγραφο πρέπει να γίνουν και αλλαγές στο LVM για να παίζει ο νέος δίσκος: uuids / fstab /grub.conf
Acronis / Paragon (το ghost φυσικά όχι) δε βοηθάνε σε LVM, αλλα υπάρχει το Open source
Clonezilla http://clonezilla.org/
Λειτουργεί υπέροχα! Οπότε όσοι έχετε LVM να το έχετε υπόψη σας.
Αργεί (περίπου 45 λεπτά σύνολο) γιατί χρησιμοποιεί dd, αντιγράφοντας κάθε sector, και όχι μόνο το χώρο που χρησιμοποιούμε, αλλά το ότι φτιάχνει το LVM Αυτόματα είναι μεγάλο ατού.
Όποτε βρήκα και τη λύση/ το εργαλείο μου για περιστασιακά backup του λειτουργικού.

Nice!

Άρα λειτουργικό (win8, για να τα δώ κιολας) απο USB θα τρέχει κανονικά με 6 δισκους 4tb.. Χωρίς raid, μονο drive bender..

Θα χωράει ομως και μια κάρτα USB 3 για να τρέχει το λειτουργικό πάνω σε usb3 και οχι στην θύρα USB 2 που ήδη εχει ο hp.. ή μηπως δεν παίζει κατι τέτοιο ή δεν υπάρχει όφελος αν τρέχει απο usb2/usb3..;